Boeken over rouwverwerking

 • Alice Hoffman boeken
  Alice Hoffman - Lessen om te overleven

  Een gids om je door een moeilijke periode heen te loodsen. Bestsellerauteur Alice Hoffman zocht ernaar toen ze behandeld werd voor kanker, maar kon er geen vinden. Ze wilde weten hoe mensen omgaan met ziekte en verlies en wilde eraan herinnerd worden hoe mooi… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Daan Westerink boeken
  Daan Westerink - Leven zonder ouders

  ? Zeer gewaardeerd rouwboek ? Thema waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt ouders verliezen betekent: onvoorwaardelijke liefde verliezen. Hoe de band ook was ? de dood van je vader of moeder is het definitieve einde van het kind-zijn. In Leven zonder ouders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • L. Eissens boeken
  L. Eissens - Rogier

  In dit boekje beschrijft Lieke Eissens heel indringend hoe de onverwachte dood van hun jongste zoon het leven voor haar en haar gezin voor altijd veranderde. Aan de hand van dagboeknotities en herinneringen beschrijft ze hoe ze al die jaren daarmee is omgegaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Maarten van Son boeken
  Maarten van Son - Helend dagboek

  Een ieder verwerkt verlies op een andere manier: door bijvoorbeeld troostende woorden, helende oefeningen en/of door het opschrijven van zijn of haar ervaringen en gevoelens. Maar nog nooit zijn deze verschillende manieren van verwerking gecombineerd in één… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • H. van der Werf boeken
  H. van der Werf - Het was een vrijdag

  Op een dag komen Mascha¿s vader en moeder thuis. Ze vertellen Mascha dat haar moeder in het ziekenhuis is onderzocht. Ze is erg ziek en de dokters weten niet of ze weer beter kan worden. Ze wordt niet beter. Ze gaat dood. Hoe is dat voor Macha? In dit boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paul Poley boeken
  Paul Poley - Geen blote voetjes in het zand

  ?Geen blote voetjes in het zand? is het vervolg op de succesvolle bundel ?Geen blote voetjes in het gras?, samengesteld door stichting Lieve Engeltjes, de Nederlandstalige contactgroep voor mensen die te maken hebben met het verlies van een kind.?Geen blote… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Linda Wormhoudt boeken
  Linda Wormhoudt - Ademtocht

  De dood is de man met de zeis, de rustbrenger, de insluiper, maar ook de welkome gast. De dood is alles en niets. De dood confronteert ons met wat we vrezen, wat we verwachten, dat wat we kennen, ontkennen, erkennen. De dood is deel van ons leven, of we willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Ben je hier of ben je daar?

  Dit boek is gemaakt voor jou. Jij hebt iemand verloren om wie je veel geeft of die je goed kende. Het verdriet gaat niet zomaar over en je hebt er ook niet altijd zin in om er over te praten. Soms wil je je gewoon terutrekken met je verdriet. Dan is het fijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Ineke Wienese boeken
  Ineke Wienese - Troost voor tranen

  Omgaan met verlies en verdriet hangt samen met cultuur en religie. Jongeren met een niet-Nederlandse afkomst kunnen daardoor in hun rouwproces op onbegrip stuiten. In dit boek komen 22 jongeren aan het woord, allen kinderen van ouders met een niet-Nederlandse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Wie ben ik zonder jou?

  ¿Ik dacht toch zeker een jaar lang na mijn vaders dood dat hij op wereldreis was en dat hij zo de kamer in kon stappen.¿ ¿Ik had altijd een masker op: vrolijk, altijd lachen, maar stiekem voelde ik me zo rot.¿ ¿Ik had spijt van het ruziemaken met mijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jo Ghijsen, Monica Boschman boeken
  Jo Ghijsen, Monica Boschman - Er dwars doorheen

  Het boek Er dwars doorheen bevat gedachten en gedichten over rouw, alleen staan, oud worden en leren van het leven. De teksten komen uit de dagboeken van Jo Ghijsen (1921), Monica Boschman schreef er gedichten bij. Het is een boek om bij stil te staan. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Petra Franke boeken
  Petra Franke - Omgaan met verlies en verdriet

  Vind opnieuw de kracht om verder te gaan en geef het verdriet een plaats in je leven Met veel inlevingsvermogen en niet gebonden aan een geloofsovertuiging beschrijft Petra Franke in dit boek de zeven wegen om het verlies van een dierbare te verwerken. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Linda Kavelin Popov boeken
  Linda Kavelin Popov - Waardig einde; ondersteuning bij verlies en verdriet

