Boeken over politicologie

 • Corina Hendriks, Mark Sanders, Timo Kansil, André Meiresonne boeken
  Corina Hendriks, Mark Sanders, Timo Kansil, André Meiresonne - Van opgelegde naar oprechte participatie

  Wat is de stand van Nederland? We hoeven volgens sommigen alleen maar naar de vele initiatieven van mensen onderling te kijken - de buurtinitiatieven, de broodfondsen, de duurzame energiecoöperaties - om te concluderen dat het prima met ons gaat. Burgers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • T.A. Abma, R. in 't Veld boeken
  T.A. Abma, R. in 't Veld - Handboek beleidswetenschap

  Dit boek biedt een compleet overzicht van de recente ontwikkelingen in de Nederlandse beleidswetenschap aan de hand van het werk van ruim dertig toonaangevende auteurs uit het vakgebied. Het boek valt uiteen in drie delen: een deel waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • Paul Cliteur boeken
  Paul Cliteur - Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders

  Gerechtelijke vervolging van religie-kritiek en vreemdelingenhaat Wat hebben de filmster Brigitte Bardot, de journaliste Oriana Fallaci, de schrijver Michel Houellebecq en de politicus Geert Wilders gemeen? Dat is dat zij alle vier geconfronteerd zijn met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Michael Wolff boeken
  Michael Wolff - Vuur en woede

  Nog nooit is het eerste jaar van een Amerikaanse president zo stormachtig verlopen als dat van Donald Trump. Journalist Michael Wolff wist door te dringen tot de binnenste kringen van het Witte Huis en sprak er met tweehonderd ooggetuigen. In Vuur en woede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Todd Huizinga boeken
  Todd Huizinga - De nieuwe totalitaire verleiding

  Todd Huizinga was als Amerikaans diplomaat voornamelijk werkzaam op Europese posten, tot bij de EU in Brussel aan toe. Hij zag met eigen ogen hoe Europa veranderde onder de eenheidsbeweging van de EU.Wat veroorzaakte het Eurozone-debacle en de chaos in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Marcantonio Colonna boeken
  Marcantonio Colonna - De dictator-paus

  Zou paus Franciscus de meest tyrannieke en onprincipiele paus in de moderne tijd zijn? 'Ja', zegt de kerkhistoricus Marcantonio Colonna, in zijn controversiele maar kundige boek. Lange tijd was het ongewis wie de anonieme auteur van deze Amazon-bestseller was,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Norbert Klein boeken
  Norbert Klein - Out of the box

  Norbert Klein (1956) werd in 2012 Tweede Kamerlid voor 50PLUS. Wat daarna gebeurde was enerverend. In deel 1 "Praktijken plus..." beschrijft hij die periode, waarin zijn idealen strandden op gekonkel. In deel 2 "...vrij denken" geeft hij een nieuw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jan Dirk Pruim boeken
  Jan Dirk Pruim - Hoe en wat voor het raadslid

  Hoe en wat voor het raadslid kan niet ontbreken in de boekenkast van beginnende raadsleden, gelouterde politici en geïnteresseerden in de lokale politiek.Het werk van een raadslid is ontzettend boeiend, maar voor veel raadsleden vaak ook heel teleurstellend.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Ewout Irrgang boeken
  Ewout Irrgang - Tropenjaren

  Ewout Irrgang werd als piepjonge student lid van de SP en belandde, na een uitstapje als beleidsmedewerker van De Nederlandsche Bank, nog voor zijn dertigste in de blauwe bankjes van de Tweede Kamer. Aan het Binnenhof maakte hij al snel furore als de kritische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ewald Engelen boeken
  Ewald Engelen - De grote ontgoocheling

  De belofte dat iedereen beter zou worden van globalisering is niet uitgekomen. In plaats daarvan heeft één procent alles naar zich toe getrokken, en heeft de rest het nakijken. De crisis heeft dat eens en voor altijd duidelijk gemaakt. Miljarden voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • C. van der Eijk boeken
  C. van der Eijk - De kern van de politiek

  Politiek handelen gebeurt op allerlei niveau's. Op nationaal niveau bij regeringen en parlementen, tussen burgers en partijen, over beleid en de uitkomsten daarvan. Maar politiek handelen bestaat ook in bedrijven, in kerken, in verenigingen en clubs. Politiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Stefaan Fiers, Steven van Hecke boeken
  Stefaan Fiers, Steven van Hecke - De spelregels van de democratie

  Elke democratie geeft haar burgers de kans om op geregelde tijdstippen een nieuwe vertegenwoordiging te kiezen. Precies omdat die verkiezingen zo cruciaal zijn, dulden we geen willekeur. Verkiezingen verlopen bijgevolg op basis van strikte regels, vastgelegd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,95
 • Alexis de Tocqueville boeken
  Alexis de Tocqueville - De kleine Tocqueville

