Boeken over rouwverwerking

 • Mea Willart boeken
  Mea Willart - Met jou

  Je grootste nachtmerrie. Je verliest een kind terwijl ze naar huis fietst. Hoe ga je door, hoe reageert je gezin? Hoe ga je om met het verdriet, de pijn, de machteloosheid en het missen? Hoe ga je in Godsnaam de toekomst zien zonder volslagen gek te worden?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Anita Clijsen boeken
  Anita Clijsen - Anna's tuin

  Een vertelling over voorwaardelijkheid, over de gevolgen van een slecht georganiseerde dood, over loutering, en over de liefde. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Met mijn ziel onder de arm

  In dit boek wordt duidelijk hoe onlosmakelijk liefde en rouw met elkaar verweven zijn. Wie liefheeft, neemt het risico van verlies erbij. Want zonder rouw gaat het niet. Rouwen doen we niet alleen bij een verlies door de dood maar ook bij een verlies door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Daan Westerink boeken
  Daan Westerink - Verder zonder jou

  Je bent jong en iemand die je lief is, overlijdt. Alles is ineens anders. Mensen in je omgeving weten niet altijd hoe ze met je moeten omgaan. En zelf aangeven wat je nodig hebt is ook niet makkelijk. Hoe ga je dan verder?

  ?Verder zonder jou? is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bert Grotenhuis boeken
  Bert Grotenhuis - Verlies een jaar rond

  Een Troostboek Na het zeer plotselinge overlijden van zijn vrouw Dineke Grotenhuis-Van Dalen op 31 mei 2009 is Bert Grotenhuis in een aantal opzichten niet bij de pakken neer gaan zitten. Om het verlies een plek te geven is hij gaan schrijven. Een jaar lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Huub Oosterhuis boeken
  Huub Oosterhuis - Ogen die mij zoeken

  Huub Oosterhuis bezit het vermogen om in zijn liturgische poëzie zowel recht te doen aan de menselijke ervaringen van vertwijfeling en hoop als aan het grote bijbelse geloofsverhaal. In "Ogen die mij zoeken" zijn teksten opgenomen die bij afscheid en uitvaart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Beate Matznetter boeken
  Beate Matznetter - Samen verder na verlies van een kind

  De dood van een kind heeft een enorme impact op de relatie tussen ouders. Beiden verwerken het verlies op hun eigen manier. Vaak heel verschillend. Ook de tijd heeft invloed op hun rouw. Soms lukt het hun niet om samen verder te gaan, maar soms is het beter om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Marinus van den Berg boeken
  Marinus van den Berg - Lijden verlichten

  Door zijn jarenlange ervaring als pastor en geestelijk verzorger heeft Marinus van den Berg geleerd dat het erkennen van lijden, het lijden kan verlichten. Lijden moet je niet ontkennen of onderschatten, want dan wordt het juist zwaarder. 'Lijden verlichten'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jojanneke van den Bosch boeken
  Jojanneke van den Bosch - Zo, nu ben je wees

  Wat gebeurt er als je op je veertiende wees wordt? In welke wonderlijke situaties kun je verzeild raken, en hoe ga je daar mee om? Jojanneke van den Bosch (1975) deelt ervaringen uit haar verleden als weeskind en biedt hier handreikingen bij voor weeskinderen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jannie Maes boeken
  Jannie Maes - Leven met gemis

  Leven met gemis, een handboek voor hulpverleners, is een boek dat een grote leemte invult in ons taalgebied op het vlak van rouw, rouwbegeleiding en rouwtherapie. In het eerste deel ?Een nieuwe visie op rouw? worden oude rouwmythes ontsluierd en laat de auteur… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marinus van den Berg, Carlo Leget boeken
  Marinus van den Berg, Carlo Leget - Leven aan de grens

  ?De menselijke maat? in de zorg staat in deze tijden van efficiency en bezuiniging ernstig onder druk. Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de omstandigheden waarin mensen sterven. De Rotterdamse pastor en geestelijk verzorger Marinus van den Berg wisselt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Paul Poley boeken
  Paul Poley - Geen blote voetjes in het zand

  ?Geen blote voetjes in het zand? is het vervolg op de succesvolle bundel ?Geen blote voetjes in het gras?, samengesteld door stichting Lieve Engeltjes, de Nederlandstalige contactgroep voor mensen die te maken hebben met het verlies van een kind.?Geen blote… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elisabeth Kubler-Ross, David Kessler boeken
  Elisabeth Kubler-Ross, David Kessler - Over rouw

