Boeken over rouwverwerking

 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wie ben ik zonder jou?

  ¿Ik dacht toch zeker een jaar lang na mijn vaders dood dat hij op wereldreis was en dat hij zo de kamer in kon stappen.¿ ¿Ik had altijd een masker op: vrolijk, altijd lachen, maar stiekem voelde ik me zo rot.¿ ¿Ik had spijt van het ruziemaken met mijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Peter Euler boeken
  Peter Euler - Drie keer vette niks

  In 2007 beginnen Peter en Kerstin aan een IVF-traject. Drie jaar later zijn drie tijdens de zwangerschap verloren kindjes het enige resultaat. 'Drie Keer Vette Niks' volgt de hele periode: van jaar tot jaar, van maand tot maand, van dag tot dag en zelfs van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Met mijn ziel onder de arm

  In dit boek wordt duidelijk hoe onlosmakelijk liefde en rouw met elkaar verweven zijn. Wie liefheeft, neemt het risico van verlies erbij. Want zonder rouw gaat het niet. Rouwen doen we niet alleen bij een verlies door de dood maar ook bij een verlies door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Pieter Both boeken
  Pieter Both - Dag zeggen

  Pieter Both vertelt hoe hij alleen verder moest en hoe hij in de loop der jaren het proces van loslating heeft beleefd.Een aangrijpende geschiedenis, die wonderlijk genoeg momenten van troost kan geven aan lotgenoten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - De rouwende school

  Wanneer een kinderdagverblijf of school geconfronteerd wordt met een (plotseling)verlies, zijn er vaak vragen hoe er gehandeld moet worden. Dit praktische boek van Riet Fiddelaers-Jaspers biedt houvast bij zo¿n emotionele en vaak verwarrende gebeurtenis. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Kon je dan niet blijven voor mij

  Een boek voor en over gezinnen met kinderen en jongeren die geconfronteerd worden met zelfdoding. Veel van deze kinderen zijn KOPP-kinderen (kinderen van ouders met een psychiatrisch probleem) die al jarenlang de zorg dragen voor hun ouder(s) en/of de andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,25
 • Bert Grotenhuis boeken
  Bert Grotenhuis - Mijn rug mist jouw hand

  Bert Grotenhuis is iemand die zeldzaam open en onbevangen gevoelens van intens verdriet, verscheurend gemis en prachtige vreugde naast elkaar durft te ontvangen en te doorleven. Dat is mooi om te zien en het is heel bijzonder om, in het echt en nu ook via dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Leoniek van der Maarel boeken
  Leoniek van der Maarel - kanguru De gids over rouwende kids

  Het is moeilijk om te zien dat een kind verdriet heeft om het verlies van een dierbare. Je zou het verdriet het liefst wegnemen. Dat kan niet. Maar je kunt het kind wel zo goed mogelijk steunen en begeleiden.Hoe je dat doet, staat beschreven in deze praktische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Ann Pype boeken
  Ann Pype - Mama is een engel

  'Mama is een engel' is een boekje dat gaat over het rouwproces bij kinderen. Voor veel mensen rust er nog een groot taboe op dit onderwerp en weten ze niet goed hoe ze er met kinderen mee moeten omgaan. Kinderen gaan op een andere manier om met de dood.Ik heb… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jack Hage Sr. boeken
  Jack Hage Sr. - "Nu je leven gestopt is"

  Deze gedichtenbundel is geschreven voor nabestaanden in zware en verdrietige tijden. Het kan troost bieden of kan ons nog eens aan iemand laten terugdenken. Voor mij persoonlijk was het mooi dat ik ook de gedichten mocht plaatsen welke ik voor bekenden heb… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jojanneke van den Bosch boeken
  Jojanneke van den Bosch - Zo, nu ben je wees

  Wat gebeurt er als je op je veertiende wees wordt? In welke wonderlijke situaties kun je verzeild raken, en hoe ga je daar mee om? Jojanneke van den Bosch (1975) deelt ervaringen uit haar verleden als weeskind en biedt hier handreikingen bij voor weeskinderen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • J. Nijsink boeken
  J. Nijsink - Geen Antwoord Meer

  Een verlies door zelfdoding kent vele gevolgen en kan diepe sporen nalaten in het leven van de nabestaanden. Zij worden geconfronteerd met gevoelens van angst, wanhoop, verslagenheid, schaamte en schuldgevoel en kunnen geconfronteerd worden met vragen over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Leoniek van der Maarel, Karina Knijnenburg boeken
  Leoniek van der Maarel, Karina Knijnenburg - kanguru Verstandelijke beperking en rouw

