Boeken over sociologie

 • Zygmunt Bauman, Michael Jacobsen, Keith Tester boeken
  Zygmunt Bauman, Michael Jacobsen, Keith Tester - Wat is het nut van sociologie?

  Wat is het nut van sociologie? Die vraag hebben wetenschappersmeer dan eens gesteld. In een tijd waarin sociologie wordt beschimpt als 'pseudowetenschap', laten de leiders in het veld zien dat gedragswetenschap juist meer nodig is dan ooit. In gesprekken met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marijke Drogt boeken
  Marijke Drogt - Rollin' met mannen die de straat kennen

  In deze masterscriptie Criminologie is etnografisch onderzoek gedaan op de straten in Gein, Amsterdam Zuidoost. In Gein is een Crips-set actief en onderzocht is waarom precies hier een gang is ontstaan door de tijd. Door maandenlang om te gaan met de mannen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,67
 • Richard de Brabander boeken
  Richard de Brabander - Wie wil er nu niet zelfredzaam zijn

  Over het boek:Zelfredzaamheid is een centraal begrip in de discussies van de laatste jaren rond welzijn en zorg. De bredere context van die discussies is, dat Nederland een verandering doormaakt van een verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving, en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,90
 • Johan W. Eland boeken
  Johan W. Eland - Het Hypnotisch Oxytocinisch Complex

  Johan W. Eland gaat met zijn Hypnotisch Oxytocine Complex in op de samenhang tussen hypnose en oxytocine en verklaart die aan de hand van sociaalpsychologische verschijnselen. Zijn theorie doorbreekt de heersende tweedeling (state - non state) onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Amy E. Herman boeken
  Amy E. Herman - De kunst van het observeren

  Ieder van ons mist soms essentiële informatie. Eén detail over het hoofd zien of één woord verkeerd interpreteren heeft direct gevolgen voor hoe we ons werk doen, hoe we met anderen omgaan en hoe we onze kansen en bedreigingen inschatten. Iedereen kent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Judith Elshout boeken
  Judith Elshout - Roep om respect

  'Succes heb je zelf in de hand; falen is je eigen schuld.' Dat is het ideaalbeeld van de prestatiesamenleving, waar alleen talent en inzet tellen. Winnaars in de competitie om maatschappelijk succes hebben een goedbetaalde baan die hun status en waardering… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Peter Beijer, Ellen de Groot, Jolanda Hoeflak, Vincent Platenkamp boeken
  Peter Beijer, Ellen de Groot, Jolanda Hoeflak, Vincent Platenkamp - De waarde van het alledaagse

  Theresia Tilburg, Brabantpark Breda, Kortendijk Roosendaal. Deze drie 'gewone' wijken in Brabantse steden staan centraal in dit boek. Gewone wijken, geen rijke wijken, maar ook geen probleem-, aandachts- of krachtwijken. Gewoon in de wijze waarop bewoners hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Guido Dierickx boeken
  Guido Dierickx - Religie als sociale constructie

  De religie geeft aanleiding tot vele, vaak heftige debatten in academische en minder academische kringen. Bij nader toezien gaan die debatten meestal over de sociale constructie die de religieuze beleving bevordert of verzwakt en niet over de kern van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,90
 • Marloes de Lange, Jochem Tolsma, Maarten H.J. Wolbers boeken
  Marloes de Lange, Jochem Tolsma, Maarten H.J. Wolbers - Opleiding als sociale scheidslijn

  Over opleiding als sociale scheidslijn is al veel gezegd en geschreven. Maar een gedegen analyse waarin systematisch is onderzocht of de kloof tussen hogeren lageropgeleiden werkelijk is toegenomen in de Nederlandse samenleving, ontbrak nog. De auteurs laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Dirk Geldof boeken
  Dirk Geldof - Onzekerheid

  De recente terreuraanslagen in Brussel en Parijs raakten vele mensen. Angst en onzekerheid wegen op de samenleving, maar de oorzaken liggen dieper dan de terreurdreiging. De aanhoudende crisis maakt vele mensen onzeker over hun baan, hun inkomen of hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,85
 • Loes van Vugt boeken
  Loes van Vugt - De witte woede

  Verpleegkundigen en verzorgenden in opstand 1988-1991 Een kleine advertentie van verpleegkundige Gaby Breuer in de Volkskrant van 1988 ontketent een stroom aan acties en demonstraties in heel Nederland. Verpleegkundigen en verzorgenden komen massaal in opstand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Bram Eidhof, Mieke Van Houtte, Marc Vermeulen boeken
  Bram Eidhof, Mieke Van Houtte, Marc Vermeulen - Sociologen over onderwijs. Inzichten, praktijken en kritieken

  Dit boek biedt sociologische beschouwingen over het onderwijs. Een dertigtal gerenommeerde onderwijswetenschappers presenteert een breed scala aan inzichten en maakt duidelijk dat een sociologische kijk op onderwijs een vruchtbare en onmisbare aanvulling vormt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,90
 • Cors Visser boeken
  Cors Visser - Seculiere Bokito's en christelijke Calimero's

