Boeken over organisatiepsychologie

 • Marius Methodius Rietdijk boeken
  Marius Methodius Rietdijk - Organisaties conditioneren

  Organisaties beheersen in belangrijke mate ons gedrag. Maar hebben wij ook invloed op organisaties? In deze langverwachte studie wordt, voor het eerst in Nederland, onderzocht of de conditioneringtheorie kan helpen. De conditioneringprincipes, ontdekt in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,75
 • Jeroen Stouten boeken
  Jeroen Stouten - Verslingerd aan werk

  Werk dat boeit, betekent meer dan je werk graag doen. Werk dat bij je past, gaat over wat je zoekt in collega’s, je leidinggevende, de waarden van de organisatie en of je graag in teamverband werkt. Vaak spenderen we meer aandacht aan wat we graag doen dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Peter Hoogeveen boeken
  Peter Hoogeveen - Business Aikido

  Shortlist MANAGEMENTBOEK VAN HET JAAR 2019! Dit boek is een ontmoeting tussen de westerse manier van werken en de Japanse krijgskunst aikido, die werd ontwikkeld door grootmeester Morihei Ueshiba. Aikido, dat ‘de weg van de harmonie’ betekent, is sterk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Roos Vonk boeken
  Roos Vonk - Collega's en andere ongemakken

  Niets menselijker dan de mens op de werkvloer. Bazen dekken zich in met onbegrijpelijk taal, charismatische salesmanagers verkopen kletskoek per kilo, een narcistische collega die jouw idee pikte krijgt de promotie waar jij op zat te wachten. En jij? Jij wilt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Peter J. Peverelli, Karen Verduyn boeken
  Peter J. Peverelli, Karen Verduyn - Understanding the basic dynamics of organizing

  Organization theory is a theoretical field of study distinct from more practical fields such as general management, organizational behavior and human resource management. It is a basic science studying the ways human actors organize themselves into groups with… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Inge De Vos boeken
  Inge De Vos - Groepsdynamisch begeleiden

  Groepsdynamisch begeleiden geeft hulpverleners tools om aan de slag te gaan bij het begeleiden van een groep cliënten. Het verschaft inzicht in de gevolgen van een positieve of negatieve sfeer in een groep. Ook krijg je tips om de verbondenheid tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,30
 • Aart Goedhart, Barbara van der Steen boeken
  Aart Goedhart, Barbara van der Steen - Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht

  Wie kent het niet? De plannen staan op papier, de mijlpalen zijn benoemd en de afspraken gemaakt. En toch vlot het proces niet. Iedereen beweegt een andere kant op en de besluitvorming stagneert. Herkenbaar zijn vast óók de momenten dat het opeens wél werkt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,00
 • R.J.M. Rietjens boeken
  R.J.M. Rietjens - De Managementfluisteraar

  Hoe overleef ik mijn manager? Het boek dat iedereen die in loondienst werkt, gelezen moet hebben. Het medewerkersboek van het jaar! (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Eric Westra boeken
  Eric Westra - Samenwerken: de essentie

  Je staat onder grote druk om te presteren. Telkens zijn er weer nieuwe deadlines, uitdagende doelen en veeleisende opdrachtgevers. Elke dag moet je je weer opnieuw waarmaken. Dan is het verleidelijk om voorrang te geven aan je eigen belang en op een zakelijke,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • J.J. Stam boeken
  J.J. Stam - Het verbindende veld

  Jan Jacob Stam deelt hier zijn systemische inzichten in werk en organisaties.Wat is een goede plek voor mij? Hoe komt het dat ik steeds verantwoordelijkheid neem voor iets wat niet van mij is? Hoe trekken we dit veranderingstraject weer vlot? Welke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Carsten De Dreu, Daniel Sligte boeken
  Carsten De Dreu, Daniel Sligte - Creativiteit krijg je niet voor niets

  Creativiteit. Bedrijven investeren er jaarlijks miljoenen in, het is bepalend voor de toekenning van prijzen en beurzen en het maakt het verschil tussen middelmatige en geniale kunstenaars, wetenschappers en politici. Maar wat is creativiteit nu eigenlijk?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Naomi Ellemers, Dick de Gilder boeken
  Naomi Ellemers, Dick de Gilder - Je werkt anders dan je denkt

  Wat je doet is veel minder vaak gebaseerd op bewuste keuzes dan je zou denken. Ook op het werk is dat zo. Bijna iedereen onderschat de invloed van collega's of toevallige omstandigheden op het eigen gedrag. Al ben je geen marionet, je hebt lang niet altijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Paulien Linnenbank, Inge Speelman-Tjoeng boeken
  Paulien Linnenbank, Inge Speelman-Tjoeng - Culturele Diversiteit en Assesment

