Boeken over psychologie

 • Kaja Nordengen boeken
  Kaja Nordengen - Je onvervangbare hersenen

  ‘Je onvervangbare hersenen’ van Kaja Nordengen is een vrolijk en slim boek dat je zelfinzicht verschaft. Het geeft antwoorden op vragen als: Hoe word je verliefd? Hoe komt het dat onze hersenen zo klein zijn? Het is ook vaak verrassend: Waarom misleidt je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Els Kors, Kristel Bijen, Rik Knipschild, Harmien Koopmans, Karien Kroeze, Doenja van Leeuwaarden, Omar Gudino, Marylène Cloitre boeken
  Els Kors, Kristel Bijen, Rik Knipschild, Harmien Koopmans, Karien Kroeze, Doenja van Leeuwaarden, Omar Gudino, Marylène Cloitre - Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten - Protocol

  Dit behandelprotocol helpt cognitief gedragstherapeuten, psychologen/orthopedagogen, psychotraumatherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners bij de behandeling van jongeren die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Sebastiaan Hooft boeken
  Sebastiaan Hooft - APK voor ondernemers

  'APK voor ondernemers' is hét boek voor iedereen die duurzaam succes wil bereiken. Sebastiaan Hooft was een van de succesvolste ondernemers van Nederland, tot hij volledig crashte en bijna alles kwijtraakte. Hij raapte de brokstukken op en hervond zichzelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Carien Karsten boeken
  Carien Karsten - Uit je burnout - werkboek

  Volgens CBS en TNO kampt 1 op de 7 werknemers met burn-outklachten, deze beroepsziekte is dus een relatief veelvoorkomend fenomeen. In dit werkboek, dat hoort bij het succesvolle gelijknamige basisboek, staan handige vragenlijsten en eenvoudige opdrachten om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Joeri Calsius boeken
  Joeri Calsius - Werken met een lichaam dat moeilijk doet

  Werken met een lichaam dat moeilijk doet verwijst naar wat patiënten met psychosomatische klachten vaak ervaren: hun lichaam doet niet wat ze willen, het voelt gespannen en pijnlijk aan of is gewoon moe en leeg. Tegelijkertijd verwoordt het ook wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Femke Kamps boeken
  Femke Kamps - Fuck the quarterlife crisis

  Waardevolle lessen waar je écht gelukkig van wordt. Twintigers maken in hun eerste volwassen decennium veel levensbepalende keuzes. Keuzestress, prestatiedruk en chronische twijfel zijn dan ook nooit ver weg. Niet gek dat het aantal twintigers met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • H.F.M. Crombag, H.L.G.J. Merckelbach boeken
  H.F.M. Crombag, H.L.G.J. Merckelbach - Hervonden herinneringen en andere misverstanden

  Kunnen mensen een traumatisch voorval meemaken en dat vervolgens verdringen? En kunnen zij dan via therapie zo’n verdrongen herinnering weer oproepen? Nee, is de boodschap van dit boek. Toen Hervonden Herinneringen en Andere Misverstanden in 1996 voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Vivienne de Vogel boeken
  Vivienne de Vogel - Geweld door vrouwen

  Wat brengt een vrouw ertoe haar kind te doden of haar man neer te steken? En zijn vrouwen gewelddadiger dan vroeger? Vivienne de Vogel vertelt de verhalen van tien vrouwen die allemaal zijn veroordeeld voor ernstige (gewelds)misdrijven met soms de dood tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Maaike Goyens boeken
  Maaike Goyens - Eerste Hulp Bij je Nieuw Gezin

  Nieuwe gezinnen zijn er in vele vormen en maten. De basis van zo'n nieuw gezin is de relatie tussen twee partners die voor elkaar kiezen. Maar daarnaast is er een veelheid aan relaties: tussen (stief)ouders en (stief)kind, tussen (stief)broer en (stief)zus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Roos Vonk boeken
  Roos Vonk - De eerste indruk

  Als je iemand voor het eerst ontmoet, heb je binnen een halve minuut een indruk. Maar is die eerste indruk altijd de beste? Waarom is er soms meteen een klik? Wat is de rol van vooroordelen? Is lichaamstaal echt doorslaggevend? En hoe kom je goed over bij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Roland Rogiers, Dirk Van den Abbeele, Johan Van de Putte boeken
  Roland Rogiers, Dirk Van den Abbeele, Johan Van de Putte - Je kan anders

  Machteloosheid is een van de kenmerken van depressieve patiënten.Zowel personen met depressieve klachten als familie en vrienden hebben het gevoel in een onoplosbare situatie terecht te zijn gekomen.Je kan anders toont dat de patiënt niet gedoemd is om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Coen Verbraak boeken
  Coen Verbraak - Kijken in de ziel

  Psychiaters zijn speleologen van de menselijke geest. Ze kennen de weg in het gangenstelsel van onze diepste verlangens en emoties. Maar wat nu als ze zélf door het bestaan op de proef worden gesteld? Vinden ze door hun ervaring dan vanzelf de uitgang of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marie Kondo boeken
  Marie Kondo - Opgeruimd!

