Boeken over rouwverwerking

 • Edith Plantier boeken
  E-book
  Edith Plantier - Ik zag mijzelf in liefde en rouw

  Rouw is de achterkant van liefde * Een expert op het gebied van sterven deelt haar persoonlijke ervaringen * Bemoedigende verhalen voor mensen die afscheid moeten nemen van hun geliefden Edith Plantier heeft als predikante en wetenschapper naam op het gebied… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • 17,95
 • Alje Kamphuis boeken
  E-book
  Alje Kamphuis - Verdwaald in alle vragen

  'Verdwaald in alle vragen' is een verrassend openhartig boek over de dilemma's waarmee nabestaanden worstelen na de zelfdoding van een dierbare. In 2008 pleegt Ernst, de broer van journalist Alje Kamphuis, zelfmoord. Gevoed door schuldgevoel en de vraag hoe… (E-book)

  Lees meer...
  12,50
 • Marinus van den Berg boeken
  E-book
  Marinus van den Berg - Lijden verlichten

  Door zijn jarenlange ervaring als pastor en geestelijk verzorger heeft Marinus van den Berg geleerd dat het erkennen van lijden, het lijden kan verlichten. Lijden moet je niet ontkennen of onderschatten, want dan wordt het juist zwaarder. 'Lijden verlichten'… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Cees Baan boeken
    9,95
 • Alice Hoffman boeken
  E-book
  Alice Hoffman - Lessen om te overleven

  Hoe gaan andere mensen om met tegenslag? Dat wilde Alice Hoffman weten tijdens haar ziekteperiode. Omdat ze geen gepast boek vond besloot ze om er zelf een te schrijven. 'Lessen om te overleven' is een klein dun boekje van 94 bladzijden. Meer heeft Alice… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Daan Westerink boeken
  E-book
  Daan Westerink - Verder zonder jou

  Je bent jong en iemand die je lief is, overlijdt. Alles is ineens anders. Mensen in je omgeving weten niet altijd hoe ze met je moeten omgaan. En zelf aangeven wat je nodig hebt is ook niet makkelijk. Hoe ga je dan verder? In Verder zonder jou vertellen 28… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Rob Bruntink boeken
  E-book
  Rob Bruntink - Over de dood gesproken

  Wat is de verhouding tussen leven en dood? Bestaat de hemel? Is er een ziel? Vragen over leven en dood staan centraal in ‘Over de dood gesproken’ van Rob Bruntink i.s.m. VPTZ Nederland (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). ‘Door te leven in een… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  13,99
 • Manu Keirse boeken
  E-book
  Manu Keirse - Kinderen helpen bij verlies

  In dit boek laat Manu Keirse zien hoe je kinderen en jongeren kunt begeleiden in de confrontatie met verlies, ernstige ziekte in de familie, echtscheiding of zelfdoding.;;;Een onmisbare gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners Wat als het diepste… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • Ineke Wienese boeken
  E-book
  Ineke Wienese - Troost voor tranen

  Omgaan met verlies en verdriet hangt samen met cultuur en religie. Jongeren met een niet-Nederlandse afkomst kunnen daardoor in hun rouwproces op onbegrip stuiten. In dit boek komen 22 jongeren aan het woord, allen kinderen van ouders met een niet-Nederlandse… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  E-book
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wanneer word je dood

  Praktische hulp bij vragen van kinderen over de dood. Als iemand overlijdt, roept dat bij kinderen vaak onverbloemde vragen op. Het is belangrijk om deze vragen serieus te nemen, en informatie te geven die kinderen helpt om het verlies te verwerken. Dit boek… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Jeannette Rietberg, Maria Pel boeken
  E-book
  Jeannette Rietberg, Maria Pel - Altijd een kind te kort

  Vrouwen die zwanger zijn of willen worden na het verlies van hun baby krijgen te maken met de confrontatie tussen de nog recente ervaring van dood en de ervaring van nieuw leven. In hun situatie is het moeilijk zich te identificeren met de groep van zwangere… (E-book)

