Boeken over psychologie

 • Senna Wouters boeken
  Senna Wouters - CONFIDENT

  CONFIDENT beschrijft verschillende situaties die vaak in tienerlevens een rol spelen. Deze situaties zijn soms redenen waardoor iemand een ongelukkig en onzeker leven kan leiden. Ik beschrijf de belangrijkste situaties, en hoe je hier het beste mee kunt omgaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Meg Jay boeken
  Meg Jay - Supernormaal

  Bijna driekwart van alle mensen krijgt tijdens zijn jeugd te maken met een traumatische ervaring. Sommigen worden gepest, anderen verliezen een ouder, maken een echtscheiding mee, of hebben een familielid met een psychische aandoening of een verslaving.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Edel Maex boeken
  Edel Maex - Wat mindfulness niet is

  'Het begon met mensen die in hun meditatiepraktijk een manier gevonden hadden om met pijn om te gaan, met verdriet, met al die dingen die het leven ons ongevraagd brengt. Het kreeg de naam mindfulness. De eerste jaren moesten we moeite doen om uit te leggen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Harriet Griffey boeken
  Harriet Griffey - Ik ben creatief

  In Ik ben creatief laat Harriet Griffey zien hoe iedereen creatiever kan zijn. Want wat voor beroep je ook hebt, ongeacht je leeftijd of aangeboren talent: iedereen heeft voordelen van een creatiever leven. Creatieve manier van leven Van het loslaten van je… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Diane McIntosh, Jonathan Horowitz boeken
  Diane McIntosh, Jonathan Horowitz - Stress

  Praktische oplossingen om druk om te zetten in positieve energie! Stress: het is een niet meer weg te denken factor in het dagelijks leven van velen. Vaak ervaren mensen echter stress op meerdere vlakken; werk is een belangrijke factor, maar ook relaties, geld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Renzo Verwer boeken
  Renzo Verwer - Liefde voor beginners

  Romantisch-exclusieve gevoelens zitten in vrijwel elk mens en vrijwel elke maatschappij. Ook in samenlevingen waarin huwelijken gearrangeerd worden, houdt men van romantische films en verhalen. Het in heftige mate aanhangen van het romantische liefdesideaal -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Yvonne Witteveen boeken
  Yvonne Witteveen - Grip op de liefde

  Grip op de liefde beschrijft situaties van relaties die niet vlekkeloos verlopen. Het gaat over mensen zoals jij en ik die dolgraag willen dat hun leven eens een positieve wending zou nemen en dan vooral in de liefde. Zolang je geen liefde aan jezelf geeft,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Greg McKeown boeken
  Greg McKeown - Essentialisme

  Essentialisme gaat over het terugbrengen van de overvloed aan informatie, vragen en indrukken tot de essentie. Wat is nou echt belangrijk, waar moet je werkelijk je aandacht en energie aan besteden? Greg Mckeown laat in Essentialisme op heldere wijze zien hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Anne van Stappen boeken
  Anne van Stappen - Waarom wandelen als je ook kunt dansen?

  Soms moet je ver reizen om dicht bij jezelf te komen... Sophia, 32, heeft een succesvolle baan bij een modetijdschrift en is sinds kort bezig met een sociaal project dat haar na aan het hart ligt. Alles lijkt haar voor de wind te gaan! Maar haar sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Héctor García, Francesc Miralles boeken
  Héctor García, Francesc Miralles - Ikigai

  Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ron de Wit boeken
  Ron de Wit - Stress in perspectief

  Langdurige stress heeft een grote invloed op ons leven. Het beïnvloedt ons functioneren waardoor we niet goed met problemen om kunnen gaan. Daarnaast veroorzaakt het een akelig getrest gevoel waar we last van hebben en vanaf willen. Bovendien vergroot het het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Annette Lavrijsen boeken
  Annette Lavrijsen - Shinrin-yoku

  Annette Lavrijsen schrijft over de trend van 2018: Shinrin-yoku, de Japanse kunst van het bosbaden. In Japan weet men het al langer: de weg naar een gezonder, productiever en gelukkiger leven leidt door het bos. Meditatieve boswandelingen zijn er een populaire… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marcelino Lopez boeken
  Marcelino Lopez - Liefdesgedoe

  ‘Marcelino maakt ingewikkelde liefdeskwesties begrijpelijk voor iedereen!’ – Bedrock Liefde is een gedoe. Maar Marcelino Lopez kan je wel wegwijs maken. Onze opa's en oma's twijfelden lang niet zoveel over de gemaakte partnerkeuze als wij. Scheiden was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ed Oudejans boeken
  Ed Oudejans - Op het slappe koord

