Boeken over politicologie

 • Alexander Pechtold boeken
  E-book
  Alexander Pechtold - Henk, Ingrid en Alexander

  Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, staat bekend om de scherpte en overtuigingskracht waarmee hij het politieke debat aangaat. Hij heeft de laatste jaren als een van de weinige politici keer op keer stelling genomen tegen het… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Bas de Gaay Fortman, Olivier de Gaay Fortman boeken
  E-book
  Bas de Gaay Fortman, Olivier de Gaay Fortman - Grondwetwijzer

  Wereldwijd is het politieke toneel in korte tijd hevig veranderd. Zelfs de parlementaire democratie staat onder druk. De financiële crisis beschadigde economische verwachtingen op het moment dat brandhaarden rond Europa voor grote stromen vluchtelingen… (E-book)

  Lees meer...
    5,99
 • E-book
  Politiek uittreksel

  Dit is het e-book uittreksel behorend bij het boek 'Politiek: Een inleiding in de politieke wetenschappen' (1e druk; ISBN 9085060923 ) van Kris Deschouwer en Marc Hooghe. Uittreksels van StudentsOnly bieden je een goede manier om de stof uit het boek… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • Paul Schenderling boeken
  E-book
  Paul Schenderling - De toekomst van de christen-democratie in Nederland

  De Nederlandse samenleving en de politiek zijn de afgelopen twee decennia sterk veranderd. Deze ontwikkeling stelt de christen-democratie voor een grote opgave, die nog eens geaccentueerd wordt door de verkiezingsnederlaag van het CDA in juni 2010. Dit rapport… (E-book)

  Lees meer...
    6,95
 • Hendrik Vos boeken
  E-book
  Hendrik Vos - De impact van de Europese Unie. Beleidsterreinen, strijdpunten en uitdagingen

  De verzameling van Europese wetten en regels telt intussen ongeveer 100.000 bladzijden. De spanwijdte van de Europese Unie omvat haast alle beleidsterreinen. Europa neemt beslissingen over de werking van de interne markt en handelspolitiek, over landbouw en… (E-book)

  Lees meer...
  14,85
 • Joep Dohmen boeken
  E-book
  Joep Dohmen - De vriendenrepubliek

  Vier jaar lang onderzochten Joep Dohmen en Henk Langenberg van Dagblad De Limburger de corruptie in Limburg. Het leidde tot veel beroering. Politieke koppen rolden. In De Vriendenrepubliek verhaalt Dohmen over curruptie in Limburg. De teneur was dat… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Joep Dohmen boeken
  E-book
  Joep Dohmen - Europese idealisten

  Een jaar lang bewoog onderzoeksjournalist Joep Dohmen zich in de wandelgangen van het Europees parlement. Hij sprak met sleutelfiguren, legde zijn oor te luisteren bij informanten en ontdekte vertrouwelijke documenten. Het verslag van zijn journalistieke… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Eelco Keij boeken
  E-book
  Eelco Keij - Kapitale connecties

  Aan het begin van de 21ste eeuw, ten tijde van een nieuwe Nederlandse emigratiegolf, is er sprake van een nieuw soort emigrant: meer betrokken bij wat er in Nederland speelt en beter geïnformeerd. Zaken als de discussie rond dubbele nationaliteit voor… (E-book)

  Lees meer...
    2,95
 • Eelco Keij boeken
  E-book
  Eelco Keij - Kapitale Connecties

  Aan het begin van de 21ste eeuw, ten tijde van een nieuwe Nederlandse emigratiegolf, is er sprake van een nieuw soort emigrant: meer betrokken bij wat er in Nederland speelt en beter geïnformeerd. Zaken als de discussie rond dubbele nationaliteit voor… (E-book)

  Lees meer...
    2,95
 • Thierry Baudet boeken
  E-book
  Thierry Baudet - Oikofobie

  Oikofobie is het tegenovergestelde van xenofobie. Niet de angst voor het vreemde, maar voor het eigene. Een afkeer van geborgenheid; het willen stukmaken van het thuis. Oikofobie is wat de westerse elites drijft. Modernisme in de kunsten, multiculturalisme en… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Eddy Habben Jansen boeken
  E-book
  Eddy Habben Jansen - Nederlandse politiek voor Dummies, pocketeditie (eBook)

  Begrijp het politieke spel! De Nederlandse politiek is voortdurend in beweging In deze tijd van strenge bezuinigingen wordt het steeds belangrijker om van de politieke ontwikkelingen op de hoogte te zijn. Hoe is ons politieke bestel ontstaan? Wat doen… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Pieter Hilhorst, Jos van der Lans boeken
  E-book
  Pieter Hilhorst, Jos van der Lans - Sociaal doe-het-zelven

  Hoe kan het dat in Estland vijftigduizend mensen bereid zijn om vrijwillig zwerfvuil op te ruimen? Hoe is het mogelijk dat een oproep in Trouw de stoot geeft tot de aanschaf van vijftigduizend zonnepanelen, zonder enige vorm van subsidie? Hoe kan het dat een… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Joop de Vries boeken
  E-book
  Joop de Vries - Wiens Europa wint?

