Boeken over rouwverwerking

 • Daan Westerink boeken
  Daan Westerink - Leven zonder ouders

  ? Zeer gewaardeerd rouwboek ? Thema waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt ouders verliezen betekent: onvoorwaardelijke liefde verliezen. Hoe de band ook was ? de dood van je vader of moeder is het definitieve einde van het kind-zijn. In Leven zonder ouders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Linda Wormhoudt boeken
  Linda Wormhoudt - Ademtocht

  De dood is de man met de zeis, de rustbrenger, de insluiper, maar ook de welkome gast. De dood is alles en niets. De dood confronteert ons met wat we vrezen, wat we verwachten, dat wat we kennen, ontkennen, erkennen. De dood is deel van ons leven, of we willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ineke Wienese boeken
  Ineke Wienese - Troost voor tranen

  Omgaan met verlies en verdriet hangt samen met cultuur en religie. Jongeren met een niet-Nederlandse afkomst kunnen daardoor in hun rouwproces op onbegrip stuiten. In dit boek komen 22 jongeren aan het woord, allen kinderen van ouders met een niet-Nederlandse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jo Ghijsen, Monica Boschman boeken
  Jo Ghijsen, Monica Boschman - Er dwars doorheen

  Het boek Er dwars doorheen bevat gedachten en gedichten over rouw, alleen staan, oud worden en leren van het leven. De teksten komen uit de dagboeken van Jo Ghijsen (1921), Monica Boschman schreef er gedichten bij. Het is een boek om bij stil te staan. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Rob Bruntink boeken
  Rob Bruntink - Leven na de wending

  In Leven na de wending vertellen ouders openhartig over hun leven na het overlijden van hun kind. Over het intense gemis, de moeite die 'loslaten' kost en het belang van herdenken. Ook spreken zij over het effect op de relatie, op de verhouding tot vrienden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Anna Sofia van Hooijdonk boeken
  Anna Sofia van Hooijdonk - De vruchten van het leven

  De vruchten van mijn leven door Anna Sofia van HooijdonkEen praktisch en helder werkboek voor jong en oud om alles uit het leven te halen wat er potentieel inzit, het leven voluit te leven tot het afscheid en iets moois achter te laten.Dit werkboek kan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • J.A. van Delden boeken
  J.A. van Delden - Mag je echt niet scheiden?

  Hoe kun je voorkomen dat huwelijksproblemen uitlopen op een scheiding? En als het toch zover komt, hoe staan we daar dan tegenover? Mag je hertrouwen? Wat kun je doen als omstander? Koos van Delden constateert dat door onjuiste interpretaties van bijbelteksten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,90
 • Evamaria Jansen boeken
  Evamaria Jansen - Stille verhalen

  Over het boek: Een jong stel verliest de ongeboren baby. Als de man met wie ze al jaren een geheime relatie heeft sterft, krijgt zijn minnares niet de kans zijn begrafenis bij te wonen. Een meisje kampt met depressies en verliest haar zelfbeeld. Een vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Bert Grotenhuis boeken
  Bert Grotenhuis - Mijn rug mist jouw hand

  Bert Grotenhuis is iemand die zeldzaam open en onbevangen gevoelens van intens verdriet, verscheurend gemis en prachtige vreugde naast elkaar durft te ontvangen en te doorleven. Dat is mooi om te zien en het is heel bijzonder om, in het echt en nu ook via dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Liz de Bock boeken
  Liz de Bock - Een Moordvak

  In 'Een Moordvak - Logboek van een casemanager levensdelicten' beschrijft Liz de Bock haar ervaringen in het begeleiden en bijstaan van mensen die een dierbare hebben verloren door moord of doodslag. Het boek geeft een dramatische inkijk in een wereld die voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Nathalie Fobe boeken
  Nathalie Fobe - Gesprekken voorbij de dood

  Toen de moeder van Nathalie Fobe ongeneeslijk ziek werd, besloot zij de taak van mantelzorger op zich te nemen. In dit boek vertelt ze het verhaal van hun laatste jaren samen. Met korte teksten die het midden houden tussen proza en poëzie vertelt ze over wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Alex van Ligten boeken
  Alex van Ligten - Vertalen van verdriet

  'Het hele boek is authentiek en nergens sentimenteel. Dit is de kracht van de zorgvuldig gekozen literatuurfragmenten met behulp waarvan hij zijn verhaal vertelt. Een aanrader.'Louis van Ierland in tijdschrift De Roerom. Aan de hand van een klassieke tekst uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Beppie de Bont boeken
  Beppie de Bont - Tegenwind

