Boeken over ontwikkelingspsychologie

 • Anna Koenschot boeken
  Anna Koenschot - Ik denk dat mijn moeder autisme heeft

  Hoe is het om, als volwassene, te gaan vermoeden dat je moeder autisme heeft? Hoe kijk je terug op je jeugd? Wat voor dingen merk je op aan je moeder? Wat was de impact daarvan op jou? Soms is er veel onzekerheid. Doe ik het wel goed? Mag ik zeggen wat ik denk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • William Sears, Martha Sears boeken
  William Sears, Martha Sears - Het Attachment Parenting boek

  William Sears & Martha Sears Attachment Parenting boek Inspirerend voor ouders: het boek over hechting met je kind Wereldwijd vertaald en in praktijk gebracht, nu voor het eerst verschenen in het Nederlandse taalgebied! Het basisboek over hechting! Dit boek is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Marielle Koks-Wolters boeken
  Marielle Koks-Wolters - Stap uit je drama!

  Je hebt wat jou overkomt niet voor het uitkiezen, maar je hebt wel een keuze in hoe je omgaat met wat jou overkomt!Dat is de boodschap van Marielle Koks, coach en eigenaar van ­bureau Kracht en Balans. In 2013 schreef zij Stralend Falen, een bundel met zestig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Naomi Vandamme boeken
  Naomi Vandamme - Veerkracht Materialendoos

  De veerkracht materialendoos bevat verschillende materialen voor hulpverleners om simpel en praktisch samen met het kind en zijn gezin rondom het thema veerkracht te werken. De materialendoos bevat aantrekkelijk vormgegeven full color psycho-educatieplaten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  199,00
 • Ilse Van den Daele, Linda T'Kindt boeken
  Ilse Van den Daele, Linda T'Kindt - Mijn kind is hoogsensitief

  Hoe uit hoogsensitiviteit bij kinderen zich? Hoe ga je ermee om, thuis en op school? Dit boek gaat uit van een positieve benadering en legt de nadruk op het ontplooien van de talenten van het kind. De auteurs tonen onder meer hoe je het zelfvertrouwen van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Karla van Leeuwen, Ad Vermulst, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Jan Willem Veerman boeken
  Karla van Leeuwen, Ad Vermulst, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Jan Willem Veerman - Handleiding VSOG

  De Vragenlijst Verkorte Schaal voor Ouderlijk Gedrag (VSOG) maakt deel uit van de set Vragenlijsten Gezin & Opvoeding (VG&O). Het gaat om vier vragenlijsten die diverse aspecten van de opvoedingsomgeving in beeld brengen en zelfstandig kunnen worden afgenomen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Martine Delfos boeken
  Martine Delfos - De schoonheid van het verschil

  een diepgaand inzicht in de wijze waarop mannen en vrouwen functioneren en in de betekenis daarvan voor het aangaan van relaties.In De schoonheid van het verschil beschrijft Martine Delfos de verschillen tussen mannen en vrouwen. Ze laat zien hoe deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Rudi D'Hooge boeken
  Rudi D'Hooge - Neuro

  Er gaat een enorme fascinatie uit van de werking van onze hersenen en de manier waarop ze onze gedragingen, psychologische functies en mentale vermogens controleren. Niemand kon ooit voorspellen dat de snel groeiende hersenwetenschappen ons leven in de 21ste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • M. Wijman boeken
  M. Wijman - Suzanne, een bijzonder meisje met MCDD

  Een kijkje in het leven van Suzanne, een meisje met MCDD, een meervoudig complexe ontwikkelingsstoornis in het autistische spectrum.Hoe ga je daarmee om, en hoe zorg je ervoor dat je andere dochter van twaalf jaar met ADHD niet ondersneeuwt? Een druk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Steven Sonneveld boeken
  Steven Sonneveld - Geadopteerd zonder identiteit

  Hoe ga je om met de mededeling als je voor het eerst hoort dat je geadopteerd bent? Hoe emotioneel is een zoektocht? Wat doet het met je als je telefonisch bedreigd wordt, omdat je mogelijk dicht bij bepaalde antwoorden bent? En hoe reageer je als je hoort dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Ad Vermulst, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Linda Nguyen boeken
  Ad Vermulst, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Linda Nguyen - Handleiding OBVL

  De Opvoedingsbelastingvragenlijst (OBVL) maakt deel uit van de set Vragenlijsten Gezin & Opvoeding (VG&O). Het gaat om vier vragenlijsten die diverse aspecten van de opvoedingsomgeving in beeld brengen en zelfstandig kunnen worden afgenomen.Naast de OBVL maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Marianne Langemeijer boeken
  Marianne Langemeijer - NLP voor ouders

  Waarom lijkt opvoeden op het ene moment vanzelf te gaan en is het op een ander moment zo moeilijk? Waarom valt jouw goedbedoelde opmerking helemaal verkeerd bij je kind? Hoe spreek je je kind aan op zijn gedrag, zonder het kind zelf af te wijzen? Veel van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Roel de Groot boeken
  Roel de Groot - Spelenderwijs wijzer worden

