Boeken over rouwverwerking

 • Harry de Bock boeken
  Harry de Bock - Als het leven veel pijn doet

  Zelfdoding, nog steeds een taboe in onze samenleving. De nabestaanden worstelen met schuldgevoelens, gemis, kwaadheid, schaamte. De samenleving weet hier vaak geen raad mee. Allerlei verhalen rond de zelfgekozen dood doen de ronde. Dit boek wil proberen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Arie Boogert boeken
  Arie Boogert - Met de doden leven

  Met de doden leven Hoe kunnen we vanuit ons bewustzijn, in de geest de brug slaan naar de gestorvenen met wie wij de geestelijke dimensie van ons bestaan delen? Hoe bereiken wij hen? Arie Boogert laat in dit boek zien welke weg hiertoe bewandeld kan worden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Heleen de Weger boeken
  Heleen de Weger - Vlinder op mijn hand

  Wat gaat er door je heen als de 'beperkingen' van je kind zo groot blijken te zijn dat er van een ontwikkeling tot zelfstandigheid geen sprake zal kunnen zijn? Als een proces van rouw om wat nooit zal kunnen zijn intrede doet? In dit boekje beschrijft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • rob schoon boeken
  rob schoon - Een beeld van liefde

  Op 15 maart 2012 overleed mijn vrouw Wilma. Zij werd slechts vijftig jaar.Met deze sobere woorden begint Rob Schoon zijn boekje Een Beeld van Liefde.April 2006 wordt bij Wilma voor het eerst kanker ontdekt. Na zeven maanden van zeer intensieve behandelingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mea Willart boeken
  Mea Willart - Met jou

  Je grootste nachtmerrie. Je verliest een kind terwijl ze naar huis fietst. Hoe ga je door, hoe reageert je gezin? Hoe ga je om met het verdriet, de pijn, de machteloosheid en het missen? Hoe ga je in Godsnaam de toekomst zien zonder volslagen gek te worden?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Anita Clijsen boeken
  Anita Clijsen - Anna's tuin

  Een vertelling over voorwaardelijkheid, over de gevolgen van een slecht georganiseerde dood, over loutering, en over de liefde. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ingrid Joosten boeken
  Ingrid Joosten - Alleen Thom

  Op 10 maart 2014 verandert het leven van Ingrid en haar gezin voorgoed. Zoon Thom komt veel te jong (20 jaar oud) om het leven bij een auto-ongeluk. De periode die daarop volgt beschrijft Ingrid op een internetblog. Openhartig deelt zij haar wanhoop, het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Christine Geerinck-Vercammen boeken
  Christine Geerinck-Vercammen - Stille baby's

  Herziene, geactualiseerde druk met recente medische, psychologische en juridische ontwikkelingen in behandeling en rouwverwerking rond perinatale sterfte. Met vooral aandacht voor de emotionele impact van dit verlies op de ouders en hun omgeving. Het verlies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Daan Westerink boeken
  Daan Westerink - Verder zonder jou

  Je bent jong en iemand die je lief is, overlijdt. Alles is ineens anders. Mensen in je omgeving weten niet altijd hoe ze met je moeten omgaan. En zelf aangeven wat je nodig hebt is ook niet makkelijk. Hoe ga je dan verder?

  ?Verder zonder jou? is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Bert Grotenhuis boeken
  Bert Grotenhuis - Verlies een jaar rond

  Een Troostboek Na het zeer plotselinge overlijden van zijn vrouw Dineke Grotenhuis-Van Dalen op 31 mei 2009 is Bert Grotenhuis in een aantal opzichten niet bij de pakken neer gaan zitten. Om het verlies een plek te geven is hij gaan schrijven. Een jaar lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Jojanneke van den Bosch boeken
  Jojanneke van den Bosch - Zo, nu ben je wees

  Wat gebeurt er als je op je veertiende wees wordt? In welke wonderlijke situaties kun je verzeild raken, en hoe ga je daar mee om? Jojanneke van den Bosch (1975) deelt ervaringen uit haar verleden als weeskind en biedt hier handreikingen bij voor weeskinderen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Piet Post boeken
  Piet Post - Nabestaan

  'Toen mijn vrouw dood was, besloot ik op te schrijven wat ik had ervaren. Voor mezelf, misschien voor mijn kinderen, als die dat wilden lezen, maar bovenal voor M. Het moest een soort monument worden, een gedenkschrift. Een ander zou dat doen door een aquarel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Beate Matznetter boeken
  Beate Matznetter - Samen verder na verlies van een kind

  De dood van een kind heeft een enorme impact op de relatie tussen ouders. Beiden verwerken het verlies op hun eigen manier. Vaak heel verschillend. Ook de tijd heeft invloed op hun rouw. Soms lukt het hun niet om samen verder te gaan, maar soms is het beter om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wanneer word je dood?