  Hoe kun je als professional ervoor zorgen dat cultureel diverse kandidaten optimaal tot hun recht komen? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de mogelijkheden voor het inrichten en uitvoeren van een assessment dat mensen met cultureel diverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Guido Valkeneers, Steven Mestdagh, Tim Benijts boeken
  Guido Valkeneers, Steven Mestdagh, Tim Benijts - Gedrag in organisaties

  Onder welke omstandigheden voelen werknemers zich het best in hun vel? Wanneer zijn ze het meest productief? Hoe kan samenwerken in een team hierbij een meerwaarde betekenen? En hoe kan de leider dit alles in goede banen leiden? Dit is slechts een greep uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,15
 • Silvia Prins boeken
  Silvia Prins - Teamleiderschap als ambacht

  Over het boek: Hoe als leidinggevende het potentieel van je team optimaal benutten? Hoe de verschillen bestaansrecht geven en wat te doen als het verschil tot spanningen leidt? Deze gids biedt de leidinggevende diverse kaders en perspectieven om naar het eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,80
 • Guido Valkeneers boeken
  Guido Valkeneers - Consumentenpsychologie

  Wat drijft de consument om bepaalde producten te kopen en andere niet? In welke mate spelen rationaliteit en emoties daarbij een rol? Welke invloed hebben persoonlijkheid en levensstijl van de consument op het koopgedrag? Hoe beïnvloeden consumenten elkaar?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Don Edward Beck, Christopher C. Cowan boeken
  Don Edward Beck, Christopher C. Cowan - Spiral dynamics

  Spiral Dynamics geeft antwoord op vragen als 'Hoe kan ik zien welke drijvende krachten een rol spelen bij veranderingen?', 'In welke richting beweegt zich dat veranderingsproces?' en 'Welk instrument heb ik om dat proces te sturen?'. Spiral Dynamics is een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Anja Uitdehaag boeken
  Anja Uitdehaag - Gritty women get the corner office

  How-to book voor vrouwen die willen doorbreken in hun carrière. Gritty women get the corner office is jouw gids. Het zet je aan tot nadenken én doen. Het biedt je informatie, persoonlijke ervaringen en tips & tools over alle aspecten die voor jonge… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Rachelle van der Linden, Marco Derksen boeken
  Rachelle van der Linden, Marco Derksen - Kleur bekennen

  Het vernieuwen van je organisatie: je weet dat je er nu aan moet beginnen om ook in de toekomst relevant te zijn. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar begin je? En hoe pak je het aan? In de afgelopen twintig jaar hebben Rachelle van der Linden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • C.K.W. de Dreu boeken
  C.K.W. de Dreu - Bang voor conflict?

  "Of het nu gaat om kleine irritaties, hoogoplopende ruzies, langdurige koude oorlog, of stevige meningsverschillen, conflicten in organisaties zijn aan de orde van de dag. En hoewel die conflicten vaak negatief doorwerken op de onderlinge verstandhouding, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Erwin Metselaar, A.J. Cozijnsen, Peter van Delft boeken
  22,50
 • Ronald-Henk Ritsma boeken
  E-book
  Ronald-Henk Ritsma - Macht en invloed

  Het spel van macht en invloed wordt niet langer alleen gespeeld door diegenen die de top willen bereiken. De hiërarchische verhoudingen zijn minder rigide en op elk niveau spelen verschillende belangen. Het is dus belangrijk dat iedereen inzicht heeft in het… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Naomi Ellemers, Dick de Gilder boeken
  E-book
  Naomi Ellemers, Dick de Gilder - Je werkt anders dan je denkt

  Wat je doet is veel minder vaak gebaseerd op bewuste keuzes dan je zou denken. Ook op het werk is dat zo. Bijna iedereen onderschat de invloed van collega's of toevallige omstandigheden op het eigen gedrag. Al ben je geen marionet, je hebt lang niet altijd de… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Roos Vonk boeken
  E-book
  Roos Vonk - Collega's en andere ongemakken

  Niets menselijker dan de mens op de werkvloer. Bazen dekken zich in met onbegrijpelijk taal, charismatische salesmanagers verkopen kletskoek per kilo, een narcistische collega die jouw idee pikte krijgt de promotie waar jij op zat te wachten. En jij? Jij wilt… (E-book)

  Lees meer...
  14,50
 • Rachelle van der Linden, Marco Derksen boeken
  E-book
  Rachelle van der Linden, Marco Derksen - Kleur bekennen

  Het vernieuwen van je organisatie: je weet dat je er nu aan moet beginnen om ook in de toekomst relevant te zijn. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar begin je? En hoe pak je het aan? In de afgelopen twintig jaar hebben Rachelle van der Linden en… (E-book)

  Lees meer...
  14,99