Boeken over sociale psychologie

 • Paul Smeekes boeken
  Paul Smeekes - Help!

  "Wanneer je ja zegt tegen een ander, zorg er dan voor dat je geen nee zegt tegen jezelf" Paulo Coelho Als Pleaser heb je een laag gevoel van eigenwaarde met alle gevolgen van dien; je loopt vast op meerdere vlakken, hebt stress, wordt depressief of krijgt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Pieternel Dijkstra boeken
  Pieternel Dijkstra - Sociale psychologie

  Sociale relaties spelen een cruciale rol in het geluk en psychisch en lichamelijk welzijn van mensen. Juist die sociale relaties met anderen en de groepen waarin mensen leven, vormen het onderwerp van de sociale psychologie. Dat maakt dit vakgebied belangrijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Femke Bennenbroek boeken
  Femke Bennenbroek - Trainen met meer impact

  TRAINEN MET MEER IMPACT Praktijkboek duurzame gedragsverandering bij cliënten in het sociaal domein Binnen het sociaal domein worden trainingen verzorgd op een scala aan thema's: sociale vaardigheden, werk vinden en behouden, zelfsturing en zelfvertrouwen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • W. Kuipers, A. van Kempen boeken
  W. Kuipers, A. van Kempen - Verleid jezelf tot excellentie!

  Wie zijn extra intelligente mensen? Excellentie, wat is dat? Is het arrogant om excellent te willen zijn? Ben ik wel goed genoeg? Extra intelligente mensen herkennen zich wezenlijk in drie of meer van de vijf karakteristieke kenmerken: intellectueel vaardig,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Cor Neleman boeken
  Cor Neleman - Geen mens is een eiland

  'Geen mens is een eiland' is een toegankelijk boek over de onontbeerlijkheid van contact tussen mensen. Over de correlatie tussen het ontbreken van contact en de eenzaamheid van het maatschappelijk, pychiatrisch vastgelopen zijn. Het gaat over wensen, dromen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Neletta van Heuven boeken
  Neletta van Heuven - Ons januslot

  'Ken U zelve' prijkt op de Tempel van het Orakel van Delphi. Op het Forum Romanum in Rome kijkt de Romeinse God Janus vanaf de stadspoort naar binnen en naar buiten; hij bewaart de sleutel. Wie zijn wij van binnen, wie zijn wij van buiten? Ook wij splitsen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • I. Leeuwenburgh, M.M. Visser, F. Lamers-Winkelman boeken
  I. Leeuwenburgh, M.M. Visser, F. Lamers-Winkelman - Horizon 3A

  De therapeutenhandleiding beschrijft de opzet en uitwerking van een gestructureerde groepstherapie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaakt.Per sessie wordt stap voor stap beschreven hoe thema?s, zoals schuld,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,40
 • M.M. Visser, I. Leeuwenburgh, F. Lamers-Winkelman boeken
  M.M. Visser, I. Leeuwenburgh, F. Lamers-Winkelman - Horizon 4A

  Deze uitgave maakt onderdeel uit van de serie HORIZON.HORIZON 3A een werkboek voor kinderen over ruzie en geweld in het gezinHORIZON 3B therapeutenhandleiding bij een werkboek voor kinderen ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaaktHORIZON 4A een werkboek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • M. Notschaele-den Boer boeken
  M. Notschaele-den Boer - Diehards in de war

  Verhalen die inslaan als een bom?Vorige levens van cliënten uit de praktijk reïncarnatietherapieWat maakt de Japanse vrouw mee, als haar woonplaats in één keer weggevaagd wordt doordat de atoombom valt? Wat doet de SS-er op het moment dat de Geallieerden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,75
 • M. Notschaele-den Boer boeken
  M. Notschaele-den Boer - Ik was eens...

  Bijzondere verhalen die je de adem benemen...Vorige levens van cliënten uit de praktijk reïncarnatietherapieWat ruikt het verwende Romeinse meisje, als de Vesuvius lava over Pompeï uitbraakt op 24 augustus 79 na chr.? Wat ziet ze op zich afkomen??Hoe klinkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,75
 • J.M. Nuttin jr., Vera Hoorens boeken
  J.M. Nuttin jr., Vera Hoorens - Sociale beinvloeding

  'Sociale beïnvloeding' biedt een eerste kennismaking met de belangrijkste facetten van de sociale psychologie. De voorbije jaren hebben al duizenden studenten gedrags- en maatschappijwetenschappen dit werk leren kennen. 'Sociale beïnvloeding' blijft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • Valeer Neckebrouck boeken
  Valeer Neckebrouck - Antropologie van de godsdienst

  Met een bijzonder omvangrijke kennis van zaken en een indrukwekkende eruditie wijdt Valeer Neckebrouck de lezer van dit boek in in het domein van de godsdienstantropologie. De auteur beoogt het studieobject te beschrijven, hij bespreekt de grondleggers van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Flory A. van Beek, M. Schuurman boeken
  Flory A. van Beek, M. Schuurman - Werken met levensverhalen en levensboeken

