Boeken over politicologie

 • Marc Oosterhout boeken
  Marc Oosterhout - De kunst van het kiezen

  Het Nederlandse politieke landschap is onoverzichtelijk en verkiezingsprogramma's zijn nagenoeg inwisselbaar. Het is voor de kiezer steeds lastiger om het verschil tussen de partijen te zien. Er is maar één oplossing: politieke partijen moeten op zoek naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sheila Sitalsing boeken
  Sheila Sitalsing - Mark

  Mark Rutte is een fenomeen. In alles een opmerkelijk politicus: met onverwoestbare vrolijkheid laveert hij door het versplinterde politieke landschap, gaat hij op het roekeloze af de bijzonderste allianties aan en werkt hij gestaag aan een nieuw Nederland. Wie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Rob de Wijk boeken
  Rob de Wijk - Machtspolitiek

  Negentiende-eeuws gedrag in de eenentwintigste eeuw, zo noemde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de inval van Rusland op de Krim. Legers worden nog steeds gebruikt om gebieden te veroveren. Tot voor kort werd de wereld geconfronteerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jean Tillie, Joop van Holsteijn, Henk van der Kolk, Kees Aarts boeken
  Jean Tillie, Joop van Holsteijn, Henk van der Kolk, Kees Aarts - Rumoer

  Het behoeft geen betoog dat de periode 1998-2012 in de Nederlandse politiek op zijn minst 'dynamisch' te noemen is. De opkomst en neergang van de LPF en TON; de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh; de opkomst van de PVV; de groei van de SP; de gevolgen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • R.M. Freeke boeken
  R.M. Freeke - 52 x gemeenteraad

  52 korte hoofdstukken met de kernpunten voor de Gemeenteraad. Een praktisch naslagwerk geschreven door adviseurs die jarenlang ervaring hebben met gemeenteraden en griffies. Deze hoofdstukken zijn een selectie en aanscherping van het handboek Ik Raadslid, wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Rob Hartmans boeken
  Rob Hartmans - Vaarwel dan!

  In de jaren zeventig werd het begrip linkse intellectueel doorvelen gezien als een pleonasme. Het was immers links dat deideeën had terwijl rechts slechts belangen verdedigde. Linkswas gericht op de toekomst, rechts op het verleden. Een rechtseintellectueel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,98
 • Evelien Tonkens, Margo Trappenburg, Menno Hurenkamp, Jante Schmidt boeken
  Evelien Tonkens, Margo Trappenburg, Menno Hurenkamp, Jante Schmidt - Montessori democratie

  Het gaat niet goed met onze democratie, volgens kenners. Maar er is één lichtpuntje en dat is de lokale inzet door burgers zelf. Waar burgers zelf hun handen uit de mouwen steken, ontstaat positieve energie. Aan gemeenteraad en bestuur vooral de taak om 'los… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Piet Moerman, Jurgen Moerman boeken
  Piet Moerman, Jurgen Moerman - Huis op orde. Het Rijnlandse ordoliberale perspectief

  Over het boek: Piet en Jurgen Moerman hebben tijdens en na hun studie een grote affectie ontwikkeld voor de maakprocessen in de maatschappelijke constellatie. Gezamenlijk hebben ze in de dagelijkse praktijk principes uit de organisatieleer en procesbeheersing… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • Frits M. van der Meer, Caspar Floris van den Berg, Gerrit S.A. Dijkstra boeken
  Frits M. van der Meer, Caspar Floris van den Berg, Gerrit S.A. Dijkstra - De ambtenaar in het openbaar bestuur

  De positie en rol van ambtenaren krijgt in Nederland en in veel andere landen hernieuwde aandacht. Zal de regering de rechtspositie van ambtenaren gelijktrekken met die van werknemers in de private sector zoals gedaan is in Italië, Zweden en Denemarken? Of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Guido Enthoven boeken
  Guido Enthoven - Hoe vertellen we het de Kamer?

  Politici zijn van vroeg in de ochtend tot laat in de avond bezig met het verzamelen, verwerken, waarderen en produceren van informatie. Dit onderzoek behandelt de informatierelatie tussen regering en parlement vanuit verschillende perspectieven:- de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Marcial Hernandez boeken
  Marcial Hernandez - Geert Wilders ontmaskerd

  Wat was ik er trots op toen ik twee jaar geleden Kamerlid werd! Als militair had ik 16 jaar lang mijn land gediend en nu wilde ik dat doen op het hoogste politieke niveau in de Tweede Kamer. Gaandeweg mijn Kamerlidmaatschap kwam ik erachter dat het bij de PVV… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Guy Verhofstadt boeken
  Guy Verhofstadt - Een new age of empires

  De wereld bevindt zich op een keerpunt. Vrijwel alle landen en volkeren staan voor een aantal ongekende uitdagingen, vraagstukken die de hele mensheid betreffen: de globalisering, de financiële en economische crisis, het terrorisme, de kloof tussen arm en… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,95
 • Jan Pronk boeken
  Jan Pronk - Op zoek naar een nieuwe kaart

  Dat de wereld grondig is veranderd, is een cliché. Dat weet iedereen. Dat de ontwikkelingssamenwerking sterk is mee veranderd, weet lang niet iedereen. Het gaat niet meer in hoofdzaak om ontwikkelingshulp. Het gaat over thema's als handel, investeringen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Eric Corijn boeken
  Eric Corijn - Stadsschriften Kan de stad de wereld redden?

