Boeken over politicologie

 • Jan Erk, Kavita Heijstek-Ziemann, Tom Louwerse boeken
  Jan Erk, Kavita Heijstek-Ziemann, Tom Louwerse - Politiek in een veranderende wereld: Nederland en Belgie in vergelijkend perspectief

  De politiek in België en Nederland staat in het laatste decennium onder druk: de opkomst van populistische partijen, fragmentatie van het partijstelsel en instabiele regeringen. De eurocrisis zet de verhouding tussen politiek en burgers onder druk. Wie naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,20
 • Peter Corvers boeken
  Peter Corvers - Blik in de raadszaal

  Over het boek:titel: 'Blik in de raadszaal', bevat 65 columns over de politiek in de gemeente Haaren van 2003 tot 2013. Het boek bevat een selectie van columns die freelance journalist/tekstschrijver Peter Corvers schreef over de politiek in deze gemeente. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,67
 • Kris Deschouwer, Tom Verthé, Benoît Rihoux boeken
  Kris Deschouwer, Tom Verthé, Benoît Rihoux - op zoek naar de kiezers

  Gemeenteraadsverkiezingen zijn een belangrijk moment voor de lokale afdelingen van politieke partijen. Zij moeten beslissen of ze onder de eigen vlag opkomen of de krachten bundelen met andere partijen. Zij moeten kandidaten zoeken om de lijsten samen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Marc Hooghe, Ruth Dassonneville, Sofie Marien boeken
  Marc Hooghe, Ruth Dassonneville, Sofie Marien - de lokale kiezer

  All politics is local luidt het gezegde. Gemeenteraadsverkiezingen gaan meestal over lokale thema's, maar bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 speelden de nationale partijkopstukken een belangrijke rol en leek het erop dat de verkiezingsstrijd in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Marcial Hernandez boeken
  Marcial Hernandez - Geert Wilders ontmaskerd

  Wat was ik er trots op toen ik twee jaar geleden Kamerlid werd! Als militair had ik 16 jaar lang mijn land gediend en nu wilde ik dat doen op het hoogste politieke niveau in de Tweede Kamer. Gaandeweg mijn Kamerlidmaatschap kwam ik erachter dat het bij de PVV… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Piet Moerman, Jurgen Moerman boeken
  Piet Moerman, Jurgen Moerman - Huis op orde. Het Rijnlandse ordoliberale perspectief

  Over het boek: Piet en Jurgen Moerman hebben tijdens en na hun studie een grote affectie ontwikkeld voor de maakprocessen in de maatschappelijke constellatie. Gezamenlijk hebben ze in de dagelijkse praktijk principes uit de organisatieleer en procesbeheersing… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • WRR Rapporten Publieke zaken in de marktsamenleving

  Welke verwachtingen mogen we van marktwerking hebben? Behartigt de markt de publieke belangen voldoende? Welke verantwoordelijkheden komen marktpartijen en de overheid toe? In dit rapport plaatst de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • C. van der Eijk boeken
  C. van der Eijk - De kern van de politiek

  Politiek handelen gebeurt op allerlei niveau's. Op nationaal niveau bij regeringen en parlementen, tussen burgers en partijen, over beleid en de uitkomsten daarvan. Maar politiek handelen bestaat ook in bedrijven, in kerken, in verenigingen en clubs. Politiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jacqueline Cramer boeken
  Jacqueline Cramer - Elementaire Deeltjes Milieu

  Toenemende welvaart en industrialisatie brachten ons veel goeds, maar niet voor onze leefomgeving. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw staat 'het milieu' daarom op de politieke agenda. Toen ging het vooral over de aanpak van lokale milieuverontreiniging… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Harm Ramkema boeken
  Harm Ramkema - De Gemeente

  Hoe is de gemeente georganiseerd? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Welke taken heeft de gemeente? Waar haalt de gemeente haar geld vandaan? Hoe kunnen mensen invloed uitoefenen op het beleid van de gemeente? Over deze vragen gaat dit boekje. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,90
 • Eric Vrijsen boeken
  Eric Vrijsen - Anatomie van de macht

  Machtsvertoon rond het Binnenhof Wie bestieren Nederland eigenlijk en hoe oefenen ze hun invloed uit? Journalist Eric Vrijsen heeft decennialang ervaring op het Binnenhof. Voor het boek Anatomie van de macht. Wie besturen Nederland en hoe oefenen ze invloed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • De Blauwe Tijger boeken
  De Blauwe Tijger - 10 stuks EU-kraineboekje (978-94-92161-12-3) in 1 pakket

  Met 30 argumenten op 30 bladzijden tegen het associatieverdrag van de EU met Oekraïne is dit EU-kraïneboekje een goede aanvulling op het reeds bestaande campagnemateriaal.Het boekje verschijnt naar aanleiding van de campagne op weg naar het referendum over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Arjan van Dixhoorn, Pepijn van Houwelingen boeken
  Arjan van Dixhoorn, Pepijn van Houwelingen - 10 x Daarom 'NEE!'(isbn 978-94-92161-13-0) in 1 pakket

  prof. dr. Arjan Dixhoorn en dr. Pepijn van Houwelingen analyseren in dit beknopte boekje van 30 pagina's het associatieverdrag. Het is tot nu toe de enige uitgebreide analyse van de verdragstekst. Deze beide boekjes komen voor 1 euro te koop bij alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Stephen Cohen, Vladimir Pozner, Ann Applebaum, Garry Kasparov boeken
  Stephen Cohen, Vladimir Pozner, Ann Applebaum, Garry Kasparov - Moet het Westen de banden aanhalen met Poetins Rusland?