  Praktische hulp bij vragen van kinderen over de dood Als iemand overlijdt, roept dat bij kinderen vaak onverbloemde vragen op. Het is belangrijk om deze vragen serieus te nemen, en informatie te geven die kinderen helpt om het verlies te verwerken. Dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Ik mis je

  Deze brochure geeft de ruimte om stil te staan bij het verlies van een dierbare, aan de hand van gedichten, korte meditatieve teksten, foto's en ervaringsverhalen. Troostend, zonder verdriet en pijn te ontkennen. Voorzichtig op zoek naar nieuwe levenszin,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Doodgaan is geen feest

  Tot nu toe wordt in geen enkel kinderboek de overledene gecremeerd. Dat maakt het voor veel mensen lastig om aan kinderen uit te leggen wat cremeren is. In dit prentenboek wordt cremeren uitgelegd aan de hand van de dood van de papa van Julia en Stijn. Ook de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,25
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Jong verlies

  Wanneer een kind op jonge leeftijd in aanraking komt met de dood, bijvoorbeeld bij het verlies van een naaste, kan het verdriet daarover ingrijpende gevolgen hebben. 'Jong verlies' van rouwtherapeut Riet Fiddelaers-Jaspers helpt ouders, leerkrachten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Waar ben je nu, zie jij me nog?

  In dit boek staan verhalen en gedichten over afscheid die het sprokkelvrouwtje verzameld heeft. Ze kunnen worden gebruikt bij afscheidsdiensten, in de klas of om thuis voor te lezen. Of, voor wie zelf wil schrijven, als inspiratiebron. Riet Fiddelaers-Jaspers… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mieke Ankersmid boeken
  Mieke Ankersmid - Verlaat verdriet

  Volledig nieuwe editie van het succesvolle boek! Ruim tien procent van de mensen die nu tussen de twintig en zeventig jaar zijn hebben vóór hun twintigste levensjaar één of beide ouders verloren door overlijden. Een dergelijk verlies op jonge leeftijd is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jannie Maes boeken
  Jannie Maes - Leven met gemis

  Leven met gemis, een handboek voor hulpverleners, is een boek dat een grote leemte invult in ons taalgebied op het vlak van rouw, rouwbegeleiding en rouwtherapie. In het eerste deel ?Een nieuwe visie op rouw? worden oude rouwmythes ontsluierd en laat de auteur… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Johan Maes, Evamaria Jansen boeken
  Johan Maes, Evamaria Jansen - Ze zeggen dat het overgaat

  Als we rouwen en verdriet hebben, hebben we geen nood aan een vermanend vingertje, aan clichés, aan opmerkingen dat we ons verlies moeten verwerken, loslaten of een plaats geven. Er wordt van ons verwacht dat er binnen zo kort mogelijke tijd een eindpunt komt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten - Herbergen van verlies

  In dit boek word je als lezer meegenomen op de tocht door het rouwlandschap na een ingrijpend verlies. Mensen zijn op zoek naar een plek waar hun verhaal verteld én gehoord kan worden. Ze dragen een rugzak met zich mee die zowel gevuld is met (verlies)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Marinus van den Berg boeken
  Marinus van den Berg - Lijden verlichten

  Door zijn jarenlange ervaring als pastor en geestelijk verzorger heeft Marinus van den Berg geleerd dat het erkennen van lijden, het lijden kan verlichten. Lijden moet je niet ontkennen of onderschatten, want dan wordt het juist zwaarder. 'Lijden verlichten'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Johan Maes, Harriette Modderman boeken
  Johan Maes, Harriette Modderman - Handboek rouw, rouwbegeleiding, rouwtherapie

  Dit Handboek Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie slaat een brug tussen de wetenschappelijke theorievorming en de ervaringen en toepassingen binnen de praktijk. Met zo'n vijftig auteurs uit Nederland en Vlaanderen en meer dan veertig hoofdstukken biedt het een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Sabine Nijland boeken
  Sabine Nijland - Om wie jij bent

  Wie van nabij een overlijden meemaakt, wie een dienst of uitvaart voorbereidt, heeft graag woorden die precies de juiste toon treffen. Zulke teksten, gebeden en gedichten vind je in dit boek. Woorden van grote schoonheid en diepgang. Direct bruikbaar en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50