Boeken over psychologie

 • Mark Kinet, Trees Traversier, Sjef Houppermans boeken
  Mark Kinet, Trees Traversier, Sjef Houppermans - Psychoanalyse en cultuur Dwingende vrijheid

  Er wordt weleens gezegd dat we in een dwingende tijd leven, waar autoriteit zoek is. Na de dood van God en het einde van de Grote Verhalen zijn we meer dan ooit tot vrijheid veroordeeld. We kunnen ons dan bijvoorbeeld overgeleverd voelen aan allerlei tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Bea Kalter boeken
  Bea Kalter - En nu... digitaal detoxen

  Hoe moet dat eigenlijk, leven? Vaak doen we maar wat. Meestal werkt dat verrassend goed, soms pakt het wat minder fraai uit. Voor de momenten waarop je zin hebt in een gebruiksaanwijzing 'leren-surfen-op-de-golven-van-het-leven' is er de En nu...-reeks. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Daniel Pick boeken
  Daniel Pick - Psychoanalyse

  Al ruim honderd jaar lopen de meningen over psychoanalyse uiteen. Diverse ideeën uit de psychoanalyse, zoals het oedipuscomplex, zijn wijd bekend en voer voor gesprek. In dit Elementaire Deeltje geeft Daniel Pick een heldere en levendige introductie op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Ron de Wit boeken
  Ron de Wit - Stress in perspectief

  Langdurige stress heeft een grote invloed op ons leven. Het beïnvloedt ons functioneren waardoor we niet goed met problemen om kunnen gaan. Daarnaast veroorzaakt het een akelig getrest gevoel waar we last van hebben en vanaf willen. Bovendien vergroot het het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Pol Craeynest, Miet Craeynest, Stijn Meuleman boeken
  Pol Craeynest, Miet Craeynest, Stijn Meuleman - Algemene psychologie 4de ed.

  Wat is psychologie, hoe is ze als wetenschap ontstaan en hoe verschilt ze van gewone mensenkennis? Wat is de relatie tussen de hersenen en ons gedrag? Nemen wij allemaal dezelfde werkelijkheid waar? Hoe betrouwbaar is ons geheugen? Zijn intelligentietests echt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Sophia Wang, Abraham M. Nussbaum boeken
  Sophia Wang, Abraham M. Nussbaum - Psychische klachten bij ouderen - Diagnose en behandeling

  Psychiatrische stoornissen komen op latere leeftijd frequent voor. In de huisartsenpraktijk en in het ziekenhuis bestaat een groot deel van de patie?nten uit ouderen die zowel somatische als psychiatrische stoornissen hebben. In Psychische klachten bij ouderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,95
 • Rolf Dobelli boeken
  Rolf Dobelli - De kunst van goed leven

  Op zoek naar de weg naar geluk? Hier vind je er 52! Meer dan ooit zijn we op zoek naar de formule voor een goed leven. Wat maakt ons echt gelukkig? Is het beter om ongeluk proberen te vermijden in plaats van geluk na te streven? We verspillen ontzettend veel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Steven de Groot boeken
  Steven de Groot - Relatieschoonheid

  In Relatieschoonheid beschouwt dr. Steven de Groot een relatieals een idee tussen en van twee partners. Een idee, een construct,de relatie als mentale plaats van ontmoeting, met de belangrijksteesthetische kenmerken van identificatie, samen &… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Harry Stroeken boeken
  Harry Stroeken - Na de psychoanalyse. een terugblik

  Psychoanalyse lijkt heel eenvoudig. Wat is er immers makkelijker dan totale vrijheid tot spreken met als enige taak alles te zeggen wat bij je opkomt? Echter, aanvankelijk is dat wellicht een bevrijdende ervaring, maar na verloop van tijd wordt dat moeilijker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Kent Hoffman, Glen Cooper, Bert Powell, Christine M. Benton boeken
  Kent Hoffman, Glen Cooper, Bert Powell, Christine M. Benton - Een kind dat zich veilig voelt

  Iedere ouder wil het beste voor haar of zijn kind, maar veel ouders voelen een druk om perfect te zijn en geen fouten te maken. Ze vergeten daardoor bijna wat hun kind werkelijk nodig heeft om zich emotioneel veilig te voelen, terwijl een veilige gehechtheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Mirabelle Schaub-de Jong, Bernard van de Beek boeken
  Mirabelle Schaub-de Jong, Bernard van de Beek - Intervisie leren (derde druk) - Een methode voor professionele ontwikkeling

  Intervisie leren is bedoeld voor studenten en professionals die doelbewust en gestructureerd willen werken aan hun professionele ontwikkeling door gebruik te maken van intervisie. In het boek wordt uitgelegd wat onder intervisie wordt verstaan en hoe het kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Ken Mogi boeken
  Ken Mogi - Ikigai

  Veel Japanners hebben van nature een ikigai, een reden om 's morgens op te staan. Het wordt ook vaak omschreven als 'het geheim voor een lang en gelukkig leven'. Je vindt ikigai in zowel kleine alledaagse als grote dingen, in de ochtendlucht of een promotie.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • David Dewulf, Nina Van Herwegen boeken
  David Dewulf, Nina Van Herwegen - Zelfcompassie voor je kids - oefeningen