  Hoe verhouden zich in de samenleving gelovigen en seculieren? Politiek filosoof Govert Buijs geeft een dieptepeiling over de politieke opstelling van meerderheden en minderheden. Vervolgens beschrijft Cors Visser hoe de seculiere bokito zich opstelt en met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Johan Meijering boeken
  Johan Meijering - Groninger Forum

  Als betrokken stadjer ziet entrepeneur Johan Meijering met lede ogen aan hoe in de gemeente Groningen miljoenen aan gemeenschapsgeld worden gestort in de bodemloze put van een in zijn ogen heilloze onderneming: het Groninger Forum. Door middel van dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Jordi van Kleeff, Johanneke Methorst boeken
  Jordi van Kleeff, Johanneke Methorst - Traditie in transitie

  De wereld, het denken, de maatschappij en de kerk; alles verandert erg snel. Tradities die jaren - of zelfs eeuwenlang als richtinggevend en soms absoluut werden gesteld worden nu aan discussie onderworpen of zelfs aan de kant gezet. De vraag is: wat heeft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Socrates Schouten boeken
  Socrates Schouten - De circulaire economie

  De circulaire economie geniet groeiende belangstelling van burgers, bedrijven en overheden. Afval en verspilling worden steeds meer taboe. Als antwoord knopen groene ondernemers het uiteinde van de ene keten aan het begin van een andere, en ontwikkelen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Mikail Acun boeken
  Mikail Acun - Islam, in de mist van populisme

  Onze mening is het belangrijkste dat wij bezitten, het is wie wij zijn. Afgelopen decennia staan dan ook in het teken van de vrijheid van meningsuiting. Echter, de vraag hóé deze mening wordt gevormd is buiten beschouwing gelaten. Dagelijks worden we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Luc van de Ven boeken
  Luc van de Ven - Troost; Reeks Senioren in de maatschappij: over ouderdom, zorg en psychologie

  Over senioren horen we gelukkig tal van optimistische, zelfs vrolijke berichten. En inderdaad, vandaag genieten vele ouderen van een gelukkige en wijze tweede levenshelft. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. De ouderdom heeft ook zijn onmiskenbaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,40
 • Paula Brunsveld van Hulten boeken
  Paula Brunsveld van Hulten - Wij zijn Nederland

  Dit boek is voor ALLE mensen in Nederland, of je nou wel of niet in Nederland bent geboren. Wat betekent het voor onze samenleving dat er in de afgelopen decennia zoveel mensen van verschillende nationaliteiten en culturen ons kleine land zijn binnengekomen om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gertjan Wijburg boeken
  Gertjan Wijburg - Architectuur en beschaving

  Architectuur en stedenbouw zijn maatschappelijke producten, evenals de vormgevers zelf. De toepassing van nieuwe materialen en nieuwe productieprocessen aan het einde van de negentiende eeuw ging gelijk op met de ontwikkeling van een nieuwe klasse vormgevers;… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Janna Boonstra boeken
  Janna Boonstra - Ruimte voor Vreemden

  Het Gerbrandypark is een parkstrook in Amsterdam-Slotermeer, ontworpen in de jaren 30 als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam (AUP). Het park was bedoeld om de gemeenschapsvorming in de wijk te stimuleren - maar het is de vraag of het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,90
 • Wolfgang Streeck boeken
  Wolfgang Streeck - Gekochte Tijd

  Heeft het kapitalisme zijn beste tijd gehad? In Gekochte tijd legt de Duitse socioloog Wolfgang Streeck nauwgezet de diepere oorzaken bloot van de huidige financiële crisis. Streeck plaatst de grootste crisis die het naoorlogs kapitalisme heeft gekend in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Vincent Deary boeken
  Vincent Deary - Hoe we leven

  Je wekker gaat, je doucht, je kleedt je aan, je ontbijt, je pakt je spullen en rijdt naar je werk. Elke dag opnieuw, volgens vaste routines, op vaste tijdstippen. Tot de dag dat je naar je werk rijdt en je je ineens realiseert dat het zondagochtend is. Deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Deirdre Beneken, Liedy Beneken boeken
  Deirdre Beneken, Liedy Beneken - Kamer zeven

  In kamer zeven liepen witte jassen in en uit en waren er familieleden en vrienden. In kamer zeven rook het naar ?ziekenhuis? en hoorde ik stemmen van verplegers en geluiden van apparaten. In kamer zeven gebeurde er iets wonderlijks, leven en dood ontmoetten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Will Teimeijer boeken
  Will Teimeijer - WRR Verkenningen Eigen schuld?

  Voor nogal wat burgers is financiële zelfredzaamheid niet eenvoudig. Zij moeten hun weg zien te vinden in diverse inkomens- en ondersteuningsregelingen, en als ze in schulden geraken, neemt de complexiteit exponentieel toe. Het gebeurt dan ook geregeld dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95