  Over het boek: Spelen en leren, beide begrippen lijken in het leven tegenover elkaar te staan. Spelen is er om te ontspannen, leren betekent inspanning en arbeid. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Niet enkel op de werkvloer lijkt het spelelement aan belang te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Dick Otter boeken
  Dick Otter - Jij maakt het verschil

  Hoe haal je het beste uit al je leerlingen? De een praat je de oren van het hoofd, de ander is stil en teruggetrokken. De een kan zich nooit lang concentreren, de ander bijt zich vast tot de onderste steen boven is. Zo veel leerlingen, zo veel verschillen. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ludo Driesen boeken
  Ludo Driesen - Vlinders in de buik

  Over het boek: Kalverliefde is een normale zaak, maar het is ook een serieuze zaak. Die eerste vlinders in de buik zijn een opwindende ervaring. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Verliefdheid kan stresserend zijn. En dan is er nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Sofie Dieltjens, Patrick Meurs boeken
  Sofie Dieltjens, Patrick Meurs - Seksuele ontwikkeling en de rol van broers en zussen

  Wat zoeken broers en zussen bij elkaar op het vlak van seksuele ontwikkeling en identiteitsvorming? Waarin verschilt die siblingseks van seksualiteit met kinderen van buiten het gezin? De auteurs beschrijven met welke seksuele vragen broers en zussen elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Bo Hejlskov Elven boeken
  Bo Hejlskov Elven - Geen gevecht, geen gebijt, geen gegil

  Vechten, bijten, gillen en andere uitdagende gedragingen worden vaak veroorzaakt door een inadequate omgeving of onrealistische eisen. Met een degelijke theoretische onderbouwing en een heldere en tevens nuchtere benadering laat Bo Hejlskov Elvén zien dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,25
 • Jakop Rigter boeken
  Jakop Rigter - Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

  Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen biedt een uitgebreid en toegankelijk overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren. Vertrekkend vanuit de normale ontwikkeling geeft de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  65,00
 • Geertje Post Uiterweer boeken
  Geertje Post Uiterweer - Je kunt er ook anders naar kijken

  Dit boek behandelt zes ziektebeelden (constitutiebeelden) die voorkomen bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en een gedragsstoornis zoals autisme, adhd, obsessief-compulsieve stoornis, epilepsie, enzovoort. De beschrijvingen van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Gerda Beckers boeken
  Gerda Beckers - De weg naar ware vrouwelijke kracht

  Gerda Beckers is een veelzijdig getalenteerd kinesitherapeute/fysiotherapeute die zich door de jaren heen verder bekwaamd heeft in relaxatietherapie, psychomotorische therapie, acupressuur, cranio-sacraal therapie, cranio-connectieve therapie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • J. Macafe boeken
  J. Macafe - Navigeren in de sociale wereld

  De diagnostiek van stoornissen in het autismespectrum krijgt steeds meer vorm. Maar wat kun je betekenen voor kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis als de diagnose is gesteld? Voor hen zijn onze sociale wereld en hun eigen emoties vaak… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Freda Kingma-van den Hoogen boeken
  Freda Kingma-van den Hoogen - Kinderen beter leren communiceren

  Over het boek:Kinderen beter leren communiceren is een therapieprogramma dat zich richt op kinderen met een talige leeftijd vanaf twee jaar die moeite hebben met het verwoorden van hun intenties. Het is in eerste instantie ontwikkeld voor kinderen met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Jan Willem de Graaf, Maryke Tieleman boeken
  Jan Willem de Graaf, Maryke Tieleman - Ontwikkelingsgerontologie

  Mensen worden gemiddeld steeds ouder. Hierdoor komt er (terecht) steeds meer aandacht voor de gerontologie. Ontwikkelingsgerontologie is een basiswerk dat daarop aansluit. In dit boek is neuropsychologisch en psychosociaal ouder worden beschreven als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • Nathalie Aelterman, Gert-Jan de Muynck, Leen Haerens, Gert vande Broek, Maarten Vansteenkiste boeken
  Nathalie Aelterman, Gert-Jan de Muynck, Leen Haerens, Gert vande Broek, Maarten Vansteenkiste - Motiverend coachen in de sport

  Kinderen zijn van nature actief. Ze scheppen er intens plezier in om te bewegen en in de sportclub zijn ze doorgaans erg leergierig om bij te leren en zich te ontwikkelen. Tegelijk zijn er ook kinderen die opgeven als het moeizaam gaat en zelfs afhaken uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Louis Sommeling boeken
  Louis Sommeling - Coaching in de studententijd

  Idealiter zijn studenten als ze de universiteit verlaten al voor een deel hun toekomstige zelf op het spoor gekomen. Dit boek biedt daarbij een helpende hand. De relatie met ouders, relaties en seksualiteit, burn-out, pesten, rouw, hoogbegaafdheid, depressie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50