  Omgaan met iemand die te maken heeft gehad met een groot verlies, kan onder normale omstandigheden al moeilijk zijn. Als de rouwende een verstandelijke beperking heeft, komen er nog meer vragen bij. In hoeverre begrijpt de rouwende wat er gaande is? Kun je hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Denise van Geelen-Merks, Jakob van Wielink boeken
  Denise van Geelen-Merks, Jakob van Wielink - Met zoveel liefde heb ik van je gehouden

  Dit boek is een waardevol geschenk, voor jezelf of voor iemand anders, die geconfronteerd wordt met een verlies of grote verandering. Persoonlijk verlies tekent ons leven. Het vraagt als het ware om een 'antwoord', zodat we (opnieuw) perspectief kunnen zien en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mieke Ankersmid boeken
  Mieke Ankersmid - Mindful omgaan met verlies

  De laatste tien jaar is er een toenemende belangstelling voor mindfulness en de betekenis die de beoefening van mindfulness kan hebben voor de manier waarop we in ons leven staan.In dit boek wordt beschreven wat mindfulness kan betekenen voor wie te maken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • L. Eissens boeken
  L. Eissens - Rogier

  In dit boekje beschrijft Lieke Eissens heel indringend hoe de onverwachte dood van hun jongste zoon het leven voor haar en haar gezin voor altijd veranderde. Aan de hand van dagboeknotities en herinneringen beschrijft ze hoe ze al die jaren daarmee is omgegaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Maarten van Son boeken
  Maarten van Son - Helend dagboek

  Een ieder verwerkt verlies op een andere manier: door bijvoorbeeld troostende woorden, helende oefeningen en/of door het opschrijven van zijn of haar ervaringen en gevoelens. Maar nog nooit zijn deze verschillende manieren van verwerking gecombineerd in één… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • H. van der Werf boeken
  H. van der Werf - Het was een vrijdag

  Op een dag komen Mascha¿s vader en moeder thuis. Ze vertellen Mascha dat haar moeder in het ziekenhuis is onderzocht. Ze is erg ziek en de dokters weten niet of ze weer beter kan worden. Ze wordt niet beter. Ze gaat dood. Hoe is dat voor Macha? In dit boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Manu Keirse boeken
  Manu Keirse - Stil verdriet

  Een boek en cd met openhartige getuigenissen en hartverwarmende teksten die troost en hoop bieden als je een dierbare verliest. Samengesteld door rouwexpert Manu Keirse; van zijn boeken werden intussen meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Een waardevol… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Lisette Beentjes, Josefien Niesten boeken
  Lisette Beentjes, Josefien Niesten - Rouwkost

  Hoe ga je om met het verlies van iemand van wie je veel houdt? Werkt de pijn zo verlammend dat je niet meer verder kunt? Maakt het je op den duur sterker of helemaal niet? Het verdriet om verlies stop je niet weg, maar je kunt er wel zo mee leren omgaan dat je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Annelyn de Boer boeken
  Annelyn de Boer - kanguru Als jongeren rouwen

  Hoe vang je een jongere die een dierbare heeft verloren zo goed mogelijk op? Waar doe je goed aan en wat kun je beter achterwege laten? Rouwtherapeute Annelyn de Boer zet in 80 korte, prettig leesbare en praktische tips uiteen hoe je een rouwende jongere het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Anna Sofia van Hooijdonk boeken
  Anna Sofia van Hooijdonk - De vruchten van het leven

  De vruchten van mijn leven door Anna Sofia van HooijdonkEen praktisch en helder werkboek voor jong en oud om alles uit het leven te halen wat er potentieel inzit, het leven voluit te leven tot het afscheid en iets moois achter te laten.Dit werkboek kan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Beppie de Bont boeken
  Beppie de Bont - Tegenwind

  Een gezond kind krijgen is niet vanzelfsprekend, maar een wonder. Na een fysiek zware zwangerschap wordt Sjors geboren met een slokdarmafwijking, echter daar blijft het niet bij. Een onzekere tijd vol van zorg en angst volgt. Wanneer hij na twee maanden in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Linda Kavelin Popov boeken
  Linda Kavelin Popov - Waardig einde; ondersteuning bij verlies en verdriet

  Wat zeg je tegen iemand die net heeft gehoord dat hij terminaal ziek is? Hoe reageer je zelf als je net gehoord hebt dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Hoe ga je om met je verdriet? Linda Kavelin-Popovs andere deugdenboeken en de deugden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Nathalie Fobe boeken
  Nathalie Fobe - Gesprekken voorbij de dood

  Toen de moeder van Nathalie Fobe ongeneeslijk ziek werd, besloot zij de taak van mantelzorger op zich te nemen. In dit boek vertelt ze het verhaal van hun laatste jaren samen. Met korte teksten die het midden houden tussen proza en poëzie vertelt ze over wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95