Boeken over psychologie

 • Edel Maex boeken
  Edel Maex - Wat mindfulness niet is

  'Het begon met mensen die in hun meditatiepraktijk een manier gevonden hadden om met pijn om te gaan, met verdriet, met al die dingen die het leven ons ongevraagd brengt. Het kreeg de naam mindfulness. De eerste jaren moesten we moeite doen om uit te leggen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Dan Ariely, Jeff Kreisler boeken
  Dan Ariely, Jeff Kreisler - Geld en gedrag

  Geld knoeit met ons hoofd. We gaan er minder rationeel mee om dan we denken: zo vallen we ten prooi aan te veel kleine uitgaven, kennen we de valkuil van budgetten niet en overschatten we bijvoorbeeld de verkoopwaarde van ons huis. Dan Ariely - misschien wel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Sara Van Wesenbeeck boeken
  Sara Van Wesenbeeck - Het handboek voor de spitsuurvrouw (POD)

  Is hollen door het leven de enige sport die je beoefent? Ben je op slaapdieet en doe je aan laptop-lunchen en multitasken in de hoop elke dag nog wat extra tijd te winnen? Is brandjes blussen je specialiteit? Lijkt je leven, net als dat van veel vrouwen, één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Andrea Luijten, Harry Vos boeken
  Andrea Luijten, Harry Vos - De helende kracht van je emoties

  Met de Triskelmethode leer je de psychologische oorzaken van klachten herkennen en aan te pakken. Het principe is simpel: je emoties hebben een belangrijke boodschap voor je en als je weet hoe je daarnaar kunt luisteren, kun je hun energie inzetten voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Berthold Gunster boeken
  Berthold Gunster - Omdenken in communicatie

  Omdenken in communicatie is het zusje van de bestseller Omdenken, waarvan meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in allerlei… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Héctor García, Francesc Miralles boeken
  Héctor García, Francesc Miralles - Ikigai

  Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Juliette Liber, Gerly de Boo boeken
  Juliette Liber, Gerly de Boo - Meer zelfcontrole, minder boos set 6ex.

  Meer zelfcontrole, minder boos is een filmisch ondersteunde training voor kleine groepen kinderen met LVG-problematiek die specifieke gedragsproblemen vertonen zoals boos en agressief gedrag, ongehoorzaamheid, brutaliteit en opstandigheid. De training is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  62,50
 • Juliette Liber, Gerly de Boo boeken
  Juliette Liber, Gerly de Boo - Meer zelfcontrole, minder boos

  Meer zelfcontrole, minder boos is een filmisch ondersteunde training voor kleine groepen kinderen met LVG-problematiek die specifieke gedragsproblemen vertonen zoals boos en agressief gedrag, ongehoorzaamheid, brutaliteit en opstandigheid. De training is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Frederike Bannink, Frenk Peeters boeken
  Frederike Bannink, Frenk Peeters - Positieve psychiatrie

  Het eerste boek in Nederland over positieve psychiatrie. In Positieve psychiatrie staat de mens centraal, niet de ziekte. Positieve psychiatrie staat voor een gepersonaliseerde benadering met als doel het bevorderen van welbevinden. Naast klachtgericht wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Maggy van Eijk boeken
  Maggy van Eijk - Onthoud dit als je verdrietig bent

  'Ik heb weinig geduld voor zelfhulpboeken, maar ik maak een uitzondering voor Onthoud dit als je verdrietig bent. Maggy van Eijk heeft humor, relativeringsvermogen en kan goed observeren.' – Arnon Grunberg 'Maggy voelt als een vriendin. Dit boek zit vol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Walter Matthys, Christine Boersma boeken
  Walter Matthys, Christine Boersma - Brutaal, boos en agressief gedrag op school

  Kinderen kunnen brutaal reageren op een opdracht van hun juf of meester. Sommige kinderen worden heel erg boos als de leraar een opmerking maakt over hun werk. Of ze schoppen een ander kind dat alleen maar een grapje maakt. Wanneer kinderen dit sociaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kim S. Golding boeken
  Kim S. Golding - Verbindende verhalen

  Het werken met levensverhalen (life story work) kan herstel ondersteunend werken na trauma en stress. In dit boek zijn 21 verhalen van Kim Golding opgenomen die zij in haar therapeutische werk met kinderen, jongeren en volwassenen creëerde. Het zijn op maat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Chris WILLARD, Mitch ABBLETT boeken
  Chris WILLARD, Mitch ABBLETT - Mindfulness - Kaartenset

  Sta bewuster in het leven, ervaar minder stress en laat je minder afleiden dankzij deze mindfulnesskaarten boordevol oefeningen die je altijd en overal kunt uitvoeren. Ze helpen je om die vaardigheden te ontwikkelen, zoals compassie en aanwezig zijn in het nu,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marieke Zwinkels boeken
  Marieke Zwinkels - 40 dagen liefde voor jezelf

