Boeken over politicologie

 • Eric Vrijsen boeken
  Eric Vrijsen - Anatomie van de macht

  Machtsvertoon rond het Binnenhof Wie bestieren Nederland eigenlijk en hoe oefenen ze hun invloed uit? Journalist Eric Vrijsen heeft decennialang ervaring op het Binnenhof. Voor het boek Anatomie van de macht. Wie besturen Nederland en hoe oefenen ze invloed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jurriën Rood boeken
  Jurriën Rood - De kwestie Pegida

  Eind 2014 gaat in de Duitse stad Dresden een snel groeiende groep burgers de straat op. Ze noemt zich Pegida, de 'Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland'. In dagboeknotities beschrijft Jurriën Rood, Amsterdammer in Dresden, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rummens Stefan boeken
  Rummens Stefan - Wat een theater!

  Wat is er aan de hand met onze democratie? Of het nu gaat om de aanslependefinancieel-economische crisis of het vluchtelingenprobleem, de politiek sukkelt van de ene crisis in de andere en vindt geen daadkrachtige antwoorden meer. Kiezers verliezen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rob de Wijk boeken
  Rob de Wijk - Machtspolitiek

  Negentiende-eeuws gedrag in de eenentwintigste eeuw, zo noemde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de inval van Rusland op de Krim. Legers worden nog steeds gebruikt om gebieden te veroveren. Tot voor kort werd de wereld geconfronteerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Rob Hartmans boeken
  Rob Hartmans - Vaarwel dan!

  In de jaren zeventig werd het begrip linkse intellectueel doorvelen gezien als een pleonasme. Het was immers links dat deideeën had terwijl rechts slechts belangen verdedigde. Linkswas gericht op de toekomst, rechts op het verleden. Een rechtseintellectueel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,98
 • Jean Tillie, Joop van Holsteijn, Henk van der Kolk, Kees Aarts boeken
  Jean Tillie, Joop van Holsteijn, Henk van der Kolk, Kees Aarts - Rumoer

  Het behoeft geen betoog dat de periode 1998-2012 in de Nederlandse politiek op zijn minst 'dynamisch' te noemen is. De opkomst en neergang van de LPF en TON; de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh; de opkomst van de PVV; de groei van de SP; de gevolgen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marc Oosterhout boeken
  Marc Oosterhout - De kunst van het kiezen

  Het Nederlandse politieke landschap is onoverzichtelijk en verkiezingsprogramma's zijn nagenoeg inwisselbaar. Het is voor de kiezer steeds lastiger om het verschil tussen de partijen te zien. Er is maar één oplossing: politieke partijen moeten op zoek naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Evelien Tonkens, Margo Trappenburg, Menno Hurenkamp, Jante Schmidt boeken
  Evelien Tonkens, Margo Trappenburg, Menno Hurenkamp, Jante Schmidt - Montessori democratie

  Het gaat niet goed met onze democratie, volgens kenners. Maar er is één lichtpuntje en dat is de lokale inzet door burgers zelf. Waar burgers zelf hun handen uit de mouwen steken, ontstaat positieve energie. Aan gemeenteraad en bestuur vooral de taak om 'los… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jan Storm boeken
  Jan Storm - Welke democratie?

  Terwijl de wereld van verbazing naar verbazing strompelt, mogen ook wij in maart 2017 naar de stembus. Gaan we kiezen voor meer van hetzelfde of neemt de burger eindelijk echt het woord? Er doen ditmaal krasse partijen mee en zij kunnen met radicaal andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • R.M. Freeke boeken
  R.M. Freeke - 52 x gemeenteraad

  52 korte hoofdstukken met de kernpunten voor de Gemeenteraad. Een praktisch naslagwerk geschreven door adviseurs die jarenlang ervaring hebben met gemeenteraden en griffies. Deze hoofdstukken zijn een selectie en aanscherping van het handboek Ik Raadslid, wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Frits M. van der Meer, Caspar Floris van den Berg, Gerrit S.A. Dijkstra boeken
  Frits M. van der Meer, Caspar Floris van den Berg, Gerrit S.A. Dijkstra - De ambtenaar in het openbaar bestuur

  De positie en rol van ambtenaren krijgt in Nederland en in veel andere landen hernieuwde aandacht. Zal de regering de rechtspositie van ambtenaren gelijktrekken met die van werknemers in de private sector zoals gedaan is in Italië, Zweden en Denemarken? Of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paul Cliteur boeken
  Paul Cliteur - Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders

  Gerechtelijke vervolging van religie-kritiek en vreemdelingenhaat Wat hebben de filmster Brigitte Bardot, de journaliste Oriana Fallaci, de schrijver Michel Houellebecq en de politicus Geert Wilders gemeen? Dat is dat zij alle vier geconfronteerd zijn met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Gale Boetticher boeken
  Gale Boetticher - Een pleidooi voor vrijheid

