Boeken over psychologie

 • Matthijs Steeneveld boeken
  Matthijs Steeneveld - Optimisme - Hoop - Veerkracht - Zelfvertrouwen

  Optimisme - Hoop - Veerkracht - Zelfvertrouwen helpt de lezer om effectiever om te gaan met stress, tegenslagen en uitdagingen. Een toegankelijk en praktisch boek dat stevig verankerd is in de wetenschap van de positieve psychologie. 'Wat is een optimist? Van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Femke Kamps boeken
  Femke Kamps - Fuck the quarterlife crisis

  Waardevolle lessen waar je écht gelukkig van wordt. Twintigers maken in hun eerste volwassen decennium veel levensbepalende keuzes. Keuzestress, prestatiedruk en chronische twijfel zijn dan ook nooit ver weg. Niet gek dat het aantal twintigers met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Peter Rober boeken
  Peter Rober - Samen in gezinstherapie

  Gezinnen bestaan in alle vormen en kleuren, en allemaal beginnen ze vanuit liefde. Maar wanneer een gezin de hulp van een gezinstherapeut zoekt, zijn wrok, angst en teleurstelling vaak uitgegroeid tot de dominante krachten die het dagelijks leven beheersen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Carien Karsten boeken
  Carien Karsten - Uit je burnout - werkboek

  Volgens CBS en TNO kampt 1 op de 7 werknemers met burn-outklachten, deze beroepsziekte is dus een relatief veelvoorkomend fenomeen. In dit werkboek, dat hoort bij het succesvolle gelijknamige basisboek, staan handige vragenlijsten en eenvoudige opdrachten om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Arnold van Emmerik, Paul Rijnders boeken
  Arnold van Emmerik, Paul Rijnders - N = 1 Gevalsstudies volwassenen

  Het N=1-verslag is een bekwaamheidsproef die elke aankomend cognitief gedragstherapeut aflegt. Het archief van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) bevat duizenden N=1-verslagen die heel veel informatie bevatten. In deze boeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Darrah Westrup, Joann Wright boeken
  Darrah Westrup, Joann Wright - ACT voor groepen

  Acceptatie-en-commitmenttherapie is een snel groeiende, relatief nieuwe vorm van gedragstherapie. Met de nadruk op waarden, mindfulness, verbonden actie en flexibiliteit, is ACT succesvol gebleken bij de behandeling van verschillende stoornissen en problemen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Harriet G. Lerner boeken
  Harriet G. Lerner - Sorry hoor

  Sommige mensen zeggen overal sorry voor, terwijl anderen het juist niet uit hun mond kunnen krijgen. Harriet Lerner onderzoekt al haar hele carrière de excuses in al zijn facetten en heeft een overtuigende theorie ontwikkeld over wat beide kampen drijft.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Peter Verstraten, Sjef Houppermans boeken
  Peter Verstraten, Sjef Houppermans - Oedipus heerst!?. Reeks Psychoanalyse en Cultuur

  Toen Freud zijn oedipuscomplex op Sophocles' klassieke tragedie entte, was de portee dat in iedere jongen een Oedipus schuilt ('je suis Oedipe'). Maar een alomtegenwoordige figuur hoeft niet enkel op bevestiging te rekenen; hij roept ook weerstand op en kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,70
 • Joeri Kabalt, Nina Timmermans, Sofie Hendrikx boeken
  Joeri Kabalt, Nina Timmermans, Sofie Hendrikx - Leven van je tijd

  We zijn op zoek. Naar geluk, fijn werk, onze bijdrage aan de wereld. We ervaren druk en hebben het (te) druk. We proberen te mediteren of lezen een boek. Op zoek naar antwoorden en aanknopingspunten. Hoe lééf ik mijn leven? En hoe kan ik dat doen op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lies Scaut, Erik de Soir boeken
  Lies Scaut, Erik de Soir - Moet ik nu bang zijn?

  Een mustread voor ouders en leerkrachten, met veel praktische tips Wat is een terrorist? Hoe voelt het om dood te gaan? Kan dit ook bij ons gebeuren? Mag ik nog lachen? Waarom blijf ik er altijd maar aan denken? Kan ik ooit nog opnieuw niet bang zijn? De hele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Michiel van Elk boeken
  Michiel van Elk - Extase - Over de Godhelm en andere religieuze experimenten

  'Was dit God of Satan die ons probeerde te misleiden? Was er sprake van massapsychose? In hoeverre waren mijn ervaringen het gevolg van suggestie, intui?tie of van mijn innerlijke zoektocht naar mijn emotionele zelf?' (Michiel van Elk in Extase) Sommige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Matthias Berking boeken
  Matthias Berking - Emotieregulatie

  Dit boek biedt psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters een wetenschappelijke onderbouwing en een concreet stappenplan voor een emotieregulatietraining. Deze training kan helpen bij de behandeling van angstproblemen, depressieve klachten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Barbelo C. Uijtenbogaardt boeken
  Barbelo C. Uijtenbogaardt - Hypnotherapie en lichamelijke klachten

