Boeken over ontwikkelingspsychologie

 • Brandenburg Jacqueline boeken
  Brandenburg Jacqueline - Mijn ouders zijn gescheiden

  Een meisje van tien jaar wordt met allerlei ingewikkelde situaties geconfronteerd na de scheiding van haar ouders. Ze vindt een kinderlijke manier om daarmee om te gaan en kijkt als dertig jarige vrouw terug op de gevolgen van deze scheiding op haar leven. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Anne-Marijn Somers boeken
  Anne-Marijn Somers - Leren omgaan met personen met autismekenmerken

  Er bestaan al heel veel boeken omtrent autisme. We kennen het begrip dus al wel. Maar het ontbreekt ons vaak aan een praktische leidraad over hoe je met mensen met autisme moet omgaan. Ze worden vaak verkeerd begrepen en ook foutief ingeschat. Er ontstaan dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Melanie Visscher boeken
  Melanie Visscher - Wat baby’s nodig hebben

  Het basishandboek voor elke nieuwe moeder ‘Had ik dít maar geweten vóórdat ik kinderen kreeg.’ …Die zin schiet bij menig ouder regelmatig door het hoofd. En alhoewel iedere ouder leert door te ervaren, door het zelf te doen met héél veel vallen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Anna Koenschot boeken
  Anna Koenschot - Ik denk dat mijn moeder autisme heeft

  Hoe is het om, als volwassene, te gaan vermoeden dat je moeder autisme heeft? Hoe kijk je terug op je jeugd? Wat voor dingen merk je op aan je moeder? Wat was de impact daarvan op jou? Soms is er veel onzekerheid. Doe ik het wel goed? Mag ik zeggen wat ik denk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Naomi Vandamme boeken
  Naomi Vandamme - Veerkracht bij kindertrauma

  Hoe kun je er als hulpverlener aan bijdragen veerkracht bij kinderen te vergroten? Het handboek Veerkracht bij kindertrauma toont je aan de hand van de veerkrachtpuzzel, een veerkrachtgerelateerd werkkader, hoe.De informatie uit dit boek kan ook dienen als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Steven Sonneveld boeken
  Steven Sonneveld - Geadopteerd zonder identiteit

  Hoe ga je om met de mededeling als je voor het eerst hoort dat je geadopteerd bent? Hoe emotioneel is een zoektocht? Wat doet het met je als je telefonisch bedreigd wordt, omdat je mogelijk dicht bij bepaalde antwoorden bent? En hoe reageer je als je hoort dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marianne Langemeijer boeken
  Marianne Langemeijer - NLP voor ouders

  Waarom lijkt opvoeden op het ene moment vanzelf te gaan en is het op een ander moment zo moeilijk? Waarom valt jouw goedbedoelde opmerking helemaal verkeerd bij je kind? Hoe spreek je je kind aan op zijn gedrag, zonder het kind zelf af te wijzen? Veel van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • William Sears, Martha Sears boeken
  William Sears, Martha Sears - Het Attachment Parenting boek

  William Sears & Martha Sears Attachment Parenting boek Inspirerend voor ouders: het boek over hechting met je kind Wereldwijd vertaald en in praktijk gebracht, nu voor het eerst verschenen in het Nederlandse taalgebied! Het basisboek over hechting! Dit boek is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Louis Sommeling boeken
  Louis Sommeling - Coaching in de studententijd

  Idealiter zijn studenten als ze de universiteit verlaten al voor een deel hun toekomstige zelf op het spoor gekomen. Dit boek biedt daarbij een helpende hand. De relatie met ouders, relaties en seksualiteit, burn-out, pesten, rouw, hoogbegaafdheid, depressie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Nathalie Aelterman, Gert-Jan de Muynck, Leen Haerens, Gert vande Broek, Maarten Vansteenkiste boeken
  Nathalie Aelterman, Gert-Jan de Muynck, Leen Haerens, Gert vande Broek, Maarten Vansteenkiste - Motiverend coachen in de sport

  Kinderen zijn van nature actief. Ze scheppen er intens plezier in om te bewegen en in de sportclub zijn ze doorgaans erg leergierig om bij te leren en zich te ontwikkelen. Tegelijk zijn er ook kinderen die opgeven als het moeizaam gaat en zelfs afhaken uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,70
 • Rudi D'Hooge boeken
  Rudi D'Hooge - Neuro

  Er gaat een enorme fascinatie uit van de werking van onze hersenen en de manier waarop ze onze gedragingen, psychologische functies en mentale vermogens controleren. Niemand kon ooit voorspellen dat de snel groeiende hersenwetenschappen ons leven in de 21ste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Karla van Leeuwen, Ad Vermulst, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Jan Willem Veerman boeken
  Karla van Leeuwen, Ad Vermulst, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Jan Willem Veerman - Handleiding VSOG

