Boeken over rouwverwerking

 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - Een rugzak vol verdriet

  Rouw bij jongeren en jongvolwassenen (12-25 jaar) is volgens Riet Fiddelaers een gezond proces, waarin jonge mensen kwetsbaar én enorm veerkrachtig zijn. Toch leven er veel vragen bij mensen in hun omgeving. 'Een rugzak vol verdriet' laat zien aan welke steun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Titia Liese boeken
  Titia Liese - Gat in je ziel

  Ruim tachtig blogs over de gevolgen van jong ouderverlies op de langere termijn. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mirjam van der Kieft boeken
  Mirjam van der Kieft - De kleine Uitvaarttips voor Dummies

  Het traject van een overlijden tot de uitvaart en daarna is voor velen onbekend terrein. Of je nu wilt nadenken over je eigen uitvaart of voor het afscheid van een geliefde staat, De kleine Uitvaarttips voor Dummies neemt je bij de hand en helpt je stap voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Joop Nabbe boeken
  Joop Nabbe - 'Ik besta uit koolstof'

  De titel van het essay ‘Ik besta uit koolstof’ behelst een stelling die destijds geponeerd is door een filosoof wiens materialistische, atheistische levenshouding door de auteur weerlegd wordt. In deze tijd is het hebben veelal belangrijker dan het zijn,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jessica Notten boeken
  Jessica Notten - Geschenk voor even

  De pijn die een verloren kinderwens met zich meedraagt. Dit is een keer-om-boekje. Aan de ene zijde vind je een invulboekje voor moeders (en vaders) die een miskraam hebben gehad. Keer je het boekje om dan is daar de gedichtenbundel van de auteur met ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Tamara Baars boeken
  Tamara Baars - Als jullie dit lezen ben ik dood

  De agent pakt haar bij de schouders, kijkt haar indringend aan en zegt: 'Er is iets heel ergs gebeurd. Koen is overleden. Hij heeft zelfmoord gepleegd.' Met dit bericht begint voor Tamara Baars haar leven na Koen. Op 9 mei 2008 stapte haar broer op 30-jarige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ria Kuiper boeken
  Ria Kuiper - Rouwen over leven

  Rouwen in 4 veerkrachtige stappen Het gaat niet om wat het leven je leert over de dood, maar om wat de dood je leert over het leven.Rouwen in 4 veerkrachtige stappen Het gaat niet om wat het leven je leert over de dood, maar om wat de dood je leert over het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Susan van der Beek boeken
  Susan van der Beek - Hartmama

  Ik ken je niet persoonlijk en toch ken ik je. Tot op het bot, zou ik bijna zeggen. Als ik je aankijk, zie ik het in je ogen. Jouw kracht, die huist in jouw verdriet. Ik zie het verdriet, omdat ik het ken. Vertel eens, hoe oud was jij toen jouw mama overleed?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Annelies Brinkhuis boeken
  Annelies Brinkhuis - Ik zou het niet kunnen

  “Ik zou het niet kunnen!” Het is vrijwel het eerste dat mensen zeggen als ze horen wat haar werk inhoudt: het begeleiden van de afscheidsceremonie bij een begrafenis of crematie. Maar wie denkt dat alles in het teken staat van dood, afscheid en verdriet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Kitty Vromen, Anne van der Sligte boeken
  Kitty Vromen, Anne van der Sligte - Zinvol rouwen

  Zinvol rouwen is een totaal nieuw en hoopgevend perspectief op rouw. Het verhaal is een levensechte getuigenis van een eigentijdse manier van rouwen waarin een groot zelfonderzoek centraal staat.Kitty, moeder van vier volwassen kinderen, vertelt over dat waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marie-Jose Kuijpers boeken
  Marie-Jose Kuijpers - Voor altijd 15

  Max is 15 jaar als hij, na een feestavond in de lokale jeugdsoos, waar zonder enig toezicht alcohol aan minderjaren wordt geschonken, door een ongeval op de A2 om het leven komt. Uit onderzoek blijkt dat Max een veel te hoog alcholpercentage in zijn bloed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Margarete van den Brink boeken
  Margarete van den Brink - Opengaande vergezichten

  Als mensen met wie we nauw verbonden zijn sterven, kan hun weg naar de dood ons belangrijke inzichten geven. Aan hen ervaren wij dat in ons geestelijke krachten leven die de gebrekkig wordende lichamelijkheid overstijgen en innerlijke wijsheid en liefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Josephine L.C.M. Woltman Elpers boeken
  Josephine L.C.M. Woltman Elpers - Afscheid van Lisan