  Het brein speelt een centrale rol in gedrag als uitkomst van de interactie tussen iemands ervaring en zijn omgeving. Die interactie berust onder meer op de evolutionaire ontwikkeling van de hersenen, de vorming van iemands identiteit, de invloed daarop van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Danielle Marchant boeken
  Danielle Marchant - Pauze

  Altijd maar doorgaan, stress en oververmoeidheid. Veel mensen lopen tegen een burn out aan. Haal diep adem en pauzeer. Voorkom een burn out en neem op tijd rust. Pauze laat je inzien hoe je dit doet.Vind balans Ga jij ook altijd maar door, en heb je het gevoel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Marie Kondo boeken
  Marie Kondo - Opgeruimd! De manga

  Maak kennis met Chiaki, een jonge vrouw uit Tokyo die worstelt met een overvol appartement, rommelige relaties en een gebrek aan richting in haar leven. Na een klacht van haar aantrekkelijke buurman over de droevige toestand van haar balkon schakelt ze Marie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Annemie Ploeger boeken
  Annemie Ploeger - De evolutie van een kind

  Waarom is het soms zo moeilijk om zwanger te worden? Waarom huilen baby's vaak en hebben peuters driftbuien? Waar komen sekseverschillen vandaan? Wie gaat vroeg en heftig puberen, en wie niet? Worden onze kinderen steeds minder snel onafhankelijk van hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Yolande de Best boeken
  Yolande de Best - Oma en opa 2.0

  In het boek Oma en opa 2.0 worden openhartige en aansprekende verhalen verteld over de meest uiteenlopende grootouders: de werkende oma, de zorg opa, de oma van een donor-kleinkind, de gescheiden oma, de oma van een transgender kleinkind, de geëmigreerde opa,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Emily Nagoski boeken
  Emily Nagoski - Kom als jezelf

  Seks geeft alleen echte voldoening wanneer je je lichaam begrijpt en weet wat je wilt. Op basis van recent wetenschappelijk onderzoek legt Emily Nagoski uit hoe je lichaam eigenlijk werkt, en het resultaat zal je verbazen. Want in tegenstelling tot bij mannen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Brené Brown boeken
  Brené Brown - Verlangen naar verbinding

  Brené Brown heeft wereldwijd een gesprek op gang gebracht over de onderwerpen die zin geven aan ons leven: moed, kwetsbaarheid, liefde, verbondenheid, schaamte en empathie. In haar nieuwe boek herdefinieert Brené Brown wat het betekent om er werkelijk bij te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jaap van der Stel boeken
  Jaap van der Stel - Psychische gezondheid

  Waarom is het zo lastig om gedrag te veranderen? Wat kunnen mensen met gedragsproblemen zelf doen om het dagelijks functioneren te verbeteren en hoe kunnen professionals ze hierbij ondersteunen? Psychische gezondheid geeft inzicht in de psychische processen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Dan Ariely, Jeff Kreisler boeken
  Dan Ariely, Jeff Kreisler - Geld en gedrag

  Geld knoeit met ons hoofd. We gaan er minder rationeel mee om dan we denken: zo vallen we ten prooi aan te veel kleine uitgaven, kennen we de valkuil van budgetten niet en overschatten we bijvoorbeeld de verkoopwaarde van ons huis. Dan Ariely - misschien wel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Jack Schaffer, Emil R. Rodolfa boeken
  Jack Schaffer, Emil R. Rodolfa - Kompas ICD-10-CM

  Voor classificatie van psychische stoornissen bestaan twee systemen. De DSM (Diagnostic and Statistical Manual) van de Amerikaanse Psychiatrische Associatie en de ICD (International Classification of Diseases) van de Wereldgezondheidsorganisatie. Beide… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • American Psychiatric Association boeken
  American Psychiatric Association - SCID-5-S

  SCID-5-S. Gestructureerd klinisch interview voor DSM-5 Syndroomstoornissen (voorheen SCID-I). Het SCID-5-S Interview bestaat uit 347 vragen. Voor de SCID-5-S zijn de scoreformulieren los verkrijgbaar. Het interview wordt geleverd met handleiding.De SCID-5-P is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  139,95
 • Frans Zitman boeken
  Frans Zitman - Knijpen in de ziel

  Moeten we behandelen met pillen of praten? Is een psychische aandoening aanstellerij of een invaliderende ziekte? En gaat het in de psychiatrie nu eigenlijk om lichamelijk of om geestelijk lijden? Het zijn deze vragen waar de psychiatrie, een vakgebied dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95