Boeken over senioren

 • Margot Postma boeken
  Margot Postma - Samen Kleuren, de Basis

  Het SamenKleuren-kleurboek voor met z'n tweeën (de Basis) is de vereenvoudigde versie van het oorspronkelijke SamenKleuren-kleurboek 'the Original'. Margot Postma schildert, kleurt en tekent sinds 2014 in een verzorgingstehuis in Vlaardingen met dementerenden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Margot Postma boeken
  Margot Postma - Samen Kleuren, Original

  Het SamenKleuren-kleurboek voor met z'n tweeën (the Original) is het oorspronkelijke kleurboek en het uitgebreide zusje van SamenKleuren-kleurboek de Basis. Margot Postma schildert, kleurt en tekent sinds 2014 in een verzorgingstehuis in Vlaardingen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Margreet Meijer boeken
  Margreet Meijer - Rooms snoezelen en andere verhalen

  Margreet Meijer (1947) is geestelijk verzorger. In Rooms snoezelen beschrijft ze enkele herinneringen aan haar eerste werkplek in een psychogeriatrisch verpleeghuis. Het speelt zich af tussen 1990 en 1995, in een tijd dat de verpleeghuiszorg in Nederland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paula Irik, Irene Kruijssen, Laura Vermeulen boeken
  Paula Irik, Irene Kruijssen, Laura Vermeulen - Want we hebben allemaal de morgen

  Zonder taal - in al zijn uitingsvormen - geen verbinding. Taal kan altijd verbinding blijven geven. Ook als deze taal onbekende en ongekende gedaantes aanneemt. Mensen met dementie ontwikkelen een eigen taal, een taal die wordt geboren waar je bij zit. Op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Brecht Vandekerckhove, Niels De Luyck, Emma Volckaert, Nico De Witte boeken
  Brecht Vandekerckhove, Niels De Luyck, Emma Volckaert, Nico De Witte - Ook de aangespoelden blijven. Woon- en zorgperspectieven van pensioenmigranten aan de kust

  Uit migratieanalyses voor de kuststreek van het Provinciaal Steunpunt Sociale Planning van de provincie West-Vlaanderen blijkt dat 80-plussers een afwijkend verhuispatroon laten optekenen. Ze lijken na verloop van tijd naar hun streek van herkomst terug te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marinus van den Berg boeken
  Marinus van den Berg - Na-werk-tijd

  In Na-werk-tijd laat Marinus van den Berg zien dat met pensioen gaan een ingrijpende gebeurtenis is. Hij beschrijft wat het betekent om ineens de tijd aan jezelf te hebben, je collega's te missen en een nieuwe, zinvolle dagbesteding te zoeken. De teksten zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Fia Oomen boeken
  Fia Oomen - Gebroken glas

  Afhankelijk of dement worden, en dan overgeleverd zijn aan de karige zorg van vreemde handen: het is een schrikbeeld geworden in onze cultuur, zo zelfs dat sommigen liever eerder dood willen, dan dat. Dit boek vertelt een tegenverhaal. En dat van binnenuit.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hadewey Buitenwerf boeken
  Hadewey Buitenwerf - Dwalen door verhalen

  Dwalen door verhalen is speciaal gemaakt voor mensen die vergeetachtig beginnen te worden. Twintig prachtige platen herinneren hen aan momenten van elke dag. Elke plaat is gekoppeld aan een bijbeltekst en een korte tekst over een situatie uit het dagelijks… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Mark Claus boeken
  Mark Claus - Ouder worden met de glimlach

  Lachen is gezond. Met een glimlach om de lippen voel je je blijer en gelukkiger. Bovendien is lachen makkelijk en zeker niet duur. Wanneer je bijna of helemaal met pensioen bent en de tijd steeds sneller lijkt te gaan, is humor een uitstekend middel tegen de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bas Steunenberg boeken
  Bas Steunenberg - Zorg voor de oudere migrant

  Dit boek start met een hoofdstuk over de eigen identiteit in een veranderende cultuur. Wat zijn jouw wensen en behoeften als zorgprofessional en hoe kijken anderen daarnaar? De hoofdstukken die volgen gaan over de leefstijl en gezondheidsproblemen die veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Wilma E. ter Mull boeken
  Wilma E. ter Mull - Dementie, de ziekte van het verleden

  Dementie, een ziekte die een steeds groter deel van onze oudere bevolking treft. Wat is de oorzaak van deze ziekte en wat kunnen we ertegen doen? Vragen die wetenschappers in verschillende vakgebieden meer en meer bezighouden. Toch is er nog altijd geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Noud Engelen, Bas van Alphen boeken
  Noud Engelen, Bas van Alphen - Reeks Senioren in de maatschappij Ouderen met karakter

  In dit derde boek in de reeks Senioren in de maatschappij, staat de samenhang van persoonlijkheid en ouder worden centraal. Het boek geeft informatie over de vorming van de persoonlijkheid in de jeugd en de persoonlijkheidsontwikkeling tijdens de levensloop.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Chris Bartelds, Titia Struiving boeken
  Chris Bartelds, Titia Struiving - Wie zegt 'Het is genoeg' als je zelf niet meer kunt praten?

