Boeken over rouwverwerking

 • Marinus van den Berg boeken
  23,99
 • Jeannette Rietberg, Maria Pel boeken
  24,95
 • Marion Uitslag, Tineke Rodenburg boeken
  29,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Doodgaan is geen feest

  Tot nu toe wordt in geen enkel kinderboek de overledene gecremeerd. Dat maakt het voor veel mensen lastig om aan kinderen uit te leggen wat cremeren is. In dit prentenboek wordt cremeren uitgelegd aan de hand van de dood van de papa van Julia en Stijn. Ook de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,25
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  25,99
 • Hans Stolp boeken
  14,99
 • Jos Brink boeken
  E-book
  Jos Brink - Rouw op je dak

  Jos Brink, stervensbegeleider en theatermaker, met een uniek en eerlijk boek over rouwen;;;Vanuit zijn lange ervaring probeerde Jos Brink richting te geven aan het rouwproces van de lezer. Rouwen betekent een moeilijke weg gaan: je weet dat je kunt lopen, maar… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  E-book
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wanneer word je dood

  Praktische hulp bij vragen van kinderen over de dood. Als iemand overlijdt, roept dat bij kinderen vaak onverbloemde vragen op. Het is belangrijk om deze vragen serieus te nemen, en informatie te geven die kinderen helpt om het verlies te verwerken. Dit boek… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Ide Wolzak boeken
  E-book
  Ide Wolzak - En huilen doe je maar in de pauze

  Jeannette en ik kregen vier kinderen. Wouter, de jongste, stierf op 30 januari 1994, ruim een maand voor zijn tiende verjaardag.' Ide Wolzak beschrijft in dit boek hoe hij met zijn gezin na het plotselinge overlijden van hun zoon Wouter verder moest gaan.… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Marinus van den Berg boeken
  E-book
  Marinus van den Berg - Verdriet dat niet verdwijnt

  Het sterven van een kind veroorzaakt een verdriet dat niet verdwijnt. Dat geldt voor allen die achterblijven: ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden. Dit verdriet kent veel verschijningsvormen. Veel hangt af van de levensfase waarin de nabestaande… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Marinus van den Berg boeken
  E-book
  Marinus van den Berg - Nooit te oud

  Ouderdom kent zoveel gezichten als er mensen zijn. In dit lees- en luisterboek belicht Marinus van den Berg verschillende kanten van het ouder-worden: verlieservaringen zijn onvermijdelijk, maar de vrijheid van de ouderdom geeft vaak ook kansen die jongere… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • Margreet Eriks boeken
  E-book
  Margreet Eriks - Rouw van jou

  Rouw. We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken. We verliezen onze ouders, een partner, kind of misschien wel ons eigen leven. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal en zijn eigen manier van rouwen. Maar hoe doen we dat nu eigenlijk, rouwen? Bekende en… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Leoniek van der Maarel boeken
  E-book
  Leoniek van der Maarel - Kinderen in spagaat

  Kinderen én experts aan het woord. Leoniek van der Maarel werkt al jaren met kinderen die geconfronteerd worden met het verlies van een ouder. Ze laat in haar boek zien dat kinderen niet alleen rouwen na de dood van een ouder maar ook na een echtscheiding, en… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Anne van der Meiden boeken
  E-book
  Anne van der Meiden - In de dood kun je niet wonen

  We kunnen er niet om heen: in alles wat met sterven, begraven en rouwverwerking te maken heeft, zijn in betrekkelijk korte tijd opvallende en veelsoortige veranderingen opgetreden. Mensen praten opener over de dood, ze verwerken hun verdriet in nieuwe rituelen… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Elisabeth Kübler-Ross boeken
  E-book
  Elisabeth Kübler-Ross - Over rouw

  In Over rouw, het boek dat Elisabeth Kübler-Ross kort voor haar dood voltooide, gaan zij en haar coauteur David Kessler dieper in op de vijf stadia van rouwverwerking om mensen die om welke reden dan ook rouwen, te laten zien hoe ze de moed kunnen vinden hun… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Marinus van den Berg, Carlo Leget boeken
  E-book
  Marinus van den Berg, Carlo Leget - Leven aan de grens

