Boeken over klinische psychologie

 • Bere Miesen boeken
  Bere Miesen - Je suis dementie

  Psychogerontoloog en dichter dr. Bère Miesen staat al decennia lang op de bres om de problematiek van dementie voor het voetlicht te brengen, onder andere als oprichter van het Alzheimer Café. Hij wil met de titel 'Je suis dementie' getuigen van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Martine F. Delfos, Juliette van Gijsel boeken
  Martine F. Delfos, Juliette van Gijsel - Auto-immuunreacties en het immuunsysteem

  Auto-immuunreacties en het immuunsysteem biedt een overzicht van het immuunsysteem. Voor het eerst is het mogelijk een schema te maken met alle elementen van het immuunsysteem. Dit kan vanwege al het evidence-based materiaal dat door de eeuwen heen uiterst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Darrah Westrup, Joann Wright boeken
  Darrah Westrup, Joann Wright - ACT voor groepen

  Acceptatie-en-commitmenttherapie is een snel groeiende, relatief nieuwe vorm van gedragstherapie. Met de nadruk op waarden, mindfulness, verbonden actie en flexibiliteit, is ACT succesvol gebleken bij de behandeling van verschillende stoornissen en problemen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Steven W. Lockley, Russell G Foster boeken
  Steven W. Lockley, Russell G Foster - Slaap

  We besteden ongeveer een derde van ons leven aan slapen. Wat is slaap? Waarom hebben we het nodig? Wat gebeurt er als we niet genoeg slaap krijgen? In dit 'Elementaire Deeltje' geven Steven W. Lockley en Russel G. Foster hierop antwoord. Ook gaan ze in op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Lien Goossens, Ellen Moens boeken
  Lien Goossens, Ellen Moens - Eetproblemen bij kinderen en adolescenten

  'Eens een moeilijke eter, altijd een moeilijke eter.' 'Enkel kinderen met overgewicht zijn bezig met lijnen.' 'De media zijn de oorzaak van eetstoornissen bij jongeren.' Eetproblemen kunnen opduiken op verschillende leeftijden gedurende de ontwikkeling van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,75
 • Madeleen de Bruijn boeken
  Madeleen de Bruijn - Muziektherapie in de revalidatie

  Over het boek: In deze publicatie wordt de muziektherapeutische praktijk in de revalidatie in Nederland en België beschreven. Recente klinische ontwikkelingen uit de diverse praktijken zijn hier toegevoegd, zoals de behandeling van motorische, cognitieve en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,90
 • J.J.L. Derksen boeken
  J.J.L. Derksen - Handboek persoonlijkheidsstoornissen

  Sinds 1980, toen de American Psychiatric Association in de derde versie van haar Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM III) een tweede as opnam voor persoonlijkheidsstoornissen, is de aandacht voor deze stoornissen sterk toegenomen. Dat in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • H.G. Roozen, Robert J. Meyers, J.E. Smith boeken
  H.G. Roozen, Robert J. Meyers, J.E. Smith - Community Reinforcement Approach

  Deze uitgave beschrijft op beknopte wijze verschillende procedures op het gebied van de Community Reinforcement Approach. Voor iedere procedure wordt verwezen naar het Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving als naslagwerk. Dit werk geeft veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,95
 • Jeffrey Freed, Laurie Parsons boeken
  Jeffrey Freed, Laurie Parsons - Ik denk in beelden, jij onderwijst in woorden

  Over het boek:In elke klas zitten er leerlingen met kenmerken die doen denken aan AD(H)D of andere 'stoornissen'. Ze leren later lezen, zijn druk, hebben aandachtsproblemen... In dit boek worden deze kinden 'rechtsgeoriënteerde kinderen' genoemd.Deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • S. Shaywitz boeken
  S. Shaywitz - Hulpgids dyslexie

  De Hulpgids dyslexie biedt praktische informatie en vele oefeningen om lees- en spellingsproblemen te leren bedwingen. Aan bod komen:- achtergrondinformatie over lezen en dyslexie- vroege diagnose bij kinderen- latere diagnose bij jongvolwassenen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Liesbeth Woertman boeken
  Liesbeth Woertman - Psychologie van het uiterlijk

  Ik doe het voor mezelf is een veelgehoorde uitspraak van mensen die een cosmetische ingreep ondergaan. We smeren zalfjes, slikken pillen en laten artsen in ons lichaam snijden. Doen we dat echt allemaal alleen maar voor onszelf? Liesbeth Woertman maakt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Frans Luteijn, Dick Barelds boeken
  Frans Luteijn, Dick Barelds - Psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg

  Over de inhoud Psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg richt zich op diagnostiek bij volwassenen en ouderen. Het boek bestaat uit drie delen. In deel I staat een beschrijving van het diagnostisch proces en de kwaliteit van diagnostiek. Deel II geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  64,50
 • Donald W. Black, Jon E. Grant boeken
  Donald W. Black, Jon E. Grant - Praktijkboek DSM-5

