Boeken over rouwverwerking

 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Jong verlies

  Wanneer een kind op jonge leeftijd in aanraking komt met de dood, bijvoorbeeld bij het verlies van een naaste, kan het verdriet daarover ingrijpende gevolgen hebben. 'Jong verlies' van rouwtherapeut Riet Fiddelaers-Jaspers helpt ouders, leerkrachten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jannie Maes boeken
  Jannie Maes - Leven met gemis

  Leven met gemis, een handboek voor hulpverleners, is een boek dat een grote leemte invult in ons taalgebied op het vlak van rouw, rouwbegeleiding en rouwtherapie. In het eerste deel ¿Een nieuwe visie op rouw¿ worden oude rouwmythes ontsluierd en laat de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Johan Maes, Let Dillen, Gerke Verthriest boeken
  Johan Maes, Let Dillen, Gerke Verthriest - Het DNA van rouw

  De volledig herwerkte en geactualiseerde editie van Johan Maes' klassieke boek 'Leven met gemis' uit 2007. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Mieke Ankersmid boeken
  Mieke Ankersmid - Verlaat verdriet

  Volledig nieuwe editie van het succesvolle boek! Ruim tien procent van de mensen die nu tussen de twintig en zeventig jaar zijn hebben vóór hun twintigste levensjaar één of beide ouders verloren door overlijden. Een dergelijk verlies op jonge leeftijd is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maaike Volmer-Hendrikse boeken
  Maaike Volmer-Hendrikse - Dag m´n liefje

  Maaike Volmer-HendrikseDag m'n liefje. Gedichten bij een afscheidHet plotselinge overlijden van haar man is voor Maaike Volmer-Hendrikse de aanleiding geweest om te gaan schrijven. Het was voor haar een manier om uitdrukking te geven aan haar verdriet en aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Marianne Busser, Ron Schröder boeken
  Marianne Busser, Ron Schröder - Nog een allerlaatste kusje

  Nog een allerlaatste kusje van Marianne Busser & Ron Schröder Een arm om je heen, een knuffel, een woord van troost... Nog een allerlaatste kusje is voor alle kinderen die te maken krijgen met afscheid nemen en het verlies van een dierbare. Dit is een zeer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Sabine Nijland boeken
  Sabine Nijland - Om wie jij bent. Teksten, gebeden en gedichten bij afscheid en rouw

  Wie van nabij een overlijden meemaakt, wie een dienst of uitvaart voorbereidt, heeft graag woorden die precies de juiste toon treffen. Zulke teksten, gebeden en gedichten vind je in dit boek. Woorden van grote schoonheid en diepgang. Direct bruikbaar en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Beate Matznetter boeken
  Beate Matznetter - Samen verder na verlies van een kind

  De dood van een kind heeft een enorme impact op de relatie tussen ouders. Beiden verwerken het verlies op hun eigen manier. Vaak heel verschillend. Ook de tijd heeft invloed op hun rouw. Soms lukt het hun niet om samen verder te gaan, maar soms is het beter om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jojanneke van den Bosch boeken
  Jojanneke van den Bosch - Zo, nu ben je wees

  Wat gebeurt er als je op je veertiende wees wordt? In welke wonderlijke situaties kun je verzeild raken, en hoe ga je daar mee om? Jojanneke van den Bosch (1975) deelt ervaringen uit haar verleden als weeskind en biedt hier handreikingen bij voor weeskinderen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Joke Verweerd boeken
  Joke Verweerd - Troostpleister

  Joke Verweerd verloor begin 2017 haar echtgenoot na een kort ziekbed, na een lang huwelijk. In Troostpleister heeft zij woorden gevonden voor het loslaten van een geliefd mens en voor de rauwheid van rouw. Hoe leef je met elkaar toe naar het afscheid en zorg… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten - Herbergen van verlies

  In dit boek word je als lezer meegenomen op de tocht door het rouwlandschap na een ingrijpend verlies. Mensen zijn op zoek naar een plek waar hun verhaal verteld én gehoord kan worden. Ze dragen een rugzak met zich mee die zowel gevuld is met (verlies)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wanneer word je dood?

  Praktische hulp bij vragen van kinderen over de dood Als iemand overlijdt, roept dat bij kinderen vaak onverbloemde vragen op. Het is belangrijk om deze vragen serieus te nemen, en informatie te geven die kinderen helpt om het verlies te verwerken. Dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Huub Oosterhuis boeken
  Huub Oosterhuis - Ogen die mij zoeken

  Huub Oosterhuis bezit het vermogen om in zijn liturgische poëzie zowel recht te doen aan de menselijke ervaringen van vertwijfeling en hoop als aan het grote bijbelse geloofsverhaal. In "Ogen die mij zoeken" zijn teksten opgenomen die bij afscheid en uitvaart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Mariska Van Gennep boeken
  Mariska Van Gennep - ALS heb je niet alleen

  'ALS heb je niet alleen' is een indringend relaas over mantelzorg, gedoe met instanties, afscheid nemen en bovenal de liefde.Mariska van Gennep blogt al ruim drie jaar over gezondheid als haar man Sjonny de diagnose ALS krijgt. Hun wereld staat op zijn kop.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Waar ben je nu, zie jij me nog?

