Boeken over rouwverwerking

 • Beppie de Bont boeken
  Beppie de Bont - Tegenwind

  Een gezond kind krijgen is niet vanzelfsprekend, maar een wonder. Na een fysiek zware zwangerschap wordt Sjors geboren met een slokdarmafwijking, echter daar blijft het niet bij. Een onzekere tijd vol van zorg en angst volgt. Wanneer hij na twee maanden in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lieve De Coninck boeken
  Lieve De Coninck - Witte en rode rozen

  Kenny is een geweldige kerel die van het leven houdt. Hij is een trouwe vriend en zijn jongensachtige onschuld leert anderen op een betere manier te kijken naar het leven en iedereen daarin. Jeff lijkt zo'n typisch 'stil water...' Zo stil is hij echter niet,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Adjiedj Bakas, Ron Bavelaar boeken
  Adjiedj Bakas, Ron Bavelaar - Trends in afscheid en herinneren

  Nederlanders zijn niet goed in het tonen van emoties, en voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe, en taboes stop je weg zo ver je kunt. Maar de afgelopen decennia proberen de dood steeds vaker de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • J. Nijsink boeken
  J. Nijsink - Geen Antwoord Meer

  Een verlies door zelfdoding kent vele gevolgen en kan diepe sporen nalaten in het leven van de nabestaanden. Zij worden geconfronteerd met gevoelens van angst, wanhoop, verslagenheid, schaamte en schuldgevoel en kunnen geconfronteerd worden met vragen over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - De rouwende school

  Wanneer een kinderdagverblijf of school geconfronteerd wordt met een (plotseling)verlies, zijn er vaak vragen hoe er gehandeld moet worden. Dit praktische boek van Riet Fiddelaers-Jaspers biedt houvast bij zo?n emotionele en vaak verwarrende gebeurtenis. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Annelyn de Boer boeken
  Annelyn de Boer - kanguru Als jongeren rouwen

  Hoe vang je een jongere die een dierbare heeft verloren zo goed mogelijk op? Waar doe je goed aan en wat kun je beter achterwege laten? Rouwtherapeute Annelyn de Boer zet in 80 korte, prettig leesbare en praktische tips uiteen hoe je een rouwende jongere het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Manu Keirse boeken
  Manu Keirse - Stil verdriet

  Een boek en cd met openhartige getuigenissen en hartverwarmende teksten die troost en hoop bieden als je een dierbare verliest. Samengesteld door rouwexpert Manu Keirse; van zijn boeken werden intussen meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Een waardevol… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Saskia de Jong, Paul Anzion boeken
  Saskia de Jong, Paul Anzion - Troosten

  Troosten - Bronnen van bemoediging Wie wil troosten, moet betrouwbaar zijn. Dat is iets heel anders dan tranen drogen en een goedbedoeld advies. Als je wordt getroffen door groot verdriet, zoek je een arm om je schouder, een zoen, een mooi woord of iets van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Maria de Greef boeken
  Maria de Greef - Verloren en gewonnen

  Elk jaar verliezen in ons land vele duizenden mensen hun geliefde aan de dood. In vele gevallen gloort na dit grote verlies, soms totaal onverwacht, nieuwe hoop. Een nieuwe partner kan de oude niet vervangen, maar opnieuw de liefde vinden kan wel troost bieden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Pieter Both boeken
  Pieter Both - Dag zeggen

  Pieter Both vertelt hoe hij alleen verder moest en hoe hij in de loop der jaren het proces van loslating heeft beleefd.Een aangrijpende geschiedenis, die wonderlijk genoeg momenten van troost kan geven aan lotgenoten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Marinus van de Berg, Daan Westerink boeken
  Marinus van de Berg, Daan Westerink - Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind

  Ouders die moeten leven met de dood van hun kind ondergaan met ups en downs diepe emoties. Dit boek biedt teksten ter ondersteuning. Het zijn troostende woorden, bijeengebracht door de bekendste rouw-begeleiders van Nederland. + Voor ouders die hun kind missen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Johan Maes boeken
  Johan Maes - Gehavend. Notities voor eigen-wijs rouwen

  Dit boekje is een kostbaar geschenk, dat met liefde gegeven kan worden aan iemand die rouwt. Een ervaring van ernstig verlies kan van ons gehavende mensen maken. We zoeken een haven, om even in aan te leggen, en daarna weer uit te varen in de wereld. Dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marilou Koene-Boulanger boeken
  Marilou Koene-Boulanger - Rouwen om je ouder

