Boeken over psychologie

 • Yvonne Witteveen boeken
  Yvonne Witteveen - Grip op de liefde

  Grip op de liefde beschrijft situaties van relaties die niet vlekkeloos verlopen. Het gaat over mensen zoals jij en ik die dolgraag willen dat hun leven eens een positieve wending zou nemen en dan vooral in de liefde. Zolang je geen liefde aan jezelf geeft,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Anne van Stappen boeken
  Anne van Stappen - Waarom wandelen als je ook kunt dansen?

  Soms moet je ver reizen om dicht bij jezelf te komen... Sophia, 32, heeft een succesvolle baan bij een modetijdschrift en is sinds kort bezig met een sociaal project dat haar na aan het hart ligt. Alles lijkt haar voor de wind te gaan! Maar haar sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Elke Van Hoof boeken
  Elke Van Hoof - De Chief Happiness Officer

  WAAROM HEBBEN STEEDS MEER MENSEN EEN BURN-OUT?HOE VOORKOM JE DAT MEDEWERKERS UITVALLEN?HOE MAAK JE VAN WERKPLEZIER EEN BELANGRIJK TARGET?Nog nooit waren er zo veel werknemers voor langere tijd afwezig. Stress, hoge werkdruk en verregaande flexibiliteit eisen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Susan Marletta Hart boeken
  Susan Marletta Hart - Hooggevoeligheid en stress

  In 'Hooggevoeligheid en stress' laat Susan Marletta Hart zien hoe je als hooggevoelige goed met stress om kan gaan. Susan Marletta Hart is dé expert op het gebied van hooggevoeligheid. Van haar eerdere boeken, waaronder 'Aandachtig leven met hooggevoeligheid'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Pascal Sienaert boeken
  Pascal Sienaert - Psychiatrie

  Het medische model dat ten grondslag ligt aan de huidige psychiatrische classificatie, staat onder druk. De meeste aandoeningen zijn niet zo scherp af te lijnen als de handboeken lijken te suggereren. Hoe ga je daar als professional mee om?Psychopathologie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Marleen Schefferlie boeken
  Marleen Schefferlie - Pijn is persoonlijk

  'Pijn is persoonlijk' van Marleen Schefferlie is zowel haar eigen 'pijn-cv' als het verhaal van tien lotgenoten: zij lijden aan fybromyalgie en andere chronische pijn. Eén op de vijf mensen heeft chronische pijn in de vorm van bijvoorbeeld reuma, migraine of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Mark Kinet, Trees Traversier, Sjef Houppermans boeken
  Mark Kinet, Trees Traversier, Sjef Houppermans - Psychoanalyse en cultuur Dwingende vrijheid

  Er wordt weleens gezegd dat we in een dwingende tijd leven, waar autoriteit zoek is. Na de dood van God en het einde van de Grote Verhalen zijn we meer dan ooit tot vrijheid veroordeeld. We kunnen ons dan bijvoorbeeld overgeleverd voelen aan allerlei tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Bea Kalter boeken
  Bea Kalter - En nu... digitaal detoxen

  Hoe moet dat eigenlijk, leven? Vaak doen we maar wat. Meestal werkt dat verrassend goed, soms pakt het wat minder fraai uit. Voor de momenten waarop je zin hebt in een gebruiksaanwijzing 'leren-surfen-op-de-golven-van-het-leven' is er de En nu...-reeks. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Louis Sommeling boeken
  Louis Sommeling - Coaching in de studententijd

  Idealiter zijn studenten als ze de universiteit verlaten al voor een deel hun toekomstige zelf op het spoor gekomen. Dit boek biedt daarbij een helpende hand. De relatie met ouders, relaties en seksualiteit, burn-out, pesten, rouw, hoogbegaafdheid, depressie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Daniel Pick boeken
  Daniel Pick - Psychoanalyse

  Al ruim honderd jaar lopen de meningen over psychoanalyse uiteen. Diverse ideeën uit de psychoanalyse, zoals het oedipuscomplex, zijn wijd bekend en voer voor gesprek. In dit Elementaire Deeltje geeft Daniel Pick een heldere en levendige introductie op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Gerda Beckers boeken
  Gerda Beckers - De Weg Naar Ware Vrouwelijke Kracht

  Gerda Beckers is een veelzijdig getalenteerd kinesitherapeute/fysiotherapeute die zich door de jaren heen verder bekwaamd heeft in relaxatietherapie, psychomotorische therapie, acupressuur, cranio-sacraal therapie, cranio-connectieve therapie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Pol Craeynest, Miet Craeynest, Stijn Meuleman boeken
  Pol Craeynest, Miet Craeynest, Stijn Meuleman - Algemene psychologie 4de ed.