  In dit boekje kruisen vier grote Rusland-kenners de degens over de relatie tussen het Westen en Rusland. Ann Applebaum en Garry Kasparov zijn tegenstanders van betere banden terwijl Stephen F. Cohen en Vladimir Pozner voorstander zijn. Rusland en haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Jurriën Rood boeken
  Jurriën Rood - De kwestie Pegida

  Eind 2014 gaat in de Duitse stad Dresden een snel groeiende groep burgers de straat op. Ze noemt zich Pegida, de 'Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland'. In dagboeknotities beschrijft Jurriën Rood, Amsterdammer in Dresden, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rummens Stefan boeken
  Rummens Stefan - Wat een theater!

  Wat is er aan de hand met onze democratie? Of het nu gaat om de aanslependefinancieel-economische crisis of het vluchtelingenprobleem, de politiek sukkelt van de ene crisis in de andere en vindt geen daadkrachtige antwoorden meer. Kiezers verliezen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rob de Wijk boeken
  Rob de Wijk - Machtspolitiek

  Negentiende-eeuws gedrag in de eenentwintigste eeuw, zo noemde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de inval van Rusland op de Krim. Legers worden nog steeds gebruikt om gebieden te veroveren. Tot voor kort werd de wereld geconfronteerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Rob Hartmans boeken
  Rob Hartmans - Vaarwel dan!

  In de jaren zeventig werd het begrip linkse intellectueel doorvelen gezien als een pleonasme. Het was immers links dat deideeën had terwijl rechts slechts belangen verdedigde. Linkswas gericht op de toekomst, rechts op het verleden. Een rechtseintellectueel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,98
 • Eric Corijn boeken
  Eric Corijn - Stadsschriften Kan de stad de wereld redden?

  Kan de stad de wereld redden? verzamelt teksten uit Eric Corijns grote oeuvre. De stadsonderzoeker en cultuurfilosoof publiceerde een 250-tal artikels en hoofdstukken in een waaier van tijdschriften en boeken. De stad is daarbij de broedplaats geworden voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jean Tillie, Joop van Holsteijn, Henk van der Kolk, Kees Aarts boeken
  Jean Tillie, Joop van Holsteijn, Henk van der Kolk, Kees Aarts - Rumoer

  Het behoeft geen betoog dat de periode 1998-2012 in de Nederlandse politiek op zijn minst 'dynamisch' te noemen is. De opkomst en neergang van de LPF en TON; de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh; de opkomst van de PVV; de groei van de SP; de gevolgen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marc Oosterhout boeken
  Marc Oosterhout - De kunst van het kiezen

  Het Nederlandse politieke landschap is onoverzichtelijk en verkiezingsprogramma's zijn nagenoeg inwisselbaar. Het is voor de kiezer steeds lastiger om het verschil tussen de partijen te zien. Er is maar één oplossing: politieke partijen moeten op zoek naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Krijn Schramade boeken
  Krijn Schramade - De kaalslag bij defensie

  Onveiligheid komt met rasse schreden dichterbij. Mede door westers handelen implodeert het Midden-Oosten, met miljoenen vluchtelingen als gevolg. Vanuit Libië heeft de Islamitische Staat naar eigen zeggen Rome in het vizier. En het is oorlog in Oekraïne,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Evelien Tonkens, Margo Trappenburg, Menno Hurenkamp, Jante Schmidt boeken
  Evelien Tonkens, Margo Trappenburg, Menno Hurenkamp, Jante Schmidt - Montessori democratie

  Het gaat niet goed met onze democratie, volgens kenners. Maar er is één lichtpuntje en dat is de lokale inzet door burgers zelf. Waar burgers zelf hun handen uit de mouwen steken, ontstaat positieve energie. Aan gemeenteraad en bestuur vooral de taak om 'los… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jan Storm boeken
  Jan Storm - Welke democratie?

  Terwijl de wereld van verbazing naar verbazing strompelt, mogen ook wij in maart 2017 naar de stembus. Gaan we kiezen voor meer van hetzelfde of neemt de burger eindelijk echt het woord? Er doen ditmaal krasse partijen mee en zij kunnen met radicaal andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • R.M. Freeke boeken
  R.M. Freeke - 52 x gemeenteraad

  52 korte hoofdstukken met de kernpunten voor de Gemeenteraad. Een praktisch naslagwerk geschreven door adviseurs die jarenlang ervaring hebben met gemeenteraden en griffies. Deze hoofdstukken zijn een selectie en aanscherping van het handboek Ik Raadslid, wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95