Boeken over rouwverwerking

 • Mathijs Lourens boeken
  Mathijs Lourens - Myla

  'Myla' is een aangrijpend verhaal over een onzekere periode op een ICK afdeling en daarna. Papa pakt je bij de hand en neemt je mee in de emotionele achtbaan. Hij vertelt hoe hij die tijd heeft ervaren. Hoe hij in het diepe werd gegooid maar niemand hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Denise van Geelen-Merks, Jakob van Wielink boeken
  Denise van Geelen-Merks, Jakob van Wielink - Met zoveel liefde heb ik van je gehouden

  Dit boek is een waardevol geschenk, voor jezelf of voor iemand anders, die geconfronteerd wordt met een verlies of grote verandering. Persoonlijk verlies tekent ons leven. Het vraagt als het ware om een 'antwoord', zodat we (opnieuw) perspectief kunnen zien en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Saskia de Jong, Paul Anzion boeken
  Saskia de Jong, Paul Anzion - Troosten

  Troosten - Bronnen van bemoediging Wie wil troosten, moet betrouwbaar zijn. Dat is iets heel anders dan tranen drogen en een goedbedoeld advies. Als je wordt getroffen door groot verdriet, zoek je een arm om je schouder, een zoen, een mooi woord of iets van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gerke Verthriest, Johan Maes boeken
  Gerke Verthriest, Johan Maes - Het DNA van rouw

  Honderd jaar geleden schreef Sigmund Freud zijn Trauer und Melancholie, de eerste baanbrekende systematische studie over rouw. Zijn denken heeft de visie op rouw in onze cultuur sterk beïnvloed. Aan het eind van de twintigste eeuw ontstond echter een nieuw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jakob van Wielink, Leo Wilhelm, Denise van Geelen-Merks boeken
  Jakob van Wielink, Leo Wilhelm, Denise van Geelen-Merks - Professioneel begeleiden bij verlies - Handvatten voor de praktijk

  Ieder mens lijdt tijdens zijn leven verlies en we worden er bijna dagelijks mee geconfronteerd: verlies door scheiden, overlijden, dementie, ontslag, ongewenste kinderloosheid... Maar ook verlies van (t)huis, van land, van idealen. Sociaal werkers krijgen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Pieter Both boeken
  Pieter Both - Dag zeggen

  Pieter Both vertelt hoe hij alleen verder moest en hoe hij in de loop der jaren het proces van loslating heeft beleefd.Een aangrijpende geschiedenis, die wonderlijk genoeg momenten van troost kan geven aan lotgenoten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Minke Weggemans boeken
  Minke Weggemans - Als je een broer of zus verliest

  Wanneer je een broer of zus verliest... wat moet je dan?Jullie waren altijd samen. Met elkaar verbonden, van kinds af aan. En dan ineens valt je broer of zus weg. Daarmee gaat ook een deel van je eigen identiteit verloren. Dat is niet vreemd, maar er zijn wél… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Maarten van Son boeken
  Maarten van Son - Helend dagboek

  Een ieder verwerkt verlies op een andere manier: door bijvoorbeeld troostende woorden, helende oefeningen en/of door het opschrijven van zijn of haar ervaringen en gevoelens. Maar nog nooit zijn deze verschillende manieren van verwerking gecombineerd in één… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wie ben ik zonder jou?

  ?Ik dacht toch zeker een jaar lang na mijn vaders dood dat hij op wereldreis was en dat hij zo de kamer in kon stappen.? ?Ik had altijd een masker op: vrolijk, altijd lachen, maar stiekem voelde ik me zo rot.? ?Ik had spijt van het ruziemaken met mijn zusje,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Roely Boer, Geertje Spijkerman boeken
  Roely Boer, Geertje Spijkerman - Radiostilte

  Suïcide. Zelfdoding. Het roept allemaal vragen op. Nabestaanden blijven achter met gevoelens van boosheid en schaamte. Onbegrip overheerst, maar vooral ook schuldgevoel. Maar wie zijn wij om daarover te oordelen? Wat weten wij van de eenzame strijd, van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Verlies in Beeld Verlies in Beeld, basisboek

  Voor ingrijpende verlieservaringen zijn vaak geen worden beschikbaar; elk verhaal dat hierover verteld kan worden schiet tekort. Bessel van der Kolk, traumadeskundige bij uitstek, zegt dan ook dat een traumatische ervaring preverbaal is en geen woorden kent.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Jakob van Wielink, Leo Wilhelm boeken
  Jakob van Wielink, Leo Wilhelm - Rouwregels

  Dit boek wil een praktische handreiking zijn in het omgaan met verlies en rouw op het werk. Praktisch en toepasbaar, door achtergrondinformatie te geven over verlies en rouw en het 'wat' en het 'hoe' te combineren. En door aan te geven wat je in situatiesvan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Elisabeth Kubler-Ross boeken
  Elisabeth Kubler-Ross - Dood (POD)

  De dood is de sleutel van de deur naar het leven. Als wij aanvaarden dat ons leven begrensd is, vinden wij de kracht om de rollen en verwachtingen die ons vreemd zijn van ons af te zetten. Uitgaande van deze overtuiging bracht Elisabeth Kübler-Ross in dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Lis Semmelink van Haagen boeken
  Lis Semmelink van Haagen - Zo wil ik het graag hebben...

