Boeken over politicologie

 • Paul Schenderling boeken
  E-book
  Paul Schenderling - De toekomst van de christen-democratie in Nederland

  De Nederlandse samenleving en de politiek zijn de afgelopen twee decennia sterk veranderd. Deze ontwikkeling stelt de christen-democratie voor een grote opgave, die nog eens geaccentueerd wordt door de verkiezingsnederlaag van het CDA in juni 2010. Dit rapport… (E-book)

  Lees meer...
    6,95
 • Hendrik Vos boeken
  E-book
  Hendrik Vos - De impact van de Europese Unie. Beleidsterreinen, strijdpunten en uitdagingen

  De verzameling van Europese wetten en regels telt intussen ongeveer 100.000 bladzijden. De spanwijdte van de Europese Unie omvat haast alle beleidsterreinen. Europa neemt beslissingen over de werking van de interne markt en handelspolitiek, over landbouw en… (E-book)

  Lees meer...
  14,85
 • Chris Aalberts boeken
  E-book
  Chris Aalberts - Achter de PVV

  Er is geen politieke partij in Nederland die de politieke agenda zo zeer bepaalt als de Partij voor de Vrijheid. Bijna elke week is er rumoer over voorstellen en uitspraken van Geert Wilders. Vanaf haar oprichting daagt de PVV de gevestigde politieke orde uit… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Thierry Baudet boeken
  E-book
  Thierry Baudet - De aanval op de natiestaat

  De Europese Unie en de open grenzen hebben de nationale staat verzwakt. De soevereiniteit van het parlement wordt steeds verder ondergraven en de nationale identiteit verwatert. In de tweede helft van de twintigste eeuw is in alle West-Europese landen een… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Laura Starink boeken
  E-book
  Laura Starink - Slag om Oekraïne

  Op 6 april mag Nederland zich in een referendum uitspreken over het Associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Wat houdt dat verdrag in? Wat staat er voor Nederland op het spel? En wat betekent het voor de Oekraïners? Hoe verloopt de strijd met de… (E-book)

  Lees meer...
    2,99
 • Bart Tromp boeken
  E-book
  Bart Tromp - De loden bal van het socialisme

  In De loden bal van het socialisme is een selectie opgenomen van analyses en beschouwingen die Bart Tromp in de loop der jaren heeft geschreven over één van de grote themas waarmee hij zich zijn leven lang met hart en ziel heeft beziggehouden: de… (E-book)

  Lees meer...
  19,99
 • Ilja Maria van den Broek boeken
  29,90
 • Mei Li Vos boeken
  E-book
  Mei Li Vos - Politiek voor de leek

  Mei Li Vos liep een aantal jaren als politicus en politicoloog rond in de Tweede Kamer. Ze observeerde met een mild cynische, maar optimistische blik haar eigen verrichtingen en die van haar collega-Binnenhof-bewoners. Vos neemt de lezer mee in de wereld van… (E-book)

  Lees meer...
  10,99
 • E-book
  Leven in de risicosamenleving

  Ooit namen wij risicos als behorend bij het bestaan. Natuurrampen, ongelukken, dodelijke ziekten ­ ze hoorden er nu eenmaal bij. Tegenwoordig eisen we een leven in volstrekte veiligheid: pech moet weg. God is vervangen door de verzekeringsmaatschappij.… (E-book)

  Lees meer...
    6,99
 • E-book
  Public Policy Analysis

  Dit is het uittreksel behorend bij het boek Public Policy Analysis (4e druk; ISBN 9780136155546) van W.N. Dunn. Uittreksels van studentsonly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog sneller en makkelijker onder de knie te krijgen. Ze geven… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • Derk R. Stokmans boeken
  E-book
  Derk R. Stokmans - Straatcoach en strateeg

  Diederik Samsom heeft een obsessie: Nederland én de Nederlandse politiek moeten veranderen. En de PvdA-leider wil de man zijn die dat doet, met grootse gebaren en mooie verhalen. Als revanche voor de politieke instabiliteit van de afgelopen tien jaar. En… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Boris van der Ham boeken
  E-book
  Boris van der Ham - Vrije moraal

  Nederland staat bekend als vrijplaats voor `seks, drugs en rock-n-roll. Hoe kregen we dat wilde imago? En is dat imago terecht? In De vrije moraal duikt politicus Boris van der Ham in de onthullende, schokkende en geestige geschiedenis van seks, drank en drugs… (E-book)

