Boeken over sociologie

 • Ruud Jongedijk boeken
  Ruud Jongedijk - Levensverhalen en psychotrauma

  Narratieve Exposure Therapie (NET) is speciaal ontwikkeld voor patiënten met een complexe posttraumatische stressstoornis. Dit eerste Nederlandstalige handboek beschrijft de achtergrond en de praktijk van deze kortdurende, evidence-based behandelvorm. Diverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Laurens Buijs, Ingrid Geesink, Sylvia Holla boeken
  Laurens Buijs, Ingrid Geesink, Sylvia Holla - De seksparadox

  De Nederlandse samenleving is ervan doorspekt: seks! Met de seksuele revolutie van de jaren zestig namen we afscheid van de ouderwetse tijd van religieuze onderdrukking en omarmden we een moderne tijd van seculiere emancipatie. Maar de revolutie bracht ons ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Wieteke van Zeil boeken
  Wieteke van Zeil - Goed kijken begint met negeren

  We kijken grotendeels onbewust – en daardoor gaat veel aan ons voorbij. Goed kijken begint met negeren is een gids voor iedereen die beter wil kijken. Wieteke van Zeil laat zien dat kunst daarbij kan helpen: kunstenaars zien immers vaak wat ons nog ontgaat,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Floor Milikowski boeken
  Floor Milikowski - Van wie is de stad

  In Van wie is de stad schetst Floor Milikowski een meeslepend portret van Amsterdam aan het begin van de 21ste eeuw. De bevolking groeit snel, het aantal toeristen neemt toe en de stad raakt in de greep van vastgoedhandelaren en beleggers uit binnen- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joop Bouma boeken
  Joop Bouma - De sjoemelsigaret

  Vroeger was roken heel gewoon. Die tijd is voorbij. Feit is dat de tabaksindustrie decennialang mede het tabaksbeleid in Nederland bepaalde. In de discussie over roken hielden zelfs artsen zich afzijdig. Roken was toch je eigen verantwoordelijkheid? Ook KWF,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Cal Newport boeken
  Cal Newport - Digitaal minimalisme

  Een groeiend aantal mensen maakt zich zorgen over de invloed van de computer en met name de smartphone op onze concentratie, sociale relaties en tevredenheid. Op z’n minst zien we dat ze ons enorm veel tijd kosten – tijd die niet aan andere zaken kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Stephen P. Williams boeken
  Stephen P. Williams - Blok voor blok

  Blockchain: we horen er veel over, maar slechts weinig mensen kunnen helder uitleggen wat het is. Stephen Williams is een van hen. Hij beschrijft een blockchain als een netwerk zonder centrale autoriteit waarin alle computers, telefoons en andere apparaten met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Sanmao boeken
  Sanmao - Berichten uit de Sahara

  In de jaren zeventig werd in Taiwan traditioneel nog vooral het belang van familie benadrukt, maar Sanmao bood haar lezers een blik op een oneindig veel grotere wereld. Ze trok naar verre oorden die zelfs nu nog voor de meeste mensen onbekend gebied zijn.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jan Willem Duyvendak, Carolien Bouw, Klarita Gërxhani, Olav Velthuis boeken
  Jan Willem Duyvendak, Carolien Bouw, Klarita Gërxhani, Olav Velthuis - Sociale kaart van Nederland

  De Nederlandse samenleving maakt een periode van ingrijpende verandering door. Althans zo lijkt het. Het omroepbestel moet op de schop, de oordelen van rechters worden in twijfel getrokken, de burger ervaart een diepe kloof met de politiek, de kranten weten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Maurice Specht, Joke van der Zwaard boeken
  Maurice Specht, Joke van der Zwaard - De uitvinding van de leeszaal

  Na de sluiting van de bibliotheek in de Rotterdamse wijk Het Oude Westen richtten bewoners Leeszaal Rotterdam West op. De uitvinding van de Leeszaal begon met twee vragen: hoe ziet jouw ideale Leeszaal er uit, en wat zou je er zelf aan kunnen bijdragen? Kort… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Frans de Waal boeken
  Frans de Waal - Mama's laatste omhelzing

  Na zijn succesvolle boek Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? over intelligentie bij dieren, richt Frans de Waal zich nu op emoties. En ook daarin zijn mensen meer verwant aan dieren dan ze denken. Mama’s laatste knuffel opent met het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Marjan Berk boeken
  Marjan Berk - Hofdames

  Sinds enige jaren woont Marjan Berk in het Occohofje aan de Nieuwe Keizersgracht te Amsterdam, een hofje voor alleenstaande oudere vrouwen. Het werd in 1758 gesticht naar de ideeën van de zakenvrouw Cornelia Occo: een hofje dat zelfstandige woonruimte biedt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Erik Sterk, Maurice Specht, Guido Walraven boeken
  Erik Sterk, Maurice Specht, Guido Walraven - Sociaal ondernemerschap in de participatiesamenleving