  Kan de stad de wereld redden? verzamelt teksten uit Eric Corijns grote oeuvre. De stadsonderzoeker en cultuurfilosoof publiceerde een 250-tal artikels en hoofdstukken in een waaier van tijdschriften en boeken. De stad is daarbij de broedplaats geworden voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Harm Ramkema boeken
  Harm Ramkema - De Gemeente

  Hoe is de gemeente georganiseerd? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Welke taken heeft de gemeente? Waar haalt de gemeente haar geld vandaan? Hoe kunnen mensen invloed uitoefenen op het beleid van de gemeente? Over deze vragen gaat dit boekje. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,90
 • Menno van der Land boeken
  Menno van der Land - Langs de afgrond

  Bij de Tweede Kamerverkiezingen in november 2006 leed D66 haar tiende nederlaag in twaalf jaar tijd. De partij verkeerde in een diepe crisis. Wat ging er vooraf aan het slechtste verkiezingsresultaat sinds de oprichting van D66? En hoe kwamen de democraten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • De Blauwe Tijger boeken
  De Blauwe Tijger - 10 stuks EU-kraineboekje (978-94-92161-12-3) in 1 pakket

  Met 30 argumenten op 30 bladzijden tegen het associatieverdrag van de EU met Oekraïne is dit EU-kraïneboekje een goede aanvulling op het reeds bestaande campagnemateriaal.Het boekje verschijnt naar aanleiding van de campagne op weg naar het referendum over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Binjamin Heyl boeken
  Binjamin Heyl - Klokkenluiders en de politiek

  Ondanks de wet Huis voor de Klokkenluiders, maakt de auteur duidelijk dat ook op basis van deze wet (2015) het vragen is om problemen, wanneer je denkt de klok te moeten luiden. De wet zit zo in elkaar dat zij vooral gericht is om corrupte machthebbers in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Rummens Stefan boeken
  Rummens Stefan - Wat een theater!

  Wat is er aan de hand met onze democratie? Of het nu gaat om de aanslependefinancieel-economische crisis of het vluchtelingenprobleem, de politiek sukkelt van de ene crisis in de andere en vindt geen daadkrachtige antwoorden meer. Kiezers verliezen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Paul Cliteur boeken
  Paul Cliteur - Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders

  Gerechtelijke vervolging van religie-kritiek en vreemdelingenhaat Wat hebben de filmster Brigitte Bardot, de journaliste Oriana Fallaci, de schrijver Michel Houellebecq en de politicus Geert Wilders gemeen? Dat is dat zij alle vier geconfronteerd zijn met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Rudy Andeweg, Jacques Thomassen boeken
  Rudy Andeweg, Jacques Thomassen - Van afspiegelen naar afrekenen?

  Hoe goed werkt onze democratie nu eigenlijk? In 'Van afspiegelen naar afrekenen?' geven politicologen Rudy Andeweg en Jacques Thomassen op heldere toon een nuchtere analyse van ons huidige politieke systeem.De auteurs beantwoorden in dit boek vragen die velen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • C. van der Eijk boeken
  C. van der Eijk - De kern van de politiek

  Politiek handelen gebeurt op allerlei niveau's. Op nationaal niveau bij regeringen en parlementen, tussen burgers en partijen, over beleid en de uitkomsten daarvan. Maar politiek handelen bestaat ook in bedrijven, in kerken, in verenigingen en clubs. Politiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • T. Pels, W. Vollebergh, T. Jaspers boeken
  T. Pels, W. Vollebergh, T. Jaspers - NWO-reeks Sociale cohesie in Nederland Diversiteit in opvoeding en ontwikkeling

  Gedragingen van allochtone jongeren, evenals hun thuissituatie, halen regelmatig de media. Iedereen heeft daar intussen wel een mening over. Maar vaak zijn er meer meningen dan concrete onderzoeken met feitelijke antwoorden. Daarin wil deze studie verandering… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • T. Swierstra, E. Tonkens boeken
  T. Swierstra, E. Tonkens - Studies over politieke vernieuwing De beste de baas ?

  Mensen moeten gelijke kansen hebben en hun maatschappelijk positie mag niet bepaald worden door afkomst, ras of sekse. Alleen hun eigen inzet en talent mogen tellen. Dit 'meritocratische ideaal' wordt in onze samenleving breed omarmd, Maar is dit ideaal wel zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Peter Corvers boeken
  Peter Corvers - Blik in de raadszaal

  Over het boek:titel: 'Blik in de raadszaal', bevat 65 columns over de politiek in de gemeente Haaren van 2003 tot 2013. Het boek bevat een selectie van columns die freelance journalist/tekstschrijver Peter Corvers schreef over de politiek in deze gemeente. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,67