  De menselijke maat in de zorg staat in deze tijden van efficiency en bezuiniging ernstig onder druk. Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de omstandigheden waarin mensen sterven. De Rotterdamse pastor en geestelijk verzorger Marinus van den Berg wisselt zijn… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Jacinta van Harteveld boeken
  E-book
  Jacinta van Harteveld - Leven in het zicht van de dood

  Onmisbaar in de palliatieve zorg. Praktisch boek voor stervenden en hun omgeving. Wanneer je hoort dat je zelf of een naaste binnenkort sterft, staat de wereld op zijn kop. Je moet de dood onder ogen zien, je opnieuw verhouden tot jezelf én tot de mensen om… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Marinus van den Berg boeken
  E-book
  Marinus van den Berg - Rouwen in de tijd

  Wat maak je mee als je rouwt? Het is een unieke en complexe ervaring. Marinus van den Berg beschrijft die ervaring en ontwerpt een plattegrond van het landschap van afscheid en verlies. Zo krijgt de lezer zicht op samenhang en onderscheidingen. Van den Berg… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  E-book
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Mijn troostende ik

  Rouw bij jongeren is een nauwelijks aangeroerd thema in de vakliteratuur. Riet Fiddelaers-Jaspers schreef er een vernieuwend boek over. Mijn troostende ik gaat over jongeren tussen de twaalf en de twintig jaar die een groot verlies hebben geleden. Centraal… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Leo Fijen boeken
  E-book
  Leo Fijen - Leven met de dood

  Een boek over het leven. Het leven van ieder die zijn of haar dierbare verliest. Ontroerende verhalen en troostende gedichten. Woorden waar vaak geen woorden zijn. Houvast om verder te leven in het niemandsland van de dood. Leo Fijen vroeg aan nabestaanden:… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Edith Plantier boeken
  E-book
  Edith Plantier - Ik zag mijzelf in liefde en rouw

  Rouw is de achterkant van liefde * Een expert op het gebied van sterven deelt haar persoonlijke ervaringen * Bemoedigende verhalen voor mensen die afscheid moeten nemen van hun geliefden Edith Plantier heeft als predikante en wetenschapper naam op het gebied… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  E-book
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Jong verlies

  Wanneer kinderen van dichtbij met de dood in aanraking komen, gaan we vaak te gemakkelijk aan hen voorbij. Laten we kinderen juist bij de dood betrekken en hun verdriet serieus nemen, zegt [b]Riet Fiddelaers-Jaspers[/b] met nadruk. Dat geldt zeker ook voor… (E-book)

  Lees meer...
  17,99
 • Minke Weggemans boeken
  E-book
  Minke Weggemans - Broers rouwen ook

  In Rouw in de zijlijn verhaalden zussen over hun overleden broer of zus. Nu komen de broers aan het woord. Hun verhaal wordt nu voor het eerst verteld. In deze verhalen zoeken broers naar een innerlijke en uiterlijke balans na het verlies van een broer of zus.… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • Alje Kamphuis boeken
  E-book
  Alje Kamphuis - Verdwaald in alle vragen

  'Verdwaald in alle vragen' is een verrassend openhartig boek over de dilemma's waarmee nabestaanden worstelen na de zelfdoding van een dierbare. In 2008 pleegt Ernst, de broer van journalist Alje Kamphuis, zelfmoord. Gevoed door schuldgevoel en de vraag hoe… (E-book)

  Lees meer...
  12,50
 • Ineke Wienese boeken
  E-book
  Ineke Wienese - Troost voor tranen

  Omgaan met verlies en verdriet hangt samen met cultuur en religie. Jongeren met een niet-Nederlandse afkomst kunnen daardoor in hun rouwproces op onbegrip stuiten. In dit boek komen 22 jongeren aan het woord, allen kinderen van ouders met een niet-Nederlandse… (E-book)

  Lees meer...
    9,99