Boeken over sociologie

 • Myriam Everard, Ulla Jansz boeken
  Myriam Everard, Ulla Jansz - De minotaurus onzer zeden

  De strijd van Multatuli met de mythische MinotaurusMinotaurus! ?t Is ?n veelslachtig wezen met ?n muil als een statenbybel, en ?n reusachtige breikous tot achterlyf dat uitloopt in ?n borduurnaald.? Tegen dit monster, symbool voor de christelijke zeden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Aan het buitenland gehecht

  Ook verschenen in het Engels "http://www.aup.nl/do.php?a=show_visitor_book&isbn=9789089643285">Attached to the World De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) bepleit in zijn rapport Aan het buitenland gehecht een nieuwe aanpak van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Annemarijn Walberg, Reijer Verwer boeken
  Annemarijn Walberg, Reijer Verwer - Een kwestie van vertrouwen

  Nederland kent vele tientallen buurten waarvan de bewoners onvoldoende in staat zijn om zich te weer te stellen tegen aantasting van leefbaarheid en veiligheid. Met een veelheid van interventies wordt geprobeerd daarin verbetering te brengen, maar onduidelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Willem-Jan Kortleven boeken
  Willem-Jan Kortleven - Voorzorg in Nederland

  Wat hebben kindermishandeling, verkeersonveiligheid en genetisch gemodificeerd voedsel gemeen? Feitelijk heel weinig; de belangrijkste overeenkomst is dat er in alle drie de gevallen sprake is van risico's. De wijze waarop de maatschappelijke omgang met deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ruud Jongedijk boeken
  Ruud Jongedijk - Levensverhalen en psychotrauma

  Narratieve Exposure Therapie (NET) is speciaal ontwikkeld voor patiënten met een complexe posttraumatische stressstoornis. Dit eerste Nederlandstalige handboek beschrijft de achtergrond en de praktijk van deze kortdurende, evidence-based behandelvorm. Diverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Laurens Buijs, Ingrid Geesink, Sylvia Holla boeken
  Laurens Buijs, Ingrid Geesink, Sylvia Holla - De seksparadox

  De Nederlandse samenleving is ervan doorspekt: seks! Met de seksuele revolutie van de jaren zestig namen we afscheid van de ouderwetse tijd van religieuze onderdrukking en omarmden we een moderne tijd van seculiere emancipatie. Maar de revolutie bracht ons ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Midas Dekkers boeken
  Midas Dekkers - De thigmofiel

  In De thigmofiel behandelt Midas Dekkers de plezierige tegenhanger van claustrofobie: thigmofilie, de liefde voor de kleine ruimte, het verlangen naar geborgenheid, grond onder je voeten, het gevoel dat wegkruipen de beste oplossing is. De kat doet het wanneer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Floor Milikowski boeken
  Floor Milikowski - Van wie is de stad

  In Van wie is de stad schetst Floor Milikowski een meeslepend portret van Amsterdam aan het begin van de 21ste eeuw. De bevolking groeit snel, het aantal toeristen neemt toe en de stad raakt in de greep van vastgoedhandelaren en beleggers uit binnen- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem Visser boeken
  Willem Visser - Verzorgingssociologie

  Individualisering is met het streven naar succes, glamour en geluk, maar ook met stress, depressie en afnemende zorg een kenmerk van deze tijd. Maar wat bindt mensen en hoe zien zij de zorg naar elkaar, nu en in de toekomst? Verzorgingssociologie onderzoekt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Sanmao boeken
  Sanmao - Berichten uit de Sahara

  In de jaren zeventig werd in Taiwan traditioneel nog vooral het belang van familie benadrukt, maar Sanmao bood haar lezers een blik op een oneindig veel grotere wereld. Ze trok naar verre oorden die zelfs nu nog voor de meeste mensen onbekend gebied zijn.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Martin Tijssen boeken
  Martin Tijssen - De krant en het pand

  De krant en het pand van Martin Tijssen beschrijft op welke wijze het Reformatorisch Dagblad de bevindelijk gereformeerde groepsidentiteit gevormd en in stand gehouden heeft. Het Reformatorisch Dagblad speelde een sleutelrol bij de ontwikkeling van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Tony Judt boeken
  Tony Judt - Het land is moe

  In Het land is moe zet Tony Judt de zaken op een rij wat betreft onze manier van leven, waar iets fundamenteel mis mee is. Wat zijn onze verworvenheden, waar hebben we die aan te danken en hoe behouden we die? Na de economische crisis bleken de zekerheden die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Vincent Deary boeken
  Vincent Deary - Hoe we leven

  Je wekker gaat, je doucht, je kleedt je aan, je ontbijt, je pakt je spullen en rijdt naar je werk. Elke dag opnieuw, volgens vaste routines, op vaste tijdstippen. Tot de dag dat je naar je werk rijdt en je je ineens realiseert dat het zondagochtend is. Deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Steffie van den Oord boeken
  Steffie van den Oord - Eeuwelingen

