Boeken over psychologie

 • Kasper Bormans boeken
  Kasper Bormans - Een nieuw geheugenpaleis

  Geef herinneringen een plaats bij mensen met dementie Vergroot het thuisgevoel in een vreemde of vertrouwde omgevingOntdek nieuwe gespreksonderwerpen via een gedeelde activiteitOm de vier seconden krijgt ergens in de wereld iemand te horen dat hij of zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Nicole Vliegen, Eileen Tang, Patrick Meurs boeken
  Nicole Vliegen, Eileen Tang, Patrick Meurs - Van kwetsuur naar litteken

  Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn. Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Danielle Marchant boeken
  Danielle Marchant - Pauze

  Altijd maar doorgaan, stress en oververmoeidheid. Veel mensen lopen tegen een burn out aan. Haal diep adem en pauzeer. Voorkom een burn out en neem op tijd rust. Pauze laat je inzien hoe je dit doet.Vind balans Ga jij ook altijd maar door, en heb je het gevoel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Demuynck Joost boeken
  Demuynck Joost - Inleidingen in de lacaniaanse psychoanalyse

  Inleidingen in de lacaniaanse psychoanalyse wil een inzicht bieden in het denken van Lacan, een denken dat steeds door zijn praktijk werd geïnspireerd. Het boek werd circulair geschreven, net zoals een psychanalyse verloopt. Het behandelt concepten zoals het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Gwenda Schlundt Bodien boeken
  Gwenda Schlundt Bodien - Progressiegesprekken

  Een goed gesprek geeft veel voldoening. Als je goed in gesprek bent met anderen, versterkt dat jullie perceptie van verbondenheid. Na afloop van een dergelijk gesprek hebben jullie meer energie en allerlei creatieve ideeën. Je voelt je dan competent, autonoom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sue Johnson boeken
  Sue Johnson - Houd me vast DL

  dwarsligger 480 Sue Johnson Houd me vast We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid en soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig. Die hulp komt van dr. Sue Johnson, ontwikkelaar van de Emotionally Focused Couple Therapy (EFT). Met Houd me… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jack Schaffer, Emil R. Rodolfa boeken
  Jack Schaffer, Emil R. Rodolfa - Kompas ICD-10-CM

  Voor classificatie van psychische stoornissen bestaan twee systemen. De DSM (Diagnostic and Statistical Manual) van de Amerikaanse Psychiatrische Associatie en de ICD (International Classification of Diseases) van de Wereldgezondheidsorganisatie. Beide… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Steef Oskarsson boeken
  Steef Oskarsson - Oefenboek faalangst

  Faalangst is een veel voorkomend probleem. Leerkrachten op scholen zien dagelijks wel leerlingen die er last van hebben. Faalangst is de spanning of angst die je ervaart in situaties waarin je beoordeeld wordt of een prestatie moet leveren. Je lichaam geeft… (Losbladig)

  Lees meer...
  29,95
 • John Gray boeken
  John Gray - Voorbij Mars en Venus

  Nooit eerder was de liefde zo ingewikkeld, nooit eerder was John Gray zo goed – met voorwoord van Goedele Liekens Een kwart eeuw na het meesterwerk Mannen komen van mars, vrouwen komen van Venus zijn relaties enorm veranderd. Vrouwen zijn nauwelijks meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Agnes van Minnen boeken
  Agnes van Minnen - Verlamd van angst - Herstellen na seksueel misbruik

  Waarom heb ik niet geschreeuwd? Waarom heb ik me niet verzet? Waarom heb ik niemand iets verteld? Waarom deed ik wat de dader vroeg? Waarom ging ik keer op keer terug?Veel vrouwen - en mannen - die slachtoffer zijn van seksueel misbruik kampen met deze vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Edwin Selij boeken
  Edwin Selij - Breek je vrij!

  Ben jij een piekeraar of zit je vast in je denken? Heb je vaak last van negatieve gevoelens? Heb je een probleem waar je al jaren mee rondloopt, maar lukt het je niet om hem op te lossen? Voorkom dat je met dit nare gevoel blijft zitten en ga aan de slag!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Emilie Kuijpers-de Vries boeken
  Emilie Kuijpers-de Vries - IK

  Ben jij de IK die het gevoel heeft dat er meer in het leven zit? Dat het intenser, completer, helderder, dieper, avontuurlijker, gepassioneerder, liefdevoller, lichter, plezieriger, vrijer, fantastischer, succesvoller, of anderszins mooier kan. Dit boek laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Joke Verweerd boeken
  Joke Verweerd - Kiplekker!

