Boeken over psychologie

 • Corrie Baas boeken
  Corrie Baas - Stemmingsklachten

  Stemmingsklachten komen in onze maatschappij veel voor en hebben een breed scala aan oorzaken en uitingsvormen. Dysthymie, depressie, angst, manische depressiviteit, burn-out, stemmingsklachten bij lichamelijke aandoeningen, rouw en verlies en verslaving zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Sebastiaan Hooft boeken
  Sebastiaan Hooft - APK voor ondernemers

  'APK voor ondernemers' is hét boek voor iedereen die duurzaam succes wil bereiken. Sebastiaan Hooft was een van de succesvolste ondernemers van Nederland, tot hij volledig crashte en bijna alles kwijtraakte. Hij raapte de brokstukken op en hervond zichzelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Vivienne de Vogel boeken
  Vivienne de Vogel - Geweld door vrouwen

  Wat brengt een vrouw ertoe haar kind te doden of haar man neer te steken? En zijn vrouwen gewelddadiger dan vroeger? Vivienne de Vogel vertelt de verhalen van tien vrouwen die allemaal zijn veroordeeld voor ernstige (gewelds)misdrijven met soms de dood tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Inga Teekens boeken
  Inga Teekens - Kraak je eigen kramp

  Je kent je eigen kramp vast wel. Het overkomt iedereen: overvallen worden door een kramp - een onbegrijpelijke uitbarsting of dichtklappen - die niet in relatie staat tot wat er gebeurt. Je kunt er niets aan doen want je hersenen functioneren anders en je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Koos van der Hoeven boeken
  Koos van der Hoeven - Zelfhulp bij stress, conflicten en andere ongemakken

  Waarom kan jouw collega wel goed omgaan met veel stress en jij niet? Waarom kan een ander wel voor zijn belangen opkomen, maar vermijd jij liever het conflict? Dit boek geeft je hierop een antwoord; problemen komen niet voort uit een gebeurtenis, maar hoe jij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Lieve Thienpont boeken
  Lieve Thienpont - De pijn van anders zijn

  Wat als je je anders voelt dan alle anderen, zonder zichtbare afwijking of beperking? Wat als dat anders-zijn zich zozeer binnen in jezelf afspeelt, dat mensen nooit zien of telkens weer vergeten hoe moeilijk je het hebt? Psychiater Lieve Thienpont verzamelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Roos Vonk boeken
  Roos Vonk - Sociale psychologie

  Hoe vormen mensen zich een beeld van anderen? Hoe kun je groepsbeslissingen en -prestaties verbeteren? Wanneer helpen mensen elkaar en waarom? Dit boek bespreekt hoofdthema's uit de sociale psychologie die zich richt op hoe mensen elkaars gedrag, gedachten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  63,50
 • Cisca Stasse boeken
  Cisca Stasse - Jij - in enkele minuten per dag succesvoller, effciënter en gelukkiger

  Heb jij regelmatig het idee dat het eigenlijk helemaal anders moet? Bekruipt je vaak het gevoel dat je drastische maatregelen moet nemen? Dat het roer radicaal om moet? STOP! Dit boek laat zien hoe je in een paar minuten per dag gelukkiger, efficiënter en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Roos Vonk boeken
  Roos Vonk - De eerste indruk

  Als je iemand voor het eerst ontmoet, heb je binnen een halve minuut een indruk. Maar is die eerste indruk altijd de beste? Waarom is er soms meteen een klik? Wat is de rol van vooroordelen? Is lichaamstaal echt doorslaggevend? En hoe kom je goed over bij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hein van Steenis boeken
  Hein van Steenis - Doe-Boek

  Niets doen daar word je pas moe van! Boekje met doe-ideeën Inactiviteit is inmiddels doodsoorzaak nummer vier. Door alle moderne gemakken doen we steeds minder met ons lichaam en brein. Iets doen is de manier om anderen én jezelf gelukkiger te maken. Doen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jeroen Knipscheer, Rolf Kleber boeken
  Jeroen Knipscheer, Rolf Kleber - Psychologie en de multiculturele samenleving

  Psychologie en de multiculturele samenleving is een inleiding op het vlak van de interculturele dimensie in de psychologie. Het is bedoeld voor (aankomende) psychologen en andere professionals en toegespitst op de moderne Nederlandse situatie: de situatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,50
 • Kinge Siljee boeken
  Kinge Siljee - Studieontwijkend gedrag de baas!

