Boeken over rouwverwerking

 • Edith Plantier boeken
  E-book
  Edith Plantier - Ik zag mijzelf in liefde en rouw

  Rouw is de achterkant van liefde * Een expert op het gebied van sterven deelt haar persoonlijke ervaringen * Bemoedigende verhalen voor mensen die afscheid moeten nemen van hun geliefden Edith Plantier heeft als predikante en wetenschapper naam op het gebied… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  E-book
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Jong verlies

  Wanneer kinderen van dichtbij met de dood in aanraking komen, gaan we vaak te gemakkelijk aan hen voorbij. Laten we kinderen juist bij de dood betrekken en hun verdriet serieus nemen, zegt [b]Riet Fiddelaers-Jaspers[/b] met nadruk. Dat geldt zeker ook voor… (E-book)

  Lees meer...
  17,99
 • Minke Weggemans boeken
  E-book
  Minke Weggemans - Broers rouwen ook

  In Rouw in de zijlijn verhaalden zussen over hun overleden broer of zus. Nu komen de broers aan het woord. Hun verhaal wordt nu voor het eerst verteld. In deze verhalen zoeken broers naar een innerlijke en uiterlijke balans na het verlies van een broer of zus.… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • Alje Kamphuis boeken
  E-book
  Alje Kamphuis - Verdwaald in alle vragen

  'Verdwaald in alle vragen' is een verrassend openhartig boek over de dilemma's waarmee nabestaanden worstelen na de zelfdoding van een dierbare. In 2008 pleegt Ernst, de broer van journalist Alje Kamphuis, zelfmoord. Gevoed door schuldgevoel en de vraag hoe… (E-book)

  Lees meer...
  12,50
 • Ineke Wienese boeken
  E-book
  Ineke Wienese - Troost voor tranen

  Omgaan met verlies en verdriet hangt samen met cultuur en religie. Jongeren met een niet-Nederlandse afkomst kunnen daardoor in hun rouwproces op onbegrip stuiten. In dit boek komen 22 jongeren aan het woord, allen kinderen van ouders met een niet-Nederlandse… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Daan Westerink boeken
  E-book
  Daan Westerink - Verder zonder jou

  Je bent jong en iemand die je lief is, overlijdt. Alles is ineens anders. Mensen in je omgeving weten niet altijd hoe ze met je moeten omgaan. En zelf aangeven wat je nodig hebt is ook niet makkelijk. Hoe ga je dan verder? In Verder zonder jou vertellen 28… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Beate Matznetter boeken
  E-book
  Beate Matznetter - Samen verder na verlies van een kind

  De dood van een kind heeft een enorme impact op de relatie tussen ouders. Beiden verwerken het verlies op hun eigen manier. Vaak heel verschillend. Ook de tijd heeft invloed op hun rouw. Soms lukt het hun niet om samen verder te gaan, maar soms is het beter om… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Jolien van der Kooij, Wouter de Jonge boeken
  E-book
  Jolien van der Kooij, Wouter de Jonge - Leven met zelfdoding

  60 brieven van nabestaanden over hun verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop. Hoe ziet je leven eruit nadat je iemand in je omgeving verloren bent door zelfdoding? Dit boek hoopt antwoord te geven op die vraag. Het bestaat uit 60 brieven van… (E-book)

  Lees meer...
    9,50
 • Alice Hoffman boeken
  E-book
  Alice Hoffman - Lessen om te overleven

  Hoe gaan andere mensen om met tegenslag? Dat wilde Alice Hoffman weten tijdens haar ziekteperiode. Omdat ze geen gepast boek vond besloot ze om er zelf een te schrijven. 'Lessen om te overleven' is een klein dun boekje van 94 bladzijden. Meer heeft Alice… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Louise L. Hay, David Kessler boeken
  E-book
  Louise L. Hay, David Kessler - Je kunt je hart helen

  Hoop en licht na rouw en verliesBestsellerauteur Louise Hay en rouwexpert David Kessler bundelen hun kennis en kunde op het gebied van het helen van verdriet.Je leert je gevoelens te doorleven en met compassie terug te kijken naar mooie momenten. Je kunt je… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Manu Keirse boeken
  E-book
  Manu Keirse - Kinderen helpen bij verlies

  In dit boek laat Manu Keirse zien hoe je kinderen en jongeren kunt begeleiden in de confrontatie met verlies, ernstige ziekte in de familie, echtscheiding of zelfdoding.;;;Een onmisbare gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners Wat als het diepste… (E-book)

  Lees meer...
  15,99
 • Rob Bruntink boeken
  E-book
  Rob Bruntink - Over de dood gesproken

  Wat is de verhouding tussen leven en dood? Bestaat de hemel? Is er een ziel? Vragen over leven en dood staan centraal in ‘Over de dood gesproken’ van Rob Bruntink i.s.m. VPTZ Nederland (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). ‘Door te leven in een… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Marinus van den Berg boeken
  E-book
  Marinus van den Berg - Lijden verlichten

