Boeken over sociologie

 • Piet Schelling boeken
  E-book
  Piet Schelling - Mijn gelijk en ons geluk

  Dit praktische boek helpt kerkenraden en predikanten om te gaan met de verscheidenheid in kerkelijke gemeenten. Veel kleurigheid is mooi, maar kan ook moeilijk zijn als mensen tegenover elkaar komen te staan. In vrijwel elke gemeente komen uiteenlopende… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Herman van de Werfhorst boeken
  E-book
  Herman van de Werfhorst - Een kloof van alle tijden

  Van het onderwijs wordt gezegd dat het in toenemende mate bepalend is voor allerlei kansen, gedragingen en oriëntaties. Goede vooruitzichten op de arbeidsmarkt, deelname aan de politiek, het bezoek aan podiumkunsten, het lijkt alsof dit in steeds grotere mate… (E-book)

  Lees meer...
  39,99
 • Zygmunt Bauman boeken
  E-book
  Zygmunt Bauman - Wat is het nut van sociologie?

  Wat is het nut van sociologie? Die vraag hebben wetenschappersmeer dan eens gesteld. In een tijd waarin sociologie wordt beschimpt als `pseudowetenschap, laten de leiders in het veld zien dat gedragswetenschap juist meer nodig is dan ooit. In gesprekken met de… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Zygmunt Bauman boeken
  E-book
  Zygmunt Bauman - Wat is het nut van sociologie?

  Wat is het nut van sociologie? Die vraag hebben wetenschappersmeer dan eens gesteld. In een tijd waarin sociologie wordt beschimpt als `pseudowetenschap, laten de leiders in het veld zien dat gedragswetenschap juist meer nodig is dan ooit. In gesprekken met de… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Vincent Deary boeken
  E-book
  Vincent Deary - Hoe we leven

  We zijn gewoontedieren en we doen er alles aan om de dingen te houden zoals ze zijn. Maar soms zullen we in beweging moeten komen, omdat iets ons ontregelt: een nieuwe baan of relatie, een verhuizing, een ongemak of gebrek, een scheiding of verlies. En dan nog… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Marcel Ham, Albert-Jan Kruiter, Femmianne Bredewold boeken
  E-book
  Marcel Ham, Albert-Jan Kruiter, Femmianne Bredewold - Hoe de verzorgingsstaat verbouwd wordt

  DE EERSTE ANALYSE VAN DE DECENTRALISATIES In 2015 begon een ingrijpende verbouwing van de verzorgingsstaat. Gemeenten werden verantwoordelijk voor de nieuwe jeugdwet, de participatiewet en de Wmo. Met ingrijpende veranderingen voor jongeren in de jeugdzorg,… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Jeroen van der Waal boeken
  E-book
  Jeroen van der Waal - Stedelijke economieën in een tijd van mondialisering

  In het publieke en wetenschappelijke debat is van alles te doen over de lokale gevolgen van economische mondialisering. In 'Stedelijke economieën in een tijd van mondialisering' wordt de complexe internationale literatuur over dit onderwerp op heldere wijze… (E-book)

  Lees meer...
  29,99
 • E-book
  iOverheid

  Het biometrisch paspoort, de Verwijsindex Risicojongeren, het Elektronisch Patiëntendossier, nationale en internationale gegevensuitwisseling tussen organisaties of het gebruik van digitale profielen van burgers: deze en vele andere toepassingen staan… (E-book)

  Lees meer...
  34,99
 • Babette Hellemans boeken
  E-book
  Babette Hellemans - Denken over cultuur

  Cultuur vormt het centrum van de geesteswetenschappen. Maar wat is het precies, waarom is het belangrijk en hoe is er over het begrip cultuur in de wetenschap gedacht en geschreven? Dit boek biedt een historisch perspectief op de variëteit van cultuur als… (E-book)

  Lees meer...
  24,99
 • Danielle Dierckx, Jan Vranken, Jill Coene, An van Haarlem boeken
  E-book
  Danielle Dierckx, Jan Vranken, Jill Coene, An van Haarlem - Armoede en sociale uitsluiting

  Dit is de 20ste editie van het Jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting. Deze jubileumeditie bevat een stand van zaken op het vlak van armoede en ongelijkheid. Immers, doorheen de jaren is de armoede zeker niet afgenomen of versimpeld. Dit Jaarboek bewijst… (E-book)

  Lees meer...
  27,50
 • Pascal Gielen boeken
  E-book
  Pascal Gielen - Repressief liberalisme

  Deze digitale versie van Repressief liberalisme gaat in op de paradox van het huidige politieke bestel, dat enerzijds de vrijheid verkondigt, maar anderzijds deze steeds geraffineerder aan banden legt. Wat doet dit bestel met democratie en zou de kunstenaar… (E-book)