  Vaak krijg je als volwassene weinig begrip wanneer een van je ouders overlijdt. Je hebt een eigen leven opgebouwd: een gezin, een baan en dan... gaat je vader of moeder dood. Vroeg of laat maken we dit allemaal mee. Het is een heel natuurlijk proces dat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Kon je dan niet blijven voor mij

  Een boek voor en over gezinnen met kinderen en jongeren die geconfronteerd worden met zelfdoding. Veel van deze kinderen zijn KOPP-kinderen (kinderen van ouders met een psychiatrisch probleem) die al jarenlang de zorg dragen voor hun ouder(s) en/of de andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,25
 • Leoniek van der Maarel boeken
  Leoniek van der Maarel - kanguru De gids over rouwende kids

  Het is moeilijk om te zien dat een kind verdriet heeft om het verlies van een dierbare. Je zou het verdriet het liefst wegnemen. Dat kan niet. Maar je kunt het kind wel zo goed mogelijk steunen en begeleiden.Hoe je dat doet, staat beschreven in deze praktische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Maarten van Son boeken
  Maarten van Son - Helend dagboek

  Een ieder verwerkt verlies op een andere manier: door bijvoorbeeld troostende woorden, helende oefeningen en/of door het opschrijven van zijn of haar ervaringen en gevoelens. Maar nog nooit zijn deze verschillende manieren van verwerking gecombineerd in één… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Marijke Prins boeken
  Marijke Prins - De Gaande

  Dit boek, getiteld De Gaande, brengt op een indringende manier het perspectief van stervende mensen dichterbij. De Gaande is een metafoor voor de stervende mens die een eigen geestelijke weg te gaan heeft. Het eerste deel bevat het verhaal van een fictieve… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Harry Wanders boeken
  Harry Wanders - Als het hek sluit

  flarden over afscheid, rouwverwerkingIk hoop dat deze bundel u veel troost zal geven, dat u misschien een tekst wilt gebruiken als herinnering, het mag, daarvoor is deze bundel.Als het hek sluitik moet gaanmag niet langerhier blijven staande toegangwordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Caroline Hendrickx boeken
  Caroline Hendrickx - Samen worden we 180

  'Samen worden we 180' vertelt het onthutsende en ijzingwekkende verhaal van weduwe Caroline. Zij neemt de lezer stap voor stap mee door de periode dat haar man terminaal ziek werd tot na zijn overlijden toe. Een periode waarin zij samen vochten tegen zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Ineke Wienese boeken
  Ineke Wienese - Kun je internetten in de hemel? Over rouwverwerking bij jongeren.

  Voor het eerst komen er kinderen en jongeren aan het woord van wie de ouders en grootouders uit andere landen komen dan Nederland.In 'Kun je internetten in de hemel?' vertellen kinderen en jongeren uit verschillende culturen en religies welke gedachten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Minke Weggemans boeken
  Minke Weggemans - Als je een broer of zus verliest

  Wanneer je een broer of zus verliest... wat moet je dan?Jullie waren altijd samen. Met elkaar verbonden, van kinds af aan. En dan ineens valt je broer of zus weg. Daarmee gaat ook een deel van je eigen identiteit verloren. Dat is niet vreemd, maar er zijn wél… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rob Bruntink boeken
  Rob Bruntink - Over de dood gesproken

  Wat is de verhouding tussen leven en dood? Bestaat de hemel? Is er een ziel? Vragen over leven en dood staan centraal in 'Over de dood gesproken' van Rob Bruntink i.s.m. VPTZ Nederland (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). 'Door te leven in een besef van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Nettie Rottier boeken
  Nettie Rottier - Elfentroost

  In dit boek neemt schrijfster Nettie Rottier de lezer mee naar rouwland. Een land dat ze zelf maar al te goed kent, nadat in haar jeugd haar vader overleed en later haar dierbare man. In de tijd die volgde van chaos en heftig verdriet, vond ze troost in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kathy Anita de Vries boeken
  Kathy Anita de Vries - Fragmenten van rouw en troost

  Deze fragmenten van rouw en troost zijn weerspiegelingen van een scala aan emoties en gedachten gedurende de twee jaar na het heengaan van de moeder van Kathy Anita de Vries in 2005, haar vader in 2008 en haar man Marco in 2009.Het is dus niet een boek dat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Lisette Beentjes, Josefien Niesten boeken
  Lisette Beentjes, Josefien Niesten - Rouwkost

  Hoe ga je om met het verlies van iemand van wie je veel houdt? Werkt de pijn zo verlammend dat je niet meer verder kunt? Maakt het je op den duur sterker of helemaal niet? Het verdriet om verlies stop je niet weg, maar je kunt er wel zo mee leren omgaan dat je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50