  Of het sterven van een dierbare onverwacht komt of dat het het gevolg is van een lange lijdensweg, het moment zelf isaltijd ingrijpend voor de nabestaanden.Emoties zullen een secundaire plaats innemen als de onmiddellijk noodzakelijke verplichtingen zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Harry de Bock boeken
  Harry de Bock - Als het leven veel pijn doet

  Zelfdoding, nog steeds een taboe in onze samenleving. De nabestaanden worstelen met schuldgevoelens, gemis, kwaadheid, schaamte. De samenleving weet hier vaak geen raad mee. Allerlei verhalen rond de zelfgekozen dood doen de ronde. Dit boek wil proberen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Arie Boogert boeken
  Arie Boogert - Met de doden leven

  Met de doden leven Hoe kunnen we vanuit ons bewustzijn, in de geest de brug slaan naar de gestorvenen met wie wij de geestelijke dimensie van ons bestaan delen? Hoe bereiken wij hen? Arie Boogert laat in dit boek zien welke weg hiertoe bewandeld kan worden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Marinus van den Berg boeken
  Marinus van den Berg - Als feest en verdriet elkaar kruisen

  Een ingrijpend verlies zet je leven op losse schroeven, en dus ook je tijd voor ontspanning en de feestdagen. Hoe kun je ze op een nieuwe manier beleven? Daarvoor reikt Marinus van den Berg teksten en rituelen aan. Als je een dierbare verliest, door de dood of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Heleen de Weger boeken
  Heleen de Weger - Vlinder op mijn hand

  Wat gaat er door je heen als de 'beperkingen' van je kind zo groot blijken te zijn dat er van een ontwikkeling tot zelfstandigheid geen sprake zal kunnen zijn? Als een proces van rouw om wat nooit zal kunnen zijn intrede doet? In dit boekje beschrijft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ilse Vande Walle, Liselot Willems boeken
  Ilse Vande Walle, Liselot Willems - Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd

  Remy verliest zijn zus bij een verkeersongeval... Op de kermis wordt Jonas bedreigd door twee jongens... Fleur wordt bijna een wagen ingesleurd door twee onbekende mannen... Jasmijn wordt misbruikt door de vriend van haar moeder... Ruben wordt gepest en op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • rob schoon boeken
  rob schoon - Een Beeld van Liefde

  Op 15 maart 2012 overleed mijn vrouw Wilma. Zij werd slechts vijftig jaar.Met deze sobere woorden begint Rob Schoon zijn boekje Een Beeld van Liefde.April 2006 wordt bij Wilma voor het eerst kanker ontdekt. Na zeven maanden van zeer intensieve behandelingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mea Willart boeken
  Mea Willart - Met jou

  Je grootste nachtmerrie. Je verliest een kind terwijl ze naar huis fietst. Hoe ga je door, hoe reageert je gezin? Hoe ga je om met het verdriet, de pijn, de machteloosheid en het missen? Hoe ga je in Godsnaam de toekomst zien zonder volslagen gek te worden?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Mieke Ankersmid boeken
  Mieke Ankersmid - Mindful omgaan met verlies

  De laatste tien jaar is er een toenemende belangstelling voor mindfulness en de betekenis die de beoefening van mindfulness kan hebben voor de manier waarop we in ons leven staan.In dit boek wordt beschreven wat mindfulness kan betekenen voor wie te maken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anita Clijsen boeken
  Anita Clijsen - Anna's tuin

  Een vertelling over voorwaardelijkheid, over de gevolgen van een slecht georganiseerde dood, over loutering, en over de liefde. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Renée Zeylmans boeken
  Renée Zeylmans - Rouwverwerking en rouwbegeleiding

  Rouw is een levensthema dat ons allen raakt, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Rouwen om het verlies van een dierbaar persoon is een immens proces, dat meer is dan alleen verdriet. Het is een totale desintegratie. De zwaarte van dit proces wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Daan Westerink boeken
  Daan Westerink - Verder zonder jou

  Je bent jong en iemand die je lief is, overlijdt. Alles is ineens anders. Mensen in je omgeving weten niet altijd hoe ze met je moeten omgaan. En zelf aangeven wat je nodig hebt is ook niet makkelijk. Hoe ga je dan verder?

  ?Verder zonder jou? is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00