  Lees meer...
    7,49
 • Thierry Baudet boeken
  E-book
  Thierry Baudet - Oikofobie

  Oikofobie is het tegenovergestelde van xenofobie. Niet de angst voor het vreemde, maar voor het eigene. Een afkeer van geborgenheid; het willen stukmaken van het thuis. Oikofobie is wat de westerse elites drijft. Modernisme in de kunsten, multiculturalisme en… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Pieter Hilhorst, Jos van der Lans boeken
  E-book
  Pieter Hilhorst, Jos van der Lans - Sociaal doe-het-zelven

  Hoe kan het dat in Estland vijftigduizend mensen bereid zijn om vrijwillig zwerfvuil op te ruimen? Hoe is het mogelijk dat een oproep in Trouw de stoot geeft tot de aanschaf van vijftigduizend zonnepanelen, zonder enige vorm van subsidie? Hoe kan het dat een… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • L. Maracz boeken
  27,98
 • Eric Vrijsen boeken
  E-book
  Eric Vrijsen - De anatomie van de macht

  ANATOMIE VAN DE MACHT Wie bestieren Nederland eigenlijk en hoe oefenen ze hun invloed uit? Journalist Eric Vrijsen heeft decennialang ervaring op het Binnenhof. Voor dit boek ging hij apart op onderzoek uit om zestien machtscircuits van binnenuit te… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Nadia Molenaers, Robrecht Renard boeken
  E-book
  Nadia Molenaers, Robrecht Renard - Ontwikkelingshulp faalt

  Zal de falende ontwikkelingshulp uit het slop geraken als de civiele maatschappij gaat participeren in de totstandkoming van de Poverty Reduction Strategy Papers (PRSP), een nieuw paradigma in het denken over ontwikkelingshulp? Donoren zijn daar wel van… (E-book)

  Lees meer...
  21,75
 • Eddy Habben Jansen boeken
  E-book
  Eddy Habben Jansen - Nederlandse politiek voor Dummies, pocketeditie (eBook)

  Begrijp het politieke spel! De Nederlandse politiek is voortdurend in beweging In deze tijd van strenge bezuinigingen wordt het steeds belangrijker om van de politieke ontwikkelingen op de hoogte te zijn. Hoe is ons politieke bestel ontstaan? Wat doen… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Jan Wouters boeken
  E-book
  Jan Wouters - Verenigde Naties: mensenwerk

  De Verenigde Naties vormgegeven door markante leiders Wie zijn de mensen die de VN vormgaven? Hoe gingen zij om met de problemen van hun tijd en met tegenstand? Wat betekende hun leiderschap voor de internationale samenwerking? Geschiedenis is mensenwerk, en… (E-book)

  Lees meer...
  19,99
 • Sheila Sitalsing boeken
  E-book
  Sheila Sitalsing - Mark

  Mark Rutte is een fenomeen. In alles een opmerkelijk politicus: met onverwoestbare vrolijkheid laveert hij door het versplinterde politieke landschap, gaat hij op het roekeloze af de bijzonderste allianties aan en werkt hij gestaag aan een nieuw Nederland. Wie… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Simon Schama boeken
  E-book
  Simon Schama - De toekomst van Amerika

  "Met de verkiezing van een nieuwe president in november 2008, zijn de Verenigde Staten begonnen aan een intens zelfonderzoek over het verloop van de eigen geschiedenis; hoe de Amerikaanse identiteit tot stand kwam in een reeks van crises en confrontaties, en… (E-book)

  Lees meer...
  19,94
 • Guy Verhofstadt boeken
  E-book
  Guy Verhofstadt - De ziekte van Europa

  De ziekte van Europa is het genadeloze relaas over een eens zo ambitieus Europees project dat aftakelde tot een institutionele modderpoel. Het boek is rijkelijk voorzien van politieke anekdotes en persoonlijke verhalen die de lezer meenemen achter de schermen… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Bulcke Bernard boeken
  24,50
 • T. Ball, R. Dagger boeken
  E-book
  T. Ball, R. Dagger - Political ideologies and the democratic ideal

  Dit is het uittreksel behorend bij het boek Political Ideologies and the Democratic Ideal (7e druk; ISBN 9780205607372) van T. Ball, R. Dagger. Uittreksels van studentsonly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog sneller en makkelijker onder de… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • Ludo Cuyvers, Gaston Vandewalle boeken
  32,00