Boeken over ontwikkelingspsychologie

 • Rudi D'Hooge boeken
  Rudi D'Hooge - Neuro

  Er gaat een enorme fascinatie uit van de werking van onze hersenen en de manier waarop ze onze gedragingen, psychologische functies en mentale vermogens controleren. Niemand kon ooit voorspellen dat de snel groeiende hersenwetenschappen ons leven in de 21ste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Karla van Leeuwen, Ad Vermulst, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Jan Willem Veerman boeken
  Karla van Leeuwen, Ad Vermulst, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Jan Willem Veerman - Handleiding VSOG

  De Vragenlijst Verkorte Schaal voor Ouderlijk Gedrag (VSOG) maakt deel uit van de set Vragenlijsten Gezin & Opvoeding (VG&O). Het gaat om vier vragenlijsten die diverse aspecten van de opvoedingsomgeving in beeld brengen en zelfstandig kunnen worden afgenomen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Anna Koenschot boeken
  Anna Koenschot - Ik denk dat mijn moeder autisme heeft

  Hoe is het om, als volwassene, te gaan vermoeden dat je moeder autisme heeft? Hoe kijk je terug op je jeugd? Wat voor dingen merk je op aan je moeder? Wat was de impact daarvan op jou? Soms is er veel onzekerheid. Doe ik het wel goed? Mag ik zeggen wat ik denk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • Ludo Driesen boeken
  Ludo Driesen - Het verhaal van Thomas

  Als ouders uit elkaar gaan, is dat voor kinderen een ingrijpend gebeuren dat ze moeten verwerken. Allerlei gedachten en gevoelens steken de kop op. Ook een loyaliteitsconflict kan optreden. Ieder kind zal de echtscheiding van zijn ouders op zijn eigen manier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Gerda Beckers boeken
  Gerda Beckers - De weg naar ware vrouwelijke kracht

  Gerda Beckers is een veelzijdig getalenteerd kinesitherapeute/fysiotherapeute die zich door de jaren heen verder bekwaamd heeft in relaxatietherapie, psychomotorische therapie, acupressuur, cranio-sacraal therapie, cranio-connectieve therapie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Louis Sommeling boeken
  Louis Sommeling - Coaching in de studententijd

  Idealiter zijn studenten als ze de universiteit verlaten al voor een deel hun toekomstige zelf op het spoor gekomen. Dit boek biedt daarbij een helpende hand. De relatie met ouders, relaties en seksualiteit, burn-out, pesten, rouw, hoogbegaafdheid, depressie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • M. Wijman boeken
  M. Wijman - Suzanne, een bijzonder meisje met MCDD

  Een kijkje in het leven van Suzanne, een meisje met MCDD, een meervoudig complexe ontwikkelingsstoornis in het autistische spectrum.Hoe ga je daarmee om, en hoe zorg je ervoor dat je andere dochter van twaalf jaar met ADHD niet ondersneeuwt? Een druk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Giel Vaessen boeken
  Giel Vaessen - Autisme... En nu?

  Over het boek:Autisme? En nu? is in eerste instantie bedoeld voor jeugdigen en jongvolwassenen met een autismespectrumstoornis met een normaal of hoger IQ, en hun ouders. Het boek geeft inzichten en alledaagse handvatten met betrekking tot autistische en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Ludo Driesen boeken
  Ludo Driesen - Vlinders in de buik

  Over het boek: Kalverliefde is een normale zaak, maar het is ook een serieuze zaak. Die eerste vlinders in de buik zijn een opwindende ervaring. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Verliefdheid kan stresserend zijn. En dan is er nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Steven Sonneveld boeken
  Steven Sonneveld - Geadopteerd zonder identiteit

  Hoe ga je om met de mededeling als je voor het eerst hoort dat je geadopteerd bent? Hoe emotioneel is een zoektocht? Wat doet het met je als je telefonisch bedreigd wordt, omdat je mogelijk dicht bij bepaalde antwoorden bent? En hoe reageer je als je hoort dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marianne Langemeijer boeken
  Marianne Langemeijer - NLP voor ouders

  Waarom lijkt opvoeden op het ene moment vanzelf te gaan en is het op een ander moment zo moeilijk? Waarom valt jouw goedbedoelde opmerking helemaal verkeerd bij je kind? Hoe spreek je je kind aan op zijn gedrag, zonder het kind zelf af te wijzen? Veel van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Pieter Duker boeken
  Pieter Duker - Afscheid van autisme en adhd

  In toenemende mate raken ouders, leerkrachten en hulpverleners verontrust over het gemak waarmee steeds vaker kinderen een diagnose als autisme, Asperger of ADHD toegekend krijgen. Die verontrusting is volkomen terecht.Het maakt van deze kinderen feitelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ad Vermulst, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Linda Nguyen boeken
  Ad Vermulst, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Linda Nguyen - Handleiding OBVL