  Lief zijn voor jezelf, dat is wat zelfcompassie is. Het klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet altijd. Grommy steekt er namelijk vaak een stokje voor. Gelukkig krijg je in dit boek wijze raad van Hartenlief en Pol de Trol. Want ja, liefde en wijsheid gaan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Mithu Storoni boeken
  Mithu Storoni - Stressproof

  * Wat is de beste tijd om te sporten, en kun je ook te veel sporten?* Welke voedingsmiddelen hebben een positief effect op het brein, en welke niet?* Hoe kun je muziek, beweging en motivatie inzetten om je brein een boost te geven en veerkrachtig te blijven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Danielle Marchant boeken
  Danielle Marchant - Pauze

  Altijd maar doorgaan, stress en oververmoeidheid. Veel mensen lopen tegen een burn out aan. Haal diep adem en pauzeer. Voorkom een burn out en neem op tijd rust. Pauze laat je inzien hoe je dit doet.Vind balans Ga jij ook altijd maar door, en heb je het gevoel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Kasper Bormans boeken
  Kasper Bormans - Een nieuw geheugenpaleis

  Geef herinneringen een plaats bij mensen met dementie Vergroot het thuisgevoel in een vreemde of vertrouwde omgevingOntdek nieuwe gespreksonderwerpen via een gedeelde activiteitOm de vier seconden krijgt ergens in de wereld iemand te horen dat hij of zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Sarah Vermunt boeken
  Sarah Vermunt - Careergasm

  No-nonsenseadvies voor mensen die iets willen veranderen op werkgebied. Wat is een careergasm? Voelt dat net zo goed als het klinkt? Jazeker. Een careergasm krijg je als je werk goed voelt. Echt goed. Zoals een Marvin Gaye-liedje. Alsof jij en je baan voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Yolande de Best boeken
  Yolande de Best - Oma en opa 2.0

  In het boek Oma en opa 2.0 worden openhartige en aansprekende verhalen verteld over de meest uiteenlopende grootouders: de werkende oma, de zorg opa, de oma van een donor-kleinkind, de gescheiden oma, de oma van een transgender kleinkind, de geëmigreerde opa,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Demuynck Joost boeken
  Demuynck Joost - Inleidingen in de lacaniaanse psychoanalyse

  Inleidingen in de lacaniaanse psychoanalyse wil een inzicht bieden in het denken van Lacan, een denken dat steeds door zijn praktijk werd geïnspireerd. Het boek werd circulair geschreven, net zoals een psychanalyse verloopt. Het behandelt concepten zoals het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Lynne McTaggart, Ananto Dirksen boeken
  Lynne McTaggart, Ananto Dirksen - Het Intentie-effect. The power of eight

  In 'Het Intentie-effect: The Power of Eight' onthult Lynne McTaggart (bekend van 'Het Veld' en 'Het Intentie-experiment') de bijzondere resultaten van meer dan tien jaar wetenschappelijk onderzoek en experimenten met groepen op het gebied van gedachtekracht.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Marieke Proper boeken
  Marieke Proper - Red Je Relatie Survivalgids voor koppels

  Heb je het gevoel dat je vastloopt in jouw relatie? Voel jij je niet begrepen? In Red Je Relatie geef ik antwoord op al jouw vragen rondom relatieproblemen. Wil je een scheiding voorkomen en niet naar een relatietherapeut? Dit relatieboek helpt je stap voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,55
 • Jack Schaffer, Emil R. Rodolfa boeken
  Jack Schaffer, Emil R. Rodolfa - Kompas ICD-10-CM

  Voor classificatie van psychische stoornissen bestaan twee systemen. De DSM (Diagnostic and Statistical Manual) van de Amerikaanse Psychiatrische Associatie en de ICD (International Classification of Diseases) van de Wereldgezondheidsorganisatie. Beide… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Esther Perel boeken
  Esther Perel - Liefde in verhouding

  Een affaire: het kan een liefdespaar beroven van hun relatie, hun geluk, hun identiteit. En toch weten we maar weinig over dit eeuwenoude taboe, dat wereldwijd wordt veroordeeld maar ook wereldwijd gebeurt. De afgelopen tien jaar heeft de gelauwerde therapeut… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nicholas Arnst boeken
  Nicholas Arnst - Nicholas

  In het razend populaire tv-programma Nicholas trekt illusionist Nicholas Arnst de straat op om argeloze voorbijgangers op straat en Bekende Vlamingen te verbazen met zijn street magic. Mysterieuze verdwijningen, coole kaarttrucs en andere vingervlugge close-up… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • David A. Crenshaw, Robert Brooks, Sam Goldstein boeken
  David A. Crenshaw, Robert Brooks, Sam Goldstein - Veerkracht versterken met speltherapeutische interventies

  Ooit werd veerkracht beschouwd als iets waar maar weinig mensen over beschikken. Uit onderzoek blijkt steeds meer dat iedereen voldoende veerkracht kan ontwikkelen om tegenslagen te overwinnen. In dit boek beschrijven deskundigen diverse creatieve manieren om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90