Boeken over senioren

 • Wilma E. ter Mull boeken
  Wilma E. ter Mull - Dementie, de ziekte van het verleden

  Dementie, een ziekte die een steeds groter deel van onze oudere bevolking treft. Wat is de oorzaak van deze ziekte en wat kunnen we ertegen doen? Vragen die wetenschappers in verschillende vakgebieden meer en meer bezighouden. Toch is er nog altijd geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Gea Savonije, Els Wouda boeken
  25,95
 • Wil Doornenbal boeken
  Wil Doornenbal - Reizen door nieuw land

  In dit boek gaat psychologe WIL DOORNENBAL in op de vraag wat er als oudere te winnen valt, en welke vruchten ouderdom kan opleveren.Veel ouderen beleven het laatste deel van hun levensreis als een periode waarin zij voornamelijk verliezen. Wat valt er te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • D.M. Beneken genaamd Kolmer, Loes den Hollander boeken
  D.M. Beneken genaamd Kolmer, Loes den Hollander - Momenten van...

  Momenten van… vertelt waargebeurde verhalen over vroeger. Ouderen vertellen over hun momenten van geluk, ontmoeting, afscheid, bezinning en verbondenheid. De verhalen zijn geïllustreerd met prachtige beelden uit privé fotocollecties. Met onder meer Jan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,95
 • J. Franssen boeken
  J. Franssen - In mijn koffer op zolder

  In mijn koffer op zolder is een boek barstensvol verhalen over vroeger. Zevenentwintig ouderen schreven over gebeurtenissen en ervaringen uit hun eigen leven. Verhalen over lentes en liefdes van toen, de eerste auto, een baljurk en het badhuis. Verhalen over… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Gea Savonije, Els Wouda boeken
  Gea Savonije, Els Wouda - Samen terug naar vroeger

  In de ouderenzorg organiseert men regelmatig activiteiten om met ouderen terug in de tijd te gaan om herinneringen op te halen. Het doel hiervan is het gesprek aan te gaan over vroeger met de daarbij behorende belevingen en gevoelens.Dit boek biedt 35… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Paula Irik boeken
  Paula Irik - Als het maar echt is

  Verpleeghuisbewoners zijn extreem kwetsbaar. Zeker als zij dement zijn. Dementie is een aardbeving waarvan de eerste trillingen pas achteraf herkend worden. Alles wat grond onder de voeten gaf, verdwijnt. Het leven verandert in een ravage. Maar dementie sloopt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Peter Derkx, Alexander J.J.A. Maas, Anja Machielse boeken
  Peter Derkx, Alexander J.J.A. Maas, Anja Machielse - Goed ouder worden

  In Westerse landen is de levensverwachting dermate gestegen dat veel mensen een relatief lang leven als oudere zullen leiden. De vraag wat goed ouder worden is, krijgt daarom steeds meer aandacht. Het debat hierover is echter nogal eenzijdig. De nadruk ligt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Paula Irik boeken
  Paula Irik - Leestekens

  "En nou merk ik dat ik nog kan praten ook!""Elke generatie heeft wel een schoenendoos en daar komen schatten uit. Of een sigarenkistje. Het gaat niet om de hoeveelheid.""Ik ben een dichter. Schrijf het maar op, dan komt het wel goed. Dat is mijn gevoel dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Eva Smit boeken
  Eva Smit - Het belevingsconcert

  Zorg voor kwetsbare mensen gaat over nabijheid en contact. Bij mensen met (vergevorderde) dementie schieten onze gebruikelijke manieren van communiceren en contact maken vaak tekort. Niet het woord, maar de aanraking, niet het beeld, maar klanken en geuren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Maritza Allewijn, Bère Miesen boeken
  Maritza Allewijn, Bère Miesen - Basisboek zorg om ouderen

  Basisboek Zorg om ouderen gaat in op veranderingen van het dagelijkse leven van ouderen met psycho-geriatrische problematiek. De auteurs Allewijn en Miesen besteden veel aandacht aan gedragsveranderingen en de mogelijke oorzaken hiervan. Ook bespreken zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,90
 • Maud Graff, Margot van Melick, Marjolein Thijssen, Patricia Verstraten boeken
  Maud Graff, Margot van Melick, Marjolein Thijssen, Patricia Verstraten - Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers

  Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers' bevat de beschrijving van en praktische werkmaterialen voor een nieuw evidence based ergotherapieprogramma voor diagnostiek en behandeling van ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis: het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Desirée van Keulen boeken
  Desirée van Keulen - Een hart vol verhalen