  Het Handboek van de DSM-5 is zeer omvangrijk. Het DSM-: Praktijkboek is speciaal geschreven voor de clinicus die weinig tijd heeft, maar toch gedegen wil classificeren. Het DSM-5: Praktijkboek biedt een toegankelijk en vlot geschreven overzicht van de DSM-5.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • Jack Schaffer, Emil R. Rodolfa boeken
  Jack Schaffer, Emil R. Rodolfa - Kompas ICD-10-CM

  Voor classificatie van psychische stoornissen bestaan twee systemen. De DSM (Diagnostic and Statistical Manual) van de Amerikaanse Psychiatrische Associatie en de ICD (International Classification of Diseases) van de Wereldgezondheidsorganisatie. Beide… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Hans Schilder boeken
  Hans Schilder - Herverbinding

  Psychische, spirituele en religieuze aspecten bij kankerDit boek gaat over psyche en kanker. Zouden psychische factoren een rol kunnen spelen bij het ontstaan van kanker en bij het verloop van de ziekte? Schilder heeft veel onderzoek gedaan op dit terrein en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Abraham M. Nussbaum boeken
  Abraham M. Nussbaum - Werken met de DSM-5

  Dit praktische boek is de Nederlandse vertaling van de Pocket Guide to the DSM-5 Diagnostic Exam®. Het is een leidraad voor het patiëntonderzoek en bespreekt de symptomen van alle psychische stoornissen volgens de DSM-5. Hoe leg je contact? Hoe bevorder je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,50
 • John W. Barnhill boeken
  John W. Barnhill - Casusboek DSM-5

  Het gebruik van de DSM-5 is in de praktijk niet altijd even eenvoudig. Aan de hand van een groot aantal gevalsbeschrijvingen in dit casusboek kunnen (aankomende) clinici, artsen en therapeuten oefenen met het classificeren met behulp van de DSM-5. Elke casus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • American Psychiatric Association boeken
  American Psychiatric Association - SCID-5-S

  SCID-5-S. Gestructureerd klinisch interview voor DSM-5 Syndroomstoornissen (voorheen SCID-I). Het SCID-5-S Interview bestaat uit 347 vragen. Voor de SCID-5-S zijn de scoreformulieren los verkrijgbaar. Het interview wordt geleverd met handleiding.De SCID-5-P is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  147,20
 • American Psychiatric Association boeken
  American Psychiatric Association - SCID-5-S: Scoreformulieren (50 ex.)

  Scoreformulier behorend bij SCID-5-S. Gestructureerd klinisch interview voor DSM-5 Syndroomstoornissen (voorheen SCID-I). Pak à 50 stuks. (Losbladig)

  Lees meer...
  93,95
 • Philip R. Muskin boeken
  Philip R. Muskin - Oefenboek DSM-5

  De DSM-5 wijkt behoorlijk af van de voorgaande editie, de DSM-IV-TR, en het vergt veel studie en oefening voor men goed kan omgaan met het nieuwe systeem. Het DSM-: Oefenboek is een instrument om te leren werken met de DSM-5. Het DSM-5: Oefenboek bevat bijna… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • American Psychiatric Association boeken
  American Psychiatric Association - SCID-5-P: Scoreformulieren (50 ex.)

  Scoreformulier behorend bij SCID-5-P. Gestructureerd klinisch interview voor DSM-5 Persoonlijkheidsstoornissen (voorheen SCID-II) Pak à 50 stuks. (Losbladig)

  Lees meer...
  83,60
 • Laura Weiss Roberts, Alan K. Louie boeken
  Laura Weiss Roberts, Alan K. Louie - DSM-5

  DSM-5: Studiegids is bedoeld om de classificatiecriteria van de DSM-5 te vertalen naar de beleving van patie¨nten. Het boek biedt een patie¨ntgerichtere benadering dan de DSM-5 zelf, die voornamelijk op het vaststellen van stoornissen is gericht. In deel I… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  83,95
 • Michael B. First boeken
  Michael B. First - Differentiële diagnostiek DSM-5

  DSM-5®: differentiële diagnostiek ondersteunt bij het stellen van een differentiële diagnose aan de hand van de DSM-5-structuur, waarbij rekening wordt gehouden met de complexiteit van psychische problematiek. Het boek geeft aanvullende informatie over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • Nicole Vliegen, Eileen Tang, Patrick Meurs boeken
  Nicole Vliegen, Eileen Tang, Patrick Meurs - Van kwetsuur naar litteken

  Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn. Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Florence J. van Zuuren boeken
  Florence J. van Zuuren - Klein methodenboek klinische en gezondheidspsychologie

  Dit studieboek is gebaseerd op jarenlange ervaring met colleges over hetopzetten van onderzoek in de klinische en gezondheidspsychologie. Het isbedoeld als opstap voor de Bachelorthese en de Masterthese, maar kan ookgebruikt worden als opfrisboek voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50