Boeken over politicologie

 • Rudy Andeweg boeken
  45,00
 • Ulrike Guérot boeken
  Ulrike Guérot - De nieuwe burgeroorlog

  De nieuwe burgeroorlog van Ulrike Guérot poneert de prikkelende stelling: Europa verkeert in een crisis. In dit vlammende strijdschrift stelt de auteur op niet mis te verstane wijze het democratisch tekort van de Europese Unie aan de orde. Het enige wat helpt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Ludo Cuyvers, Gaston Vandewalle boeken
  Ludo Cuyvers, Gaston Vandewalle - Politiek en economisch beleid

  In de westerse economieën hebben zich structurele transformaties voorgedaan. Ook hebben de strijd om de sociale voorzieningen, het toenemend beslag van de vergrijzing op de overheidsbestedingen, zware overheidsschulden, verzwakte vakbonden, veranderende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • J.A. Meijeren boeken
  J.A. Meijeren - Slaaf van de Staat

  In dit boek, komt ons representatieve verkiezingsstelsel de orde.De auteur onderzoekt de werking hier­van en komt tot de conclusie, dat dit niet meer voldoet aan de eisen van 'democratie'.Politici gaan hun eigen gang waardoor de bevolking onmachtig en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Rudy B. Andeweg, Monique Leyenaar boeken
  Rudy B. Andeweg, Monique Leyenaar - Alle stemmen tellen!

  Het is een eeuw geleden dat in Nederland alle burgers het recht kregen om hun stem uit te brengen, en om zelf gekozen te worden. Dit boek brengt de oorzaken, gevolgen en vooruitzichten van het algemeen kiesrecht in beeld vanuit een internationaal vergelijkend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Maarten Allers, Marcel Boogers, Peter van Lieshout, Alexander Rinnooy Kan boeken
  Maarten Allers, Marcel Boogers, Peter van Lieshout, Alexander Rinnooy Kan - Lokale democratie in de steigers

  De lokale democratie is toe aan groot onderhoud. Met de decentralisaties in het sociaal domein - de grootste bestuurlijke operatie van de afgelopen honderd jaar - is de rolverdeling tussen de verschillende overheden sterk gewijzigd. De gemeente moet haar rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Philip van Praag boeken
  Philip van Praag - Politicologie en de veranderende politiek

  Deze inleiding in de politieke wetenschap geeft een goede basis om de ingrijpende veranderingen in de politiek in en buiten Nederland te doorgronden. Nieuwe stromingen, bewegingen en ideeën spelen een steeds belangrijkere rol, traditionele machtsposities… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Joris Luyendijk boeken
  Joris Luyendijk - Je hebt het niet van mij, maar...

  Zelf spreken ze van de 'Haagse kaasstolp' en van 'de vierkante kilometer rond het Binnenhof'. De politici, journalisten, voorlichters en lobbyisten die samen ons beeld van de landelijke politiek bepalen, opereren in een zeer aparte biotoop. Ze kunnen vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jan Dirk Pruim boeken
  Jan Dirk Pruim - Wat en hoe voor het raadslid

  WAT EN HOE VOOR HET RAADSLID ISBN: 9789492196286 € 19,95 incl. BTW Hét handboek voor beginnende en ervaren raadsleden De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Zo'n negenduizend actieve burgers staan klaar om plaats te nemen in de gemeenteraad.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jos Blank, Alex van Heezik boeken
  Jos Blank, Alex van Heezik - IPSE studies De Nederlandse netwerksectoren 1980-2015

  Drie Nederlandse netwerksectoren: de drinkwater-, energie- en spoorsector staan centraal in dit vierde en laatste deel van de reeks "Productiviteit van het overheidsbeleid". Deze netwerksectoren hebben de afgelopen 35 jaar sterke veranderingen ondergaan. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Bert Bakker boeken
  Bert Bakker - Onbegrepen Europa

  In Onbegrepen Europa zoekt financieel journalist Bert Bakker naar de ware achtergrond van mentaliteitsverschillen binnen Europa. Het lijkt wel of de lancering van de euro die verschillen in Europa alleen maar sterker heeft aangezet, terwijl het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ulrike Guérot boeken
  Ulrike Guérot - Red Europa !

  In ‘Red Europa!’ geeft Ulrike Guérot haarscherp aan hoe Europa ingrijpend zal moeten veranderen. Want, de Europese Unie zit in een diepe crisis. Al sinds de oprichting van de EU was er structureel te weinig democratie: een oppermachtige commissie, immer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Michael Wolff boeken
  Michael Wolff - Vuur en woede

  Nog nooit is het eerste jaar van een Amerikaanse president zo stormachtig verlopen als dat van Donald Trump. Journalist Michael Wolff wist door te dringen tot de binnenste kringen van het Witte Huis en sprak er met tweehonderd ooggetuigen. In Vuur en woede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Frank Hendriks, Koen van der Krieken, Charlotte Wagenaar boeken
  Frank Hendriks, Koen van der Krieken, Charlotte Wagenaar - Democratische zegen of vloek?