  Levensverhalen en levensboeken worden steeds belangrijker in de zorg. Dat blijkt uit de forse stapel boeken die de afgelopen jaren over dit onderwerp zijn verschenen. Maar daaraan ontbrak nog een theoretisch onderbouwd boek dat helder maakt hoe je in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,95
 • Thea Giesen, Marijke de Mare boeken
  Thea Giesen, Marijke de Mare - Juf, ik ben een kunstenaar

  Sociaal gedrag is niet altijd vanzelfsprekend. In de twaalf bijeenkomsten van deze kunstzinnige sociale vaardigheidstraining gaan kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar aan de slag met bewegingsoefeningen, verhalen en kunstzinnige opdrachten met als doel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • I. Leeuwenburgh, M.M. Visser, F. Lamers-Winkelman boeken
  I. Leeuwenburgh, M.M. Visser, F. Lamers-Winkelman - Horizon 3B

  Deze uitgave maakt onderdeel uit van de tweede serie HORIZON. HORIZON 3A een werkboek voor kinderen over ruzie en geweld in het gezin HORIZON 3B therapeutenhandleiding bij een werkboek voor kinderen die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaaktHORIZON 4A… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • M.M. Visser, I. Leeuwenburgh, F. Lamers-Winkelman boeken
  M.M. Visser, I. Leeuwenburgh, F. Lamers-Winkelman - Horizon 4B

  Deze uitgave maakt onderdeel uit van de tweede serie HORIZON.HORIZON 3A een werkboek voor kinderen over ruzie en geweld in het gezinHORIZON 3B therapeutenhandleiding bij een werkboek voor kinderen die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaaktHORIZON 4A… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Henk Verhoeven boeken
  Henk Verhoeven - Psychodiagnostiek en assessment

  Iedereen wordt gedurende zijn leven wel ten minste eenmaal onderworpen aan een formeel psychologisch onderzoek, en velen maken het verschillende keren mee. De psychologische test is in alle segmenten van onze samenleving doorgedrongen. Zoals op de werkvloer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,75
 • Markus van Alphen boeken
  Markus van Alphen - Psychosociale gespreksvoering

  In de psychosociale hulpverlening zijn goede gespreksvaardigheden. essentieel. Het gaat immers om het voeren van vaak diepgaande gesprekken. In Psychosociale gespreksvoering. Observatief luisteren in de hulpverlening komen de theoretische kennis en praktische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Frank Hermans boeken
  Frank Hermans - De evolutie van het medeleven

  Dit boek schetst het boeiende verhaal van de verbreiding van hetmedeleven, als een krachtig medicijn dat mensen en intelligentedieren bezitten om elkaar te helpen en als groep sterk te staanbij tegenslag, rampen en catastrofes. Medeleven bij mensen heeftzich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Frank Hermans boeken
  Frank Hermans - Protection and civilization

  Shocking events, such as disasters, wars, mis-treatment or abuseare serious attacks on the personal and social lives of human beings.The search for protection from these disruptive events is oneof the major motives of mankind. The goal of this remarkablebook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joke de Walle boeken
  Joke de Walle - Gedoe om Geld

  Waarom is er vaak zoveel gedoe om geld tussen partners? Waarom zijn deze aanvaringen zoveel heftiger dan andere? En waarom speelt geld regelmatig een rol bij echtscheiding? In dit boek praten zeven paren over hun problemen met geld en de conflicten die het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Bas Smallenbroek boeken
  Bas Smallenbroek - Goede voornemens in uitvoering

  Kun jij zeggen dat je alles wat je wilde doen ook daadwerkelijk hebt gedaan? Bij veel mensen zijn er dromen op de plank blijven liggen. Die dromen kunnen erg verschillend zijn. Zo verschillend als de mensen die ze koesteren. Voor de een gaat het om stoppen met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ernst Bohlmeijer, L. Mies, Gerben Westerhof boeken
  Ernst Bohlmeijer, L. Mies, Gerben Westerhof - De betekenis van levensverhalen

  Levensverhalen voorzien in een steeds grotere maatschappelijke behoefte, getuige de opkomst van weblogs, de talloze autobiografie en therapeutische toepassingen. Reflecteren op het eigen leven kan troost bieden, kan ouderen en jongeren helpen omgaan met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  51,95
 • Jonas de Vries boeken
  Jonas de Vries - Geweld

  Geweld komen we dagelijks tegen. Soms in ons eigen leven, voortdurend in het nieuws. We worden in kranten, op radio en televisie geconfronteerd met (dreigend) geweld van terroristen, extremisten of fundamentalisten. We horen over oorlogsgeweld, geweld tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • Roos Vonk boeken
  Roos Vonk - Sociale psychologie

  Hoe vormen mensen zich een beeld van anderen? Hoe kun je groepsbeslissingen en -prestaties verbeteren? Wanneer helpen mensen elkaar en waarom? Dit boek bespreekt hoofdthema's uit de sociale psychologie die zich richt op hoe mensen elkaars gedrag, gedachten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  63,50