Boeken over psychologie

 • Karin Anema boeken
  Karin Anema - Vandaag koop ik alle kleuren

  Ton: een man bestempeld met de diagnose schizofrenie. Een man die ons aller existentiële problemen in het groot ervaart, zoals angst voor controleverlies en voor uitsluiting. Voor de lezer een verontrustende ervaring. Beeldend en meeslepend is het schrijfster… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • André Aleman boeken
  André Aleman - Je brein de baas

  In Je brein de baas neemt neuropsycholoog André Aleman het op voor het bewuste denken. Onderzoek heeft eerder aangetoond dat juist onbewuste processen in ons brein een grote invloed kunnen hebben op ons gedrag. Daardoor zijn veel wetenschappers de rol van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Femke Kamps boeken
  Femke Kamps - Fuck the quarterlife crisis

  Waardevolle lessen waar je écht gelukkig van wordt. Twintigers maken in hun eerste volwassen decennium veel levensbepalende keuzes. Keuzestress, prestatiedruk en chronische twijfel zijn dan ook nooit ver weg. Niet gek dat het aantal twintigers met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Giovanni Frazzetto boeken
  Giovanni Frazzetto - Nabij

  'Nabij' van Giovanni Frazetto is een boek over de vrouw die haar geliefde verzon omdat ze iemand nodig had die haar kon vertellen dat het goed zou komen: een ontroerend verhaal over wat er kan ontbreken aan een succesvol leven. Over de vader die pas op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Daniël Goleman, Richard Davidson boeken
  Daniël Goleman, Richard Davidson - Meditatie

  In Meditatie brengen Daniel Goleman en Richard Davidson, als ervaringsdeskundigen én wetenschappers, verslag uit van al meer dan dertig jaar onderzoek naar het blijvende effect van meditatie, al ver voordat meditatie in het Westen populair werd. Wat voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Arnold van Emmerik, Paul Rijnders boeken
  Arnold van Emmerik, Paul Rijnders - N = 1 Gevalsstudies volwassenen

  Het N=1-verslag is een bekwaamheidsproef die elke aankomend cognitief gedragstherapeut aflegt. Het archief van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) bevat duizenden N=1-verslagen die heel veel informatie bevatten. In deze boeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jeroen van Kooij, Linda van Kooij boeken
  Jeroen van Kooij, Linda van Kooij - The Traveling Yoga Family

  'The Traveling Yoga Family' is het boek van Linda en Jeroen van Kooij. De familie Van Kooij woont sinds januari 2017 in Chili voor het televisieprogramma 'Helemaal het einde' (wekelijks >1.000.000 kijkers). In het boek vertelt de familie wat hun belangrijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan van der Ploeg boeken
  Jan van der Ploeg - Eenzaamheid bij jeugdigen

  Dit boek laat zien hoe eenzaamheid ontstaat, wat het doet met jeugdigen en wat er aan te doen is. Het is een helder geschreven boek dat beoogt (aankomende) orthopedagogen, psychologen, psychiaters, sociaal-pedagogische hulpverleners, leerkrachten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,99
 • Alex Korb boeken
  Alex Korb - De opwaartse spiraal

  Breek uit de neerwaartse spiraal van depressie! Soms voelt alles zwaar en zinloos. Dat gevoel hebben we allemaal wel eens. Het is een natuurlijk bijproduct van de complexe bedrading in onze hersenen. Voor de meeste mensen is het slechts een vluchtig gevoel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Dominique Dumortier boeken
  Dominique Dumortier - Van een andere planeet

  Dominique is anders, ze heeft autisme. Mensen vinden haar "moeilijk". Autisme is onzichtbaar. Een persoon met autisme leeft op een andere planeet. In dit autobiografische verslag leren we autisme kennen van binnen uit. We voelen aan den lijve de hinder die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Darrah Westrup, Joann Wright boeken
  Darrah Westrup, Joann Wright - ACT voor groepen

  Acceptatie-en-commitmenttherapie is een snel groeiende, relatief nieuwe vorm van gedragstherapie. Met de nadruk op waarden, mindfulness, verbonden actie en flexibiliteit, is ACT succesvol gebleken bij de behandeling van verschillende stoornissen en problemen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Renzo Verwer boeken
  Renzo Verwer - Liefde voor beginners

  Romantisch-exclusieve gevoelens zitten in vrijwel elk mens en vrijwel elke maatschappij. Ook in samenlevingen waarin huwelijken gearrangeerd worden, houdt men van romantische films en verhalen. Het in heftige mate aanhangen van het romantische liefdesideaal -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Yvonne Witteveen boeken
  Yvonne Witteveen - Grip op de liefde

  Grip op de liefde beschrijft situaties van relaties die niet vlekkeloos verlopen. Het gaat over mensen zoals jij en ik die dolgraag willen dat hun leven eens een positieve wending zou nemen en dan vooral in de liefde. Zolang je geen liefde aan jezelf geeft,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Joop Bosch, Pier Prins boeken
  Joop Bosch, Pier Prins - N = 1 Gevalsstudies kinderen en jongeren