  Gelukkig zijn en van jezelf houden gaan hand in hand en het zijn geen zaken die zomaareven ontstaan. Er wordt soms wat vanzelfsprekend over gedaan. 'Geluk is een keuze!' wordt dan gezegd. Of: 'Natuurlijk hou ik van mezelf!' Maar in de praktijk is liefde voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • American Psychiatric Association boeken
  American Psychiatric Association - SCID-5-S

  SCID-5-S. Gestructureerd klinisch interview voor DSM-5 Syndroomstoornissen (voorheen SCID-I). Het SCID-5-S Interview bestaat uit 347 vragen. Voor de SCID-5-S zijn de scoreformulieren los verkrijgbaar. Het interview wordt geleverd met handleiding.De SCID-5-P is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  139,95
 • Tony Crabbe boeken
  Tony Crabbe - Nooit meer te druk

  In de bestseller Nooit meer te druk gebruikt Tony Crabbe nieuw psychologisch onderzoek om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we hebben het te druk. Al 100.000 mensen gingen je met dit boek voor in de zoektocht naar een opgeruimder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • American Psychiatric Association boeken
  American Psychiatric Association - SCID-5-S: Scoreformulieren (50 ex.)

  Scoreformulier behorend bij SCID-5-S. Gestructureerd klinisch interview voor DSM-5 Syndroomstoornissen (voorheen SCID-I). Pak à 50 stuks. (Losbladig)

  Lees meer...
  89,50
 • The Mindfulness Project boeken
  The Mindfulness Project - Mindful in de natuur

  Het creatieve mindfulness werkboek met 60 oefeningen voor buiten. Na het succes van Ik ben hier nu komt The Mindfulness Project met Mindful in de natuur. Waar het in het eerste boek vooral ging om mindful momenten te creëren en te mediteren, gaat Mindful in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Kimberley Abbott boeken
  Kimberley Abbott - Onder Controle

  Wat maakt een omgeving? Een plek, een ruimte, een gebied? Een interactie? Of is een omgeving meer een sfeer, een persoonlijke interpretatie? Een ervaring die wij zelf creëren?Onder controle geeft inzicht in de complexe innerlijke wereld van de mens en gaat in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Gary John Bishop boeken
  Gary John Bishop - Unfu*k Yourself

  Dit is een gids zonder bullshit, die een eerlijke no-nonsense aanpak biedt om je te helpen je over zelfopgelegde beperkingen heen te zetten.Het zijn geen andere mensen die je in de weg staan, het zijn niet eens je omstandigheden die je blokkeren. Je staat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Nadia van der Spek, Vincent Willemsen, Kitty Knipscheer-Kuipers, Irma Verdonck-de Leeuw, William S. Breitbart, Shannon R. Poppito boeken
  Nadia van der Spek, Vincent Willemsen, Kitty Knipscheer-Kuipers, Irma Verdonck-de Leeuw, William S. Breitbart, Shannon R. Poppito - Kanker en persoonlijke zingeving

  Dit werkboek hoort bij het Meaning-centered Psychotherapy (MCP), een psychotherapeutische interventie die oorspronkelijk in Amerika is ontwikkeld door W. Breitbart. Doel van deze evidence based behandeling is het vergroten en versterken van een gevoel van zin-… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Michel Taal boeken
  Michel Taal - Faalkracht

  Innoveren en risico’s nemen is belangrijker dan ooit. En dus ook het loslaten van de angsten en beperkende gedachten die je in je comfortzone houden. Maar hoe doe je dat? Michel Taal combineerde inzichten op het gebied van gamification en evolutionaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ludo Driesen boeken
  Ludo Driesen - Het verhaal van Thomas

  Als ouders uit elkaar gaan, is dat voor kinderen een ingrijpend gebeuren dat ze moeten verwerken. Allerlei gedachten en gevoelens steken de kop op. Ook een loyaliteitsconflict kan optreden. Ieder kind zal de echtscheiding van zijn ouders op zijn eigen manier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik, Robert Didden boeken
  Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik, Robert Didden - Casusboek LVB en verslaving

  Het Handboek verslaving en licht verstandelijke beperking is een praktisch handboek voor de professional dat het stevige theoretische fundament biedt waar deze complexe en specifieke problematiek om vraagt. Deze geheel herziene opvolger van Iedereen gebruikt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Harry Morres boeken
  Harry Morres - Levenskunst

  Het doel van levenskunst is om emotioneel stabiel te kunnen blijven door de nadruk te leggen op het bewust leren ervaren van een balans tussen de polariteiten van het dagelijks leven. In dit boek wordt een cursus beschreven, die de nadruk legt op het bewust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95