Boeken over rouwverwerking

 • Jakob van Wielink, Leo Wilhelm boeken
  Jakob van Wielink, Leo Wilhelm - Rouwregels

  Dit boek wil een praktische handreiking zijn in het omgaan met verlies en rouw op het werk. Praktisch en toepasbaar, door achtergrondinformatie te geven over verlies en rouw en het 'wat' en het 'hoe' te combineren. En door aan te geven wat je in situatiesvan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marinus van de Berg, Daan Westerink boeken
  Marinus van de Berg, Daan Westerink - Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind

  Ouders die moeten leven met de dood van hun kind ondergaan met ups en downs diepe emoties. Dit boek biedt teksten ter ondersteuning. Het zijn troostende woorden, bijeengebracht door de bekendste rouw-begeleiders van Nederland. + Voor ouders die hun kind missen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Maria de Greef boeken
  Maria de Greef - Verloren en gewonnen

  Elk jaar verliezen in ons land vele duizenden mensen hun geliefde aan de dood. In vele gevallen gloort na dit grote verlies, soms totaal onverwacht, nieuwe hoop. Een nieuwe partner kan de oude niet vervangen, maar opnieuw de liefde vinden kan wel troost bieden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Pieter Both boeken
  Pieter Both - Dag zeggen

  Pieter Both vertelt hoe hij alleen verder moest en hoe hij in de loop der jaren het proces van loslating heeft beleefd.Een aangrijpende geschiedenis, die wonderlijk genoeg momenten van troost kan geven aan lotgenoten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • P. Martinez, A. Hull boeken
  P. Martinez, A. Hull - Op zoek naar de regenboog

  Op zoek naar de regenboog is een boek over rouw, bekeken door de ogen van een psychiater én door de ogen van rouwende mensen zelf.Het bevat informatie, interviews en praktisch advies, en gaat in op vragenals: Wat is rouw, en wat doet het met mensen, op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Kathy Anita de Vries boeken
  Kathy Anita de Vries - Fragmenten van rouw en troost

  Deze fragmenten van rouw en troost zijn weerspiegelingen van een scala aan emoties en gedachten gedurende de twee jaar na het heengaan van de moeder van Kathy Anita de Vries in 2005, haar vader in 2008 en haar man Marco in 2009.Het is dus niet een boek dat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Marijke Prins boeken
  Marijke Prins - De Gaande

  Dit boek, getiteld De Gaande, brengt op een indringende manier het perspectief van stervende mensen dichterbij. De Gaande is een metafoor voor de stervende mens die een eigen geestelijke weg te gaan heeft. Het eerste deel bevat het verhaal van een fictieve… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Rob Bruntink boeken
  Rob Bruntink - Over de dood gesproken

  Wat is de verhouding tussen leven en dood? Bestaat de hemel? Is er een ziel? Vragen over leven en dood staan centraal in 'Over de dood gesproken' van Rob Bruntink i.s.m. VPTZ Nederland (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). 'Door te leven in een besef van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Gerke Verthriest, Johan Maes boeken
  Gerke Verthriest, Johan Maes - Het DNA van rouw

  Honderd jaar geleden schreef Sigmund Freud zijn Trauer und Melancholie, de eerste baanbrekende systematische studie over rouw. Zijn denken heeft de visie op rouw in onze cultuur sterk beïnvloed. Aan het eind van de twintigste eeuw ontstond echter een nieuw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ineke Wienese boeken
  Ineke Wienese - Kun je internetten in de hemel? Over rouwverwerking bij jongeren.

  Voor het eerst komen er kinderen en jongeren aan het woord van wie de ouders en grootouders uit andere landen komen dan Nederland.In 'Kun je internetten in de hemel?' vertellen kinderen en jongeren uit verschillende culturen en religies welke gedachten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Minke Weggemans boeken
  Minke Weggemans - Als je een broer of zus verliest

  Wanneer je een broer of zus verliest... wat moet je dan?Jullie waren altijd samen. Met elkaar verbonden, van kinds af aan. En dan ineens valt je broer of zus weg. Daarmee gaat ook een deel van je eigen identiteit verloren. Dat is niet vreemd, maar er zijn wél… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Denise van Geelen-Merks, Jakob van Wielink boeken
  Denise van Geelen-Merks, Jakob van Wielink - Met zoveel liefde heb ik van je gehouden

  Dit boek is een waardevol geschenk, voor jezelf of voor iemand anders, die geconfronteerd wordt met een verlies of grote verandering. Persoonlijk verlies tekent ons leven. Het vraagt als het ware om een 'antwoord', zodat we (opnieuw) perspectief kunnen zien en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Met mijn ziel onder de arm

