Boeken over psychologie

 • Mark Manson boeken
  Mark Manson - De edele kunst van not giving a fuck

  Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Haemin Sunim boeken
  Haemin Sunim - Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

  Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld van een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment Rust vinden in een drukke wereld De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Victor Mids, Oscar Verpoort boeken
  Victor Mids, Oscar Verpoort - MINDF*CK

  Victor Mids en Oscar Verpoort geven voor het eerst de geheimen prijs achter hun spectaculaire tv-programma MINDF*CK. Aan de hand van illusies, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid geven zij een uniek inkijkje in de werking van je brein. Met deze 101… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Héctor García, Francesc Miralles boeken
  Héctor García, Francesc Miralles - Ikigai

  Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Brené Brown boeken
  Brené Brown - De moed van imperfectie

  Brené Brown beschrijft in De moed van imperfectie hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een `bezield leven : leven vanuit het gevoel dat je de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Paul McGee boeken
  Paul McGee - Succesvol omgaan met mensen

  Zou je graag willen dat je gemakkelijker mensen kon overtuigen, dat je constructievere gesprekken kon voeren of betere banden kon smeden met andere personen? Dan is dit boek wat je nodig hebt! Het staat boordevol tips en technieken om je sociale vaardigheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Lee Crutchley boeken
  Lee Crutchley - Gelukkig zijn

  Je bent zelf verantwoordelijk voor je geluk! Gelukkig zijn is een creatief en totaal ander zelfhulpboek van illustrator en ontwerper Lee Crutchley. Dit werkboekje zorgt ervoor dat jouw dag opvrolijkt, afleidt en verfrist. De opdrachten nodigen je uit om te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ingrid Steenhuis, Wil Overtoom boeken
  Ingrid Steenhuis, Wil Overtoom - Terugval en Verleiding

  Iedereen die wel eens een paar kilo is afgevallen of daar mee bezig is, weet dat terugval en verleiding op de loer liggen. Afvallen is moeilijk, maar het aller-moeilijkste is om afgevallen te blijven. Hoe zorg je dat de kilo's er af blijven, in een wereld vol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Anne Remijn boeken
  Anne Remijn - Papa, waar ben je?

  Ontroerend en persoonlijk verhaal van een dochter over het dementieproces van haar vader. Voor alle mantelzorgers die zoeken naar herkenning. Voor alle mantelzorgers die niet willen wachten tot het te laat is, maar die met een niet pluisgevoel op zoek willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ben Ambridge boeken
  Ben Ambridge - Psy-Q

  Een meesterlijke en actieve introductie in de psychologie Praktisch elk aspect van ons gedrag en ons denken en voelen is bestudeerd door psychologen. Met talloze theorieën en eindeloos veel experimenten proberen ze ons doen en laten te verklaren. Maar Psy-Q… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • J. van der Weele, A. With boeken
  J. van der Weele, A. With - Vlindervrouw

  Voor vrouwen voor wie het leven zwaar valtVlindervrouw is een metafoor voor positieve verandering. De weg naar een beter leven na misbruik is door te ontdekken dat er een plaats is voor jou in dit leven. Dat je kunt liefhebben en geliefd worden. Met elke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Vittorio Busato, Willem Koops, Mineke van Essen boeken
  Vittorio Busato, Willem Koops, Mineke van Essen - Zeven grondleggers van de psychologie

  Zeven grondleggers van de psychologie Van de geschiedenis en van onze voorgangers leren we. Althans, dat wordt beweerd. Toch lijken de psychologie, pedagogiek en onderwijskunde steeds ahistorischer te worden. Oudere bronnen dan van een jaar of vijf geleden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jan Willem Veerman, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Jeroen Janssen boeken
  Jan Willem Veerman, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Jeroen Janssen - Vragenlijsten Gezin & Opvoeding (VG&O) Handleiding VGFO

  De Vragenlijst Gezinsfunctioneren volgens Ouders (VGFO) maakt deel uit van de set Vragenlijsten Gezin & Opvoeding (VG&O). Het gaat om vier vragenlijsten die diverse aspecten van de opvoedingsomgeving in beeld brengen en zelfstandig kunnen worden afgenomen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Jos Peeters boeken
  Jos Peeters - Dacht je dat je dacht?

