Boeken over politicologie

 • Rob de Wijk boeken
  Rob de Wijk - Machtspolitiek

  Negentiende-eeuws gedrag in de eenentwintigste eeuw, zo noemde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de inval van Rusland op de Krim. Legers worden nog steeds gebruikt om gebieden te veroveren. Tot voor kort werd de wereld geconfronteerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Jan Storm boeken
  Jan Storm - Welke democratie?

  Terwijl de wereld van verbazing naar verbazing strompelt, mogen ook wij in maart 2017 naar de stembus. Gaan we kiezen voor meer van hetzelfde of neemt de burger eindelijk echt het woord? Er doen ditmaal krasse partijen mee en zij kunnen met radicaal andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Armen Hakhverdian, Wouter Schakel boeken
  Armen Hakhverdian, Wouter Schakel - Nepparlement?

  Vormen volksvertegenwoordigers een ideologische afspiegeling van het electoraat, of is - in de woorden van PVV-leider Geert Wilders - ons parlement een nepparlement? Geen enkele gekozen volksvertegenwoordiging ter wereld vormt een afspiegeling van haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chris Aalberts boeken
  Chris Aalberts - Achter de PVV

  Er is geen politieke partij in Nederland die de politieke agenda zo zeer bepaalt als de Partij voor de Vrijheid. Bijna elke week is er rumoer over voorstellen en uitspraken van Geert Wilders. Vanaf haar oprichting daagt de PVV de gevestigde politieke orde uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rinus van Schendelen boeken
  Rinus van Schendelen - Beïnvloeding in Nederland en Europa

  Beïnvloeding gaat vaker op een domme dan op een intelligente manier. Meestal weinig doordacht, maar met grote negatieve gevolgen. Lobbyprofessor Rinus van Schendelen laat aan de hand van talrijke praktische voorbeelden zien dat intelligent beïnvloeden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Arlie Russell Hochschild boeken
  Arlie Russell Hochschild - Vreemdelingen in hun eigen land

  In 'Vreemdelingen in hun eigen land' verlaat de beroemde socioloog Arlie Hochschild Californië, haar progressief linkse, kosmopolitische enclave vol gelijkgestemden, en trekt vijf jaar op met haar rechtse landgenoten in Louisiana, een van de armste en meest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jos Blank, Alex van Heezik boeken
  Jos Blank, Alex van Heezik - De Nederlandse Veiligheid en Justitie 1980-2014

  Verhoging van de productiviteit van publieke diensten draagt sterk bij aan vergroting van de welvaart en beheersing van de overheidsuitgaven. De afgelopen decennia zijn ingrijpende hervormingen doorgevoerd om de productiviteit in de publieke sector te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Maarten Allers, Marcel Boogers, Peter van Lieshout, Alexander Rinnooy Kan boeken
  Maarten Allers, Marcel Boogers, Peter van Lieshout, Alexander Rinnooy Kan - Lokale democratie in de steigers

  De lokale democratie is toe aan groot onderhoud. Met de decentralisaties in het sociaal domein - de grootste bestuurlijke operatie van de afgelopen honderd jaar - is de rolverdeling tussen de verschillende overheden sterk gewijzigd. De gemeente moet haar rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Harm Ramkema boeken
  Harm Ramkema - De Gemeente

  Hoe is de gemeente georganiseerd? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Welke taken heeft de gemeente? Waar haalt de gemeente haar geld vandaan? Hoe kunnen mensen invloed uitoefenen op het beleid van de gemeente? Over deze vragen gaat dit boekje. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,90
 • Rummens Stefan boeken
  Rummens Stefan - Wat een theater!

  Wat is er aan de hand met onze democratie? Of het nu gaat om de aanslependefinancieel-economische crisis of het vluchtelingenprobleem, de politiek sukkelt van de ene crisis in de andere en vindt geen daadkrachtige antwoorden meer. Kiezers verliezen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Hubert Seipel boeken
  Hubert Seipel - Poetin

  Hubert Seipel lukte het als enige westerse journalist gedurende vijf jaar in het gezelschap van Poetin te verblijven. Zijn boek is een geschiedenis van een wederzijdse vervreemding en teleurstelling. Het biedt diepe inzichten in de motieven en voorstellingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Bram Gerrits boeken
  Bram Gerrits - Van fractie-assistent tot minister-president

  Er is geen vak mooier dan dat van politicus, maar met idealisme alleen red je het niet in Den Haag of Monnickendam. Leer de ongeschreven regels van het politieke spel voor de invloed die je nodig hebt om iets voor elkaar te krijgen. Ontdek hoe je plooien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Binjamin Heyl boeken
  Binjamin Heyl - Klokkenluiders en de politiek

  Ondanks de wet Huis voor de Klokkenluiders, maakt de auteur duidelijk dat ook op basis van deze wet (2015) het vragen is om problemen, wanneer je denkt de klok te moeten luiden. De wet zit zo in elkaar dat zij vooral gericht is om corrupte machthebbers in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Marc Oosterhout boeken
  Marc Oosterhout - De kunst van het kiezen