  Lees meer...
    7,00
 • Danielle Dierckx, Stijn Oosterlynck, Jill Coene, An Van Haarlem boeken
  E-book
  Danielle Dierckx, Stijn Oosterlynck, Jill Coene, An Van Haarlem - Armoede en sociale uitsluiting

  Dit 21ste Jaarboek informeert de lezer over de recentste cijfers en het beleid tegen armoede en sociale uitsluiting. De complexiteit van armoede komt aan bod in hoofdstukken over werk, onderwijs, gezondheid en wonen. De kritische analyse van de armoedetoets… (E-book)

  Lees meer...
  30,25
 • Koen Matthijs, Bart van de Putte, Jan Kok, Hilde Bras boeken
  E-book
  Koen Matthijs, Bart van de Putte, Jan Kok, Hilde Bras - Leven in de Lage Landen Jaarboek 2010

  Historische demografie gaat over de kenmerken, de verschillen en de evolutie van vruchtbaarheid, sterfte en migratie. Die thema's, en alles wat daarmee samenhangt inzake gezinsvorming en -ontbinding, omspannen de hele materiële én morele ruimte van het… (E-book)

  Lees meer...
  26,00
 • Godfried Engbersen boeken
  E-book
  Godfried Engbersen - Fatale remedies

  Een staalkaart van de onbedoelde gevolgen van sociaal beleid.De overheid intervenieert in talloze maatschappelijke processen om sociale problemen op te lossen. De bedoelingen zijn goed, maar de resultaten zijn vaak teleurstellend. Veel overheidsbeleid brengt… (E-book)

  Lees meer...
  34,99
 • Ruud Jongedijk boeken
  E-book
  Ruud Jongedijk - Levensverhalen en psychotrauma

  Voor PTSS-patiënten zijn er succesvolle traumagerichte therapieën zoals CGT of EMDR. Deze behandelingen zijn niet altijd toereikend en kunnen ook te belastend zijn voor patiënten die in het verleden meerdere en complexe traumatiserende gebeurtenissen hebben… (E-book)

  Lees meer...
  16,95
 • G. Engbersen boeken
  E-book
  G. Engbersen - Amsterdam Academic Archive Publieke Bijstandsgeheimen

  Aan de hand van het onderzoeken van de culturele bestendigingsthesen biedt Engbersens proefschrift een fascinerend inzicht in de zeer uiteenlopende leefwereld van de uitkeringsgerechtigden. Robert Kloosterman in Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken.De studie… (E-book)

  Lees meer...
  49,50
 • Wednesday Martin boeken
  19,99
 • Mark M. Van Ostaijen boeken
  15,00
 • Mathieu Andro boeken
  Mathieu Andro - Digital Libraries and Crowdsourcing

  Instead of outsourcing tasks to providers using labor-intensive countries, libraries around the world increasingly appeal to the crowds of Internet users, making their relationship with users more collaborative. These internet users can be volunteers or paid,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  181,95
 • Forging African Communities

  This book draws renewed attention to migration into and within Africa, and to the socio-political consequences of these movements. In doing so, it complements vibrant scholarly and political discussions of migrant integration globally with innovative,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  103,95
 • Alessandro Pratesi boeken
  Alessandro Pratesi - Doing Care, Doing Citizenship

  This book examines the emotional, micro-situated dynamics of status inclusion/exclusion that people produce while caring for others by focusing, in particular, on non-conventional families. Grounded in empirical research that involves different types of care… (Harde kaft)

  Lees meer...
  125,95
 • The Southeast Asian Woman Writes Back

  This collection of essays examines how Southeast Asian women writers engage with the grand narratives of nationalism and the modern nation-state by exploring the representations of gender, identity and nation in the postcolonial literatures of Brunei… (Harde kaft)

  Lees meer...
  97,95
 • Prem Misir boeken
  Prem Misir - Indian Indentured Women

  This book focuses on subjugated indentured Indian women, who are constantly faced with race, gender, caste, and class oppression and inequality on overseas European-owned plantations, but who are also armed with latent links to the women's abolition movements… (Harde kaft)

  Lees meer...
  103,95
 • Samantha Holland boeken
  Samantha Holland - Modern Vintage Homes & Leisure Lives

  This book explores the meanings and practices of vintage lives. It focuses on the non-mainstream subculture of vintage clothes and lifestyle, specifically that of the 1940s, 1950s and 1960s, and asks how those engaged in the culture place themselves within the… (Harde kaft)

  Lees meer...
  103,95
 • Globalization, Supranational Dynamics and Local Experiences

  This edited collection focuses on concepts of globalization, glocalization, transnationalism and cosmopolitanism. The contributions provide evidence of how in practice, global dynamics and individual lives are interrelated. It presents theoretical reflections… (Harde kaft)

  Lees meer...
  125,95