Boeken over rouwverwerking

 • Adjiedj Bakas, Ron Bavelaar boeken
  Adjiedj Bakas, Ron Bavelaar - Trends in afscheid en herinneren

  Nederlanders zijn niet goed in het tonen van emoties, en voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe, en taboes stop je weg zo ver je kunt. Maar de afgelopen decennia proberen de dood steeds vaker de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Marijke Prins boeken
  Marijke Prins - De Gaande

  Dit boek, getiteld De Gaande, brengt op een indringende manier het perspectief van stervende mensen dichterbij. De Gaande is een metafoor voor de stervende mens die een eigen geestelijke weg te gaan heeft. Het eerste deel bevat het verhaal van een fictieve… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Frieda Voorhorst boeken
  Frieda Voorhorst - Doolhof van de rouw

  In Doolhof van de rouw doet Frieda Voorhorst verslag van het proces van rouwverwerking na de dood van haar vader. Haar stijl is reflexief: ze kijkt achteraf met afstand naar haar eigen emoties, gedachten en handelen. Het boek is daardoor beschouwelijk zonder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Rituelen rond het levenseinde

  Rituelen rond het levenseindeDit is een boekje voor iedereen die geconfronteerd wordtmet vragen over rituelen rond het levenseinde. Het isvooral een boekje voor zorgverleners, cliënten en hunnaasten, en voor geestelijke verzorgers.De dood is onontkoombaar en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Alice Hoffman boeken
  Alice Hoffman - Lessen om te overleven

  Een gids om je door een moeilijke periode heen te loodsen. Bestsellerauteur Alice Hoffman zocht ernaar toen ze behandeld werd voor kanker, maar kon er geen vinden. Ze wilde weten hoe mensen omgaan met ziekte en verlies en wilde eraan herinnerd worden hoe mooi… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Daan Westerink boeken
  Daan Westerink - Leven zonder ouders

  ? Zeer gewaardeerd rouwboek ? Thema waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt ouders verliezen betekent: onvoorwaardelijke liefde verliezen. Hoe de band ook was ? de dood van je vader of moeder is het definitieve einde van het kind-zijn. In Leven zonder ouders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marinus van de Berg, Daan Westerink boeken
  Marinus van de Berg, Daan Westerink - Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind

  Ouders die moeten leven met de dood van hun kind ondergaan met ups en downs diepe emoties. Dit boek biedt teksten ter ondersteuning. Het zijn troostende woorden, bijeengebracht door de bekendste rouw-begeleiders van Nederland. + Voor ouders die hun kind missen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Johan Maes boeken
  Johan Maes - Gehavend. Notities voor eigen-wijs rouwen

  Dit boekje is een kostbaar geschenk, dat met liefde gegeven kan worden aan iemand die rouwt. Een ervaring van ernstig verlies kan van ons gehavende mensen maken. We zoeken een haven, om even in aan te leggen, en daarna weer uit te varen in de wereld. Dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jakob van Wielink, Leo Wilhelm boeken
  Jakob van Wielink, Leo Wilhelm - Rouwregels

  Dit boek wil een praktische handreiking zijn in het omgaan met verlies en rouw op het werk. Praktisch en toepasbaar, door achtergrondinformatie te geven over verlies en rouw en het 'wat' en het 'hoe' te combineren. En door aan te geven wat je in situatiesvan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Edith Hagenaar boeken
  Edith Hagenaar - Stenen vertellen over sterven, rouw en verlies

  Wanneer je geconfronteerd wordt met een terminale ziekte of overlijden van een geliefde brengt dat een scala aan emoties met zich mee - voor degene bij wie de diagnose is gesteld, en zijn of haar dierbaren. Mijn naam is Sugiliet, en ik geef je in dat proces de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Liesbeth Gijsbers boeken
  Liesbeth Gijsbers - Ik en de verloren ander

  Hoe leef je verder met het verlies van een dierbare aan de dood wanneer die dood zelf gezocht werd, uit diepe wanhoop en eenzaamheid?Zelfdoding is niet te bevatten voor wie achterblijft, het is een werkelijkheid die onze vertrouwde zingeving voorbij is. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lieve De Coninck boeken
  Lieve De Coninck - Witte en rode rozen

  Kenny is een geweldige kerel die van het leven houdt. Hij is een trouwe vriend en zijn jongensachtige onschuld leert anderen op een betere manier te kijken naar het leven en iedereen daarin. Jeff lijkt zo'n typisch 'stil water...' Zo stil is hij echter niet,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Ineke Wienese boeken
  Ineke Wienese - Kun je internetten in de hemel? Over rouwverwerking bij jongeren.