  Door zijn jarenlange ervaring als pastor en geestelijk verzorger heeft Marinus van den Berg geleerd dat het erkennen van lijden, het lijden kan verlichten. Lijden moet je niet ontkennen of onderschatten, want dan wordt het juist zwaarder. 'Lijden verlichten'… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Marinus van den Berg boeken
  E-book
  Marinus van den Berg - Meegaan tot het einde

  In Meegaan tot het einde biedt Marinus van den Berg inzicht in de laatste, maar zeer kostbare tijd van een stervende. ‘Hoe lang duurt het nog?’ Deze vraag wordt heel vaak gesteld als iemands ziekbed sterfbed wordt. Een mens in de laatste periode van zijn… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Liesbeth Gijsbers boeken
  E-book
  Liesbeth Gijsbers - Ik en de verloren ander

  Hoe leef je verder met het verlies van een dierbare aan de dood, wanneer die dood niet kwam maar zelf gezocht werd, veelal uit diepe wanhoop en eenzaamheid? Zelfdoding is niet te bevatten voor wie achterblijft, het is een werkelijkheid die onze vertrouwde… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Minke Weggemans boeken
  E-book
  Minke Weggemans - Als je een broer of zus verliest

  Wanneer je een broer of zus verliest wat moet je dan? Jullie waren altijd samen. Met elkaar verbonden, van kinds af aan. En dan ineens valt je broer of zus weg. Daarmee gaat ook een deel van je eigen identiteit verloren. Dat is niet vreemd, maar er zijn wél… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Frieda Voorhorst boeken
  E-book
  Frieda Voorhorst - Doolhof van de rouw

  In Doolhof van de rouw doet Frieda Voorhorst verslag van het proces van rouwverwerking na de dood van haar vader. Haar stijl is reflexief: ze kijkt achteraf met afstand naar haar eigen emoties, gedachten en handelen. Het boek is daardoor beschouwelijk zonder… (E-book)

  Lees meer...
    9,50
 • Jeannette Rietberg, Maria Pel boeken
  E-book
  Jeannette Rietberg, Maria Pel - Altijd een kind te kort

  Vrouwen die zwanger zijn of willen worden na het verlies van hun baby krijgen te maken met de confrontatie tussen de nog recente ervaring van dood en de ervaring van nieuw leven. In hun situatie is het moeilijk zich te identificeren met de groep van zwangere… (E-book)

  Lees meer...
  18,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  E-book
  Riet Fiddelaers-Jaspers - De rouwende school

  Wanneer een kinderdagverblijf of school geconfronteerd wordt met een (plotseling)verlies, zijn er vaak vragen hoe er gehandeld moet worden. Dit praktische boek van Riet Fiddelaers-Jaspers biedt houvast bij zon emotionele en vaak verwarrende gebeurtenis. Het… (E-book)

  Lees meer...
  17,95
 • Harry Wanders boeken
  E-book
  Harry Wanders - Als het hek sluit

  (flarden over afscheid, rouwverwerking) Ik hoop dat deze bundel u veel troost zal geven, dat u misschien een tekst wilt gebruiken als herinnering, het mag, daarvoor is deze bundel. Als het hek sluit ik moet gaan mag niet langer hier blijven staan de toegang… (E-book)

  Lees meer...
    7,95
 • Marinus van den Berg boeken
  E-book
  Marinus van den Berg - Als feest en verdriet elkaar raken

  Een ingrijpend verlies zet je leven op losse schroeven, en dus ook je tijd voor ontspanning en de feestdagen. Hoe kun je ze op een nieuwe manier beleven? Daarvoor reikt Marinus van den Berg teksten en rituelen aan. Als je een dierbare verliest, door de dood of… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • 17,95
 • Elisabeth Kubler-Ross boeken
  E-book
  Elisabeth Kubler-Ross - levenslessen

  Iedereen stelt zichzelf op een zeker moment de vraag: 'Is dit hoe ik mijn leven wil leven?' Het leven is kort, en vaak ontdekken we pas achteraf - soms te laat - wat we echt belangrijk vinden. In Levenslessen - haar eerste boek over het leven - laat Elisabeth… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Helen Purperhart boeken
  Helen Purperhart - ChakraYoga kaarten

  Deze speelse benadering helpt bij het je bewust worden en begrijpen van gevoelens en gedachten; je krijgt meer zicht op wie je bent, wat je beweegt en waarnaar je verlangt. De kleurrijke kaarten bevatten bewegingsoefeningen, emotiespelletjes, tekenopdrachten… (Postcard book or pack)

  Lees meer...
  20,00
 • Kalien Blonden boeken
  E-book
  Kalien Blonden - De hemel in mijn hoofd

  Ik weet niet of er een hemel is. Maar mijn moeder leeft voort in mijn herinneringen aan haar. Het hiernamaals zit in mijn hoofd. Dat zegt een van de geïnterviewden uit het boek De hemel in mijn hoofd. KRO-journaliste Kalien Blonden laat in dit boek mensen aan… (E-book)

  Lees meer...
    9,99