Boeken over psychologie

 • Lieve Thienpont boeken
  Lieve Thienpont - De pijn van anders zijn

  Wat als je je anders voelt dan alle anderen, zonder zichtbare afwijking of beperking? Wat als dat anders-zijn zich zozeer binnen in jezelf afspeelt, dat mensen nooit zien of telkens weer vergeten hoe moeilijk je het hebt? Psychiater Lieve Thienpont verzamelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Marlou Kleve boeken
  Marlou Kleve - Hartvol

  Aardig zijn voor jezelf, zoals je dat ook bent voor een goede vriend(in) of anderen om wie je geeft, dat is niet altijd even makkelijk. Meestal zijn we voor onszelf veel harder dan voor anderen. Dat kan ook anders. Zelfcompassie geeft je praktische handvatten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Erik Van Vooren boeken
  Erik Van Vooren - Stilte als kompas

  Wie een drukke baan heeft, zoekt naar manieren om tot rust te komen. Er is geen beter kompas om onze onrustige geest te begeleiden op het pad van vertraging, verstilling en verdieping dan de stilte. In dit boek reikt fulltime professioneel spreker en direct… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jelle Hermus boeken
  E-book
  Jelle Hermus - Steeds leuker

  De voordelen zonder de nadelen Je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar 'Steeds leuker' om draait. Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een kop thee en een glimlach op je snoet is ook fijn. In… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Lisetta Esveld boeken
  Lisetta Esveld - De kracht van sensitiviteit

  De zelfbewuste mens weet dat er een immense kracht schuilt in het open en sensitief durven zijn en hier op authentieke wijze uitdrukking aan durven geven. De kracht van sensitiviteit is een pleidooi voor fijngevoeligheid en het durven vertrouwen op wat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Lola Akerstrom boeken
  Lola Akerstrom - Lagom

  Voor alle lezers van Meik Wikings Hygge: maak kennis met hét boek over de nieuwste Scandi-trend: Lagom ‘Lagom är bäst’ is een bekend Zweeds spreekwoord, en betekent zoiets als ‘De juiste hoeveelheid is het beste’. Lagom vat de Zweedse psyche perfect… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Michael B. First, Janet B.W. Williams, Lorna Smith Benjamin, Robert L. Spitzer boeken
  Michael B. First, Janet B.W. Williams, Lorna Smith Benjamin, Robert L. Spitzer - SCID-5-P: Vragenlijst (50 ex.)

  SCID-5-P. Gestructureerd klinisch interview voor DSM-5 Persoonlijkheidsstoornissen (voorheen SCID-II). Pak à 50 stuks. (Losbladig)

  Lees meer...
  79,50
 • Roos Vonk boeken
  Roos Vonk - Menselijke gebreken voor gevorderden

  Het lijkt zo gevoelig en authentiek: ¿je gevoel volgen¿ en ¿niet over je grenzen gaan¿. Maar het ís vaak gewoon je zin doordrijven en in een klein beperkt wereldje blijven. In het verlangen naar eigenheid zijn we te veel met onszelf bezig, terwijl dat… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Tilda Timmers boeken
  Tilda Timmers - Toen kreeg ik weer lucht

  Moeder worden is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Niet elke vrouw zit na de bevalling op een roze wolk, soms is die wolk een verstikkende grijze. Je bent somber en vindt het spannend, je twijfelt of je een goede moeder bent en je slaapt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Koos van der Hoeven boeken
  Koos van der Hoeven - Niets meer moeten

  'Niets meer moeten', kan echt! Zou het niet heerlijk zijn als je eens op een dag niet meer zoveel van jezelf 'moet' en je voortaan alleen nog maar doet wat je werkelijk wilt. Met dit boek ga je stap voor stap in de transitie van 'moeten' naar 'willen' , met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Wim Bloemers boeken
  Wim Bloemers - De assessmentgids compact

  Arbeids- en organisatiepsycholoog Wim Bloemers' 'De assessmentgids compact' beschrijft alle noodzakelijke stappen die je moet nemen om een assessment tot een zinvolle leerervaring te maken, gericht op jouw loopbaan en ontwikkeling. Het gaat in op wat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Michael B. First, Janet B.W. Williams, Lorna Smith Benjamin, Ronald L. Spitzer boeken
  Michael B. First, Janet B.W. Williams, Lorna Smith Benjamin, Ronald L. Spitzer - SCID-5-P: Interview - Gestructureerd klinisch interview voor DSM-5 Persoonlijkheidsstoornissen

  SCID-5-P. Gestructureerd klinisch interview voor DSM-5 Persoonlijkheidsstoornissen (voorheen SCID-II). Het SCID-5-P Interview bestaat uit 106 vragen en is ook verkrijgbaar als een losse vragenlijst die als screener kan dienen voorafgaande aan het interview.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  89,95
 • Lucas van Gerwen boeken
  Lucas van Gerwen - Over vliegangst en hoe je ervan afkomt