  Dit boek biedt twaalf sfeervolle, toegankelijke verhalen, bestemd voor wie niet meer zelfstandig leest. De gebeurtenissen en personages zijn herkenbaar als ?van vroeger?. Zeker voor wie de periode 1920 -1950 zelf meemaakte. Verhalen van nu die de sfeer van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Wouter Beekman boeken
  Wouter Beekman - De zelfverkozen dood van ouderen

  deren kunnen tot de conclusie komen dat hun leven voltooid is. Zij verlangen naar de dood. De dood is voor hen een vriend geworden. Het vrijwillige en weloverwogen besluit om te willen sterven verdient ons respect. Ieder mens heeft immers de vrijheid om zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • André M. van Leijenhorst boeken
  André M. van Leijenhorst - Zin in je Leven

  We worden in dit deel van de wereld beduidend ouder dan een tijdje geleden en dat wordt meestal als positief beleefd. Wat vroeger 'le troisième age' heette - die term roept ergens omfloerste bezinning op - heet nu nog weleens 'the golden years'. Of, iets… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • B. Miesen boeken
  B. Miesen - Liefde voor het leven

  'Als ik ooit een wilsbeschikking onderteken, zal ik daarin schrijven: Laat mij, in geval van dementie, niet in de steek', zei Bère Miesen ? de auteur van dit boek ? in zijn intreerede als Lector PsychoGeriatrie. Bij dementie levert de patiënt een voortdurend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • B. Miesen, F. Hoogeveen boeken
  B. Miesen, F. Hoogeveen - Psychogeriatrie, een vak om van te houden

  Psychogeriatrie, een vak om van te houdenAls men de kranten moet geloven, is het in het verpleeghuis niets dan kommer en kwel. In dit boek bewijzen drieëntwintig bevloen mannen en vrouwen het tegendeel: zorg bij dementie is voor hen een ?liefde voor het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • H. Lucassen boeken
  H. Lucassen - Om nooit meer te vergeten

  Als je in je directe omgeving met dementie te maken krijgt, wordt er veel van je gevraagd. Het verlies van het contact met de dementerende is vaak het moeilijkst. Degene van wie je houdt is er nog wel, maar het is niet meer de persoon die je kende. Het maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • B. Miesen boeken
  B. Miesen - Zorg om mensen met dementie

  Dit boek vormt een (twee)eenheid met ?Dement: zo gek nog niet?. Het gaat vooral in op de impact van de inhoud daarvan op verzorgenden en op ieder die in nauw contact treedt met mensen met dementie en hun familie. Het is met name die nabijheid die van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ronald Geelen boeken
  Ronald Geelen - Dementie

  Dementie is een dagelijkse, vaak bittere realiteit voor de ruim tweehonderdduizend Nederlanders die eraan lijden. En vooral ook voor hun naasten. Dementie is een volksziekte, die met name hoogbejaarden treft: één op de drie 85+'ers lijdt aan dementie. Hoe ga… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,95
 • J. Baars boeken
  J. Baars - Het nieuwe ouder worden

  Ouder worden is van alle tijden. Maar vele belangrijke aspecten ervan zijn niet eerder voorgekomen. Zo is er door allerlei ingrijpende veranderingen een minder duidelijk verband ontstaan tussen leeftijd en veroudering. Terwijl een eeuw geleden maar weinig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Marianne Gilde boeken
  Marianne Gilde - Kien

  KIENVoor mensen met geheugenproblemen zijn de alledaagse dingen vaak niet meer zo alledaags.Het geheugen gaat achteruit en niets gaat nog vanzelf. Minder weten leidt tot minder kunnen, waardoor ?bezig zijn? niet meer zo eenvoudig is. Het wordt moeilijk om op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Marja Bos - Meeuwsen boeken
  Marja Bos - Meeuwsen - Meegroeien met je kleinkinderen

  Dit boek geeft (kersverse) grootouders inspiratie voor deze nieuwe levensfase door middel van praktische informatie, ervaringen van andere opa's en oma's, stiltepagina's en reflectievragen. Als eigen kinderen ouders worden verandert er veel. Hoe gee je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Doeke Post boeken
  Doeke Post - De dood komt steeds later

  Door de hoge vlucht die de geneeskunde heeft genomen, is onze levensverwachting aanzienlijk toegenomen. Als gevolg zijn de aantallen chronisch zieke patiënten en dementerenden fors gestegen. Soms is zelfs het lijden van mensen groter geworden omdat er zoveel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Theo Royers, Maria van Bavel boeken
  26,90