  Hypnotherapie is effectief gebleken bij het verminderen van lichamelijke klachten, zoals hoofdpijnen, buikpijnen, reumatische spierpijn, oorsuizingen en slaapproblemen. Door de gevarieerde praktijkvoorbeelden en wel 35 tips voor het slapen krijgt de lezer een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik, Robert Didden boeken
  Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik, Robert Didden - Handboek LVB en verslaving

  Het Handboek verslaving en licht verstandelijke beperking is een praktisch handboek voor de professional dat het stevige theoretische fundament biedt waar deze complexe en specifieke problematiek om vraagt. Deze geheel herziene opvolger van Iedereen gebruikt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik, Robert Didden boeken
  Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik, Robert Didden - LVB verslaving, set handboek en casusboek

  Mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) zijn doorgaans kwetsbaar. Overmatig gebruik van tabak, alcohol en drugs levert bij hen extra problemen op. Vaak zien ze namelijk zelf hun middelengebruik niet als een probleem. Ze onderschatten de risico's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Tini Lubberink, Nynke Muntendam boeken
  Tini Lubberink, Nynke Muntendam - Er zit MUZIEK in!

  Trees is moeder van een zoon met autisme. Ze zoekt naar een nieuwe, creatieve vorm van begeleiding voor haar zoon. Via een speurtocht op het internet komt ze bij de Praktijk van Nynke Muntendam, terecht en maakt een afspraak.Tijdens het gesprek vertelt Nynke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Kees Gabriëls, Jan de Dreu boeken
  Kees Gabriëls, Jan de Dreu - Handboek voor Tijd

  Handboek voor Tijd gaat over een omkering in het hanteren van tijd. Over een omslag in het beleven van tijd als vijandige tegenstander naar behulpzame vriend. Je leert in dit boek om je eigen tijd te scheppen. Jouw tijd, waarin dat kan gebeuren wat jij graag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Roel Steenbergen boeken
  Roel Steenbergen - Martijn

  'Martijn. Kroniek van een asperger' is een boek door en over Martijn Steenbergen, een zeer begaafde jongen die zich anders voelt zonder te weten waarom. Als hij uiteindelijk de diagnose 'asperger' krijgt, vallen de dingen op hun plaats.Wanneer hij na een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Suzan Oudejans, Masha Spits boeken
  Suzan Oudejans, Masha Spits - Snel succes met ROM

  Dit boek helpt professionals om Routine Outcome Monitoring (ROM) op een effectieve manier in te zetten. Het laat zien hoe je met behulp van ROM tot betere én kortere behandelingen komt, iets waar elke cliënt recht op heeft.Snel succes met ROM biedt heldere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Judith. van der Weele, Annika With boeken
  Judith. van der Weele, Annika With - Vlindervrouw

  Voor vrouwen voor wie het leven zwaar valt Vlindervrouw is een metafoor voor positieve verandering. De weg naar een beter leven na misbruik is door te ontdekken dat er een plaats is voor jou in dit leven. Dat je kunt liefhebben en geliefd worden. Met elke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Emilie Kuijpers-de Vries boeken
  Emilie Kuijpers-de Vries - IK

  Ben jij de IK die het gevoel heeft dat er meer in het leven zit? Dat het intenser, completer, helderder, dieper, avontuurlijker, gepassioneerder, liefdevoller, lichter, plezieriger, vrijer, fantastischer, succesvoller, of anderszins mooier kan. Dit boek laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • David Dewulf, Nina Van Herwegen boeken
  David Dewulf, Nina Van Herwegen - Zelfcompassie voor je kids - oefeningen

  Lief zijn voor jezelf, dat is wat zelfcompassie is. Het klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet altijd. Grommy steekt er namelijk vaak een stokje voor. Gelukkig krijg je in dit boek wijze raad van Hartenlief en Pol de Trol. Want ja, liefde en wijsheid gaan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Paulien Timmer boeken
  Paulien Timmer - 50 relatieboosters

  Een relatie goed en spannend houden is soms best lastig, als je alle twee een fulltimebaan hebt, een sociaal leven wilt onderhouden, wellicht kinderen hebt en regelmatig wilt sporten. Af en toe een weekendje weg levert een tijdje iets op, maar daarna val je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Maaike Goyens boeken
  Maaike Goyens - Eerste Hulp Bij je Nieuw Gezin

  Nieuwe gezinnen zijn er in vele vormen en maten. De basis van zo'n nieuw gezin is de relatie tussen twee partners die voor elkaar kiezen. Maar daarnaast is er een veelheid aan relaties: tussen (stief)ouders en (stief)kind, tussen (stief)broer en (stief)zus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Nicole Vliegen, Eileen Tang, Patrick Meurs boeken
  Nicole Vliegen, Eileen Tang, Patrick Meurs - Van kwetsuur naar litteken

  Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn. Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99