  Europa is in moeilijk vaarwater terechtgekomen, door externe druk en interne verdeeldheid. Mede omdat een alomvattend plan ontbreekt, neemt Europa kleine stappen. De resulterende koers is afhankelijk van de machtsverhoudingen binnen de samenleving. Ze… (E-book)

  Lees meer...
  21,99
 • Dick Pels boeken
  E-book
  Dick Pels - Een zwak voor Nederland

  ´Nederland heeft zijn onschuld verloren´, ´Nederland is de kluts kwijt´, ´we zijn op zoek naar onszelf´... Sinds de moord op Fortuyn, en nog luider sinds de moord op Van Gogh, roept een koor van moralisten dat Nederland in een acute identiteitscrisis… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Dick Pels boeken
  E-book
  Dick Pels - De geest van Pim

  Ruim een jaar na de door Pim Fortuyn ontketende kiezersopstand van 15 mei 2002 lijkt de politiek grotendeels teruggekropen in zijn Haagse schulp. Was het fortuynisme dan niet meer dan een boze droom? Kan het in de herinnering worden bijgezet als een… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Dick Pels boeken
  E-book
  Dick Pels - De economie van de eer

  Forse bonussen in het bedrijfsleven en miljoenencontracten voor topsporters zijn gemeengoed geworden. We kijken er niet van op dat Oprah Winfrey per dag meer verdient dan anderen in een heel jaar. Er tekent zich een nieuwe sociale tweedeling af tussen rijk en… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • E-book
  Public Policy Analysis

  Dit is het uittreksel behorend bij het boek Public Policy Analysis (4e druk; ISBN 9780136155546) van W.N. Dunn. Uittreksels van studentsonly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog sneller en makkelijker onder de knie te krijgen. Ze geven… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • Derk R. Stokmans boeken
  E-book
  Derk R. Stokmans - Straatcoach en strateeg

  Diederik Samsom heeft een obsessie: Nederland én de Nederlandse politiek moeten veranderen. En de PvdA-leider wil de man zijn die dat doet, met grootse gebaren en mooie verhalen. Als revanche voor de politieke instabiliteit van de afgelopen tien jaar. En… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Frits Bolkestein boeken
  E-book
  Frits Bolkestein - De intellectuele verleiding

  De intellectuele verleiding is een boek over intellectuelen en de politiek. De meeste boeken over dit thema zijn geschreven door intellectuelen. Hier is een ervaren politicus aan het woord. Hij demonstreert hoe gevaarlijk ideeen van intellectuelen zonder… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Pim Fortuyn boeken
  E-book
  Pim Fortuyn - De verweesde samenleving

  Wij leven in een tijd zonder richting, zonder ideologieën, zonder aansprekende ideeën, zonder vaders en moeders, kortom in een samenleving van wezen. Wij zijn echter de erfgenamen van veel: alles wat een rol van betekenis speelt of heeft gespeeld in de… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Pim Fortuyn boeken
  E-book
  Pim Fortuyn - De puinhopen van acht jaar paars

  Een genadeloze analyse van de collectieve sector en aanbevelingen voor een krachtig herstelprogramma. Toen het eerste paarse kabinet in 1994 aantrad, leek het er even op dat er een frisse wind zou gaan waaien en dat de collectieve sector op de schop zou gaan.… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Paul Kalma boeken
  E-book
  Paul Kalma - Makke schapen

  De financiële crisis heeft de nadelen en gevaren van het vrijemarktdenken onbarmhartig aan het licht gebracht. Alleen: het lukt maar niet om het neoliberale tijdperk af te sluiten. Het bankwezen is nauwelijks hervormd. In het bedrijfsleven staan de… (E-book)

  Lees meer...
  10,99
 • Thierry Baudet boeken
  E-book
  Thierry Baudet - De aanval op de natiestaat

  De Europese Unie en de open grenzen hebben de nationale staat verzwakt. De soevereiniteit van het parlement wordt steeds verder ondergraven en de nationale identiteit verwatert. In de tweede helft van de twintigste eeuw is in alle West-Europese landen een… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Chris Aalberts boeken
  E-book
  Chris Aalberts - Achter de PVV

  Er is geen politieke partij in Nederland die de politieke agenda zo zeer bepaalt als de Partij voor de Vrijheid. Bijna elke week is er rumoer over voorstellen en uitspraken van Geert Wilders. Vanaf haar oprichting daagt de PVV de gevestigde politieke orde uit… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Mei Li Vos boeken
  E-book
  Mei Li Vos - Politiek voor de leek

  Mei Li Vos liep een aantal jaren als politicus en politicoloog rond in de Tweede Kamer. Ze observeerde met een mild cynische, maar optimistische blik haar eigen verrichtingen en die van haar collega-Binnenhof-bewoners. Vos neemt de lezer mee in de wereld van… (E-book)

  Lees meer...
  10,99