  1166 pagina’s telt Over de democratie in Amerika, het magnum opus van Alexis de Tocqueville. De filosoof schreef het boek na een lange rondreis door de vs in 1831-1832. Het omvat een bijzonder scherpe analyse van de democratie als politiek systeem; haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Jaap Jan Brouwer, Piet Moerman boeken
  Jaap Jan Brouwer, Piet Moerman - Angelsaksen versus Rijnlanders

  De afgelopen jaren zijn Amerikaanse - of breder geformuleerd Angelsaksische - opvattingen op allerlei terreinen van de maatschappij dominanter geworden en behoren zij meer dan in het verleden tot het mainstream denken. Tot vandaag werden deze ontwikkelingen in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • J. de Kadt boeken
  J. de Kadt - Het fascisme en de nieuwe vrijheid

  Het fascisme en de nieuwe vrijheid is voor uitgever Geert van Oorschot een bepalend boek geweest. Hij bracht dit werk van zijn vriend en politieke leermeester Jacques de Kadt aan bij de illustere uitgever Emmanuel Querido, kort nadat hij in 1938 bij deze als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bas de Gaay Fortman, Olivier de Gaay Fortman boeken
  Bas de Gaay Fortman, Olivier de Gaay Fortman - De grondwetwijzer

  Wereldwijd is het politieke toneel in korte tijd hevig veranderd. Zelfs de parlementaire democratie staat onder druk. De financiële crisis beschadigde economische verwachtingen op het moment dat brandhaarden rond Europa voor grote stromen vluchtelingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Thierry Baudet boeken
  Thierry Baudet - Breek het partijkartel!

  Het democratische systeem verkeert in bijna alle westerse landen in crisis. De gevestigde partijen zijn hun feeling met het electoraat verloren; anti-establishment bewegingen komen op; het wederzijdse wantrouwen groeit en de onvrede wordt niet kleiner maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thierry Baudet boeken
  Thierry Baudet - Oikofobie

  Oikofobie is het tegenovergestelde van xenofobie. Niet de angst voor het vreemde, maar voor het eigene. Een afkeer van geborgenheid; het willen stukmaken van het thuis. Oikofobie is wat de westerse elites drijft. Modernisme in de kunsten, multiculturalisme en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Anna van der Vleuten boeken
  Anna van der Vleuten - De bestuurlijke kaart van de Europese Unie

  De relevantie van de Europese Unie is de laatste jaren enorm toegenomen door problemen als de financiële crisis, klimaatverandering en vluchtelingenstromen. Des te belangrijker is het om te begrijpen hoe de EU werkt. Dit boek beschrijft en analyseert de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Sophie in 't Veld boeken
  Sophie in 't Veld - Een Europees ID

  In het tijdperk van Trump, Brexit, Google, terrorisme en vluchtelingenstromen gaat politiek steeds vaker over identiteit. De vertrouwde sociale en politieke orde wordt razendsnel en ingrijpend door elkaar geschud. In die turbulentie zoeken mensen houvast in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hubert Smeets boeken
  Hubert Smeets - De wraak van Poetin

  Maart 2014: gewapenderhand wordt de Krim gescheiden van Oekraïne en 'herenigd' met Rusland. Die actie van Rusland is in strijd met het Helsinki-akkoord dat in 1975 de territoriale integriteit van alle staten in Europa heeft vastgelegd. Het blijft niet bij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Pankaj Mishra boeken
  Pankaj Mishra - Tijd van woede

  Pankaj Mishra beschrijft in ‘Tijd van woede’ op een beknopte en briljante manier de geschiedenis van woede als politieke drijfveer. Met verrassende historische parallellen laat hij zien dat deze tijd niet uniek is: ook het begin van de twintigste eeuw was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,99
 • Sybrand Buma boeken
  Sybrand Buma - Tegen het cynisme

  In onze samenleving heerst een onbestemde spanning. Veel Nederlanders zijn onzeker over de toekomst en over de wereld om hen heen. Tegenover deze steeds dieper wordende zorgen staat een politiek die steeds oppervlakkiger wordt. Nog rauwere boodschappen, nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Geert van Istendael boeken
  Geert van Istendael - Het Belgisch labyrint

  Taalgrens en ruimtelijke wanorde, de industriële glorie van Wallonië en de ellende van Brussel, Verkavelingsvlaams en plat Gents, Philips ii en Willem i, zwart en wit, rechts pacifisme en links conservatisme, van Julius Caesar tot Bart De Wever, van Karel de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sandra van Thiel boeken
  Sandra van Thiel - Bestuurskundig onderzoek

  Standaarddeviatie, steekproeven, validiteit: het zijn begrippen die studenten bestuurskunde leren aan het begin van hun studie, maar die vaak pas gaan leven wanneer zij aan hun bachelor- of masterscriptie toe zijn. De bestaande literatuur voor methoden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50