  Het Nederlandse politieke landschap is onoverzichtelijk en verkiezingsprogramma's zijn nagenoeg inwisselbaar. Het is voor de kiezer steeds lastiger om het verschil tussen de partijen te zien. Er is maar één oplossing: politieke partijen moeten op zoek naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hein-Anton van der Heijden boeken
  Hein-Anton van der Heijden - Na het neoliberalisme

  Hoe komt het dat klimaatverandering als mondiaal probleem niet hoger op de politieke agenda staat? Waarom is er na de klimaatconferentie 'Parijs 2015' zo weinig aandacht voor de structurele conflicten die aan de opwarming van de aarde ten grondslag liggen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rob de Wijk boeken
  Rob de Wijk - De nieuwe revolutionaire golf

  Bij veel mensen in Europa leeft het gevoel dat hun leiders de controle aan het verliezen zijn en dat het beetje welvaart en veiligheid dat ze bezitten verloren dreigt te gaan. Anderen denken dat hun langgekoesterde wens om politieke verandering zal worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frits M. van der Meer, Caspar Floris van den Berg, Gerrit S.A. Dijkstra boeken
  Frits M. van der Meer, Caspar Floris van den Berg, Gerrit S.A. Dijkstra - De ambtenaar in het openbaar bestuur

  De positie en rol van ambtenaren krijgt in Nederland en in veel andere landen hernieuwde aandacht. Zal de regering de rechtspositie van ambtenaren gelijktrekken met die van werknemers in de private sector zoals gedaan is in Italië, Zweden en Denemarken? Of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • R.M. Freeke boeken
  R.M. Freeke - 52 x gemeenteraad

  52 korte hoofdstukken met de kernpunten voor de Gemeenteraad. Een praktisch naslagwerk geschreven door adviseurs die jarenlang ervaring hebben met gemeenteraden en griffies. Deze hoofdstukken zijn een selectie en aanscherping van het handboek Ik Raadslid, wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Eric Corijn boeken
  Eric Corijn - Kan de stad de wereld redden?

  Kan de stad de wereld redden? verzamelt teksten uit Eric Corijns grote oeuvre. De stadsonderzoeker en cultuurfilosoof publiceerde een 250-tal artikels en hoofdstukken in een waaier van tijdschriften en boeken. De stad is daarbij de broedplaats geworden voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Fanny Wille, Kris Deschouwer boeken
  Fanny Wille, Kris Deschouwer - Over mensen en macht.

  Om de zes jaar worden in België gemeenteraadsverkiezingen georganiseerd. De intrigerende vraag hoe daarbij de bestuurscoalities gevormd worden is tot nog toe nauwelijks onderzocht. Over mensen en macht opent deze 'black box' en vertelt in detail hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Kris Deschouwer, Tom Verthé, Benoît Rihoux boeken
  Kris Deschouwer, Tom Verthé, Benoît Rihoux - op zoek naar de kiezers

  Gemeenteraadsverkiezingen zijn een belangrijk moment voor de lokale afdelingen van politieke partijen. Zij moeten beslissen of ze onder de eigen vlag opkomen of de krachten bundelen met andere partijen. Zij moeten kandidaten zoeken om de lijsten samen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Marc Hooghe, Ruth Dassonneville, Sofie Marien boeken
  Marc Hooghe, Ruth Dassonneville, Sofie Marien - De lokale kiezer

  All politics is local luidt het gezegde. Gemeenteraadsverkiezingen gaan meestal over lokale thema's, maar bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 speelden de nationale partijkopstukken een belangrijke rol en leek het erop dat de verkiezingsstrijd in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jean Tillie, Joop van Holsteijn, Henk van der Kolk, Kees Aarts boeken
  Jean Tillie, Joop van Holsteijn, Henk van der Kolk, Kees Aarts - Rumoer

  Het behoeft geen betoog dat de periode 1998-2012 in de Nederlandse politiek op zijn minst 'dynamisch' te noemen is. De opkomst en neergang van de LPF en TON; de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh; de opkomst van de PVV; de groei van de SP; de gevolgen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rob de Wijk boeken
  Rob de Wijk - Machtspolitiek

  Negentiende-eeuws gedrag in de eenentwintigste eeuw, zo noemde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de inval van Rusland op de Krim. Legers worden nog steeds gebruikt om gebieden te veroveren. Tot voor kort werd de wereld geconfronteerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Eric Vrijsen boeken
  Eric Vrijsen - Anatomie van de macht

  Machtsvertoon rond het Binnenhof Wie bestieren Nederland eigenlijk en hoe oefenen ze hun invloed uit? Journalist Eric Vrijsen heeft decennialang ervaring op het Binnenhof. Voor het boek Anatomie van de macht. Wie besturen Nederland en hoe oefenen ze invloed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95