  Wat zeg je tegen iemand die net heeft gehoord dat hij terminaal ziek is? Hoe reageer je zelf als je net gehoord hebt dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Hoe ga je om met je verdriet? Linda Kavelin-Popovs andere deugdenboeken en de deugden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Rob Bruntink boeken
  Rob Bruntink - Leven na de wending

  In Leven na de wending vertellen ouders openhartig over hun leven na het overlijden van hun kind. Over het intense gemis, de moeite die 'loslaten' kost en het belang van herdenken. Ook spreken zij over het effect op de relatie, op de verhouding tot vrienden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marilou Koene-Boulanger boeken
  Marilou Koene-Boulanger - Rouwen om je ouder

  Vaak krijg je als volwassene weinig begrip wanneer een van je ouders overlijdt. Je hebt een eigen leven opgebouwd: een gezin, een baan en dan... gaat je vader of moeder dood. Vroeg of laat maken we dit allemaal mee. Het is een heel natuurlijk proces dat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Anna Sofia van Hooijdonk boeken
  Anna Sofia van Hooijdonk - De vruchten van het leven

  De vruchten van mijn leven door Anna Sofia van HooijdonkEen praktisch en helder werkboek voor jong en oud om alles uit het leven te halen wat er potentieel inzit, het leven voluit te leven tot het afscheid en iets moois achter te laten.Dit werkboek kan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dyenne Hendrikse boeken
  Dyenne Hendrikse - Waken bij het laatste uur

  Deze bundel bestaat uit artikelen en overwegingen die troost kunnen bieden aan naasten van stervenden. Ook dienen ze als informatiemateriaal voor mensen op de werkvloer, als tegenhanger van een mechanische en protocolachtige benadering. Naasten ontvangen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • J.A. van Delden boeken
  J.A. van Delden - Mag je echt niet scheiden?

  Hoe kun je voorkomen dat huwelijksproblemen uitlopen op een scheiding? En als het toch zover komt, hoe staan we daar dan tegenover? Mag je hertrouwen? Wat kun je doen als omstander? Koos van Delden constateert dat door onjuiste interpretaties van bijbelteksten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,90
 • Roely Boer, Geertje Spijkerman boeken
  Roely Boer, Geertje Spijkerman - Radiostilte

  Suïcide. Zelfdoding. Het roept allemaal vragen op. Nabestaanden blijven achter met gevoelens van boosheid en schaamte. Onbegrip overheerst, maar vooral ook schuldgevoel. Maar wie zijn wij om daarover te oordelen? Wat weten wij van de eenzame strijd, van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Evamaria Jansen boeken
  Evamaria Jansen - Stille verhalen

  Over het boek: Een jong stel verliest de ongeboren baby. Als de man met wie ze al jaren een geheime relatie heeft sterft, krijgt zijn minnares niet de kans zijn begrafenis bij te wonen. Een meisje kampt met depressies en verliest haar zelfbeeld. Een vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Peter Euler boeken
  Peter Euler - Drie keer vette niks

  In 2007 beginnen Peter en Kerstin aan een IVF-traject. Drie jaar later zijn drie tijdens de zwangerschap verloren kindjes het enige resultaat. 'Drie Keer Vette Niks' volgt de hele periode: van jaar tot jaar, van maand tot maand, van dag tot dag en zelfs van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bert Grotenhuis boeken
  Bert Grotenhuis - Mijn rug mist jouw hand

  Bert Grotenhuis is iemand die zeldzaam open en onbevangen gevoelens van intens verdriet, verscheurend gemis en prachtige vreugde naast elkaar durft te ontvangen en te doorleven. Dat is mooi om te zien en het is heel bijzonder om, in het echt en nu ook via dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Ann Pype boeken
  Ann Pype - Mama is een engel

  'Mama is een engel' is een boekje dat gaat over het rouwproces bij kinderen. Voor veel mensen rust er nog een groot taboe op dit onderwerp en weten ze niet goed hoe ze er met kinderen mee moeten omgaan. Kinderen gaan op een andere manier om met de dood.Ik heb… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jack Hage Sr. boeken
  Jack Hage Sr. - "Nu je leven gestopt is"

  Deze gedichtenbundel is geschreven voor nabestaanden in zware en verdrietige tijden. Het kan troost bieden of kan ons nog eens aan iemand laten terugdenken. Voor mij persoonlijk was het mooi dat ik ook de gedichten mocht plaatsen welke ik voor bekenden heb… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Liesbeth Gijsbers boeken
  Liesbeth Gijsbers - Ik en de verloren ander

  Hoe leef je verder met het verlies van een dierbare aan de dood wanneer die dood zelf gezocht werd, uit diepe wanhoop en eenzaamheid?Zelfdoding is niet te bevatten voor wie achterblijft, het is een werkelijkheid die onze vertrouwde zingeving voorbij is. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00