  Voor het eerst komen er kinderen en jongeren aan het woord van wie de ouders en grootouders uit andere landen komen dan Nederland.In 'Kun je internetten in de hemel?' vertellen kinderen en jongeren uit verschillende culturen en religies welke gedachten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jolien van der Kooij, Wouter de Jonge boeken
  Jolien van der Kooij, Wouter de Jonge - Leven met zelfdoding

  Wat gebeurt er met je nadat je kind, je partner, je vader of moeder, een broer, zus of hele goede vriend zichzelf om het leven brengt? Hoe ziet je leven er na zo'n ingrijpende gebeurtenis uit? Dit boek hoopt antwoord te geven op die vragen. Het bestaat uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Ineke Wienese boeken
  Ineke Wienese - Troost voor tranen

  Omgaan met verlies en verdriet hangt samen met cultuur en religie. Jongeren met een niet-Nederlandse afkomst kunnen daardoor in hun rouwproces op onbegrip stuiten. In dit boek komen 22 jongeren aan het woord, allen kinderen van ouders met een niet-Nederlandse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Erik Verliefde, Rita Dirix, Ludo Moris boeken
  Erik Verliefde, Rita Dirix, Ludo Moris - Stil leven

  Liefde en rouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kunt pas echt verliezen als je iemand liefhebt. Dit boek is gedragen door liefde en gemis. Aan de hand van een foto, een Stil Leven, vertellen mensen verhalen over hun gestorven geliefden. Door die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Dyenne Hendrikse boeken
  Dyenne Hendrikse - Waken bij het laatste uur

  Deze bundel bestaat uit artikelen en overwegingen die troost kunnen bieden aan naasten van stervenden. Ook dienen ze als informatiemateriaal voor mensen op de werkvloer, als tegenhanger van een mechanische en protocolachtige benadering. Naasten ontvangen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • J.A. van Delden boeken
  J.A. van Delden - Mag je echt niet scheiden?

  Hoe kun je voorkomen dat huwelijksproblemen uitlopen op een scheiding? En als het toch zover komt, hoe staan we daar dan tegenover? Mag je hertrouwen? Wat kun je doen als omstander? Koos van Delden constateert dat door onjuiste interpretaties van bijbelteksten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,90
 • Jo Ghijsen, Monica Boschman boeken
  Jo Ghijsen, Monica Boschman - Er dwars doorheen

  Het boek Er dwars doorheen bevat gedachten en gedichten over rouw, alleen staan, oud worden en leren van het leven. De teksten komen uit de dagboeken van Jo Ghijsen (1921), Monica Boschman schreef er gedichten bij. Het is een boek om bij stil te staan. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Evamaria Jansen boeken
  Evamaria Jansen - Stille verhalen

  Over het boek: Een jong stel verliest de ongeboren baby. Als de man met wie ze al jaren een geheime relatie heeft sterft, krijgt zijn minnares niet de kans zijn begrafenis bij te wonen. Een meisje kampt met depressies en verliest haar zelfbeeld. Een vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Roely Boer, Geertje Spijkerman boeken
  Roely Boer, Geertje Spijkerman - Radiostilte

  Suïcide. Zelfdoding. Het roept allemaal vragen op. Nabestaanden blijven achter met gevoelens van boosheid en schaamte. Onbegrip overheerst, maar vooral ook schuldgevoel. Maar wie zijn wij om daarover te oordelen? Wat weten wij van de eenzame strijd, van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Linda Wormhoudt boeken
  Linda Wormhoudt - Ademtocht

  De dood is de man met de zeis, de rustbrenger, de insluiper, maar ook de welkome gast. De dood is alles en niets. De dood confronteert ons met wat we vrezen, wat we verwachten, dat wat we kennen, ontkennen, erkennen. De dood is deel van ons leven, of we willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wie ben ik zonder jou?

  ¿Ik dacht toch zeker een jaar lang na mijn vaders dood dat hij op wereldreis was en dat hij zo de kamer in kon stappen.¿ ¿Ik had altijd een masker op: vrolijk, altijd lachen, maar stiekem voelde ik me zo rot.¿ ¿Ik had spijt van het ruziemaken met mijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Peter Euler boeken
  Peter Euler - Drie keer vette niks

  In 2007 beginnen Peter en Kerstin aan een IVF-traject. Drie jaar later zijn drie tijdens de zwangerschap verloren kindjes het enige resultaat. 'Drie Keer Vette Niks' volgt de hele periode: van jaar tot jaar, van maand tot maand, van dag tot dag en zelfs van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Pieter Both boeken
  Pieter Both - Dag zeggen

  Pieter Both vertelt hoe hij alleen verder moest en hoe hij in de loop der jaren het proces van loslating heeft beleefd.Een aangrijpende geschiedenis, die wonderlijk genoeg momenten van troost kan geven aan lotgenoten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90