  Lees meer...
  18,99
 • Liesbeth Gijsbers boeken
  E-book
  Liesbeth Gijsbers - Ik en de verloren ander

  Hoe leef je verder met het verlies van een dierbare aan de dood, wanneer die dood niet kwam maar zelf gezocht werd, veelal uit diepe wanhoop en eenzaamheid? Zelfdoding is niet te bevatten voor wie achterblijft, het is een werkelijkheid die onze vertrouwde… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  E-book
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Jong verlies

  Wanneer kinderen van dichtbij met de dood in aanraking komen, gaan we vaak te gemakkelijk aan hen voorbij. Laten we kinderen juist bij de dood betrekken en hun verdriet serieus nemen, zegt [b]Riet Fiddelaers-Jaspers[/b] met nadruk. Dat geldt zeker ook voor… (E-book)

  Lees meer...
  17,99
 • Hans Peter Roel boeken
  E-book
  Hans Peter Roel - De Vlindertuin

  De Vlindertuin van Hans Peter Roel is een troostboek, geschreven voor rouwenden, troostzoekers, troostgevers en hulpverleners. Het is een bijzonder en ontroerend verhaal, dat een diepe indruk achterlaat.De Vlindertuin Een duizelingwekkend verhaal tegen de… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Leoniek van der Maarel boeken
  E-book
  Leoniek van der Maarel - Kinderen in spagaat

  Kinderen én experts aan het woord. Leoniek van der Maarel werkt al jaren met kinderen die geconfronteerd worden met het verlies van een ouder. Ze laat in haar boek zien dat kinderen niet alleen rouwen na de dood van een ouder maar ook na een echtscheiding, en… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Kalien Blonden boeken
  E-book
  Kalien Blonden - De hemel in mijn hoofd

  Ik weet niet of er een hemel is. Maar mijn moeder leeft voort in mijn herinneringen aan haar. Het hiernamaals zit in mijn hoofd. Dat zegt een van de geïnterviewden uit het boek De hemel in mijn hoofd. KRO-journaliste Kalien Blonden laat in dit boek mensen aan… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Daan Westerink boeken
  E-book
  Daan Westerink - Leven zonder ouders

  Je ouders verliezen betekent: onvoorwaardelijke liefde verliezen. En hoe de band ook was de dood van je vader of moeder is het definitieve einde van het kind-zijn. Leven zonder ouders is het eerste boek waarin volwassen zonen en dochters zelf vertellen hoe het… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Tsjitske Waanders boeken
  E-book
  Tsjitske Waanders - De dood en de jongen

  Dit boek vertelt mijn verlangen en vastberadenheid om weer heel te worden, het zoeken naar een andere, betekenisvolle relatie met mijn overleden zoon en mijn zoektocht naar een zinvolle toekomst.Bij een ernstig ongeval tijdens zijn werk verliest de 27-jarige… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Maria de Greef boeken
  19,95
 • Anne van der Meiden boeken
  E-book
  Anne van der Meiden - In de dood kun je niet wonen

  Anne van der Meiden over dit boek:We Kunnen er niet om heen: in alles wat met sterven, begraven en rouwverwerking te maken heeft, zijn in betrekkelijk korte tijd opvallende en veelsoortige veranderingen opgetreden. Mensen praten opener over de dood, ze… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Henry Fersko-Weiss boeken
  Henry Fersko-Weiss - Caring for the Dying

  Provides a way to care for the dying based on the model of care birth doulas provide (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Simeon Schreiber boeken
  Simeon Schreiber - From Mourning to Morning

  "Rabbi Simeon Schreiber, senior staff chaplain at Mount Sinai Medical Center in Miami Beach, translates his many years of experience into a greater understanding of the emotions and practices surrounding death, grieving, mourning, and bereavement in Judaism,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Carol Lynch Williams boeken
  Carol Lynch Williams - The Haven

  Growing up inside the cloistered walls of a near-future hospital where their health is carefully monitored to prevent them from succumbing to a memory-destroying disease, Shiloh, who remembers everything, and Gideon, a boy who dreams of rebelling and finding a… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,95