  Wie zegt 'Het is genoeg' als je zelf niet meer kunt praten? gaat over de wilsverklaring behandelbeperking en behandelverbod. Het beschrijft wat een wilsverklaring is en waarom u zou kunnen besluiten om voor uzelf een wilsverklaring op te stellen. Het boek is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Hans Marcel Becker boeken
  Hans Marcel Becker - Zorg zonder zorgen

  Er verandert veel in de zorg. Er verandert veel voor ouderen en hun verzorgers. Binnen de nieuwe regelgeving wordt men gedwongen nieuwe manieren van zorgverlening te bedenken. Het uitgangspunt van de veranderingen is onder meer om zoveel mogelijk de eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Paula Irik boeken
  Paula Irik - Leestekens

  "En nou merk ik dat ik nog kan praten ook!""Elke generatie heeft wel een schoenendoos en daar komen schatten uit. Of een sigarenkistje. Het gaat niet om de hoeveelheid.""Ik ben een dichter. Schrijf het maar op, dan komt het wel goed. Dat is mijn gevoel dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paulien Matze, Wout Huizing, Yvonne Heygele boeken
  Paulien Matze, Wout Huizing, Yvonne Heygele - Met oudere migranten in gesprek over hun levensverhaal

  Met oudere migranten in gesprek over hun levensverhaal, mijn leven in kleur, is een hulpmiddel voor het luisteren naar levensverhalen van oudere migranten . Hiermee bedoelen we ouderen vanaf ongeveer 55 jaar van niet-Nederlandse afkomst , bijvoorbeeld met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Wil Doornenbal boeken
  Wil Doornenbal - Reizen door nieuw land

  In dit boek gaat psychologe WIL DOORNENBAL in op de vraag wat er als oudere te winnen valt, en welke vruchten ouderdom kan opleveren.Veel ouderen beleven het laatste deel van hun levensreis als een periode waarin zij voornamelijk verliezen. Wat valt er te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Fleur Agema boeken
  Fleur Agema - Verzilveren

  'Verzilveren' is een aanklacht tegen het kabinet dat doet alsof de ouderen­zorg er beter op wordt, terwijl deze door het huidige regeringsbeleid juist in rap tempo verloedert. Opa wil zelf zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Zeker. Ook als hij crepeert?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Pieter Wouter van Dijk, Heleen Crul, Ger Tielen boeken
  Pieter Wouter van Dijk, Heleen Crul, Ger Tielen - De generatiecrisis

  We worden geboren niet alleen als kinderen van onze ouders maar ook als kinderen van onze tijd. Het eerste verhaal kennen we, het tweede is weliswaar bekend maar nog nauwelijks vérkend. Dit boek laat zien hoe wij als kinderen van de tijd generaties vormen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Aagje Swinnen boeken
  Aagje Swinnen - Seksualiteit van ouderen

  Hoe beïnvloedt het verouderingsproces de seksuele behoeftes en activiteiten van mannen en vrouwen?Dit boek rekent af met het cliché dat seksualiteit en ouderdom in tegenspraak zijn door het thema te belichten vanuit de seksuologie, geneeskunde en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Anja Machielse, Roelof Hortulanus boeken
  Anja Machielse, Roelof Hortulanus - Sociaal isolement bij ouderen

  In Nederland worden veel interventies uitgevoerd om sociaal isolement bij ouderen te verminderen of te voorkomen. De meeste interventies blijken echter weinig effectief. Bovendien bereiken ze slechts een deel van de doelgroep.In Rotterdam is vier jaar lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,90
 • E. Oostmeijer, P.P. Witsen, Sjoerd Cusveller, Harry Harsema boeken
  E. Oostmeijer, P.P. Witsen, Sjoerd Cusveller, Harry Harsema - Landschapsarchitectuur en stedenbouw in Nederland 2007/2008

  In 2007 lanceert Minister Cramer (VROM) het programma Mooi Nederland. Volgens haar verdwijnt er nodeloos veel groen en open ruimte en komt daar te vaak lelijkheid voor terug. In het jaarboek brengt Peter Paul Witsen de tegenstrijdigheden van deze opgave aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Paula Irik boeken
  Paula Irik - Als het maar echt is

  Verpleeghuisbewoners zijn extreem kwetsbaar. Zeker als zij dement zijn. Dementie is een aardbeving waarvan de eerste trillingen pas achteraf herkend worden. Alles wat grond onder de voeten gaf, verdwijnt. Het leven verandert in een ravage. Maar dementie sloopt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • André M. van Leijenhorst boeken
  André M. van Leijenhorst - Zin in je Leven

  We worden in dit deel van de wereld beduidend ouder dan een tijdje geleden en dat wordt meestal als positief beleefd. Wat vroeger 'le troisième age' heette - die term roept ergens omfloerste bezinning op - heet nu nog weleens 'the golden years'. Of, iets… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • D.J.H. Deeg boeken
  D.J.H. Deeg - Oud worden is normaal

  Door de gestage toename van het aantal ouderen is oud worden normaal geworden. Dat brengt drie grote uitdagingen met zich mee: het mogelijk maken van complexe zorg voor mensen met complexe gezondheidsproblemen; de hoge eisen die de informatisering van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50