  De Opvoedingsbelastingvragenlijst (OBVL) maakt deel uit van de set Vragenlijsten Gezin & Opvoeding (VG&O). Het gaat om vier vragenlijsten die diverse aspecten van de opvoedingsomgeving in beeld brengen en zelfstandig kunnen worden afgenomen.Naast de OBVL maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Nathalie Aelterman, Gert-Jan de Muynck, Leen Haerens, Gert vande Broek, Maarten Vansteenkiste boeken
  Nathalie Aelterman, Gert-Jan de Muynck, Leen Haerens, Gert vande Broek, Maarten Vansteenkiste - Motiverend coachen in de sport

  Kinderen zijn van nature actief. Ze scheppen er intens plezier in om te bewegen en in de sportclub zijn ze doorgaans erg leergierig om bij te leren en zich te ontwikkelen. Tegelijk zijn er ook kinderen die opgeven als het moeizaam gaat en zelfs afhaken uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Sofie Dieltjens, Patrick Meurs boeken
  Sofie Dieltjens, Patrick Meurs - Seksuele ontwikkeling en de rol van broers en zussen

  Wat zoeken broers en zussen bij elkaar op het vlak van seksuele ontwikkeling en identiteitsvorming? Waarin verschilt die siblingseks van seksualiteit met kinderen van buiten het gezin? De auteurs beschrijven met welke seksuele vragen broers en zussen elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • J. Macafe boeken
  J. Macafe - Navigeren in de sociale wereld

  De diagnostiek van stoornissen in het autismespectrum krijgt steeds meer vorm. Maar wat kun je betekenen voor kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis als de diagnose is gesteld? Voor hen zijn onze sociale wereld en hun eigen emoties vaak… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Maryke Tieleman boeken
  Maryke Tieleman - Levensfasen

  Levensfasen is een inleiding in de levenslooppsychologie. Het biedt een evenwichtig samengesteld overzicht van de biopsychosociale ontwikkeling van de mens vanaf de conceptie tot aan de dood. Het boek heeft een vaste structuur; eerst worden de lichamelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Bo Hejlskov Elven boeken
  Bo Hejlskov Elven - Geen gevecht, geen gebijt, geen gegil

  Vechten, bijten, gillen en andere uitdagende gedragingen worden vaak veroorzaakt door een inadequate omgeving of onrealistische eisen. Met een degelijke theoretische onderbouwing en een heldere en tevens nuchtere benadering laat Bo Hejlskov Elvén zien dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,25
 • Freda Kingma-van den Hoogen boeken
  Freda Kingma-van den Hoogen - Kinderen beter leren communiceren

  Over het boek:Kinderen beter leren communiceren is een therapieprogramma dat zich richt op kinderen met een talige leeftijd vanaf twee jaar die moeite hebben met het verwoorden van hun intenties. Het is in eerste instantie ontwikkeld voor kinderen met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Jan Willem de Graaf, Maryke Tieleman boeken
  Jan Willem de Graaf, Maryke Tieleman - Ontwikkelingsgerontologie

  Mensen worden gemiddeld steeds ouder. Hierdoor komt er (terecht) steeds meer aandacht voor de gerontologie. Ontwikkelingsgerontologie is een basiswerk dat daarop aansluit. In dit boek is neuropsychologisch en psychosociaal ouder worden beschreven als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • Pol Craeynest boeken
  Pol Craeynest - Psychologie van de levensloop

  Wat ervaart een kind de eerste uren nadat het ter wereld is gekomen? Kon het daarvoor al iets voelen of waarnemen? Waarom kunnen wij ons niets meer herinneren uit onze eerste levensjaren? Is het verstandig om een kind tegelijk verschillende talen aan te leren?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,30
 • Dick Otter boeken
  Dick Otter - Jij maakt het verschil

  Hoe haal je het beste uit al je leerlingen? De een praat je de oren van het hoofd, de ander is stil en teruggetrokken. De een kan zich nooit lang concentreren, de ander bijt zich vast tot de onderste steen boven is. Zo veel leerlingen, zo veel verschillen. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marjan de Bil, Petra de Bil boeken
  Marjan de Bil, Petra de Bil - Praktijkgerichte ontwikkelingspsychologie

  Dit boek behandelt de ontwikkelingspsychologie van kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar. In leesbare taal worden de ontwikkelingen op cognitief, sociaal en emotioneel gebied uiteengezet. De ontwikkelingen die kinderen en jongeren doormaken, worden beschreven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  53,00
 • Jakop Rigter boeken
  Jakop Rigter - Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

  Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen biedt een uitgebreid en toegankelijk overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren. Vertrekkend vanuit de normale ontwikkeling geeft de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  65,00
 • Geertje Post Uiterweer boeken
  Geertje Post Uiterweer - Je kunt er ook anders naar kijken

  Dit boek behandelt zes ziektebeelden (constitutiebeelden) die voorkomen bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en een gedragsstoornis zoals autisme, adhd, obsessief-compulsieve stoornis, epilepsie, enzovoort. De beschrijvingen van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50