  Soggen, ofwel studieontwijkend gedrag, verreweg de meeste studenten hebben er last van. Soggen is irrationeel: je stelt iets uit wat je uiteindelijk toch moet doen. Ook is het ongewenst: je haalt minder uit je studie, je hebt veel meer stress, de kans is groot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Russel Kolts boeken
  Russel Kolts - Compassion Focused Therapy in de praktijk

  In therapie worden handvatten aangereikt om anders naar problemen en gebeurtenissen te kijken. Hoewel cliënten er doorgaans wel 'verstandelijk' in slagen om nieuwe manieren van denken te ontwikkelen en meer helpende gedachten te formuleren, blijken zij zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Lidwien van den Broek boeken
  Lidwien van den Broek - Naar eer en geweten

  Voor het opvoeden van kinderen, heb je geen diploma's nodig. Ieder voedt zijn kinderen naar eer en geweten op. Maar wat betekent dat dan eigenlijk, 'naar eer en geweten'? Wat ervaren we daarin als goed en fout? En waar komt dat vandaan? Wat ervaren we als goed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elmer Hendrix boeken
  Elmer Hendrix - Zinnen die de ziel raken

  Deze zinnen zijn niet alleen voor opstellers. Ondanks wat de ondertitel belooft. Deze zinnen zijn voor ieder die zichzelf of anderen op zielsniveau wil laten raken. Iedere opsteller maakt op z'n minst, zo nu en dan gebruik van systemische zinnen. Maar wat zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Jonah Lehrer boeken
  Jonah Lehrer - Het mysterie van de liefde

  In 'Het mysterie van de liefde' verkent Jonah Lehrer de psychologische, biologische, neurologische en evolutionaire feiten van de liefde. Liefde is de emotie die ons leven regeert, een altijd aanwezige kracht, de basis van al onze bindingen, van romantische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Lucas van Gerwen boeken
  Lucas van Gerwen - Over vliegangst en hoe je ervan afkomt

  De uiterst succesvolle zakenman. Maar zijn vestigingen overzee kent hij alleen van foto's. De liefste oma van het westelijk halfrond. Maar haar kleinkind in Australië zal ze nooit in haar armen sluiten. De voetballer die de sterren van de hemel speelt. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Kimberley Abbott boeken
  Kimberley Abbott - Onder Controle

  Wat maakt een omgeving? Een plek, een ruimte, een gebied? Een interactie? Of is een omgeving meer een sfeer, een persoonlijke interpretatie? Een ervaring die wij zelf creëren?Onder controle geeft inzicht in de complexe innerlijke wereld van de mens en gaat in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Michel Thys, Wouter Gomperts boeken
  Michel Thys, Wouter Gomperts - Vergezichten. Reeks Psychoanalytisch Actueel

  De psychoanalyse is een westerse uitvinding. Haar kijk op onbewuste psychische processen is ingebed in de cultuur die haar heeft voortgebracht. Ook in de actuele diversiteit van haar therapeutische toepassingsvormen kan ze haar cultuurbepaaldheid niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Herman Wouters, Jozef van Driessche boeken
  Herman Wouters, Jozef van Driessche - Zelfverwonding als boodschap?

  Zelfverwondend gedrag is een aangrijpend fenomeen. Deskundigen uit Vlaanderen, Nederland en de Verenigde Staten van Amerika belichten in dit boek vanuit verschillende invalshoeken de diagnose en de behandeling van ZVG. Uitdrukkelijk komt ook het toepassen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,10
 • Carina Benninga, Ceciel Fruijtier boeken
  Carina Benninga, Ceciel Fruijtier - Werken aan werkstress

  Sinds 2001 past Carina Benninga The Work van Byron Katie toe op gedachten die werkstress genereren. Dat blijkt buitengewoon effectief. In dit boek laat zij zien hoe vier vragen haar leven oneindig veel mooier maakten. Dit boek is er voor iedereen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sheryl Sandberg, Adam Grant boeken
  Sheryl Sandberg, Adam Grant - Optie B

  Van Facebooks COO en een van de tophoogleraren van de universiteit van Pennsylvania, auteurs van respectievelijk Lean In en Originals, beide #1 New York Times-bestsellers: een sterk, inspirerend en praktisch boek over het kweken van veerkracht en doorgaan na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Noor Tromp boeken
  Noor Tromp - Geen gewone puber

  Iedere puber heeft trekjes die weleens lastig zijn. Maar pubers met een persoonlijkheidsstoornis hebben trekken die heel vaak heel lastig zijn, zowel voor zichzelf als voor de mensen om hen heen. Eén op de tien jongeren heeft een persoonlijkheidsstoornis.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jana Milovanovic boeken
  Jana Milovanovic - Thuiskomen in je hart

  Het leven begint en eindigt met de ademhaling. We vinden ademen de normaalste zaak van de wereld. Maar er is meer. Wat men in de oosterse filosofie al eeuwenlang wist, werd recent door wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten bevestigd:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paul Vanden Berghe boeken
  Paul Vanden Berghe - De gedoemde mens?

  Zowel Freud als Lacan zijn onmiskenbaar gefascineerd en geïnspireerd door het werk van de grote tragediedichters: Sofocles' Oedipous, Tyrannos en Antigone, Shakespeares Hamlet en - voor wat Lacan betreft - eveneens de moderne tragedies van Paul Claudel. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,20