Boeken over sociologie

 • Pascal Gielen boeken
  E-book
  Pascal Gielen - Repressief liberalisme - ARS & POLITICA

  Deze digitale versie van Repressief liberalisme gaat in op de paradox van het huidige politieke bestel, dat enerzijds de vrijheid verkondigt, maar anderzijds deze steeds geraffineerder aan banden legt. Wat doet dit bestel met democratie en zou de kunstenaar… (E-book)

  Lees meer...
    7,00
 • Jeroen van der Waal boeken
  E-book
  Jeroen van der Waal - NICIS Stedelijke economieën in een tijd van mondialisering

  In het publieke en wetenschappelijke debat is van alles te doen over de lokale gevolgen van economische mondialisering. In 'Stedelijke economieën in een tijd van mondialisering' wordt de complexe internationale literatuur over dit onderwerp op heldere wijze… (E-book)

  Lees meer...
  29,99
 • E-book
  Sociologie Uittreksel

  Dit is het e-book uittreksel behorend bij het boek 'Sociologie vragen, uitspraken, bevindingen' (3e druk; ISBN 9789068905793 ) van W.C. Ultee, W.A. Arts & H.D. Flap . Uittreksels van StudentsOnly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • E-book
  Werkboek Sociologie

  Dit is het e-book uittreksel behorend bij het boek 'Werkboek sociologie' (11e druk; ISBN 9024413788 ) van Harry Hendrix. Uittreksels van StudentsOnly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog sneller en makkelijker onder de knie te… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • E-book
  Verzorgingssociologie uittreksel

  Dit is het e-book uittreksel behorend bij het boek 'Verzorgingssociologie voor de gezondheidszorg en hulpverlening' (1e druk; ISBN 9062831931 ) van Willem Visser. Uittreksels van StudentsOnly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • E-book
  De vijfde discipline

  Dit is het e-book uittreksel behorend bij het boek 'De vijfde discipline' (1e druk; ISBN 9071542548 ) van Peter Senge. Uittreksels van StudentsOnly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog sneller en makkelijker onder de knie te krijgen… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • Marc Reugebrink boeken
  E-book
  Marc Reugebrink - Het geluk van de kunst

  Maakt kunst gelukkig? Als schrijver is Marc Reugebrink de aangewezen man om die vraag te beantwoorden. Hij vertelt in Het geluk van de kunst hoe en waarom we in de fantasie van schrijvers willen geloven of waarom net niet. Reugebrinks verhaal over de betekenis… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Danielle Dierckx, Stijn Oosterlynck, Jill Coene, An Van Haarlem boeken
  E-book
  Danielle Dierckx, Stijn Oosterlynck, Jill Coene, An Van Haarlem - Armoede en sociale uitsluiting. Jaarboek 2012.

  Dit 21ste Jaarboek informeert de lezer over de recentste cijfers en het beleid tegen armoede en sociale uitsluiting. De complexiteit van armoede komt aan bod in hoofdstukken over werk, onderwijs, gezondheid en wonen. De kritische analyse van de armoedetoets… (E-book)

  Lees meer...
  30,25
 • Amy E. Herman boeken
  E-book
  Amy E. Herman - De kunst van het observeren

  Ieder van ons mist soms essentiële informatie. Eén detail over het hoofd zien of één woord verkeerd interpreteren heeft direct gevolgen voor hoe we ons werk doen, hoe we met anderen omgaan en hoe we onze kansen en bedreigingen inschatten. Iedereen kent… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Vincent Deary boeken
  E-book
  Vincent Deary - Hoe we leven

  We zijn gewoontedieren en we doen er alles aan om de dingen te houden zoals ze zijn. Maar soms zullen we in beweging moeten komen, omdat iets ons ontregelt: een nieuwe baan of relatie, een verhuizing, een ongemak of gebrek, een scheiding of verlies. En dan nog… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Koen Matthijs, Bart van de Putte, Jan Kok, Hilde Bras boeken
  E-book
  Koen Matthijs, Bart van de Putte, Jan Kok, Hilde Bras - Leven in de Lage Landen

  Historische demografie gaat over de kenmerken, de verschillen en de evolutie van vruchtbaarheid, sterfte en migratie. Die thema's, en alles wat daarmee samenhangt inzake gezinsvorming en -ontbinding, omspannen de hele materiële én morele ruimte van het… (E-book)

  Lees meer...
  26,00
 • Jan Vranken boeken
  E-book
  Jan Vranken - Armoede en sociale uitsluiting Jaarboek 2010

  De negentiende editie van het Jaarboek Armoede en sociale uitsluiting onderzoekt de complexe relatie tussen armoede en arbeid. Een job geeft ongetwijfeld bescherming tegen armoede; daarom wordt arbeid soms voorgesteld als `de koninklijke weg uit de armoede.… (E-book)

