Boeken over rouwverwerking

 • Minke Weggemans boeken
  Minke Weggemans - Als je een broer of zus verliest

  Wanneer je een broer of zus verliest... wat moet je dan?Jullie waren altijd samen. Met elkaar verbonden, van kinds af aan. En dan ineens valt je broer of zus weg. Daarmee gaat ook een deel van je eigen identiteit verloren. Dat is niet vreemd, maar er zijn wél… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Liesbeth Gijsbers boeken
  Liesbeth Gijsbers - Ik en de verloren ander

  Hoe leef je verder met het verlies van een dierbare aan de dood wanneer die dood zelf gezocht werd, uit diepe wanhoop en eenzaamheid?Zelfdoding is niet te bevatten voor wie achterblijft, het is een werkelijkheid die onze vertrouwde zingeving voorbij is. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jolien van der Kooij, Wouter de Jonge boeken
  Jolien van der Kooij, Wouter de Jonge - Leven met zelfdoding

  Wat gebeurt er met je nadat je kind, je partner, je vader of moeder, een broer, zus of hele goede vriend zichzelf om het leven brengt? Hoe ziet je leven er na zo'n ingrijpende gebeurtenis uit? Dit boek hoopt antwoord te geven op die vragen. Het bestaat uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Frieda Voorhorst boeken
  Frieda Voorhorst - Doolhof van de rouw

  In Doolhof van de rouw doet Frieda Voorhorst verslag van het proces van rouwverwerking na de dood van haar vader. Haar stijl is reflexief: ze kijkt achteraf met afstand naar haar eigen emoties, gedachten en handelen. Het boek is daardoor beschouwelijk zonder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Caroline Hendrickx boeken
  Caroline Hendrickx - Samen worden we 180

  'Samen worden we 180' vertelt het onthutsende en ijzingwekkende verhaal van weduwe Caroline. Zij neemt de lezer stap voor stap mee door de periode dat haar man terminaal ziek werd tot na zijn overlijden toe. Een periode waarin zij samen vochten tegen zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Mieke Ankersmid boeken
  Mieke Ankersmid - Mindful omgaan met verlies

  De laatste tien jaar is er een toenemende belangstelling voor mindfulness en de betekenis die de beoefening van mindfulness kan hebben voor de manier waarop we in ons leven staan.In dit boek wordt beschreven wat mindfulness kan betekenen voor wie te maken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Harry Wanders boeken
  Harry Wanders - Als het hek sluit

  flarden over afscheid, rouwverwerkingIk hoop dat deze bundel u veel troost zal geven, dat u misschien een tekst wilt gebruiken als herinnering, het mag, daarvoor is deze bundel.Als het hek sluitik moet gaanmag niet langerhier blijven staande toegangwordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Liz de Bock boeken
  Liz de Bock - Een Moordvak

  In 'Een Moordvak - Logboek van een casemanager levensdelicten' beschrijft Liz de Bock haar ervaringen in het begeleiden en bijstaan van mensen die een dierbare hebben verloren door moord of doodslag. Het boek geeft een dramatische inkijk in een wereld die voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Floortje Agema boeken
  Floortje Agema - Jij wordt gekend

  Floortje Agema (1974) is een ervaren ritueelbegeleider. Ze begeleidt rou­wende kinderen en jongeren en gezinnen, werkt in een mortuarium en geeft trainingen over verlies en rouw. Ze bezit de gave om taal te geven aan het onbenoembare. In Jij wordt gekend zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Nathalie Fobe boeken
  Nathalie Fobe - Gesprekken voorbij de dood

  Toen de moeder van Nathalie Fobe ongeneeslijk ziek werd, besloot zij de taak van mantelzorger op zich te nemen. In dit boek vertelt ze het verhaal van hun laatste jaren samen. Met korte teksten die het midden houden tussen proza en poëzie vertelt ze over wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rituelen rond het levenseinde

  Rituelen rond het levenseindeDit is een boekje voor iedereen die geconfronteerd wordtmet vragen over rituelen rond het levenseinde. Het isvooral een boekje voor zorgverleners, cliënten en hunnaasten, en voor geestelijke verzorgers.De dood is onontkoombaar en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Alex van Ligten boeken
  Alex van Ligten - Vertalen van verdriet

  'Het hele boek is authentiek en nergens sentimenteel. Dit is de kracht van de zorgvuldig gekozen literatuurfragmenten met behulp waarvan hij zijn verhaal vertelt. Een aanrader.'Louis van Ierland in tijdschrift De Roerom. Aan de hand van een klassieke tekst uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Johan Maes boeken
  Johan Maes - Gehavend. Notities voor eigen-wijs rouwen