  In Over rouw, het boek dat Elisabeth Kübler-Ross kort voor haar dood voltooide, gaan zij en haar coauteur David Kessler dieper in op de vijf stadia van rouwverwerking om mensen die om welke reden dan ook rouwen, te laten zien hoe ze de moed kunnen vinden hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Mieke Ankersmid boeken
  Mieke Ankersmid - Verlaat verdriet

  Volledig nieuwe editie van het succesvolle boek! Ruim tien procent van de mensen die nu tussen de twintig en zeventig jaar zijn hebben vóór hun twintigste levensjaar één of beide ouders verloren door overlijden. Een dergelijk verlies op jonge leeftijd is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Jong verlies

  Wanneer een kind op jonge leeftijd in aanraking komt met de dood, bijvoorbeeld bij het verlies van een naaste, kan het verdriet daarover ingrijpende gevolgen hebben. 'Jong verlies' van rouwtherapeut Riet Fiddelaers-Jaspers helpt ouders, leerkrachten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten - Herbergen van verlies

  In dit boek word je als lezer meegenomen op de tocht door het rouwlandschap na een ingrijpend verlies. Mensen zijn op zoek naar een plek waar hun verhaal verteld én gehoord kan worden. Ze dragen een rugzak met zich mee die zowel gevuld is met (verlies)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Arend Jan Wijnsma boeken
  Arend Jan Wijnsma - Mag ik een roesje?

  Uit eigen ervaring beschrijft Arend Jan Wijnsma zijn onvoorspelbare belevenissen in verschillende hospitalen, waar hij kampt met de meest uiteenlopende kwalen. We beginnen onze reis als de auteur als jonge dienstplichtige sergeant op Java verblijft, waar hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Waar ben je nu, zie jij me nog?

  In dit boek staan verhalen en gedichten over afscheid die het sprokkelvrouwtje verzameld heeft. Ze kunnen worden gebruikt bij afscheidsdiensten, in de klas of om thuis voor te lezen. Of, voor wie zelf wil schrijven, als inspiratiebron. Riet Fiddelaers-Jaspers… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Doodgaan is geen feest

  Tot nu toe wordt in geen enkel kinderboek de overledene gecremeerd. Dat maakt het voor veel mensen lastig om aan kinderen uit te leggen wat cremeren is. In dit prentenboek wordt cremeren uitgelegd aan de hand van de dood van de papa van Julia en Stijn. Ook de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,25
 • Marinus van den Berg boeken
  Marinus van den Berg - Meegaan tot het einde

  In Meegaan tot het einde biedt Marinus van den Berg inzicht in de laatste, maar zeer kostbare tijd van een stervende. 'Hoe lang duurt het nog?' Deze vraag wordt heel vaak gesteld als iemands ziekbed sterfbed wordt. Een mens in de laatste periode van zijn leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Johan Maes, Evamaria Jansen boeken
  Johan Maes, Evamaria Jansen - Ze zeggen dat het overgaat

  Als we rouwen en verdriet hebben, hebben we geen nood aan een vermanend vingertje, aan clichés, aan opmerkingen dat we ons verlies moeten verwerken, loslaten of een plaats geven. Er wordt van ons verwacht dat er binnen zo kort mogelijke tijd een eindpunt komt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wanneer word je dood?

  Praktische hulp bij vragen van kinderen over de dood Als iemand overlijdt, roept dat bij kinderen vaak onverbloemde vragen op. Het is belangrijk om deze vragen serieus te nemen, en informatie te geven die kinderen helpt om het verlies te verwerken. Dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Sabine Nijland boeken
  Sabine Nijland - Om wie jij bent

  Wie van nabij een overlijden meemaakt, wie een dienst of uitvaart voorbereidt, heeft graag woorden die precies de juiste toon treffen. Zulke teksten, gebeden en gedichten vind je in dit boek. Woorden van grote schoonheid en diepgang. Direct bruikbaar en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Ellen Dreezens boeken
  Ellen Dreezens - Meeleefboek en doorleefboek

  Het Doorleefboek is een lees- en werkboek voor kinderen in rouw. De vier dieren Pingo, Barra, Lichtes en Mimuis ervaren in de verhalen verschillende emoties en situaties die met rouw te maken hebben. Met de bijbehorende opdrachten verkennen kinderen, samen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Henk Veltkamp boeken
  Henk Veltkamp - Dichtbij de horizon

  In ‘Dichtbij de horizon – De kunst van het sterven’ belicht Henk Veltkamp de laatste levensfase. Het boek is bedoeld als steun in de rug voor wie met het naderend levenseinde te maken krijgt, van zichzelf of een ander. Henk Veldkamp besteedt aandacht aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99