  De Vragenlijst Verkorte Schaal voor Ouderlijk Gedrag (VSOG) maakt deel uit van de set Vragenlijsten Gezin & Opvoeding (VG&O). Het gaat om vier vragenlijsten die diverse aspecten van de opvoedingsomgeving in beeld brengen en zelfstandig kunnen worden afgenomen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Bo Hejlskov Elven boeken
  Bo Hejlskov Elven - Geen gevecht, geen gebijt, geen gegil

  Vechten, bijten, gillen en andere uitdagende gedragingen worden vaak veroorzaakt door een inadequate omgeving of onrealistische eisen. Met een degelijke theoretische onderbouwing en een heldere en tevens nuchtere benadering laat Bo Hejlskov Elvén zien dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Maarten Vansteenkiste, Bart Soenens boeken
  Maarten Vansteenkiste, Bart Soenens - Vitamines voor groei

  De ontwikkeling van kinderen en jongeren staat in onze snel evoluerende maatschappij onder druk. Het is voor kinderen niet vanzelfsprekend om een stevig verankerd intern kompas op te bouwen dat hun persoonlijke interesses en overtuigingen weerspiegelt. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  56,15
 • Ilse Van den Daele, Linda T'Kindt boeken
  Ilse Van den Daele, Linda T'Kindt - Mijn kind is hoogsensitief

  Hoe uit hoogsensitiviteit bij kinderen zich? Hoe ga je ermee om, thuis en op school? Dit boek gaat uit van een positieve benadering en legt de nadruk op het ontplooien van de talenten van het kind. De auteurs tonen onder meer hoe je het zelfvertrouwen van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Geertje Post Uiterweer boeken
  Geertje Post Uiterweer - Je kunt er ook anders naar kijken

  Dit boek behandelt zes ziektebeelden (constitutiebeelden) die voorkomen bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en een gedragsstoornis zoals autisme, adhd, obsessief-compulsieve stoornis, epilepsie, enzovoort. De beschrijvingen van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Dick Otter boeken
  Dick Otter - Jij maakt het verschil

  Hoe haal je het beste uit al je leerlingen? De een praat je de oren van het hoofd, de ander is stil en teruggetrokken. De een kan zich nooit lang concentreren, de ander bijt zich vast tot de onderste steen boven is. Zo veel leerlingen, zo veel verschillen. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • J. Macafe boeken
  J. Macafe - Navigeren in de sociale wereld

  De diagnostiek van stoornissen in het autismespectrum krijgt steeds meer vorm. Maar wat kun je betekenen voor kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis als de diagnose is gesteld? Voor hen zijn onze sociale wereld en hun eigen emoties vaak… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,90
 • Giel Vaessen boeken
  Giel Vaessen - Autisme... En nu?

  Over het boek:Autisme? En nu? is in eerste instantie bedoeld voor jeugdigen en jongvolwassenen met een autismespectrumstoornis met een normaal of hoger IQ, en hun ouders. Het boek geeft inzichten en alledaagse handvatten met betrekking tot autistische en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,40
 • Freda Kingma-van den Hoogen boeken
  Freda Kingma-van den Hoogen - Kinderen beter leren communiceren

  Over het boek:Kinderen beter leren communiceren is een therapieprogramma dat zich richt op kinderen met een talige leeftijd vanaf twee jaar die moeite hebben met het verwoorden van hun intenties. Het is in eerste instantie ontwikkeld voor kinderen met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,70
 • Jan Willem de Graaf, Maryke Tieleman boeken
  Jan Willem de Graaf, Maryke Tieleman - Ontwikkelingsgerontologie

  Mensen worden gemiddeld steeds ouder. Hierdoor komt er (terecht) steeds meer aandacht voor de gerontologie. Ontwikkelingsgerontologie is een basiswerk dat daarop aansluit. In dit boek is neuropsychologisch en psychosociaal ouder worden beschreven als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,95
 • Gerda Beckers boeken
  Gerda Beckers - De weg naar ware vrouwelijke kracht

  Gerda Beckers is een veelzijdig getalenteerd kinesitherapeute/fysiotherapeute die zich door de jaren heen verder bekwaamd heeft in relaxatietherapie, psychomotorische therapie, acupressuur, cranio-sacraal therapie, cranio-connectieve therapie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Jakop Rigter boeken
  Jakop Rigter - Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

  Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen biedt een uitgebreid en toegankelijk overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren. Vertrekkend vanuit de normale ontwikkeling geeft de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  66,95
 • Rob Wuijster boeken
  Rob Wuijster - Denk jezelf succesvol

  Als clubtrainer/coach op diverse Europacups en als bondscoach van het Zwitserse Nationale Heren Hockey Team heeft Rob Wuijster vele successen geboekt en ervaren dat gedachten bepalend zijn voor de prestaties die behaald worden. Rob Wuijster spreekt voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Naomi Vandamme boeken
  Naomi Vandamme - Veerkracht Materialendoos

  De veerkracht materialendoos bevat verschillende materialen voor hulpverleners om simpel en praktisch samen met het kind en zijn gezin rondom het thema veerkracht te werken. De materialendoos bevat aantrekkelijk vormgegeven full color psycho-educatieplaten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  199,00