Boeken over psychologie

 • Marleen Schefferlie boeken
  Marleen Schefferlie - Pijn is persoonlijk

  'Pijn is persoonlijk' van Marleen Schefferlie is zowel haar eigen 'pijn-cv' als het verhaal van tien lotgenoten: zij lijden aan fybromyalgie en andere chronische pijn. Eén op de vijf mensen heeft chronische pijn in de vorm van bijvoorbeeld reuma, migraine of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • John Gray boeken
  John Gray - Voorbij Mars en Venus

  Nooit eerder was de liefde zo ingewikkeld, nooit eerder was John Gray zo goed – met voorwoord van Goedele Liekens Een kwart eeuw na het meesterwerk Mannen komen van mars, vrouwen komen van Venus zijn relaties enorm veranderd. Vrouwen zijn nauwelijks meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bas Klinkhamer boeken
  Bas Klinkhamer - Dromen & nachtmerries

  'Bas klinkhamer kan als de beste dromen uitleggen.' Anita Witzier Dromen hebben impact, ongeacht de waarde die je eraan hecht. Stoere kerels kunnen van slag zijn door een nachtmerrie, volwassen vrouwen de hele dag ongemakkelijk na een droom over een collega… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Elke Van Hoof boeken
  Elke Van Hoof - Eerste hulp bij stress & burn-out

  Stress is goed. Ja, je leest het goed. Meer nog: stress is noodzakelijk. Stress zorgt ervoor dat je uit je comfortzone komt en een betere versie van jezelf wordt. We hebben allemaal een gezonde portie stress nodig in ons leven, anders zouden we niks bereiken.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Els Kors, Kristel Bijen, Rik Knipschild, Harmien Koopmans, Karien Kroeze, Doenja van Leeuwaarden, Omar Gudino, Marylène Cloitre boeken
  Els Kors, Kristel Bijen, Rik Knipschild, Harmien Koopmans, Karien Kroeze, Doenja van Leeuwaarden, Omar Gudino, Marylène Cloitre - Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten - Protocol

  Dit behandelprotocol helpt cognitief gedragstherapeuten, psychologen/orthopedagogen, psychotraumatherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners bij de behandeling van jongeren die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ernst-Jan Pfauth boeken
  Ernst-Jan Pfauth - Dankboek

  Ken je de neiging om te denken: hoe kan mijn werk beter? Hoe kan mijn leven beter? Hoe kan ik beter? In onze prestatiemaatschappij streven we constant naar een betere versie van onszelf. Geen wonder dat meer dan een miljoen Nederlanders burn-outklachten hebben… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Elke Van Hoof boeken
  Elke Van Hoof - Eerste hulp bij hoogsensitiviteit

  Raak je snel overprikkeld? Lijkt het soms alsof je veel meer tijd nodig hebt dan anderen om een beslissing te nemen? En zinderen zowel positieve als negatieve emoties lang bij je na? Dan is de kans groot dat je hoogsensitief bent. Je bent zeker niet de enige;… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Alex Korb boeken
  Alex Korb - De opwaartse spiraal

  Breek uit de neerwaartse spiraal van depressie! Soms voelt alles zwaar en zinloos. Dat gevoel hebben we allemaal wel eens. Het is een natuurlijk bijproduct van de complexe bedrading in onze hersenen. Voor de meeste mensen is het slechts een vluchtig gevoel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Chiquita Bijland boeken
  Chiquita Bijland - Glimlachend

  Een inspirerend en informatief boek voor iedereen die het verschil wil maken. Voor wie de glimlach wil laten regeren. Gewoon omdat jij dat wilt en niet omdat het moet. Ontdek de kracht van Glimlachend Leven en Werken. Lees de geheimen en de effecten. Maak ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Corinne Sweet boeken
  Corinne Sweet - Het ontpiekerboekje

  Oefeningen voor kalmte, waar je ook bent We kunnen onszelf helemaal gek piekeren. Over werk, collega's, hypotheken, relaties en vriendschappen. Wat onschuldig begint met een beetje zorgen maken, kan zich ontwikkelen tot dagelijkse stress, angsten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jelle Jolles boeken
  Jelle Jolles - Het tienerbrein MIDPRICE, Over de adolescent tussen biologie en omgeving

  Een must read voor ouders, maar evenzeer voor leraren, voor coaches in sport en muziek en voor opvoedprofessionals.Je zoon van 15 is slim en verstandig. Waarom doet hij dan soms van die ongelooflijk domme dingen? En waarom vindt hij zijn smartphone en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Peter Rober boeken
  Peter Rober - Lief en leed

  "Voor we beginnen, wil ik duidelijk zijn. Ik wil niet dat je mij behandelt als een geval. Ik wil dat je naar me luistert." Zo begint dit boek, waarin we stemmen horen die vaak niet gehoord worden. Het zijn de stemmen van mensen die in psychotherapie zijn. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Nadia van der Spek, Vincent Willemsen, Kitty Knipscheer-Kuipers, Irma Verdonck-de Leeuw, William S. Breitbart, Shannon R. Poppito boeken
  Nadia van der Spek, Vincent Willemsen, Kitty Knipscheer-Kuipers, Irma Verdonck-de Leeuw, William S. Breitbart, Shannon R. Poppito - Kanker en persoonlijke zingeving