  Voor altijd een schoon en rommelvrij huis: ervaar hoe opruimen je leven voorgoed kan veranderen! De Japanse Marie Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ilse Sand boeken
  Ilse Sand - Wegwijs in het labyrint van je emoties

  Dit nieuwe boek van de Deense psychotherapeute Ilse Sand onderzoekt de herkomst van onze gevoelens, en leert ons om deze te accepteren en te begrijpen. Met gevoelige mensen in gedachten geeft Ilse Sand aan de hand van praktijkvoorbeelden tal van praktische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Dominique Dumortier boeken
  Dominique Dumortier - Van een andere planeet

  Dominique is anders, ze heeft autisme. Mensen vinden haar "moeilijk". Autisme is onzichtbaar. Een persoon met autisme leeft op een andere planeet. In dit autobiografische verslag leren we autisme kennen van binnen uit. We voelen aan den lijve de hinder die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Nicole Vliegen, Eileen Tang, Patrick Meurs boeken
  Nicole Vliegen, Eileen Tang, Patrick Meurs - Van kwetsuur naar litteken

  Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn. Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Gwenda Schlundt Bodien boeken
  Gwenda Schlundt Bodien - Progressiegesprekken

  Een goed gesprek geeft veel voldoening. Als je goed in gesprek bent met anderen, versterkt dat jullie perceptie van verbondenheid. Na afloop van een dergelijk gesprek hebben jullie meer energie en allerlei creatieve ideeën. Je voelt je dan competent, autonoom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Christel Petitcollin boeken
  Christel Petitcollin - Feel good raadgever - opkomen voor jezelf

  Leren assertief zijn en nee durven zeggen. Veel mensen betreuren het dat ze niet voor zichzelf durven opkomen, dat ze geen 'nee' durven zeggen en ze lijden onder alle negatieve gevolgen daarvan in hun leven... Denkt u ook dat u geen nee kunt zeggen? Eigenlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Wendy Geuverink boeken
  Wendy Geuverink - In mijn familie

  'In mijn familie - Moeilijke medische keuzes rond ziekte en erfelijke aanleg' van Wendy Geuverink is van belang voor iedereen die voor belangrijke keuzes staat op het gebied van gezondheid. In haar boek beschrijft Wendy Geuverink haar persoonlijke verhaal, dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gerrie Reijersen van Buuren boeken
  Gerrie Reijersen van Buuren - Verlangen naar erkenning

  "In een oogopslag kon ik mezelf en mijn hele familie overzien. Ik zag een totaalplaatje van mezelf en opeens wist ik wat ik moest doen." Gerdien (cliënt) Wanneer je als kind geen ruimte krijgt jezelf te zijn, verberg je het meest wezenlijke van jezelf. Je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Edwin Selij boeken
  Edwin Selij - Breek je vrij!

  Ben jij een piekeraar of zit je vast in je denken? Heb je vaak last van negatieve gevoelens? Heb je een probleem waar je al jaren mee rondloopt, maar lukt het je niet om hem op te lossen? Voorkom dat je met dit nare gevoel blijft zitten en ga aan de slag!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Nathalie Cardinaels boeken
  Nathalie Cardinaels - Mildheid bij kanker - Compassie als hulp in uitdagende tijden

  Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker, wil je vaak sterk zijn en je moedig tonen naar anderen toe. 'Het lukt me wel!', zeg je en hulp vragen doe je liever niet. In plaats van jezelf ruimte te geven, ben je misschien nog strenger voor jezelf dan voorheen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Gerda Beckers boeken
  Gerda Beckers - De Weg Naar Ware Vrouwelijke Kracht

  Gerda Beckers is een veelzijdig getalenteerd kinesitherapeute/fysiotherapeute die zich door de jaren heen verder bekwaamd heeft in relaxatietherapie, psychomotorische therapie, acupressuur, cranio-sacraal therapie, cranio-connectieve therapie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Andrea Harm boeken
  Andrea Harm - Diepere emoties beter begrijpen - inzichtkaarten

  Inzichtkaarten -voor emotioneel evenwicht, meer geluk en innerlijke rust.Je bewust zijn van je stemmingen, gedachten, gevoelens en emoties maakt je krachtiger. Het maakt je vaardiger om met relaties om te gaan, en met het leven in het algemeen. Deze kaarten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Bas Klinkhamer boeken
  Bas Klinkhamer - Dromen & nachtmerries

  'Bas klinkhamer kan als de beste dromen uitleggen.' Anita Witzier Dromen hebben impact, ongeacht de waarde die je eraan hecht. Stoere kerels kunnen van slag zijn door een nachtmerrie, volwassen vrouwen de hele dag ongemakkelijk na een droom over een collega… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99