Boeken over psychologie

 • Martine Groen, Paul Kuijpers boeken
  Martine Groen, Paul Kuijpers - Woorden breken

  De psychoanalyse geldt in Nederland als een langdurige, moeizame therapie. Elders in het (nabije) buitenland wordt zij gezien als een non-conformistische wetenschap die zich op een indringende manier over de moeilijke condities van het menselijk bestaan buigt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,90
 • Eva Fassbinder, Ulrich Schweiger, Gitta Jacob boeken
  Eva Fassbinder, Ulrich Schweiger, Gitta Jacob - Therapieboek schematherapie

  Dit boek is een uitermate praktisch hulpmiddel bij zowel individuele schematherapie als groepsschematherapie, met: - informatie voor therapeuten en cliënten over schema’s, modi en hun ontstaansgronden - werkbladen voor therapeuten en cliënten - specifieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Ernie Beuker, Herman Beuker boeken
  Ernie Beuker, Herman Beuker - De wasstraat voor je gedachten

  Methodiek van het Gedachten Analyse Programma (GAP) Duizenden gedachten per dag. Variërend van ‘hé. het regent, ik heb zin in koffie’ tot ‘ik neem ontslag’. Het zijn veel, heel veel gedachten die de mens op een dag heeft. Het zijn gelukkig niet alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jaap van der Stel boeken
  Jaap van der Stel - Perfectionisme

  Perfectionisme ontstaat zodra het streven naar perfectie uit de hand loopt.Perfectionisme ontstaat zodra het streven naar perfectie uit de hand loopt. Dat is het geval wanneer degene die streeft naar het allerbeste zichzelf onrealistische eisen stelt. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Annemieke Kalsbeek, Anja Stevens boeken
  Annemieke Kalsbeek, Anja Stevens - 'Het kan echt iedereen overkomen'

  Een kwart van alle Nederlandse vrouwen lijdt ooit in haar leven aan een stemmingsstoornis. Veel van deze vrouwen zijn, of worden nog, moeder. Toch is er over de combinatie moederschap en stemmingsstoornissen niet veel informatie te vinden. Hoe is het om moeder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Marielle Koks-Wolters boeken
  Marielle Koks-Wolters - Stap uit je drama!

  Je hebt wat jou overkomt niet voor het uitkiezen, maar je hebt wel een keuze in hoe je omgaat met wat jou overkomt!Dat is de boodschap van Marielle Koks, coach en eigenaar van ­bureau Kracht en Balans. In 2013 schreef zij Stralend Falen, een bundel met zestig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Barbara Veldt boeken
  Barbara Veldt - Raak in je relatie

  Dit mooie, teer geïllustreerde boek voelt als een haiku. In een paar pennenstreken weet Barbara een sfeer en diepgang te creëren die tot nadenken stemt. Ze geeft de lezer een verdiepende boodschap voor iedere week. Iets om over te mijmeren als je een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Eustache Sollman boeken
  Eustache Sollman - Breek de stilte

  In elke klas zitten kinderen die weinig of niets durven zeggen. Soms zijn ze extreem verlegen, soms ook is er sprake van selectief mutisme. Hoe ga je als leraar goed met deze leerlingen om? Hoe begeleid je hen, zodat ze uiteindelijk meer van zichzelf laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ramón Lindauer boeken
  Ramón Lindauer - Hulp bij trauma in de kindertijd

  Veel kinderen maken in hun jeugd één of meer schokkende gebeurtenissen mee. Meestal verwerken ze deze ervaringen, maar als dit niet zo is dan kunnen ze traumaklachten ontwikkelen.Het opvoeden en begeleiden van getraumatiseerde kinderen vraagt veel energie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ilse Sand boeken
  Ilse Sand - Over introvert of hoogsensitief zijn

  Dit uiterst toegankelijke en praktische boek is bedoeld voor iedereen die zich herkent in de aanduiding introvert of hoogsensitief, of die zich tijdelijk in een sensitieve situatie bevindt, bijvoorbeeld door stress, trauma of burn-out. Psychotherapeute Ilse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Marijn Bon boeken
  Marijn Bon - Ondernemen(d) met autisme

  In Nederland wonen naar schatting 190.000 mensen met de diagnose autisme. Ruim twee derde van hen neemt niet deel aan het arbeidsproces. Zij hebben vaak het stempel ‘arbeidsgehandicapt’ en werk is meestal niet hun belangrijkste bron van inkomsten. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Andrea Owen boeken
  Andrea Owen - How to stop feeling like shit

  In ‘How to stop feeling like shit’ geeft Andrea Owen een eerlijke en verfrissende benadering om vrouwen af te helpen van de meest hardnekkige gewoonten om zichzelf naar beneden te halen. Van het luisteren naar hun bitchy innerlijke criticus tot het pleasen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Claudine Crommar boeken
  Claudine Crommar - Nieuw Boek voor vaders

  "Het boek gaat over liefde, gevoelens, slaap en voeding, taal en ontwikkeling, veiligheid en begripsvermogen, angst, agressie, boosheid en socialisatie en nog veel meer wat zich afspeelt en o zo belangrijk is in het leven van onze kleintjes tot 3 jaar, hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Anna Blokhuis, Jan S. Boudewijn boeken
  Anna Blokhuis, Jan S. Boudewijn - Hou je kop erbij!