  Mensen denken de hele tijd. We kunnen niet stoppen met denken. We vinden trouwens dat we goed denken ... maar helaas is dit vaak niet zo. Meer nog, ons denken is helemaal niet te vertrouwen. Niet zelden maken we denkfouten of 'biases', systematische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Ria Teeuw boeken
  Ria Teeuw - Leef je zelf

  We willen allemaal gelukkig zijn en een zinvol leven leiden. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het blijkbaar niet. Want in het dagelijks leven besteden we meer tijd aan wat we niet willen, dan aan wat we wel graag doen. Hoewel we vrijheid belangrijk vinden,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Chiquita Bijland boeken
  Chiquita Bijland - Glimlachend

  Een inspirerend en informatief boek voor iedereen die het verschil wil maken. Voor wie de glimlach wil laten regeren. Gewoon omdat jij dat wilt en niet omdat het moet. Ontdek de kracht van Glimlachend Leven en Werken. Lees de geheimen en de effecten. Maak ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Dorien de Vries boeken
  Dorien de Vries - Als herboren

  Veel te vaak denken we dat ons geluk afhangt van allerlei omstandigheden. Terwijl de echte sleutel tot geluk in onszelf ligt. Gebaseerd op dat inzicht schreef de bekende therapeute Dorien de Vries een toegankelijk boek: 'Als herboren'. De Vries werkt sinds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Lara de Bruin boeken
  Lara de Bruin - Oplossingsgericht organiseren en veranderen

  Oplossingsgericht werken is geen trucje maar een visie. Het gebruiken van de vragen werkt vooral als je het achterliggende gedachtegoed kent en je de bijbehorende houding van niet-weten hebt eigengemaakt. De waaier wordt dan een hulpmiddel om de wijze van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Lara de Bruin boeken
  Lara de Bruin - Oplossingsgericht behandelen en coachen

  Oplossingsgericht werken is geen trucje maar een visie. Het gebruiken van de vragen werkt vooral als je het achterliggende gedachtengoed kent en je de bijbehorende houding van niet-weten hebt eigengemaakt. De waaier wordt dan een hulpmiddel om de wijze van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • De Innerlijke Reis

  Het gebruik van psychedelische of hallucinerende middelen, empathogene of entheogene stoffen is wijdverspreid, miljoenen mensen gebruiken ze geregeld, op festivals, in clubs of ten behoeve van zelfontdekking. Die gebruikers en de mensen om hen heen verdienen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Henk Coudenys boeken
  Henk Coudenys - Hoogsensitief

  Het begrip 'hoogsensitiviteit' werd pas in 1997 voor het eerst op de wereld losgelaten door de Amerikaanse psychiater Elaine Aron. Sindsdien werd er veel gepubliceerd over deze andere manier van functioneren en is de hoogsensitieve mens langzaam maar zeker een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Anna Dekker-Koopman boeken
  Anna Dekker-Koopman - Licht in de duisternis

  In dit boek laat de schrijfster Anna Dekker-Koopman (1948) zien hoe belangrijk het voor haar was om de teken-taal ter beschikking te hebben om haar trauma's te kunnen verwerken. Pas toen ze via tekeningen 'tekens' gaf aan haar behandelaars, kon deze taal voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Famke Kwee, Frans Schalkwijk boeken
  Famke Kwee, Frans Schalkwijk - Het onbewuste consult. Handreiking voor de huisarts en andere hulp uit de eerste lijn (Reeks Psychoanalytisch Actueel, nr. 25)

  Een goede band of de gepaste golflengte tussen arts en patiënt leveren aantoonbaar gezondheidseffecten op. Maar wat als de ontmoeting moeilijk loopt? Wat als de patiënt ondanks een goed contact het voorschrift niet volgt of negatieve gevoelens aanhouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Marjan Gryson, Veerle De Waele boeken
  Marjan Gryson, Veerle De Waele - Positief agressief

  ?Onze wereld kan best wat meer veerkracht gebruiken. Daarvoor zijn creativiteit, keuzevrijheid, coping én vuistkracht nodig. Leer die facetten kennen en ontdek zo de tangodansende bokser, poëzieminnende voetballer, origamiplooiende bouwvakker, stoere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Lien Goossens, Ellen Moens boeken
  Lien Goossens, Ellen Moens - Eetproblemen bij kinderen en adolescenten

  'Eens een moeilijke eter, altijd een moeilijke eter.' 'Enkel kinderen met overgewicht zijn bezig met lijnen.' 'De media zijn de oorzaak van eetstoornissen bij jongeren.' Eetproblemen kunnen opduiken op verschillende leeftijden gedurende de ontwikkeling van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00