  Aan de hand van tweeëntwintig persoonlijke geschiedenissen schetst Steffie van den Oord in 'Eeuwlingen' een prachtig beeld van de twintigste eeuw.Ze overleefden de Spaanse griep, de crisisjaren en twee wereldoorlogen en zagen hun leven radicaal veranderen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Friso Schotanus boeken
  Friso Schotanus - Toen was geweld heel gewoon

  Voor ‘Toen was geweld heel gewoon’ ging Friso Schotanus op zoek naar de roots van het hooliganisme. Ondanks, of misschien wel dankzij de dreiging van dat geweld, heeft het voetbalstadion altijd een magische aantrekkingskracht gehad op veel jongens. Zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Amy E. Herman boeken
  Amy E. Herman - De kunst van het observeren

  Ieder van ons mist soms essentiële informatie. Eén detail over het hoofd zien of één woord verkeerd interpreteren heeft direct gevolgen voor hoe we ons werk doen, hoe we met anderen omgaan en hoe we onze kansen en bedreigingen inschatten. Iedereen kent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Abram de Swaan boeken
  Abram de Swaan - Compartimenten van vernietiging

  In de afgelopen eeuw zijn keer op keer miljoenen mensen vermoord in campagnes van grootscheepse vernietiging, met de Holocaust als het absolute dieptepunt. Hoe zijn deze verschrikkingen te begrijpen?Al ruim een halve eeuw is één verklaring pasmunt: de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bart van Heerikhuizen boeken
  Bart van Heerikhuizen - Samenlevingen

  Samenlevingen is een inleiding in de sociologie en analyseert het sociale leven door te kijken naar wederzijdse afhankelijkheden. Het boek gaat in op arbeidsrelaties en liefdesrelaties, verhoudingen tussen gezinsleden en tussen staten, de betekenis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  58,25
 • Mark M. Van Ostaijen boeken
  Mark M. Van Ostaijen - Wij zijn ons

  Waarom dragen we geen zwarte kleding meer bij een uitvaart? Is voetbal een nieuwe religie? Waar komt de populariteit van babyshowers en vrijgezellenfeesten vandaan? Hoe moeten we terrorisme begrijpen? Waarom is de discussie over Zwarte Piet heilzaam? Waar komt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Klaas J. Hoeksema, Siep van der Werf boeken
  Klaas J. Hoeksema, Siep van der Werf - Sociologie voor de praktijk

  Sociaal werkers, verpleegkundigen, (HR)managers, handhavers, docenten en andere sociale professionals hebben in hun werk altijd met mensen te maken. Inzicht in samenlevingen en menselijke netwerken is onmisbaar voor de uitdagingen waarvoor deze professionals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Jan Willem Duyvendak, Carolien Bouw, Klarita Gërxhani, Olav Velthuis boeken
  Jan Willem Duyvendak, Carolien Bouw, Klarita Gërxhani, Olav Velthuis - Sociale kaart van Nederland

  De Nederlandse samenleving maakt een periode van ingrijpende verandering door. Althans zo lijkt het. Het omroepbestel moet op de schop, de oordelen van rechters worden in twijfel getrokken, de burger ervaart een diepe kloof met de politiek, de kranten weten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • J. van Hoof, J. van Ruysseveldt boeken
  J. van Hoof, J. van Ruysseveldt - Sociologie en de moderne samenleving

  Sociologie en de moderne samenleving is een inleiding in de sociologie waarin de discussie over het ontstaan, de ontwikkeling en de toekomst van de westerse samenlevingen centraal staat.Het biedt een kennismaking met het vakgebied van de sociologie die laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  66,50
 • Ella Wijsman, Wouter Molendijk boeken
  Ella Wijsman, Wouter Molendijk - Psychologie en sociologie

  Psychologie en Sociologie beschrijft de basis en de onderlinge samenhang van deze vakken in heldere bewoordingen en met duidelijke definities. De overzichtelijke opmaak en de vele illustraties en voorbeelden bevorderen de studeerbaarheid.Waarom kiezen voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,50
 • Steffie van den Oord boeken
  Steffie van den Oord - Honkvast

  Steffie van den Oord zocht vijftien plaatsgebonden ouderen op en vertelt in 'Honkvast' hun verhaal. Ze leven achter afbladderende raamkozijnen of ouderwetse gordijnen, door de jaren heen zijn ze bijna vergroeid geraakt met het huis waar ze geboren en getogen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rosemarie Buikema, Liedeke Plate boeken
  Rosemarie Buikema, Liedeke Plate - Handboek genderstudies

  Genderstudies heeft zich de afgelopen decennia als jonge cultuurwetenschappelijke en maatschappijkritische discipline stevig verankerd in de praktijk van onderwijs en onderzoek. In dit standaardwerk op het gebied van genderstudies komt op levendige wijze de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,50