Boeken over politicologie

 • Anna van der Vleuten boeken
  Anna van der Vleuten - De bestuurlijke kaart van de Europese Unie

  De relevantie van de Europese Unie is de laatste jaren enorm toegenomen door problemen als de financiële crisis, klimaatverandering en vluchtelingenstromen. Des te belangrijker is het om te begrijpen hoe de EU werkt. Dit boek beschrijft en analyseert de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Michael Wolff boeken
  Michael Wolff - Vuur en woede

  Nog nooit is het eerste jaar van een Amerikaanse president zo stormachtig verlopen als dat van Donald Trump. Journalist Michael Wolff wist door te dringen tot de binnenste kringen van het Witte Huis en sprak er met tweehonderd ooggetuigen. In Vuur en woede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ron Meyer boeken
  Ron Meyer - Grip

  Een tijd van breed gedragen onbegrip en ontheemding vraagt om een grondige analyse naar de staat van ons land. Daarom klopte SP-voorzitter Ron Meyer aan bij honderd maatschappelijk leiders en sprak zijn partij met 1 miljoen Nederlanders. Een jaar lang voerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Jan Dirk Pruim boeken
  Jan Dirk Pruim - Wat en hoe voor het raadslid

  WAT EN HOE VOOR HET RAADSLID ISBN: 9789492196286 € 19,95 incl. BTW Hét handboek voor beginnende en ervaren raadsleden De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Zo'n negenduizend actieve burgers staan klaar om plaats te nemen in de gemeenteraad.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Norbert Klein boeken
  Norbert Klein - Out of the box

  Norbert Klein (1956) werd in 2012 Tweede Kamerlid voor 50PLUS. Wat daarna gebeurde was enerverend. In deel 1 "Praktijken plus..." beschrijft hij die periode, waarin zijn idealen strandden op gekonkel. In deel 2 "...vrij denken" geeft hij een nieuw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jan Dirk Pruim boeken
  Jan Dirk Pruim - Hoe en wat voor het raadslid

  Hoe en wat voor het raadslid kan niet ontbreken in de boekenkast van beginnende raadsleden, gelouterde politici en geïnteresseerden in de lokale politiek.Het werk van een raadslid is ontzettend boeiend, maar voor veel raadsleden vaak ook heel teleurstellend.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Josse de Voogd boeken
  Josse de Voogd - Gelaagd land

  Wie zou denken dat de beplanting in de tuinen, de inrichting van de vensterbanken en de auto’s en fietsen voor de deur verraden op welke partij je stemt? Ja, dat zelfs de Tachtigjarige Oorlog iets van de uitslagen bepaalt? Niemand. Toch is dat zo. Josse de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bart Maddens, Jef Smulders, Wouter Wolfs boeken
  Bart Maddens, Jef Smulders, Wouter Wolfs - De prijs van politiek

  Politieke partijen worden steeds machtiger. Vroeger werden ze op een schimmige manier gesponsord vanuit het bedrijfsleven. Tot er een etterbuil aan schandalen openbarstte en ze vanuit de overheid werden gefinancierd. Voor een rechtvaardige manier van werken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • C. van der Eijk boeken
  C. van der Eijk - De kern van de politiek

  Politiek handelen gebeurt op allerlei niveau's. Op nationaal niveau bij regeringen en parlementen, tussen burgers en partijen, over beleid en de uitkomsten daarvan. Maar politiek handelen bestaat ook in bedrijven, in kerken, in verenigingen en clubs. Politiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Jaap Jan Brouwer, Piet Moerman boeken
  Jaap Jan Brouwer, Piet Moerman - Angelsaksen versus Rijnlanders

  De afgelopen jaren zijn Amerikaanse - of breder geformuleerd Angelsaksische - opvattingen op allerlei terreinen van de maatschappij dominanter geworden en behoren zij meer dan in het verleden tot het mainstream denken. Tot vandaag werden deze ontwikkelingen in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,70
 • Piet Moerman, Jurgen Moerman boeken
  Piet Moerman, Jurgen Moerman - Huis op orde

  Over het boek: Piet en Jurgen Moerman hebben tijdens en na hun studie een grote affectie ontwikkeld voor de maakprocessen in de maatschappelijke constellatie. Gezamenlijk hebben ze in de dagelijkse praktijk principes uit de organisatieleer en procesbeheersing… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,90
 • Marianne Thieme, Ewald Engelen boeken
  Marianne Thieme, Ewald Engelen - De kanarie in de kolenmijn

  Marianne Thieme en Ewald Engelen waarschuwen tegen de onhoudbaarheid van de huidige politieke en financiële keuzes. Als een kanarie in de kolenmijn signaleren zij gevaren die onze toekomst bedreigen. Dat het fossiele denken gedurende lange tijd zo'n beetje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Els Boers boeken
  Els Boers - Het raadslid, natuurlijk actief