  Het N=1-verslag is een bekwaamheidsproef die elke aankomend cognitief gedragstherapeut aflegt. Het archief van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) bevat duizenden N=1-verslagen die heel veel informatie bevatten. In deze boeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • René den Haan, Fredrike Bannink boeken
  René den Haan, Fredrike Bannink - Suïcidepreventie - Bouwen aan hoop

  Hoe kan de behandelaar zorgen voor hoop en wat kan deze doen om het contact te optimaliseren wanneer er sprake is van suïcidaal gedrag? Het aangaan van contact met suïcidale cliënten is voor behandelaars lastig en spannend, vooral wanneer de mogelijkheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik, Robert Didden boeken
  Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik, Robert Didden - LVB verslaving, set handboek en casusboek

  Mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) zijn doorgaans kwetsbaar. Overmatig gebruik van tabak, alcohol en drugs levert bij hen extra problemen op. Vaak zien ze namelijk zelf hun middelengebruik niet als een probleem. Ze onderschatten de risico's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Peter Rober boeken
  Peter Rober - Lief en leed

  "Voor we beginnen, wil ik duidelijk zijn. Ik wil niet dat je mij behandelt als een geval. Ik wil dat je naar me luistert." Zo begint dit boek, waarin we stemmen horen die vaak niet gehoord worden. Het zijn de stemmen van mensen die in psychotherapie zijn. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Annemiek Tigchelaar boeken
  Annemiek Tigchelaar - Grip op je stress

  De belangrijkste persoon die iets aan jouw stress en onrust kan doen, dat ben jijzelf! Met dit werkboek ga je actief aan de slag om je werkdruk en stress te verlagen. Je leert welke mogelijkheden je hebt om je werkdruk aan te pakken. En hoe jij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elke Van Hoof boeken
  Elke Van Hoof - De Chief Happiness Officer

  WAAROM HEBBEN STEEDS MEER MENSEN EEN BURN-OUT?HOE VOORKOM JE DAT MEDEWERKERS UITVALLEN?HOE MAAK JE VAN WERKPLEZIER EEN BELANGRIJK TARGET?Nog nooit waren er zo veel werknemers voor langere tijd afwezig. Stress, hoge werkdruk en verregaande flexibiliteit eisen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Kees Gabriëls, Jan de Dreu boeken
  Kees Gabriëls, Jan de Dreu - Handboek voor Tijd

  Handboek voor Tijd gaat over een omkering in het hanteren van tijd. Over een omslag in het beleven van tijd als vijandige tegenstander naar behulpzame vriend. Je leert in dit boek om je eigen tijd te scheppen. Jouw tijd, waarin dat kan gebeuren wat jij graag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Anne van Stappen boeken
  Anne van Stappen - Waarom wandelen als je ook kunt dansen?

  Soms moet je ver reizen om dicht bij jezelf te komen... Sophia, 32, heeft een succesvolle baan bij een modetijdschrift en is sinds kort bezig met een sociaal project dat haar na aan het hart ligt. Alles lijkt haar voor de wind te gaan! Maar haar sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Monica Wardenaar boeken
  Monica Wardenaar - Jij past echt bij mij

  Op zoek naar de ideale partner? Eén die echt bij jou past? Dit boek is een praktisch hulpmiddel en zal je een verfrissend nieuw inzicht geven. Monica Wardenaar vertelt je over een nieuwe manier om te ontdekken of iemand bij je past. Je leert door middel van 3… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Pascal Sienaert boeken
  Pascal Sienaert - Psychiatrie

  Het medische model dat ten grondslag ligt aan de huidige psychiatrische classificatie, staat onder druk. De meeste aandoeningen zijn niet zo scherp af te lijnen als de handboeken lijken te suggereren. Hoe ga je daar als professional mee om?Psychopathologie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Marleen Schefferlie boeken
  Marleen Schefferlie - Pijn is persoonlijk

  'Pijn is persoonlijk' van Marleen Schefferlie is zowel haar eigen 'pijn-cv' als het verhaal van tien lotgenoten: zij lijden aan fybromyalgie en andere chronische pijn. Eén op de vijf mensen heeft chronische pijn in de vorm van bijvoorbeeld reuma, migraine of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Mark Kinet, Trees Traversier, Sjef Houppermans boeken
  Mark Kinet, Trees Traversier, Sjef Houppermans - Psychoanalyse en cultuur Dwingende vrijheid

  Er wordt weleens gezegd dat we in een dwingende tijd leven, waar autoriteit zoek is. Na de dood van God en het einde van de Grote Verhalen zijn we meer dan ooit tot vrijheid veroordeeld. We kunnen ons dan bijvoorbeeld overgeleverd voelen aan allerlei tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90