  In dit boek wordt duidelijk hoe onlosmakelijk liefde en rouw met elkaar verweven zijn. Wie liefheeft, neemt het risico van verlies erbij. Want zonder rouw gaat het niet. Rouwen doen we niet alleen bij een verlies door de dood maar ook bij een verlies door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Herman van Veen boeken
  Herman van Veen - Morgen zul je merken

  Morgen zul je merken is een prachtig vormgegeven, troostvol fotoboek met teksten en versjes van Herman van Veen over verlies, afscheid en rouw. De overwegend natuurfoto's zijn gemaakt door Kim Scholten. (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Elisabeth Kubler-Ross boeken
  Elisabeth Kubler-Ross - Dood (POD)

  De dood is de sleutel van de deur naar het leven. Als wij aanvaarden dat ons leven begrensd is, vinden wij de kracht om de rollen en verwachtingen die ons vreemd zijn van ons af te zetten. Uitgaande van deze overtuiging bracht Elisabeth Kübler-Ross in dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Harry de Bock boeken
  Harry de Bock - Als het leven veel pijn doet

  Zelfdoding, nog steeds een taboe in onze samenleving. De nabestaanden worstelen met schuldgevoelens, gemis, kwaadheid, schaamte. De samenleving weet hier vaak geen raad mee. Allerlei verhalen rond de zelfgekozen dood doen de ronde. Dit boek wil proberen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Arie Boogert boeken
  Arie Boogert - Met de doden leven

  Met de doden leven Hoe kunnen we vanuit ons bewustzijn, in de geest de brug slaan naar de gestorvenen met wie wij de geestelijke dimensie van ons bestaan delen? Hoe bereiken wij hen? Arie Boogert laat in dit boek zien welke weg hiertoe bewandeld kan worden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Marinus van den Berg boeken
  Marinus van den Berg - Als feest en verdriet elkaar kruisen

  Een ingrijpend verlies zet je leven op losse schroeven, en dus ook je tijd voor ontspanning en de feestdagen. Hoe kun je ze op een nieuwe manier beleven? Daarvoor reikt Marinus van den Berg teksten en rituelen aan. Als je een dierbare verliest, door de dood of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Heleen de Weger boeken
  Heleen de Weger - Vlinder op mijn hand

  Wat gaat er door je heen als de 'beperkingen' van je kind zo groot blijken te zijn dat er van een ontwikkeling tot zelfstandigheid geen sprake zal kunnen zijn? Als een proces van rouw om wat nooit zal kunnen zijn intrede doet? In dit boekje beschrijft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Mirjam Warta boeken
  Mirjam Warta - Onderweg

  Mirjam Warta heeft in Onderweg de verhalen opgetekend van mensen die een broer of zus in het verkeer verloren hebben. Deze broers en zussen van Zeeuwse verkeersslachtoffers vertellen indringende verhalen over plotseling verlies, niet kunnen geloven dat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Lis Semmelink van Haagen boeken
  Lis Semmelink van Haagen - Zo wil ik het graag hebben...

  Of het sterven van een dierbare onverwacht komt of dat het het gevolg is van een lange lijdensweg, het moment zelf isaltijd ingrijpend voor de nabestaanden.Emoties zullen een secundaire plaats innemen als de onmiddellijk noodzakelijke verplichtingen zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ilse Vande Walle, Liselot Willems boeken
  Ilse Vande Walle, Liselot Willems - Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd

  Remy verliest zijn zus bij een verkeersongeval... Op de kermis wordt Jonas bedreigd door twee jongens... Fleur wordt bijna een wagen ingesleurd door twee onbekende mannen... Jasmijn wordt misbruikt door de vriend van haar moeder... Ruben wordt gepest en op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • rob schoon boeken
  rob schoon - Een Beeld van Liefde

  Op 15 maart 2012 overleed mijn vrouw Wilma. Zij werd slechts vijftig jaar.Met deze sobere woorden begint Rob Schoon zijn boekje Een Beeld van Liefde.April 2006 wordt bij Wilma voor het eerst kanker ontdekt. Na zeven maanden van zeer intensieve behandelingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mea Willart boeken
  Mea Willart - Met jou

  Je grootste nachtmerrie. Je verliest een kind terwijl ze naar huis fietst. Hoe ga je door, hoe reageert je gezin? Hoe ga je om met het verdriet, de pijn, de machteloosheid en het missen? Hoe ga je in Godsnaam de toekomst zien zonder volslagen gek te worden?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Anita Clijsen boeken
  Anita Clijsen - Anna's tuin

  Een vertelling over voorwaardelijkheid, over de gevolgen van een slecht georganiseerde dood, over loutering, en over de liefde. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50