Boeken over rouwverwerking

 • Marinus van den Berg boeken
  Marinus van den Berg - Lijden verlichten

  Door zijn jarenlange ervaring als pastor en geestelijk verzorger heeft Marinus van den Berg geleerd dat het erkennen van lijden, het lijden kan verlichten. Lijden moet je niet ontkennen of onderschatten, want dan wordt het juist zwaarder. 'Lijden verlichten'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Arend Jan Wijnsma boeken
  Arend Jan Wijnsma - Mag ik een roesje ?

  Uit eigen ervaring beschrijft Arend Jan Wijnsma zijn onvoorspelbare belevenissen in verschillende hospitalen, waar hij kampt met de meest uiteenlopende kwalen. We beginnen onze reis als de auteur als jonge dienstplichtige sergeant op Java verblijft, waar hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Jannie Maes boeken
  Jannie Maes - Leven met gemis

  Leven met gemis, een handboek voor hulpverleners, is een boek dat een grote leemte invult in ons taalgebied op het vlak van rouw, rouwbegeleiding en rouwtherapie. In het eerste deel ¿Een nieuwe visie op rouw¿ worden oude rouwmythes ontsluierd en laat de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Jong verlies

  Wanneer een kind op jonge leeftijd in aanraking komt met de dood, bijvoorbeeld bij het verlies van een naaste, kan het verdriet daarover ingrijpende gevolgen hebben. 'Jong verlies' van rouwtherapeut Riet Fiddelaers-Jaspers helpt ouders, leerkrachten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marianne Busser, Ron Schröder boeken
  Marianne Busser, Ron Schröder - Nog een allerlaatste kusje

  Nog een allerlaatste kusje van Marianne Busser & Ron Schröder Een arm om je heen, een knuffel, een woord van troost... Nog een allerlaatste kusje is voor alle kinderen die te maken krijgen met afscheid nemen en het verlies van een dierbare. Dit is een zeer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Nijland, M Hoondert, Overtoom boeken
  Nijland, M Hoondert, Overtoom - Rituelen rond de dood

  Dorothee Nijland (fotografie), Ton Overtoom, Martin HoondertRituelen rond de doodEen fotoboek over uitvaartrituelen is vanzelfsprekend een 'kwetsbaar' boek. Het brengt mensen in beeld die iets moeten doen wat bijna onmogelijk is: afscheid nemen van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Doodgaan is geen feest

  Tot nu toe wordt in geen enkel kinderboek de overledene gecremeerd. Dat maakt het voor veel mensen lastig om aan kinderen uit te leggen wat cremeren is. In dit prentenboek wordt cremeren uitgelegd aan de hand van de dood van de papa van Julia en Stijn. Ook de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,25
 • Bert Grotenhuis boeken
  Bert Grotenhuis - Verlies een jaar rond

  Een Troostboek Na het zeer plotselinge overlijden van zijn vrouw Dineke Grotenhuis-Van Dalen op 31 mei 2009 is Bert Grotenhuis in een aantal opzichten niet bij de pakken neer gaan zitten. Om het verlies een plek te geven is hij gaan schrijven. Een jaar lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Beate Matznetter boeken
  Beate Matznetter - Samen verder na verlies van een kind

  De dood van een kind heeft een enorme impact op de relatie tussen ouders. Beiden verwerken het verlies op hun eigen manier. Vaak heel verschillend. Ook de tijd heeft invloed op hun rouw. Soms lukt het hun niet om samen verder te gaan, maar soms is het beter om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Huub Oosterhuis boeken
  Huub Oosterhuis - Ogen die mij zoeken

  Huub Oosterhuis bezit het vermogen om in zijn liturgische poëzie zowel recht te doen aan de menselijke ervaringen van vertwijfeling en hoop als aan het grote bijbelse geloofsverhaal. In "Ogen die mij zoeken" zijn teksten opgenomen die bij afscheid en uitvaart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Johan Maes, Let Dillen, Gerke Verthriest boeken
  Johan Maes, Let Dillen, Gerke Verthriest - Het DNA van rouw

  De volledig herwerkte en geactualiseerde editie van Johan Maes' klassieke boek 'Leven met gemis' uit 2007. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Waar ben je nu, zie jij me nog?

  In dit boek staan verhalen en gedichten over afscheid die het sprokkelvrouwtje verzameld heeft. Ze kunnen worden gebruikt bij afscheidsdiensten, in de klas of om thuis voor te lezen. Of, voor wie zelf wil schrijven, als inspiratiebron. Riet Fiddelaers-Jaspers… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Manu Keirse boeken
  Manu Keirse - Vingerafdruk van verdriet

  Onmisbare steun voor iedereen die met verlies wordt geconfronteerdVingerafdruk van verdriet is een kostbaar geschenk voor een ander of voor jezelf. Het is een boekje dat je zou moeten geven aan iedereen die een kind, een broer of een zus, de partner, een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wanneer word je dood?

