Boeken over sociologie

 • Laurent de Sutter boeken
  Laurent de Sutter - Theorie van de kamikaze

  Wat als we ons nu eens vergissen? Wat als zelfmoordaanslagen niets te maken hebben met oorlog of religie, of met welke ideologie dan ook? Wat is er aan de hand als in werkelijkheid datgene waarvan kamikazes graag de angstaanjagende acteurs willen zijn niets… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Dirk Geldof boeken
  Dirk Geldof - Onzekerheid

  De recente terreuraanslagen in Brussel en Parijs raakten vele mensen. Angst en onzekerheid wegen op de samenleving, maar de oorzaken liggen dieper dan de terreurdreiging. De aanhoudende crisis maakt vele mensen onzeker over hun baan, hun inkomen of hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,85
 • Johan Meijering boeken
  Johan Meijering - Groninger Forum

  Als betrokken stadjer ziet entrepeneur Johan Meijering met lede ogen aan hoe in de gemeente Groningen miljoenen aan gemeenschapsgeld worden gestort in de bodemloze put van een in zijn ogen heilloze onderneming: het Groninger Forum. Door middel van dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Cors Visser boeken
  Cors Visser - Seculiere Bokito's en christelijke Calimero's

  Hoe verhouden zich in de samenleving gelovigen en seculieren? Politiek filosoof Govert Buijs geeft een dieptepeiling over de politieke opstelling van meerderheden en minderheden. Vervolgens beschrijft Cors Visser hoe de seculiere bokito zich opstelt en met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Fabian Dekker, Romke van der Veen boeken
  Fabian Dekker, Romke van der Veen - Het Midden Weg?

  Technologische veranderingen en globalisering hebben grote gevolgen voor het werk dat mensen verrichten. Maar welke groepen werknemers ondervinden eigenlijk de voordelen van deze ontwikkelingen en van welke groepen werkenden staan de banen onder druk? Deze en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Blikopener

  Heb je wel eens nagedacht waar die obsessie met gezond eten en sporten eigenlijk vandaan komt? En waarom complottheorieën tegenwoordig zo populair zijn? Of heb je wel eens vraagtekens gezet bij de monogame relatie? Dit boek nodigt uit om zeer uiteenlopende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Anton Zijderveld boeken
  Anton Zijderveld - Over clichés

  In Over clichés neemt eminent socioloog Anton Zijderveld ons mee in de wereld van dooddoeners en gemeenplaatsen en toont hun noodzaak en functie, zeker in onze moderne tijden. Alles is immers al eens eerder gezegd. Wat moeten we nu met clichés: hebben we ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Naomi Ellemers boeken
  Naomi Ellemers - Wereld van verschil

  Vaak wordt gesteld dat ongelijkheid een individuele verantwoordelijkheid is. Om sociale ongelijkheid te verkleinen zoekt men dan de oplossingen in het ondersteunen van individuen. Maar daarbij wordt meestal voorbijgegaan aan de morele dimensies van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marloes de Lange, Jochem Tolsma, Maarten H.J. Wolbers boeken
  Marloes de Lange, Jochem Tolsma, Maarten H.J. Wolbers - Opleiding als sociale scheidslijn

  Over opleiding als sociale scheidslijn is al veel gezegd en geschreven. Maar een gedegen analyse waarin systematisch is onderzocht of de kloof tussen hogeren lageropgeleiden werkelijk is toegenomen in de Nederlandse samenleving, ontbrak nog. De auteurs laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Babette Hellemans boeken
  Babette Hellemans - Denken over cultuur

  Cultuur staat volop in de belangstelling. Sommigen menen dat cultuur een hobby is, anderen denken dat het niet bestaat. Voor velen is cultuur alleen datgene wat wij nu om ons heen zien, of een fenomeen zonder geschiedenis. Hoe kan men 'cultuur' bestuderen als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Janna Boonstra boeken
  Janna Boonstra - Ruimte voor Vreemden

  Het Gerbrandypark is een parkstrook in Amsterdam-Slotermeer, ontworpen in de jaren 30 als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam (AUP). Het park was bedoeld om de gemeenschapsvorming in de wijk te stimuleren - maar het is de vraag of het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,90
 • Jordi van Kleeff, Johanneke Methorst boeken
  Jordi van Kleeff, Johanneke Methorst - Traditie in transitie

  De wereld, het denken, de maatschappij en de kerk; alles verandert erg snel. Tradities die jaren - of zelfs eeuwenlang als richtinggevend en soms absoluut werden gesteld worden nu aan discussie onderworpen of zelfs aan de kant gezet. De vraag is: wat heeft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Christophe Vanroelen, Erik Henderickx, Valeria Pulignano boeken
  Christophe Vanroelen, Erik Henderickx, Valeria Pulignano - De arena's van het arbeidsbestel

  Arbeidssociologie richt zich op de studie van het sociale fenomeen 'arbeid'. Arbeid heeft een erg belangrijke plaats in ons leven. Daarom zijn sociologische vragen over arbeid bijzonder divers. Arbeidssociologen buigen zich onder meer over de manier waarop we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • Zygmunt Bauman, Michael Jacobsen, Keith Tester boeken
  Zygmunt Bauman, Michael Jacobsen, Keith Tester - Wat is het nut van sociologie?