  In dit praktisch en aantrekkelijk vormgegeven boek worden belangrijke theorieën over communicatie op een concrete manier beschreven en ondersteund met veel praktijkvoorbeelden. Hoe kun je luisteren naar een ander zodat hij het gevoel heeft dat hij echt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Johanna Maria Riemen, Sophie R. Jacobsen boeken
  Johanna Maria Riemen, Sophie R. Jacobsen - Een sleutel ... om het slot te openen

  Elke emotie begint met pijn, heeft een vast patroon en kan in een fractie van een seconde worden overgenomen door een saboteur: een negatieve emotie die in jezelf zit en losstaat van anderen. Vaak verval je in dezelfde complexe patronen en saboteurs, zonder je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Vittorio Busato boeken
  Vittorio Busato - What's wrong with me?

  Als antwoord op de vraag What is wrong with me? vertellen mensen over wat er met hen mis zou zijn, hoe ze dat zelf ervaren. Vijftig portretten in woord en beeld over psychopathology. (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Jeroen Ansink boeken
  Jeroen Ansink - De kleine Csikszentmihalyi

  In ‘De kleine Csikszentmihalyi’ vat Jeroen Ansink de belangrijkste inzichten over flow en optimaal geluk samen. ‘Flow’ is een bekend begrip om een situatie te beschrijven waarin je volledig samenvalt met dat wat je aan het doen bent, waarbij zonder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Jeffrey Wijnberg boeken
  Jeffrey Wijnberg - Zijn wie je bent

  De samenleving legt zoveel druk op dat mensen de behoefte voelen om zich beter voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. In de sociale arena van het dagelijks leven acteren mensen daarom met een masker; en wel om te verhullen dat zij zich onzeker, onwetend,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Cathelijne Esser boeken
  Cathelijne Esser - De eenvoud van aandacht

  Moeiteloos creatief zijn, flow ervaren, ook in relaties, gehoord worden, je hartkompas kunnen lezen, gemakkelijk putten uit innerlijke wijsheid, je weg vinden – zomaar wat universele behoeftes die we dagelijks willen vervullen. Door in alle eenvoud… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Robin Stern boeken
  Robin Stern - Het gaslighteffect

  Het gaslighteffect, verborgen narcisme van Robin Stern is een belangrijk boek. Het behandelt het fenomeen gaslighting: een vorm van narcistische, mentale mishandeling, waarbij de misbruiker bewust onjuiste informatie doorgeeft met als doel het slachtoffer aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jorn Viumdal boeken
  Jorn Viumdal - Skogluft

  In ‘Skogluft’ laat Jørn Viumdal zien welke positieve invloed planten op je leven hebben. Skogluft is dé Noorse methode voor meer gezondheid en energie – thuis en op het werk. Bomen en planten bevorderen onze gezondheid, onze conditie en ons welzijn.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Anja Copejans boeken
  Anja Copejans - Perfection is a bitch

  Herken je het gevoel dat je ’s ochtends bij het wakker worden al snakt naar het moment dat je straks weer naar bed mag? Dat je lichaam altijd en overal vooral schreeuwt om rust? Dat je leeggezogen bent en als een pudding in elkaar zakt zodra je terugkeert… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Lotta Sonninen boeken
  Lotta Sonninen - Vandaag haat ik...

  Ben je het ook zo zat om altijd maar positief te moeten zijn? Probeer het tegenovergestelde eens! Vaarwel mindfulness, welkom humeurigheid! Dit is het perfecte invulboek voor al je irritaties, frustraties, woedemomentjes en meer. Maar zorg er wel voor dat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Gwenda Schlundt Bodien boeken
  Gwenda Schlundt Bodien - 100 progressiegerichte interventies

  100 progressiegerichte interventies is een inspiratieboekje voor coaches, leidinggevenden, docenten en collega’s die de progressiegerichte aanpak graag paraat willen hebben in hun dagelijks werk. Dit boekje bestaat uit een checklist, die is onderverdeeld in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Lianne de Graaff boeken
  Lianne de Graaff - De BV IK

  Stel dat jij een bedrijf bent, hoe maak je dan winst? Met 'De BV IK' maak je winst in de vorm van energie, geld, persoonlijke groei of zakelijk succes. Inclusief werkboek en gratis online training.Moet jij altijd sterk zijn? Ben jij een perfectionist of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99