  Is het referendum een democratische zegen of vloek? Dit boek zoekt antwoorden via een rondgang door theorie en praktijk, in binnen- en buitenland. Vertrekkend vanuit het Oekraïne-referendum als centrale casus worden vergelijkbare EU-gerelateerde referenda… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Patrick van IJzendoorn boeken
  Patrick van IJzendoorn - Koel Brittannië

  Wat is er toch aan de hand met het Verenigd Koninkrijk? In de jaren negentig en nul leek het eindelijk aansluiting te vinden met Europa, maar de laatste jaren trekken de Britten zich weer onverstoorbaar terug op hun cricketvelden, met de Brexit als voorlopig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Arlie Russell Hochschild boeken
  Arlie Russell Hochschild - Vreemdelingen in hun eigen land, Een reis door rechts Amerika

  In 'Vreemdelingen in hun eigen land' verlaat de beroemde socioloog Arlie Hochschild Californië, haar progressief linkse, kosmopolitische enclave vol gelijkgestemden, en trekt vijf jaar op met haar rechtse landgenoten in Louisiana, een van de armste en meest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Cas Mudde, Cristóbal Rovira Kaltwasser boeken
  Cas Mudde, Cristóbal Rovira Kaltwasser - Populisme

  Over populisme wordt veel gesproken en geschreven, maar de betekenis van de term varieert. Wat is populisme echt? Wie zijn populistische leiders? En wat is de relatie tussen populisme en democratie? Dit Elementaire Deeltje beantwoordt deze vragen op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Rinus van Schendelen boeken
  Rinus van Schendelen - Beïnvloeding in Nederland en Europa, Achter de schermen van belangengroepen

  Beïnvloeding gaat vaker op een domme dan op een intelligente manier. Meestal weinig doordacht, maar met grote negatieve gevolgen. Lobbyprofessor Rinus van Schendelen laat aan de hand van talrijke praktische voorbeelden zien dat intelligent beïnvloeden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jos Blank, Alex van Heezik boeken
  Jos Blank, Alex van Heezik - Productiviteit van Overheidsbeleid De Nederlandse Veiligheid en Justitie 1980-2014

  Verhoging van de productiviteit van publieke diensten draagt sterk bij aan vergroting van de welvaart en beheersing van de overheidsuitgaven. De afgelopen decennia zijn ingrijpende hervormingen doorgevoerd om de productiviteit in de publieke sector te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hein-Anton van der Heijden boeken
  Hein-Anton van der Heijden - Na het neoliberalisme

  Hoe komt het dat klimaatverandering als mondiaal probleem niet hoger op de politieke agenda staat? Waarom is er na de klimaatconferentie 'Parijs 2015' zo weinig aandacht voor de structurele conflicten die aan de opwarming van de aarde ten grondslag liggen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Armen Hakhverdian, Wouter Schakel boeken
  Armen Hakhverdian, Wouter Schakel - Nepparlement?

  Vormen volksvertegenwoordigers een ideologische afspiegeling van het electoraat, of is - in de woorden van PVV-leider Geert Wilders - ons parlement een nepparlement? Geen enkele gekozen volksvertegenwoordiging ter wereld vormt een afspiegeling van haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Patrick Bernhart boeken
  Patrick Bernhart - Boris

  Op 30 juni 2016 lijkt de politieke carrière van Boris Johnson voorbij. Nadat hij in de dagen na het Brexit-referendum wordt beschuldigd een slecht leider te zijn, laat Johnson weten zich niet verkiesbaar te stellen als premierkandidaat. Maar al twee weken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sheila Sitalsing boeken
  Sheila Sitalsing - Mark

  Mark Rutte is een fenomeen. In alles een opmerkelijk politicus: met onverwoestbare vrolijkheid laveert hij door het versplinterde politieke landschap, gaat hij op het roekeloze af de bijzonderste allianties aan en werkt hij gestaag aan een nieuw Nederland. Wie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Guy Verhofstadt boeken
  Guy Verhofstadt - Een new age of empires

  De wereld bevindt zich op een keerpunt. Vrijwel alle landen en volkeren staan voor een aantal ongekende uitdagingen, vraagstukken die de hele mensheid betreffen: de globalisering, de financiële en economische crisis, het terrorisme, de kloof tussen arm en… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,95
 • Guido Enthoven boeken
  Guido Enthoven - Hoe vertellen we het de Kamer?

  Politici zijn van vroeg in de ochtend tot laat in de avond bezig met het verzamelen, verwerken, waarderen en produceren van informatie. Dit onderzoek behandelt de informatierelatie tussen regering en parlement vanuit verschillende perspectieven:- de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90