  In dit boek staan verhalen en gedichten over afscheid die het sprokkelvrouwtje verzameld heeft. Ze kunnen worden gebruikt bij afscheidsdiensten, in de klas of om thuis voor te lezen. Of, voor wie zelf wil schrijven, als inspiratiebron. Riet Fiddelaers-Jaspers… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Johan Maes, Harriette Modderman boeken
  Johan Maes, Harriette Modderman - Handboek rouw, rouwbegeleiding, rouwtherapie

  Dit Handboek Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie slaat een brug tussen de wetenschappelijke theorievorming en de ervaringen en toepassingen binnen de praktijk. Met zo'n vijftig auteurs uit Nederland en Vlaanderen en meer dan veertig hoofdstukken biedt het een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • P. Martinez, A. Hull boeken
  P. Martinez, A. Hull - Op zoek naar de regenboog

  Op zoek naar de regenboog is een boek over rouw, bekeken door de ogen van een psychiater én door de ogen van rouwende mensen zelf.Het bevat informatie, interviews en praktisch advies, en gaat in op vragenals: Wat is rouw, en wat doet het met mensen, op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Erik De Soir boeken
  Erik De Soir - Leven aan de zijlijn

  ?'Het idee dat het leven controleerbaar en voorspelbaar is, is een illusie. Een trauma of zwaar verlies overkomt je, maar de getuigenissen en meditaties in dit boek kunnen je helpen om zelf de koers te bepalen die je na een dergelijke ingrijpende gebeurtenis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Johan Maes, Evamaria Jansen boeken
  Johan Maes, Evamaria Jansen - Ze zeggen dat het overgaat

  Als we rouwen en verdriet hebben, hebben we geen nood aan een vermanend vingertje, aan clichés, aan opmerkingen dat we ons verlies moeten verwerken, loslaten of een plaats geven. Er wordt van ons verwacht dat er binnen zo kort mogelijke tijd een eindpunt komt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Manu Keirse boeken
  Manu Keirse - Vingerafdruk van verdriet

  Onmisbare steun voor iedereen die met verlies wordt geconfronteerdVingerafdruk van verdriet is een kostbaar geschenk voor een ander of voor jezelf. Het is een boekje dat je zou moeten geven aan iedereen die een kind, een broer of een zus, de partner, een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Elisabeth Kubler-Ross, David Kessler boeken
  Elisabeth Kubler-Ross, David Kessler - Over rouw

  In Over rouw, het boek dat Elisabeth Kübler-Ross kort voor haar dood voltooide, gaan zij en haar coauteur David Kessler dieper in op de vijf stadia van rouwverwerking om mensen die om welke reden dan ook rouwen, te laten zien hoe ze de moed kunnen vinden hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Kathy Anita de Vries boeken
  Kathy Anita de Vries - Fragmenten van rouw en troost

  Deze fragmenten van rouw en troost zijn weerspiegelingen van een scala aan emoties en gedachten gedurende de twee jaar na het heengaan van de moeder van Kathy Anita de Vries in 2005, haar vader in 2008 en haar man Marco in 2009.Het is dus niet een boek dat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Rien Verbiest, Paul Kuiper boeken
  Rien Verbiest, Paul Kuiper - Een schaduw levenslang

  Een paar keer per jaar schrikt Nederland op als een jonge vrouw ofman wordt vermist en na lang zoeken vermoord wordt gevonden.Iedereen leeft mee, maar na alle publiciteit blijven ouders enandere naasten verweesd achter. Alleen met hun grote verdrieten leegte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Saskia de Jong, Paul Anzion boeken
  Saskia de Jong, Paul Anzion - Troosten

  Troosten - Bronnen van bemoediging Wie wil troosten, moet betrouwbaar zijn. Dat is iets heel anders dan tranen drogen en een goedbedoeld advies. Als je wordt getroffen door groot verdriet, zoek je een arm om je schouder, een zoen, een mooi woord of iets van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • A.R.M. Polspoel boeken
  A.R.M. Polspoel - Wenen om het verloren ik

  Als iemand sterft, sterft er ook iets in de nabestaanden. Met het verlies wordt een stuk uit hun eigen identiteit weggescheurd. En dan breekt het gevecht los tussen verstand en gevoel. Nabestaanden beseffen wel dat ze verder moeten, maar willen soms eigenlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99