  Een gezond kind krijgen is niet vanzelfsprekend, maar een wonder. Na een fysiek zware zwangerschap wordt Sjors geboren met een slokdarmafwijking, echter daar blijft het niet bij. Een onzekere tijd vol van zorg en angst volgt. Wanneer hij na twee maanden in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Adjiedj Bakas, Ron Bavelaar boeken
  Adjiedj Bakas, Ron Bavelaar - Trends in afscheid en herinneren

  Nederlanders zijn niet goed in het tonen van emoties, en voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe, en taboes stop je weg zo ver je kunt. Maar de afgelopen decennia proberen de dood steeds vaker de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • J. Nijsink boeken
  J. Nijsink - Geen Antwoord Meer

  Een verlies door zelfdoding kent vele gevolgen en kan diepe sporen nalaten in het leven van de nabestaanden. Zij worden geconfronteerd met gevoelens van angst, wanhoop, verslagenheid, schaamte en schuldgevoel en kunnen geconfronteerd worden met vragen over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - De rouwende school

  Wanneer een kinderdagverblijf of school geconfronteerd wordt met een (plotseling)verlies, zijn er vaak vragen hoe er gehandeld moet worden. Dit praktische boek van Riet Fiddelaers-Jaspers biedt houvast bij zo?n emotionele en vaak verwarrende gebeurtenis. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marilou Koene-Boulanger boeken
  Marilou Koene-Boulanger - Rouwen om je ouder

  Vaak krijg je als volwassene weinig begrip wanneer een van je ouders overlijdt. Je hebt een eigen leven opgebouwd: een gezin, een baan en dan... gaat je vader of moeder dood. Vroeg of laat maken we dit allemaal mee. Het is een heel natuurlijk proces dat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Marijke Prins boeken
  Marijke Prins - De Gaande

  Dit boek, getiteld De Gaande, brengt op een indringende manier het perspectief van stervende mensen dichterbij. De Gaande is een metafoor voor de stervende mens die een eigen geestelijke weg te gaan heeft. Het eerste deel bevat het verhaal van een fictieve… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Harry Wanders boeken
  Harry Wanders - Als het hek sluit

  flarden over afscheid, rouwverwerkingIk hoop dat deze bundel u veel troost zal geven, dat u misschien een tekst wilt gebruiken als herinnering, het mag, daarvoor is deze bundel.Als het hek sluitik moet gaanmag niet langerhier blijven staande toegangwordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Caroline Hendrickx boeken
  Caroline Hendrickx - Samen worden we 180

  'Samen worden we 180' vertelt het onthutsende en ijzingwekkende verhaal van weduwe Caroline. Zij neemt de lezer stap voor stap mee door de periode dat haar man terminaal ziek werd tot na zijn overlijden toe. Een periode waarin zij samen vochten tegen zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Nettie Rottier boeken
  Nettie Rottier - Elfentroost

  In dit boek neemt schrijfster Nettie Rottier de lezer mee naar rouwland. Een land dat ze zelf maar al te goed kent, nadat in haar jeugd haar vader overleed en later haar dierbare man. In de tijd die volgde van chaos en heftig verdriet, vond ze troost in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kathy Anita de Vries boeken
  Kathy Anita de Vries - Fragmenten van rouw en troost

  Deze fragmenten van rouw en troost zijn weerspiegelingen van een scala aan emoties en gedachten gedurende de twee jaar na het heengaan van de moeder van Kathy Anita de Vries in 2005, haar vader in 2008 en haar man Marco in 2009.Het is dus niet een boek dat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Ben je hier of ben je daar?

  Dit boek is gemaakt voor jou. Jij hebt iemand verloren om wie je veel geeft of die je goed kende. Het verdriet gaat niet zomaar over en je hebt er ook niet altijd zin in om er over te praten. Soms wil je je gewoon terutrekken met je verdriet. Dan is het fijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Frieda Voorhorst boeken
  Frieda Voorhorst - De doolhof van de rouw

  In Doolhof van de rouw doet Frieda Voorhorst verslag van het proces van rouwverwerking na de dood van haar vader. Haar stijl is reflexief: ze kijkt achteraf met afstand naar haar eigen emoties, gedachten en handelen. Het boek is daardoor beschouwelijk zonder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • H. van der Werf boeken
  H. van der Werf - Het was een vrijdag

  Op een dag komen Mascha?s vader en moeder thuis. Ze vertellen Mascha dat haar moeder in het ziekenhuis is onderzocht. Ze is erg ziek en de dokters weten niet of ze weer beter kan worden. Ze wordt niet beter. Ze gaat dood. Hoe is dat voor Macha? In dit boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00