Boeken over rouwverwerking

 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Verlies in Beeld

  Voor ingrijpende verlieservaringen zijn vaak geen worden beschikbaar; elk verhaal dat hierover verteld kan worden schiet tekort. Bessel van der Kolk, traumadeskundige bij uitstek, zegt dan ook dat een traumatische ervaring preverbaal is en geen woorden kent.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Maya Stomp boeken
  Maya Stomp - Wij weduwen zijn een taai volkje

  Vroeg of laat in ons leven krijgen we allemaal te maken met de dood van een dierbare. Toch weten we niet zoveel over rouwen. Na een paar maanden verwacht men van een nabestaande dat de draad weer wordt opgepakt. Maar hoe doe je dat als je wereld is ingestort… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Leoniek van der Maarel, Karina Knijnenburg boeken
  Leoniek van der Maarel, Karina Knijnenburg - Verstandelijke beperking en rouw

  Omgaan met iemand die te maken heeft gehad met een groot verlies, kan onder normale omstandigheden al moeilijk zijn. Als de rouwende een verstandelijke beperking heeft, komen er nog meer vragen bij. In hoeverre begrijpt de rouwende wat er gaande is? Kun je hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Marinus van de Berg, Daan Westerink boeken
  Marinus van de Berg, Daan Westerink - Noem mijn naam

  Ouders die moeten leven met de dood van hun kind ondergaan met ups en downs diepe emoties. Dit boek biedt teksten ter ondersteuning. Het zijn troostende woorden, bijeengebracht door de bekendste rouw-begeleiders van Nederland. + Voor ouders die hun kind missen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Maria de Greef boeken
  Maria de Greef - Verloren en gewonnen

  Elk jaar verliezen in ons land vele duizenden mensen hun geliefde aan de dood. In vele gevallen gloort na dit grote verlies, soms totaal onverwacht, nieuwe hoop. Een nieuwe partner kan de oude niet vervangen, maar opnieuw de liefde vinden kan wel troost bieden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Leo Fijen, Manu Keirse boeken
  Leo Fijen, Manu Keirse - Mijn moeder steeds dichterbij

  Komt je moeder dichterbij naarmate het afscheid langer geleden is? Tien jaar geleden schreef Manu Keirse zijn meest persoonlijke boek, over het afscheid van zijn moeder. Leo Fijen las dat boek in het jaar dat ook zijn moeder tien jaar geleden was gestorven. En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Bert Grotenhuis boeken
  Bert Grotenhuis - Mijn rug mist jouw hand

  Bert Grotenhuis is iemand die zeldzaam open en onbevangen gevoelens van intens verdriet, verscheurend gemis en prachtige vreugde naast elkaar durft te ontvangen en te doorleven. Dat is mooi om te zien en het is heel bijzonder om, in het echt en nu ook via dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Linda Kavelin Popov boeken
  Linda Kavelin Popov - Waardig einde

  Wat zeg je tegen iemand die net heeft gehoord dat hij terminaal ziek is? Hoe reageer je zelf als je net gehoord hebt dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Hoe ga je om met je verdriet? Linda Kavelin-Popovs andere deugdenboeken en de deugden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Rob Bruntink boeken
  Rob Bruntink - Over de dood gesproken

  Wat is de verhouding tussen leven en dood? Bestaat de hemel? Is er een ziel? Vragen over leven en dood staan centraal in 'Over de dood gesproken' van Rob Bruntink i.s.m. VPTZ Nederland (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). 'Door te leven in een besef van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • L. Eissens boeken
  L. Eissens - Rogier

  In dit boekje beschrijft Lieke Eissens heel indringend hoe de onverwachte dood van hun jongste zoon het leven voor haar en haar gezin voor altijd veranderde. Aan de hand van dagboeknotities en herinneringen beschrijft ze hoe ze al die jaren daarmee is omgegaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Maarten van Son boeken
  Maarten van Son - Helend dagboek

  Een ieder verwerkt verlies op een andere manier: door bijvoorbeeld troostende woorden, helende oefeningen en/of door het opschrijven van zijn of haar ervaringen en gevoelens. Maar nog nooit zijn deze verschillende manieren van verwerking gecombineerd in één… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • H. van der Werf boeken
  H. van der Werf - Het was een vrijdag

  Op een dag komen Mascha?s vader en moeder thuis. Ze vertellen Mascha dat haar moeder in het ziekenhuis is onderzocht. Ze is erg ziek en de dokters weten niet of ze weer beter kan worden. Ze wordt niet beter. Ze gaat dood. Hoe is dat voor Macha? In dit boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paul Poley boeken
  Paul Poley - Geen blote voetjes in het zand

  ?Geen blote voetjes in het zand? is het vervolg op de succesvolle bundel ?Geen blote voetjes in het gras?, samengesteld door stichting Lieve Engeltjes, de Nederlandstalige contactgroep voor mensen die te maken hebben met het verlies van een kind.?Geen blote… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Linda Wormhoudt boeken
  Linda Wormhoudt - Ademtocht

  De dood is de man met de zeis, de rustbrenger, de insluiper, maar ook de welkome gast. De dood is alles en niets. De dood confronteert ons met wat we vrezen, wat we verwachten, dat wat we kennen, ontkennen, erkennen. De dood is deel van ons leven, of we willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wie ben ik zonder jou?