  Als je ernstig ziek bent, valt de grond onder je voeten vandaan. In dit luchtig-serieuze boekje gaat Joke Verweerd in gesprek met zichzelf en met lotgenoten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Joop Fenstra boeken
  Joop Fenstra - Zelfhypnose ... je kunt het zelf doen

  Hypnose is een krachtig fenomeen, dat toegepast wordt bij het behandelen van diverse klachten, onder andere: fobieën, pijn en verslavingen, zoals roken. Daarnaast kan het heel goed helpen bij het versterken van zelfvertrouwen, afvallen of het overwinnen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nadia van der Spek, Vincent Willemsen, Kitty Knipscheer-Kuipers, Irma Verdonck-de Leeuw, William S. Breitbart, Shannon R. Poppito boeken
  Nadia van der Spek, Vincent Willemsen, Kitty Knipscheer-Kuipers, Irma Verdonck-de Leeuw, William S. Breitbart, Shannon R. Poppito - Behandelprotocol zingevingsgerichte groepstherapie voor mensen met kanker

  ?Dit behandelprotocol helpt therapeuten bij het geven van zingevingsgerichte groepstherapie bij mensen met kanker. Het geeft behandelaren informatie over de invloed van zingeving bij kanker. Daarnaast geeft dit boek ze een heldere structuur van de therapie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Michiel van Elk boeken
  Michiel van Elk - Extase - Over de Godhelm en andere religieuze experimenten

  'Was dit God of Satan die ons probeerde te misleiden? Was er sprake van massapsychose? In hoeverre waren mijn ervaringen het gevolg van suggestie, intui?tie of van mijn innerlijke zoektocht naar mijn emotionele zelf?' (Michiel van Elk in Extase) Sommige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Matthijs Steeneveld boeken
  Matthijs Steeneveld - Optimisme - Hoop - Veerkracht - Zelfvertrouwen

  Optimisme - Hoop - Veerkracht - Zelfvertrouwen helpt de lezer om effectiever om te gaan met stress, tegenslagen en uitdagingen. Een toegankelijk en praktisch boek dat stevig verankerd is in de wetenschap van de positieve psychologie. 'Wat is een optimist? Van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Nicholas Arnst boeken
  Nicholas Arnst - Nicholas

  In het razend populaire tv-programma Nicholas trekt illusionist Nicholas Arnst de straat op om argeloze voorbijgangers op straat en Bekende Vlamingen te verbazen met zijn street magic. Mysterieuze verdwijningen, coole kaarttrucs en andere vingervlugge close-up… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Corinne Sweet boeken
  Corinne Sweet - Het ontpiekerboekje

  Oefeningen voor kalmte, waar je ook bent We kunnen onszelf helemaal gek piekeren. Over werk, collega's, hypotheken, relaties en vriendschappen. Wat onschuldig begint met een beetje zorgen maken, kan zich ontwikkelen tot dagelijkse stress, angsten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Bas Klinkhamer boeken
  Bas Klinkhamer - Dromen & nachtmerries

  'Bas klinkhamer kan als de beste dromen uitleggen.' Anita Witzier Dromen hebben impact, ongeacht de waarde die je eraan hecht. Stoere kerels kunnen van slag zijn door een nachtmerrie, volwassen vrouwen de hele dag ongemakkelijk na een droom over een collega… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Fleur van Groningen boeken
  Fleur van Groningen - Dat kleine geluk

  Fleur is zesentwintig als haar poging om 'normaal te zijn zoals iedereen' jammerlijk mislukt. Haar leven, gebouwd op de fundamenten van andermans normen en waarden, stort in. Op korte tijd verliest ze haar relatie, haar job en haar toekomstverwachtingen. Er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Herman Beuker, Ernie Beuker boeken
  Herman Beuker, Ernie Beuker - Gedachtemanagement Gedachtenanalyse een zelftraining

  Gedachtenanalyse Er zitten fouten in het denken van de mens. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek naar hoe mensen denken en de effecten hiervan. Hoe je denkt heb je geleerd van de mensen uit je jeugd. De fouten worden daarbij ook doorgegeven en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ilse Van den Daele, Karin Nauwelaerts boeken
  Ilse Van den Daele, Karin Nauwelaerts - Hoogsensitiviteit @ work

  Je kunt geen krant openslaan of er staat een artikel in over stress. De werkdruk vandaag is hoog en als je hoogsensitief bent, heb je vaak meer dan andere mensen moeite om daar goed mee om te gaan. Nochtans beschik je als hoogsensitieve medewerker over heel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marieke van Buytene, Ria Roelands boeken
  Marieke van Buytene, Ria Roelands - Plassen zijn om in te spetteren

  Spring in je creativiteit! Kinderen gebruiken hun creativiteit van nature. Bij volwassenen verdwijnt creativiteit vaak naar de achtergrond. De oplossing: start met eenvoudige oefeningen om weer ideeën te krijgen en te uiten. Plassen zijn om in te spetteren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Nelleke van der Boon, Hedwig van Bakel boeken
  Nelleke van der Boon, Hedwig van Bakel - Modified Interaction Guidance (MIG)

  Dit boek geeft behandelaren werkend binnen het veld van Infant Mental Health en trauma inzicht in de videofeedbackmethode Modified Interaction Guidance (MIG). Deze methode voor jonge kinderen (0 – 6 jaar) met gehechtheidsproblematiek en met ouders die een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00