  Wat is psychologie, hoe is ze als wetenschap ontstaan en hoe verschilt ze van gewone mensenkennis? Wat is de relatie tussen de hersenen en ons gedrag? Nemen wij allemaal dezelfde werkelijkheid waar? Hoe betrouwbaar is ons geheugen? Zijn intelligentietests echt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Wade E. Pickren boeken
  Wade E. Pickren - Het Psychologieboek

  Dit boek behandelt 250 mijlpalen in de geschiedenis van de psychologie, van 10.000 v.Chr. tot nu. Mensen denken al heel lang na over wat we nu bestempelen als 'psychologie', maar pas de afgelopen 150 jaar heeft men getracht de ideeën uit de psychologie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Steven de Groot boeken
  Steven de Groot - Relatieschoonheid

  In Relatieschoonheid beschouwt dr. Steven de Groot een relatieals een idee tussen en van twee partners. Een idee, een construct,de relatie als mentale plaats van ontmoeting, met de belangrijksteesthetische kenmerken van identificatie, samen &… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Harry Stroeken boeken
  Harry Stroeken - Na de psychoanalyse. een terugblik

  Psychoanalyse lijkt heel eenvoudig. Wat is er immers makkelijker dan totale vrijheid tot spreken met als enige taak alles te zeggen wat bij je opkomt? Echter, aanvankelijk is dat wellicht een bevrijdende ervaring, maar na verloop van tijd wordt dat moeilijker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Fredrike Bannink, Pieter Jansen boeken
  Fredrike Bannink, Pieter Jansen - Positieve gezondheidszorg

  Gezondheid is niet hetzelfde als de afwezigheid van ziekte. Enige jaren geleden kwam men tot een betere omschrijving van het begrip 'gezondheid' dan de oude omschrijving van de WHO. Daarmee werd gezondheid een dynamisch begrip: een vermogen of kracht. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Andrea Harm boeken
  Andrea Harm - Diepere emoties beter begrijpen - inzichtkaarten

  Inzichtkaarten -voor emotioneel evenwicht, meer geluk en innerlijke rust.Je bewust zijn van je stemmingen, gedachten, gevoelens en emoties maakt je krachtiger. Het maakt je vaardiger om met relaties om te gaan, en met het leven in het algemeen. Deze kaarten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Barbelo C. Uijtenbogaardt boeken
  Barbelo C. Uijtenbogaardt - Hypnotherapie en lichamelijke klachten

  Hypnotherapie is effectief gebleken bij het verminderen van lichamelijke klachten, zoals hoofdpijnen, buikpijnen, reumatische spierpijn, oorsuizingen en slaapproblemen. Door de gevarieerde praktijkvoorbeelden en wel 35 tips voor het slapen krijgt de lezer een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Leonie Linssen, Wik Stephan, Koot Loes boeken
  Leonie Linssen, Wik Stephan, Koot Loes - Love unlimited - Liefde delen in de praktijk

  Liefde en seks, binnen en buiten de deur Wat doe je als je opeens op een ander verliefd wordt? Of als je partner je vertelt dat ze meer seks wil? Hoe werk je samen toe naar een relatie die meer ruimte biedt voor je eigen verlangens? Kun je liefde delen met een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Wendy Geuverink boeken
  Wendy Geuverink - In mijn familie

  'In mijn familie - Moeilijke medische keuzes rond ziekte en erfelijke aanleg' van Wendy Geuverink is van belang voor iedereen die voor belangrijke keuzes staat op het gebied van gezondheid. In haar boek beschrijft Wendy Geuverink haar persoonlijke verhaal, dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • David Dewulf, Nina Van Herwegen boeken
  David Dewulf, Nina Van Herwegen - Zelfcompassie voor je kids - oefeningen

  Lief zijn voor jezelf, dat is wat zelfcompassie is. Het klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet altijd. Grommy steekt er namelijk vaak een stokje voor. Gelukkig krijg je in dit boek wijze raad van Hartenlief en Pol de Trol. Want ja, liefde en wijsheid gaan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Gerrie Reijersen van Buuren boeken
  Gerrie Reijersen van Buuren - Verlangen naar verbinding

  Verbindingen tussen mensen, wat we relaties noemen, bestaan, worden gelegd, onderhouden, gekozen en ook genegeerd of verbroken. Je loopt er allerlei soorten pijn aan op; afwijzing, niet gezien worden of voelen, niet jezelf kunnen zijn, angsten, onzekerheid tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Nicole Vliegen, Eileen Tang, Patrick Meurs boeken
  Nicole Vliegen, Eileen Tang, Patrick Meurs - Van kwetsuur naar litteken

  Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn. Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Danielle Marchant boeken
  Danielle Marchant - Pauze

  Altijd maar doorgaan, stress en oververmoeidheid. Veel mensen lopen tegen een burn out aan. Haal diep adem en pauzeer. Voorkom een burn out en neem op tijd rust. Pauze laat je inzien hoe je dit doet.Vind balans Ga jij ook altijd maar door, en heb je het gevoel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Kasper Bormans boeken
  Kasper Bormans - Een nieuw geheugenpaleis

  Geef herinneringen een plaats bij mensen met dementie Vergroot het thuisgevoel in een vreemde of vertrouwde omgevingOntdek nieuwe gespreksonderwerpen via een gedeelde activiteitOm de vier seconden krijgt ergens in de wereld iemand te horen dat hij of zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99