  Dit boekje is een kostbaar geschenk, dat met liefde gegeven kan worden aan iemand die rouwt. Een ervaring van ernstig verlies kan van ons gehavende mensen maken. We zoeken een haven, om even in aan te leggen, en daarna weer uit te varen in de wereld. Dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Beppie de Bont boeken
  Beppie de Bont - Tegenwind

  Een gezond kind krijgen is niet vanzelfsprekend, maar een wonder. Na een fysiek zware zwangerschap wordt Sjors geboren met een slokdarmafwijking, echter daar blijft het niet bij. Een onzekere tijd vol van zorg en angst volgt. Wanneer hij na twee maanden in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lisette Beentjes, Josefien Niesten boeken
  Lisette Beentjes, Josefien Niesten - Rouwkost

  Hoe ga je om met het verlies van iemand van wie je veel houdt? Werkt de pijn zo verlammend dat je niet meer verder kunt? Maakt het je op den duur sterker of helemaal niet? Het verdriet om verlies stop je niet weg, maar je kunt er wel zo mee leren omgaan dat je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Lieve De Coninck boeken
  Lieve De Coninck - Witte en rode rozen

  Kenny is een geweldige kerel die van het leven houdt. Hij is een trouwe vriend en zijn jongensachtige onschuld leert anderen op een betere manier te kijken naar het leven en iedereen daarin. Jeff lijkt zo'n typisch 'stil water...' Zo stil is hij echter niet,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Ineke Wienese boeken
  Ineke Wienese - Kun je internetten in de hemel? Over rouwverwerking bij jongeren.

  Voor het eerst komen er kinderen en jongeren aan het woord van wie de ouders en grootouders uit andere landen komen dan Nederland.In 'Kun je internetten in de hemel?' vertellen kinderen en jongeren uit verschillende culturen en religies welke gedachten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Kon je dan niet blijven voor mij

  Een boek voor en over gezinnen met kinderen en jongeren die geconfronteerd worden met zelfdoding. Veel van deze kinderen zijn KOPP-kinderen (kinderen van ouders met een psychiatrisch probleem) die al jarenlang de zorg dragen voor hun ouder(s) en/of de andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,25
 • Adjiedj Bakas, Ron Bavelaar boeken
  Adjiedj Bakas, Ron Bavelaar - Trends in afscheid en herinneren

  Nederlanders zijn niet goed in het tonen van emoties, en voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe, en taboes stop je weg zo ver je kunt. Maar de afgelopen decennia proberen de dood steeds vaker de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Met mijn ziel onder de arm

  In dit boek wordt duidelijk hoe onlosmakelijk liefde en rouw met elkaar verweven zijn. Wie liefheeft, neemt het risico van verlies erbij. Want zonder rouw gaat het niet. Rouwen doen we niet alleen bij een verlies door de dood maar ook bij een verlies door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - De rouwende school

  Wanneer een kinderdagverblijf of school geconfronteerd wordt met een (plotseling)verlies, zijn er vaak vragen hoe er gehandeld moet worden. Dit praktische boek van Riet Fiddelaers-Jaspers biedt houvast bij zo?n emotionele en vaak verwarrende gebeurtenis. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Elisa Hoogendoorn boeken
  Elisa Hoogendoorn - In liefde verbonden

  Op 25 november 2009 verloor Elisa Hoogendoorn haar man Albert en hun zeven jaar oude zoontje Emiel. Zij bleef achter met hun jongste zoontje Niels van vier jaar oud. Albert leed aan depressiviteit en besloot in zijn wanhoop en onder invloed van medicatie zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Leoniek van der Maarel boeken
  Leoniek van der Maarel - kanguru De gids over rouwende kids

  Het is moeilijk om te zien dat een kind verdriet heeft om het verlies van een dierbare. Je zou het verdriet het liefst wegnemen. Dat kan niet. Maar je kunt het kind wel zo goed mogelijk steunen en begeleiden.Hoe je dat doet, staat beschreven in deze praktische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Annelyn de Boer boeken
  Annelyn de Boer - kanguru Als jongeren rouwen

  Hoe vang je een jongere die een dierbare heeft verloren zo goed mogelijk op? Waar doe je goed aan en wat kun je beter achterwege laten? Rouwtherapeute Annelyn de Boer zet in 80 korte, prettig leesbare en praktische tips uiteen hoe je een rouwende jongere het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Leoniek van der Maarel, Karina Knijnenburg boeken
  Leoniek van der Maarel, Karina Knijnenburg - kanguru Verstandelijke beperking en rouw

  Omgaan met iemand die te maken heeft gehad met een groot verlies, kan onder normale omstandigheden al moeilijk zijn. Als de rouwende een verstandelijke beperking heeft, komen er nog meer vragen bij. In hoeverre begrijpt de rouwende wat er gaande is? Kun je hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95