  Raadslid zijn is vooral boeiend, insprirerend en verrijkend. wat wordt er nu wel en wat niet van je verwacht? Wat mag je verwachten van de wethouder, de burgemeester, de griffier en de ambtenaar? De rollen binnen het lokale bestuur zijn lang niet voor iedereen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,00
 • Eddy Habben Jansen boeken
  Eddy Habben Jansen - Nederlandse politiek voor Dummies

  Omdat we dagelijks te maken hebben met de gevolgen van politieke besluiten is het belangrijk om van de politieke ontwikkelingen op de hoogte te zijn. Hoe is ons politieke bestel ontstaan? Wat doen Kamerleden precies? Hoe komen besluiten tot stand? In dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Geert van Istendael boeken
  Geert van Istendael - Het Belgisch labyrint

  Taalgrens en ruimtelijke wanorde, de industriële glorie van Wallonië en de ellende van Brussel, Verkavelingsvlaams en plat Gents, Philips ii en Willem i, zwart en wit, rechts pacifisme en links conservatisme, van Julius Caesar tot Bart De Wever, van Karel de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ewout Irrgang boeken
  Ewout Irrgang - Tropenjaren

  Ewout Irrgang werd als piepjonge student lid van de SP en belandde, na een uitstapje als beleidsmedewerker van De Nederlandsche Bank, nog voor zijn dertigste in de blauwe bankjes van de Tweede Kamer. Aan het Binnenhof maakte hij al snel furore als de kritische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Boris van der Ham boeken
  Boris van der Ham - De koning kun je niet spelen

  Wat is de overeenkomst tussen een politicus en een acteur? Welke toneel- en acteerwetten zijn handig voor kiezers om de politiek beter te begrijpen of te ontmaskeren? Acteur, bestuurder en voormalig politicus Boris van der Ham toont in De koning kun je niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Kemal Rijken boeken
  Kemal Rijken - Eigen volk

  ‘Eigen volk’ van Kemal Rijken is een opzienbarende reconstructie van het oprukkende Europese populisme. Dit grensoverschrijdende overzichtswerk is een must read in aanloop naar de Europese Verkiezingen in 2019. Niet zo lang geleden werd de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Sophie in 't Veld boeken
  Sophie in 't Veld - Een Europees ID

  In het tijdperk van Trump, Brexit, Google, terrorisme en vluchtelingenstromen gaat politiek steeds vaker over identiteit. De vertrouwde sociale en politieke orde wordt razendsnel en ingrijpend door elkaar geschud. In die turbulentie zoeken mensen houvast in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • J. de Kadt boeken
  J. de Kadt - Het fascisme en de nieuwe vrijheid

  Het fascisme en de nieuwe vrijheid is voor uitgever Geert van Oorschot een bepalend boek geweest. Hij bracht dit werk van zijn vriend en politieke leermeester Jacques de Kadt aan bij de illustere uitgever Emmanuel Querido, kort nadat hij in 1938 bij deze als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Hubert Smeets boeken
  Hubert Smeets - De wraak van Poetin

  Maart 2014: gewapenderhand wordt de Krim gescheiden van Oekraïne en 'herenigd' met Rusland. Die actie van Rusland is in strijd met het Helsinki-akkoord dat in 1975 de territoriale integriteit van alle staten in Europa heeft vastgelegd. Het blijft niet bij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Sandra van Thiel boeken
  Sandra van Thiel - Bestuurskundig onderzoek

  Standaarddeviatie, steekproeven, validiteit: het zijn begrippen die studenten bestuurskunde leren aan het begin van hun studie, maar die vaak pas gaan leven wanneer zij aan hun bachelor- of masterscriptie toe zijn. De bestaande literatuur voor methoden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Sybrand Buma boeken
  Sybrand Buma - Tegen het cynisme

  In onze samenleving heerst een onbestemde spanning. Veel Nederlanders zijn onzeker over de toekomst en over de wereld om hen heen. Tegenover deze steeds dieper wordende zorgen staat een politiek die steeds oppervlakkiger wordt. Nog rauwere boodschappen, nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Bas de Gaay Fortman, Olivier de Gaay Fortman boeken
  Bas de Gaay Fortman, Olivier de Gaay Fortman - De grondwetwijzer

  Wereldwijd is het politieke toneel in korte tijd hevig veranderd. Zelfs de parlementaire democratie staat onder druk. De financiële crisis beschadigde economische verwachtingen op het moment dat brandhaarden rond Europa voor grote stromen vluchtelingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Thierry Baudet boeken
  Thierry Baudet - Oikofobie

  Oikofobie is het tegenovergestelde van xenofobie. Niet de angst voor het vreemde, maar voor het eigene. Een afkeer van geborgenheid; het willen stukmaken van het thuis. Oikofobie is wat de westerse elites drijft. Modernisme in de kunsten, multiculturalisme en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99