  Praktische hulp bij vragen van kinderen over de dood Als iemand overlijdt, roept dat bij kinderen vaak onverbloemde vragen op. Het is belangrijk om deze vragen serieus te nemen, en informatie te geven die kinderen helpt om het verlies te verwerken. Dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Elisabeth Kubler-Ross, David Kessler boeken
  Elisabeth Kubler-Ross, David Kessler - Over rouw

  In Over rouw, het boek dat Elisabeth Kübler-Ross kort voor haar dood voltooide, gaan zij en haar coauteur David Kessler dieper in op de vijf stadia van rouwverwerking om mensen die om welke reden dan ook rouwen, te laten zien hoe ze de moed kunnen vinden hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Rien Verbiest, Paul Kuiper boeken
  Rien Verbiest, Paul Kuiper - Een schaduw levenslang

  Gedenkboek van de Vereniging Ouders van een Vermoord KindEen paar keer per jaar schrikt Nederland op als een jonge vrouw ofman wordt vermist en na lang zoeken vermoord wordt gevonden.Iedereen leeft mee, maar na alle publiciteit blijven ouders enandere naasten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Elisa Hoogendoorn boeken
  Elisa Hoogendoorn - In liefde verbonden

  Op 25 november 2009 verloor Elisa Hoogendoorn haar man Albert en hun zeven jaar oude zoontje Emiel. Zij bleef achter met hun jongste zoontje Niels van vier jaar oud. Albert leed aan depressiviteit en besloot in zijn wanhoop en onder invloed van medicatie zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Kathy Beckers-Mansell boeken
  Kathy Beckers-Mansell - Rouwen na het verlies van je baby

  De dood van een baby wordt in onze samenleving als schokkend ervaren maar slechts met kortdurend verdriet als gevolg, omdat ouders hun kindje niet of amper zouden kennen. Maar als ouder verlies je ook een deel van jezelf en de toekomst van je baby. Er is een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten - Herbergen van verlies

  In dit boek word je als lezer meegenomen op de tocht door het rouwlandschap na een ingrijpend verlies. Mensen zijn op zoek naar een plek waar hun verhaal verteld én gehoord kan worden. Ze dragen een rugzak met zich mee die zowel gevuld is met (verlies)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Maaike Volmer-Hendrikse boeken
  Maaike Volmer-Hendrikse - Dag m´n liefje

  Maaike Volmer-HendrikseDag m'n liefje. Gedichten bij een afscheidHet plotselinge overlijden van haar man is voor Maaike Volmer-Hendrikse de aanleiding geweest om te gaan schrijven. Het was voor haar een manier om uitdrukking te geven aan haar verdriet en aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Christine Geerinck-Vercammen boeken
  Christine Geerinck-Vercammen - Stille baby's

  Met dagboeken en brieven van ouders Het verlies van een kind, ook wanneer het overlijdt vóór of tijdens de geboorte, tekent het leven van ouders voorgoed. Christine Geerinck-Vercammen biedt in Stille baby’s hulp het bij rouwproces. Ze gaat in op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Elisabeth Kübler-Ross boeken
  Elisabeth Kübler-Ross - De cirkel van het leven (POD)

  De cirkel van het leven vertelt niet alleen het verhaal van een bijzonder leven, maar bevat ook een hoopgevende boodschap: de dood bestaat niet. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Elisabeth Kübler-Ross boeken
  Elisabeth Kübler-Ross - Lessen voor levenden (POD)

  In 1969 verscheen er een boek, dat vrijwel meteen een bestseller werd en de auteur wereldberoemd maakte. Het boek behandelde toch een onderwerp, dat in die tijd nog veel taboes kende: de dood. Inmiddels beleeft dit boek zijn 28ste druk en inhoudelijk is er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Elisabeth Kübler-Ross, David Kessler boeken
  Elisabeth Kübler-Ross, David Kessler - Levenslessen (POD)

  Iedereen stelt zichzelf op een zeker moment de vraag: 'Is dit hoe ik mijn leven wil leven?' Het leven is kort, en vaak ontdekken we pas achteraf - soms te laat - wat we echt belangrijk vinden.In Levenslessen - haar eerste boek over het leven - laat Elisabeth… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marinus van den Berg, Carlo Leget boeken
  Marinus van den Berg, Carlo Leget - Leven aan de grens

  ?De menselijke maat? in de zorg staat in deze tijden van efficiency en bezuiniging ernstig onder druk. Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de omstandigheden waarin mensen sterven. De Rotterdamse pastor en geestelijk verzorger Marinus van den Berg wisselt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90