  Wat is het nut van sociologie? Die vraag hebben wetenschappersmeer dan eens gesteld. In een tijd waarin sociologie wordt beschimpt als 'pseudowetenschap', laten de leiders in het veld zien dat gedragswetenschap juist meer nodig is dan ooit. In gesprekken met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Cor van Montfort, Henk Griffioen, Meike Bokhorst, Wendy Asbeek Brusse boeken
  Cor van Montfort, Henk Griffioen, Meike Bokhorst, Wendy Asbeek Brusse - WRR Verkenningen Op maat voor later

  Hoe houden we de zorg, de huisvesting en de pensioenen in Nederland ook op de langere termijn betaalbaar, toegankelijk en van goede kwaliteit? En hoe zorgen we er voor dat de collectieve voorzieningen in deze domeinen meer gaan meebewegen met de dynamiek op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Loes van Vugt boeken
  Loes van Vugt - De witte woede

  Verpleegkundigen en verzorgenden in opstand 1988-1991 Een kleine advertentie van verpleegkundige Gaby Breuer in de Volkskrant van 1988 ontketent een stroom aan acties en demonstraties in heel Nederland. Verpleegkundigen en verzorgenden komen massaal in opstand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Steffie van den Oord boeken
  Steffie van den Oord - Honkvast

  Steffie van den Oord zocht vijftien plaatsgebonden ouderen op en vertelt in 'Honkvast' hun verhaal. Ze leven achter afbladderende raamkozijnen of ouderwetse gordijnen, door de jaren heen zijn ze bijna vergroeid geraakt met het huis waar ze geboren en getogen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Will Teimeijer boeken
  Will Teimeijer - WRR Verkenningen Eigen schuld?

  Voor nogal wat burgers is financiële zelfredzaamheid niet eenvoudig. Zij moeten hun weg zien te vinden in diverse inkomens- en ondersteuningsregelingen, en als ze in schulden geraken, neemt de complexiteit exponentieel toe. Het gebeurt dan ook geregeld dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Friso Schotanus boeken
  Friso Schotanus - Toen was geweld heel gewoon

  Voor ‘Toen was geweld heel gewoon’ ging Friso Schotanus op zoek naar de roots van het hooliganisme. Ondanks, of misschien wel dankzij de dreiging van dat geweld, heeft het voetbalstadion altijd een magische aantrekkingskracht gehad op veel jongens. Zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gert-Jan Johannes, Arno Neele boeken
  Gert-Jan Johannes, Arno Neele - Een moderne mecenas

  In 1940 werd het Prins Bernhard Cultuurfonds opgericht als 'Spitfirefonds'. De bedoeling was geld in te zamelen voor de strijd van de geallieerden tegen de Duitsers. Na de oorlog maakte het een doorstart als fonds voor de cultuurfinanciering. Met een landelijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Wolfgang Streeck boeken
  Wolfgang Streeck - Gekochte Tijd

  Heeft het kapitalisme zijn beste tijd gehad? In Gekochte tijd legt de Duitse socioloog Wolfgang Streeck nauwgezet de diepere oorzaken bloot van de huidige financiële crisis. Streeck plaatst de grootste crisis die het naoorlogs kapitalisme heeft gekend in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Vincent Deary boeken
  Vincent Deary - Hoe we leven

  Je wekker gaat, je doucht, je kleedt je aan, je ontbijt, je pakt je spullen en rijdt naar je werk. Elke dag opnieuw, volgens vaste routines, op vaste tijdstippen. Tot de dag dat je naar je werk rijdt en je je ineens realiseert dat het zondagochtend is. Deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ulf Poschardt boeken
  Ulf Poschardt - 911

  Een keihard Porsche 911 boek voor elke Porsche liefhebber, hater of een ieder die wil weten hoe deze auto in staat is een samenleving te splijten. Terroristen, schrijvers, bankiers, oud geld en patsers en vooral veel dames. Wat beweegt deze auto ? Ik kon de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gertjan Wijburg boeken
  Gertjan Wijburg - Architectuur en beschaving

  Architectuur en stedenbouw zijn maatschappelijke producten, evenals de vormgevers zelf. De toepassing van nieuwe materialen en nieuwe productieprocessen aan het einde van de negentiende eeuw ging gelijk op met de ontwikkeling van een nieuwe klasse vormgevers;… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Ze vroegen arbeid, er kwamen mensen. Levensverhalen van Marokkaanse migranten in Amsterdam

  Ruim 40 jaar geleden kwamen de eerste Marokkaanse migranten - die toen nog gastarbeiders werden genoemd - naar Nederland. In de vier decennia die sindsdien zijn verstreken, veranderde hun rol veelal van 'tijdelijke arbeidskracht' in die van 'Nederlander met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90