  Lees meer...
  26,75
 • Geert van Hootegem boeken
  E-book
  Geert van Hootegem - Anders organiseren & beter werken

  Door de ontgroening en de vergrijzing op de West-Europese arbeidsmarkten zal het arbeidsaanbod gevoelig krimpen de komende decennia. Om meer mensen (langer) aan het werk te houden, zullen we moeten zoeken naar modellen die het werk werkbaar maken (beter… (E-book)

  Lees meer...
  15,90
 • E-book
  WRR Rapporten iOverheid

  Het biometrisch paspoort, de Verwijsindex Risicojongeren, het Elektronisch Patiëntendossier, nationale en internationale gegevensuitwisseling tussen organisaties of het gebruik van digitale profielen van burgers: deze en vele andere toepassingen staan… (E-book)

  Lees meer...
  34,99
 • Danielle Dierckx, Jan Vranken, Nicolas Van Herck boeken
  E-book
  Danielle Dierckx, Jan Vranken, Nicolas Van Herck - Armoede in België

  In de tweede helft van 2010 is België voorzitter van de Europese Unie. Dat dit gebeurt tijdens het `Europees jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting is een uitstekende gelegenheid om bijzondere aandacht te schenken aan de toestand van… (E-book)

  Lees meer...
  14,50
 • Godfried Engbersen boeken
  E-book
  Godfried Engbersen - Pallas Publications Fatale remedies

  Een staalkaart van de onbedoelde gevolgen van sociaal beleid.De overheid intervenieert in talloze maatschappelijke processen om sociale problemen op te lossen. De bedoelingen zijn goed, maar de resultaten zijn vaak teleurstellend. Veel overheidsbeleid brengt… (E-book)

  Lees meer...
  34,99
 • Irene Zwaan boeken
  E-book
  Irene Zwaan - De afwezige vader bestaat niet

  Een boek over de liefde voor en van vaders, over aanwezige en afwezige vaders, over de zwakke positie van vaders en de kracht van vaderschap. De positie van de vader is de laatste jaren volop onderwerp van discussie. Steeds vaker wordt erkend dat mannen een… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Kitlyn Tjin A Djie, Irene Zwaan boeken
  E-book
  Kitlyn Tjin A Djie, Irene Zwaan - De familieziel

  In de jaren zeventig keerden Nederlanders hun familie de rug toe, omdat we bevrijd wilden worden van knellende banden en dwingende waarden. Tegenwoordig is er echter weer volop aandacht voor families. Families dragen immers wijsheid in zich die kan helpen op… (E-book)

  Lees meer...
  10,99
 • N. Rietveld boeken
  40,95
 • E-book
  Grondbeginselen der sociologie

  Dit is het uittreksel behorend bij het boek Grondbeginselen der sociologie (13e druk; ISBN 9789001763770) van H. de Jager, A.L. Mok, G. Sipkema. Uittreksels van studentsonly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog sneller en makkelijker onder de… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • E-book
  Integriteit in uitvoering

  Dit is het uittreksel behorend bij het boek Integriteit in uitvoering (1e druk; ISBN 9789001763695) van W. van Dalen. Uittreksels van studentsonly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog sneller en makkelijker onder de knie te krijgen. Ze geven… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • Piet Schelling boeken
  E-book
  Piet Schelling - Mijn gelijk en ons geluk

  Dit praktische boek helpt kerkenraden en predikanten om te gaan met de verscheidenheid in kerkelijke gemeenten. Veel kleurigheid is mooi, maar kan ook moeilijk zijn als mensen tegenover elkaar komen te staan. In vrijwel elke gemeente komen uiteenlopende… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • G. Engbersen boeken
  E-book
  G. Engbersen - Amsterdam Academic Archive Publieke Bijstandsgeheimen

  Aan de hand van het onderzoeken van de culturele bestendigingsthesen biedt Engbersens proefschrift een fascinerend inzicht in de zeer uiteenlopende leefwereld van de uitkeringsgerechtigden. Robert Kloosterman in Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken.De studie… (E-book)

  Lees meer...
  49,50
 • Ulrich Beck boeken
  E-book
  Ulrich Beck - De metamorfose van de wereld

  De bekende socioloog Ulrich Beck brengt met De metamorfose van de wereld een nieuw perspectief op (klimaat-)verandering. Onze steedse complexere wereld verandert niet meer zomaar, er doen zich metamorfosen voor, radicale vormen van transformatie. Ze dwingen… (E-book)

  Lees meer...
  19,99
 • When Knowledge Sparks a Flame

  How can we provide the right people with the right knowledge at the right time? How can we support co-workers in transferring and implementing knowledge? And how can we cope with the challenges involved? It is these and similar questions that the international… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95