  ?Ik dacht toch zeker een jaar lang na mijn vaders dood dat hij op wereldreis was en dat hij zo de kamer in kon stappen.? ?Ik had altijd een masker op: vrolijk, altijd lachen, maar stiekem voelde ik me zo rot.? ?Ik had spijt van het ruziemaken met mijn zusje,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Ben je hier of ben je daar?

  Dit boek is gemaakt voor jou. Jij hebt iemand verloren om wie je veel geeft of die je goed kende. Het verdriet gaat niet zomaar over en je hebt er ook niet altijd zin in om er over te praten. Soms wil je je gewoon terutrekken met je verdriet. Dan is het fijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Jo Ghijsen, Monica Boschman boeken
  Jo Ghijsen, Monica Boschman - Er dwars doorheen

  Het boek Er dwars doorheen bevat gedachten en gedichten over rouw, alleen staan, oud worden en leren van het leven. De teksten komen uit de dagboeken van Jo Ghijsen (1921), Monica Boschman schreef er gedichten bij. Het is een boek om bij stil te staan. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - De rouwende school

  Wanneer een kinderdagverblijf of school geconfronteerd wordt met een (plotseling)verlies, zijn er vaak vragen hoe er gehandeld moet worden. Dit praktische boek van Riet Fiddelaers-Jaspers biedt houvast bij zo?n emotionele en vaak verwarrende gebeurtenis. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Evamaria Jansen boeken
  Evamaria Jansen - Stille verhalen

  Over het boek: Een jong stel verliest de ongeboren baby. Als de man met wie ze al jaren een geheime relatie heeft sterft, krijgt zijn minnares niet de kans zijn begrafenis bij te wonen. Een meisje kampt met depressies en verliest haar zelfbeeld. Een vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Ilse Vande Walle, Liselot Willems boeken
  Ilse Vande Walle, Liselot Willems - Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd

  Remy verliest zijn zus bij een verkeersongeval... Op de kermis wordt Jonas bedreigd door twee jongens... Fleur wordt bijna een wagen ingesleurd door twee onbekende mannen... Jasmijn wordt misbruikt door de vriend van haar moeder... Ruben wordt gepest en op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Leoniek van der Maarel boeken
  Leoniek van der Maarel - De gids over rouwende kids

  Het is moeilijk om te zien dat een kind verdriet heeft om het verlies van een dierbare. Je zou het verdriet het liefst wegnemen. Dat kan niet. Maar je kunt het kind wel zo goed mogelijk steunen en begeleiden.Hoe je dat doet, staat beschreven in deze praktische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Annelyn de Boer boeken
  Annelyn de Boer - Als jongeren rouwen

  Hoe vang je een jongere die een dierbare heeft verloren zo goed mogelijk op? Waar doe je goed aan en wat kun je beter achterwege laten? Rouwtherapeute Annelyn de Boer zet in 80 korte, prettig leesbare en praktische tips uiteen hoe je een rouwende jongere het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Ineke Wienese boeken
  Ineke Wienese - Kun je internetten in de hemel?

  Voor het eerst komen er kinderen en jongeren aan het woord van wie de ouders en grootouders uit andere landen komen dan Nederland.In 'Kun je internetten in de hemel?' vertellen kinderen en jongeren uit verschillende culturen en religies welke gedachten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jolien van der Kooij, Wouter de Jonge boeken
  Jolien van der Kooij, Wouter de Jonge - Leven met zelfdoding

  Wat gebeurt er met je nadat je kind, je partner, je vader of moeder, een broer, zus of hele goede vriend zichzelf om het leven brengt? Hoe ziet je leven er na zo'n ingrijpende gebeurtenis uit? Dit boek hoopt antwoord te geven op die vragen. Het bestaat uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Rob Bruntink boeken
  Rob Bruntink - Leven na de wending

  In Leven na de wending vertellen ouders openhartig over hun leven na het overlijden van hun kind. Over het intense gemis, de moeite die 'loslaten' kost en het belang van herdenken. Ook spreken zij over het effect op de relatie, op de verhouding tot vrienden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95