  Over het boek: De ontwikkelingen rond sociaal ondernemerschap zijn de laatste jaren heel snel gegaan. Volgens Bornstein en Davis (2010) zijn we inmiddels toe aan sociaal ondernemerschap 3.0. Aanvankelijk ging de aandacht vooral uit naar sociaal ondernemers als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Amy E. Herman boeken
  Amy E. Herman - De kunst van het observeren

  Ieder van ons mist soms essentiële informatie. Eén detail over het hoofd zien of één woord verkeerd interpreteren heeft direct gevolgen voor hoe we ons werk doen, hoe we met anderen omgaan en hoe we onze kansen en bedreigingen inschatten. Iedereen kent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,99
 • Steffie van den Oord boeken
  Steffie van den Oord - Honkvast

  Steffie van den Oord zocht vijftien plaatsgebonden ouderen op en vertelt in 'Honkvast' hun verhaal. Ze leven achter afbladderende raamkozijnen of ouderwetse gordijnen, door de jaren heen zijn ze bijna vergroeid geraakt met het huis waar ze geboren en getogen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Friso Schotanus boeken
  Friso Schotanus - Toen was geweld heel gewoon

  Voor ‘Toen was geweld heel gewoon’ ging Friso Schotanus op zoek naar de roots van het hooliganisme. Ondanks, of misschien wel dankzij de dreiging van dat geweld, heeft het voetbalstadion altijd een magische aantrekkingskracht gehad op veel jongens. Zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Maxime Smit boeken
  Maxime Smit - De Javastraat

  In De Javastraat analyseert Maxime Smit de geschiedenis en de ontwikkelingen omtrent een bijzondere Amsterdamse straat. Sinds kort verkoopt Café Gijs de Rooy het populaire bier van de iets verderop gelegen Brouwerij ’t IJ. Het is tekenend voor het proces… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Midas Dekkers boeken
  Midas Dekkers - De thigmofiel

  In De thigmofiel behandelt Midas Dekkers de plezierige tegenhanger van claustrofobie: thigmofilie, de liefde voor de kleine ruimte, het verlangen naar geborgenheid, grond onder je voeten, het gevoel dat wegkruipen de beste oplossing is. De kat doet het wanneer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Willem Visser boeken
  Willem Visser - Verzorgingssociologie

  Individualisering is met het streven naar succes, glamour en geluk, maar ook met stress, depressie en afnemende zorg een kenmerk van deze tijd. Maar wat bindt mensen en hoe zien zij de zorg naar elkaar, nu en in de toekomst? Verzorgingssociologie onderzoekt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Kitlyn Tjin A Djie, Irene Zwaan boeken
  Kitlyn Tjin A Djie, Irene Zwaan - De familieziel

  In de jaren zeventig keerden Nederlanders hun familie de rug toe, omdat we bevrijd wilden worden van knellende banden en dwingende waarden. Tegenwoordig is er echter weer volop aandacht voor families. Families dragen immers wijsheid in zich die kan helpen op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bart van Heerikhuizen boeken
  Bart van Heerikhuizen - Samenlevingen

  Samenlevingen is een inleiding in de sociologie en analyseert het sociale leven door te kijken naar wederzijdse afhankelijkheden. Het boek gaat in op arbeidsrelaties en liefdesrelaties, verhoudingen tussen gezinsleden en tussen staten, de betekenis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  58,25
 • Ella Wijsman, Wouter Molendijk boeken
  Ella Wijsman, Wouter Molendijk - Psychologie en sociologie

  Psychologie en Sociologie beschrijft de basis en de onderlinge samenhang van deze vakken in heldere bewoordingen en met duidelijke definities. De overzichtelijke opmaak en de vele illustraties en voorbeelden bevorderen de studeerbaarheid.Waarom kiezen voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,50
 • Steffie van den Oord boeken
  Steffie van den Oord - Eeuwelingen

  Aan de hand van tweeëntwintig persoonlijke geschiedenissen schetst Steffie van den Oord in 'Eeuwlingen' een prachtig beeld van de twintigste eeuw.Ze overleefden de Spaanse griep, de crisisjaren en twee wereldoorlogen en zagen hun leven radicaal veranderen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Vincent Deary boeken
  Vincent Deary - Hoe we leven

  Je wekker gaat, je doucht, je kleedt je aan, je ontbijt, je pakt je spullen en rijdt naar je werk. Elke dag opnieuw, volgens vaste routines, op vaste tijdstippen. Tot de dag dat je naar je werk rijdt en je je ineens realiseert dat het zondagochtend is. Deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Abram de Swaan boeken
  Abram de Swaan - Compartimenten van vernietiging

  In de afgelopen eeuw zijn keer op keer miljoenen mensen vermoord in campagnes van grootscheepse vernietiging, met de Holocaust als het absolute dieptepunt. Hoe zijn deze verschrikkingen te begrijpen?Al ruim een halve eeuw is één verklaring pasmunt: de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95