  De libertarische beweging is de laatste jaren hard gegroeid. De Amerikaanse libertariër Ron Paul heeft, tijdens zijn pogingen om president van de VS te worden, honderdduizenden jongeren over de hele wereld geïnspireerd om zich te verdiepen in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Bram Gerrits boeken
  Bram Gerrits - Van fractie-assistent tot minister-president

  Er is geen vak mooier dan dat van politicus, maar met idealisme alleen red je het niet in Den Haag of Monnickendam. Leer de ongeschreven regels van het politieke spel voor de invloed die je nodig hebt om iets voor elkaar te krijgen. Ontdek hoe je plooien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Binjamin Heyl boeken
  Binjamin Heyl - Klokkenluiders en de politiek

  Ondanks de wet Huis voor de Klokkenluiders, maakt de auteur duidelijk dat ook op basis van deze wet (2015) het vragen is om problemen, wanneer je denkt de klok te moeten luiden. De wet zit zo in elkaar dat zij vooral gericht is om corrupte machthebbers in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Aad Kamsteeg boeken
  Aad Kamsteeg - Ooggetuige in Israel

  Is er toekomst voor de bedreigde natie Israël? Wat beweegt Joden en Palestijnen? Is er een vreedzaam samenleven tussen hen mogelijk? Journalist Aad Kamsteeg en fotograaf Tjerk S. de Vries reisden recent door Israël, spraken met politici en met de man en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Cas Mudde, Cristóbal Rovira Kaltwasser boeken
  Cas Mudde, Cristóbal Rovira Kaltwasser - Populisme

  Over populisme wordt veel gesproken en geschreven, maar de betekenis van de term varieert. Wat is populisme echt? Wie zijn populistische leiders? En wat is de relatie tussen populisme en democratie? Dit Elementaire Deeltje beantwoordt deze vragen op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Eric Corijn boeken
  Eric Corijn - Kan de stad de wereld redden?

  Kan de stad de wereld redden? verzamelt teksten uit Eric Corijns grote oeuvre. De stadsonderzoeker en cultuurfilosoof publiceerde een 250-tal artikels en hoofdstukken in een waaier van tijdschriften en boeken. De stad is daarbij de broedplaats geworden voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Marc Hooghe, Ruth Dassonneville, Sofie Marien boeken
  Marc Hooghe, Ruth Dassonneville, Sofie Marien - De lokale kiezer

  All politics is local luidt het gezegde. Gemeenteraadsverkiezingen gaan meestal over lokale thema's, maar bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 speelden de nationale partijkopstukken een belangrijke rol en leek het erop dat de verkiezingsstrijd in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jan Pronk boeken
  Jan Pronk - Op zoek naar een nieuwe kaart

  Dat de wereld grondig is veranderd, is een cliché. Dat weet iedereen. Dat de ontwikkelingssamenwerking sterk is mee veranderd, weet lang niet iedereen. Het gaat niet meer in hoofdzaak om ontwikkelingshulp. Het gaat over thema's als handel, investeringen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Piet Moerman, Jurgen Moerman boeken
  Piet Moerman, Jurgen Moerman - Huis op orde

  Over het boek: Piet en Jurgen Moerman hebben tijdens en na hun studie een grote affectie ontwikkeld voor de maakprocessen in de maatschappelijke constellatie. Gezamenlijk hebben ze in de dagelijkse praktijk principes uit de organisatieleer en procesbeheersing… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • Fanny Wille, Kris Deschouwer boeken
  Fanny Wille, Kris Deschouwer - Over mensen en macht.

  Om de zes jaar worden in België gemeenteraadsverkiezingen georganiseerd. De intrigerende vraag hoe daarbij de bestuurscoalities gevormd worden is tot nog toe nauwelijks onderzocht. Over mensen en macht opent deze 'black box' en vertelt in detail hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hein-Anton van der Heijden boeken
  Hein-Anton van der Heijden - Na het neoliberalisme

  Hoe komt het dat klimaatverandering als mondiaal probleem niet hoger op de politieke agenda staat? Waarom is er na de klimaatconferentie 'Parijs 2015' zo weinig aandacht voor de structurele conflicten die aan de opwarming van de aarde ten grondslag liggen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Publieke zaken in de marktsamenleving

  Welke verwachtingen mogen we van marktwerking hebben? Behartigt de markt de publieke belangen voldoende? Welke verantwoordelijkheden komen marktpartijen en de overheid toe? In dit rapport plaatst de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Guido Enthoven boeken
  Guido Enthoven - Hoe vertellen we het de Kamer?

  Politici zijn van vroeg in de ochtend tot laat in de avond bezig met het verzamelen, verwerken, waarderen en produceren van informatie. Dit onderzoek behandelt de informatierelatie tussen regering en parlement vanuit verschillende perspectieven:- de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90