  ? ons afscheid heeft geen einde, maar draagt een volgende ontmoeting in zich ? In dit boek vertelt Josephine Woltman Elpers het verhaal van haar vriendschap met Lisan, die na eerst afscheid van haar dochtertje te hebben moeten nemen ook afscheid van het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - De prins en het kasteel

  De jonge prins woont in een mooi kasteel waar iedereen mag komen spelen. Tot het prinsje merkt dat niet alle bezoekers even aardig zijn. Hij laat de poort sluiten en maakt de muren zo hoog als maar kan. Maar of dat de oplossing is voor zijn probleem? Want het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Leo Fijen boeken
  Leo Fijen - Leven met de dood

  Een boek over het leven. Het leven van ieder die zijn of haar dierbare verliest. Ontroerende verhalen en troostende gedichten. Woorden waar vaak geen woorden zijn. Houvast om verder te leven in het niemandsland van de dood. Leo Fijen vroeg aan nabestaanden:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Piet Post boeken
  Piet Post - Nabestaan

  'Toen mijn vrouw dood was, besloot ik op te schrijven wat ik had ervaren. Voor mezelf, misschien voor mijn kinderen, als die dat wilden lezen, maar bovenal voor M. Het moest een soort monument worden, een gedenkschrift. Een ander zou dat doen door een aquarel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Riet Fiddelaers-Jaspers boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers - De poort van mijn hart

  In de vijfentwintig jaar die Riet zich reeds inzet voor rouw en (traumatisch) verlies, richt de focus van haar werk zich steeds meer op Welkom, Overleven en Helen. Het is vaak zoeken naar woorden om de diepe laag van deze thema’s te kunnen pakken. Riet vindt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ann Kindts boeken
  Ann Kindts - Voor altijd in mijn hart

  Ga je door een moeilijke periode? Heb je last van een crisis in je identiteit? Een burn-out of een heel slecht gevoel? Misschien ben je in je kindertijd geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis, die vele jaren later nog zijn sporen achterlaat? Een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Karin Heirstraeten boeken
  Karin Heirstraeten - Het leven gaat door

  Een hoopgevend verhaal over grenzeloze liefde en diepe rouw. De man van Karin overlijdt aan kanker nadat ze hem zeven jaar lang thuis heeft verzorgd. Nu hij wegvalt voelt Karin zich letterlijk maar half, maar het leven gaat door. En ze heeft Walter beloofd om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gabriëlle Beerendonk boeken
  Gabriëlle Beerendonk - Ik mis je...

  Ik mis je... is een boek, bedoeld voor kinderen van 4 t/m 10 jaar, die te maken hebben met het verlies van een dierbare. Ik mis je...is in ringband-vorm en is uniek in zijn soort, doordat het geschreven is vanuit de gedachtegang van het kind. Het vertelt ook… (Losbladig)

  Lees meer...
  17,95
 • Henk Veltkamp boeken
  Henk Veltkamp - Dichtbij de horizon

  In ‘Dichtbij de horizon – De kunst van het sterven’ belicht Henk Veltkamp de laatste levensfase. Het boek is bedoeld als steun in de rug voor wie met het naderend levenseinde te maken krijgt, van zichzelf of een ander. Henk Veldkamp besteedt aandacht aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jos Brink boeken
  Jos Brink - Rouw op je dak

  Jos Brink, stervensbegeleider en theatermaker, met een uniek en eerlijk boek over rouwen;;;Vanuit zijn lange ervaring probeerde Jos Brink richting te geven aan het rouwproces van de lezer. Rouwen betekent een moeilijke weg gaan: je weet dat je kunt lopen, maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Karin Kuiper boeken
  Karin Kuiper - Je mag me altijd bellen

  In dit boek vertelt Karin Kuiper over de eerste 1001 dagen na de dood van `haar betere ik¿, haar man (en schrijver) Karel Glastra van Loon¿. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Ineke Koedam boeken
  Ineke Koedam - Drempel

  Geboren worden, opgroeien, ouder worden, sterven. Dat einde komt, maar hoe? Het is een onbekende fase in ons leven. Het Landelijk Expertisecentrum Sterven wil mensen meer bewust maken van het stervensproces en ze ermee helpen. Door te luisteren en door kennis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Larissa van der Molen boeken
  Larissa van der Molen - Onzichtbaar verdriet

  Onzichtbaar verdriet - Praktisch werkboek voor kinderen en jongeren in verliessituaties Dit boek is voor iedereen die meer wil weten over de vele mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan bij een (naderend) en vaak onzichtbaar verlies. Het gaat in op hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95