  Dit werkboek hoort bij het Meaning-centered Psychotherapy (MCP), een psychotherapeutische interventie die oorspronkelijk in Amerika is ontwikkeld door W. Breitbart. Doel van deze evidence based behandeling is het vergroten en versterken van een gevoel van zin-… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Frank van Marwijk boeken
  Frank van Marwijk - Lichaamstaal

  Er gaat niets boven een persoonlijk gesprek. Maar hoe vaak heb je je niet vergist in de mooie praatjes en de blauwe ogen van je gesprekspartner? Reken af met leugens, twijfels en verkeerde indrukken en ontdek hoe je met kennis van lichaamstaal mensen feilloos… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Fredrike Bannink, Pieter Jansen boeken
  Fredrike Bannink, Pieter Jansen - Positieve gezondheidszorg

  Gezondheid is niet hetzelfde als de afwezigheid van ziekte. Enige jaren geleden kwam men tot een betere omschrijving van het begrip 'gezondheid' dan de oude omschrijving van de WHO. Daarmee werd gezondheid een dynamisch begrip: een vermogen of kracht. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Christel Petitcollin boeken
  Christel Petitcollin - Feel good raadgever - opkomen voor jezelf

  Leren assertief zijn en nee durven zeggen. Veel mensen betreuren het dat ze niet voor zichzelf durven opkomen, dat ze geen 'nee' durven zeggen en ze lijden onder alle negatieve gevolgen daarvan in hun leven... Denkt u ook dat u geen nee kunt zeggen? Eigenlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Meik Wiking boeken
  Meik Wiking - Lykke

  HET IS DUIDELIJK WAAROM DENEMARKEN VAAK HET GELUKKIGSTE LAND TER WERELD WORDT GENOEMD: NIET ALLEEN ZIJN WERK EN PRIVÉ PERFECT IN BALANS, HEBBEN DENEN GRATIS HOGER ONDERWIJS EN TREINEN DIE ALTIJD OP TIJD RIJDEN, MAAR ZE STEKEN PER HUISHOUDEN OOK VAKER KAARSEN… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Christopher Willard, Amy Saltzman boeken
  Christopher Willard, Amy Saltzman - Mindfulness met kinderen en jongeren

  Mindfulness is bewust aandacht geven, het tegenovergestelde van handelen op de automatische piloot. Door bewust aandacht te geven ontstaat ruimte voor inzicht en vanuit inzicht ontstaat ruimte voor het maken van keuzes. Door kennis te maken met de beschreven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • JoAnne Pedro-Carroll boeken
  JoAnne Pedro-Carroll - Kinderen op de eerste plaats

  Een scheiding is zeer ingrijpend, voor zowel ouders als kinderen. JoAnne Pedro-Carroll laat in dit boek zien dat kinderen er met de juiste hulp ook sterker uit kunnen komen dan ze voor die tijd waren. 'Kinderen op de eerste plaats' vertelt hoe je met kinderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jos Olgers boeken
  Jos Olgers - De binnenwereld spreekt

  De Binnenwereld Spreekt is het 3e boek van Jos Olgers. Het behandelt de onderbewuste processen, die ons welbevinden bepalen. 1. Inleiding De inleiding begint met een zin, die de basis is van dit boek: communicatie met de binnenwereld geeft de mens de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Fleur van Groningen boeken
  Fleur van Groningen - Leven zonder filter

  Voel jij je anders dan de meeste mensen? Krijg je meer indrukken binnen? Ben je sneller moe? Maar heb je ook meer oog voor detail? Ervaar je intense emoties, voel je anderen makkelijk aan en streef je naar diepgaande contacten? Dan ben jij mogelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joseph LeDoux boeken
  Joseph LeDoux - Angstig

  Angstig biedt een nieuwe kijk op bewustzijn en emoties, met name vrees en angst, en op de stoornissen die ermee samenhangen. Veel van wat ons brein doet, gebeurt niet-bewust. Onze bewuste geest construeert vervolgens een verklaring voor wat we ervaren. Emoties… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Nicholas Arnst boeken
  Nicholas Arnst - Nicholas

  In het razend populaire tv-programma Nicholas trekt illusionist Nicholas Arnst de straat op om argeloze voorbijgangers op straat en Bekende Vlamingen te verbazen met zijn street magic. Mysterieuze verdwijningen, coole kaarttrucs en andere vingervlugge close-up… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Oeds-Jan Postma boeken
  Oeds-Jan Postma - Miljonair met een gewone baan

  Een miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Nooit meer werken, alles doen wat je wilt. Maar waarom zou je het bij dromen laten? Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt. Om miljonair te worden hoef je niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Sentini Grunberg boeken
  Sentini Grunberg - Joyful ondernemen

  Met een voorwoord van Jörgen Raymann. Welke stappen zorgen voor succesvol ondernemerschap? Wat is de inspiratiebron tijdens de reis vol hoogte- en dieptepunten? Hoe kun je zelf joyful ondernemen? In dit boek neemt spreker, ondernemer en netwerkkoningin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99