  De uiterst succesvolle zakenman. Maar zijn vestigingen overzee kent hij alleen van foto's. De liefste oma van het westelijk halfrond. Maar haar kleinkind in Australië zal ze nooit in haar armen sluiten. De voetballer die de sterren van de hemel speelt. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Willem Jan van de Wetering, Marianne Meijer boeken
  Willem Jan van de Wetering, Marianne Meijer - Vitaal slank met het Enneagram

  Afvallen is veel meer dan diëten, afvallen is een verandering van je mindset. Hoe komt het dat het overgewicht is ontstaan, wat zorgt ervoor dat je dat overgewicht niet kwijtraakt, wat beperkt je om af te vallen? Vitaal afslanken met het Enneagram geeft je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jeroen Kleijne boeken
  Jeroen Kleijne - De draad weer oppakken

  Hoe ga je verder als niets ooit nog hetzelfde zal zijn? Die vraag beantwoorden veertien mensen in De draad weer oppakken. Hun aangrijpende en inspirerende verhalen vormen een toonbeeld van de veerkracht van mensen. Zoals het verhaal van Dennis die zijn vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Elmer Hendrix boeken
  Elmer Hendrix - Zinnen die de ziel raken

  Deze zinnen zijn niet alleen voor opstellers. Ondanks wat de ondertitel belooft. Deze zinnen zijn voor ieder die zichzelf of anderen op zielsniveau wil laten raken. Iedere opsteller maakt op z'n minst, zo nu en dan gebruik van systemische zinnen. Maar wat zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Roos Vonk boeken
  Roos Vonk - Sociale psychologie

  Hoe vormen mensen zich een beeld van anderen? Hoe kun je groepsbeslissingen en -prestaties verbeteren? Wanneer helpen mensen elkaar en waarom? Dit boek bespreekt hoofdthema's uit de sociale psychologie die zich richt op hoe mensen elkaars gedrag, gedachten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  63,50
 • Christel Petitcollin boeken
  Christel Petitcollin - Feel Good raadgever - Positief omgaan met je emoties

  Gevoelens leren herkennen en begrijpen. Emoties zijn soms beangstigend en worden vaak niet goed aanvaard in onze zogenaamd beschaafde maatschappij. Voor de meeste mensen betekent 'je emoties beheersen' hetzelfde als ze controleren, ze verdringen en vooral ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Anna Dekker-Koopman boeken
  Anna Dekker-Koopman - Licht in de duisternis

  In dit boek laat de schrijfster Anna Dekker-Koopman (1948) zien hoe belangrijk het voor haar was om de teken-taal ter beschikking te hebben om haar trauma's te kunnen verwerken. Pas toen ze via tekeningen 'tekens' gaf aan haar behandelaars, kon deze taal voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Hein van Steenis boeken
  Hein van Steenis - Doe-Boek

  Niets doen daar word je pas moe van! Boekje met doe-ideeën Inactiviteit is inmiddels doodsoorzaak nummer vier. Door alle moderne gemakken doen we steeds minder met ons lichaam en brein. Iets doen is de manier om anderen én jezelf gelukkiger te maken. Doen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Noor Tromp boeken
  Noor Tromp - Geen gewone puber

  Iedere puber heeft trekjes die weleens lastig zijn. Maar pubers met een persoonlijkheidsstoornis hebben trekken die heel vaak heel lastig zijn, zowel voor zichzelf als voor de mensen om hen heen. Eén op de tien jongeren heeft een persoonlijkheidsstoornis.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anneleen De Lille boeken
  Anneleen De Lille - Denk gezond, dieet gezond

  'Ik wil gezonder eten en meer bewegen.' Dat zinnetje hoort psychotherapeut en coach Anneleen De Lille dagelijks. Maar hoe breng je die goede voornemensin de praktijk? En vooral: hoe houd je ze vol? Anneleen De Lille stelt een haalbare, oplossingsgerichte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Stephane Garnier boeken
  E-book
  Stephane Garnier - Doe en denk als een kat

  In Doe en denk als een kat laat Stéphane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren. Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Marc Hebbrecht, Annelies van Hees, Minke de Jong, Rolien van Mechelen boeken
  Marc Hebbrecht, Annelies van Hees, Minke de Jong, Rolien van Mechelen - Dromen duiden-Reeks Psychoanalytisch Actueel

  Is de droom een wetenschappelijk, een therapeutisch, of een esthetisch gegeven? Zijn dromen duidbaar? Wat is de betekenis van een droom? Bestaat er één vastliggende betekenis? Houdt de freudiaanse droomduiding nog stand? Of bestaan er andere manieren om met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Cindy Verhulst, Katrien Vanhauwaert boeken
  Cindy Verhulst, Katrien Vanhauwaert - Troostkaarten voor kinderen en jongeren. Pakket incl. 24 troostkaarten en didactische verwerkingsopdrachten.

  Wat als een kind lijdt onder de ziekte van een familielid? Wat als een kind een dierbare verliest? Wat als je een kind wil steunen of troosten, maar niet weet hoe? Onze troostkaarten kunnen helpen. De troostkaarten zijn een middel om contact te maken: ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99