Boeken over verpleegkunde

 • Anja Bruijkers boeken
  Anja Bruijkers - Een trap naar de Hemel

  ‘Welke verhalen lenen zich nu voor een gesprek met onze ouderen die dementerend zijn, rondom de christelijke feestdagen en persoonlijke feest- en gedenkdagen?’ Dit vroegen zorgmedewerkers en vrijwilligers aan geestelijk verzorger Anja Bruijkers. Hun vraag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Johan R. Boelaert boeken
  Johan R. Boelaert - De Merovingische geneeskunde

  In het Merovingische Gallië ging de antieke geneeskunde over tot de vroegchristelijke geneeskunde, waarin de Kerk de verantwoordelijkheid van delichaamszorg op zich nam, met de klemtoon op de barmhartigheid en devoorrang voor de toewijding aan de armen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Geertjan Emmens, Siemen van der Meulen boeken
  Geertjan Emmens, Siemen van der Meulen - Verpleegkundige gespreksvoering

  Verpleegkundige gespreksvoering behandelt aanpak en vaardigheden die laten zien hoe je als verpleegkundige kunt luisteren en gesprekken voeren. Het toont hoe je de ander ruimte biedt om zijn verhaal te doen en tegelijk sturing geeft aan het gesprek. Daarnaast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Ronald Geelen boeken
  Ronald Geelen - Probleemgedrag bij dementie

  Dit boek geeft verzorgenden, verpleegkundigen en gedragskundigen kennis en praktische adviezen over probleemgedrag bij dementie. De visies op probleemgedrag komen aan bod. Je krijgt de aandachtspunten voor het stap-voor-stap analyseren en gedragsadviezen voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Lydia Janssen boeken
  Lydia Janssen - Gezondheidsrecht begrepen

  ‘Gezondheidsrecht begrepen’ is een praktische inleiding in het gezondheidsrecht, speciaal geschreven voor verpleegkundigen en (para)medici. Het boek biedt een compacte beschrijving van rechtsregels die belangrijk zijn voor de dagelijkse beroepspraktijk in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Lodewijk Schmit Jongbloed, Daphne Riksen boeken
  Lodewijk Schmit Jongbloed, Daphne Riksen - Reisgids Mantelzorg

  De Reisgids Mantelzorg helpt om snel en efficiënt de weg te vinden in de wereld van mantelzorg voor ouderen. Dat is hard nodig omdat mantelzorgers regelmatig verdwalen in het oerwoud van regels, instanties en emoties waarmee ze te maken krijgen. Op basis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Tim van Iersel boeken
  Tim van Iersel - Dilemma's bij dementie

  Dit boek brengt de dilemma’s in beeld waarvoor je komt te staan als je zorgt voor iemand met dementie. Deze dilemma’s worden besproken aan de hand van acht waarden waaruit het dilemma voortkomt, zoals autonomie en veiligheid. Het boek richt zich op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Marije Vermaas boeken
  Marije Vermaas - Met liefde zorgen

  Met liefde zorgen van Marije Vermaas (eindredactie) is bedoeld voor mantelzorgers die zich geïnspireerd weten door het christelijk geloof. Het staat vol recepten, gedichten, inspirerende verhalen, tips, illustraties en schrijfoefeningen. Even een moment voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Miranda Laurant, Hester Vermeulen boeken
  Miranda Laurant, Hester Vermeulen - Gezondheid organiseren

  Dit boek helpt verpleegkundigen in opleiding de rollen van zorgverlener, professional, kwaliteitsbevorderaar, samenwerkingspartner en organisator op zich te nemen om echt gezondheid te organiseren. Het geeft je inzicht in de ontwikkelingen die bijdragen aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,95
 • Catharina Johanna Margaretha van der Cingel boeken
  Catharina Johanna Margaretha van der Cingel - Compassie in de verpleegkundige praktijk

  Compassie krijgt in toenemende mate aandacht als belangrijke waarde voor goede verpleegkundige zorg. Vooral voor chronisch zieke ouderen is zorg met compassie van belang omdat zij vaak langdurig afhankelijk zijn van verpleegkundige zorg. Chronisch zieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • K. van Meer, J. van Nijenhof boeken
  K. van Meer, J. van Nijenhof - Exploreren van probleemsituaties

  Hulpverlenen betekent ook vaak probleemoplossen. Het is voor beginnende hulpverleners van belang dat zij eerst leren probleemsituaties in kaart te brengen alvorens met oplossingen te komen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ondersteunen van het medisch handelen Werkcahier

  Verpleegkundige vaardigheden MBO Ondersteunen van het medisch handelen Werkcahier (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Zakboek verpleegkundige diagnosen

  Het Zakboek Verpleegkundige diagnosen van Carpenito biedt verpleegkundige kennis voor verschillende omgevingen in de gezondheidszorg. Het fungeert als zakboek waar studenten informatie uit putten voor het omzetten van theoretische kennis in praktijksituaties… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Ondine de Hullu boeken
  Ondine de Hullu - Met zachte hand

  Praktische tips voor professionele en vrijwillige zorgverleners.Onder grote tijds- en werkdruk worden elke morgen duizenden zorgvragers gewassen en aangekleed. De zorgverleners doen dat met heel veel toewijding en liefde. En toch wordt er nog heel veel getild,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,45
 • Anne Dedry boeken
  Anne Dedry - Mantelzorg met kleur

  Mantelzorg met kleur haalt 'verborgen' mantelzorgers van onder de radar en roept hulpverleners op om mantelzorgers met migratieachtergrond beter te ondersteunen. Deze groep mantelzorgers is erg kwetsbaar en ervaart specifieke communicatieproblemen en drempels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • G.J.J.W. Bours, A.M. Eliens, A. Kooijman boeken
  G.J.J.W. Bours, A.M. Eliens, A. Kooijman - Verpleegkundig redeneren

  Over de inhoudDit boek gaat over evidence based werken (EBP). Die term kom je tegenwoordig overal tegen. Het is een beetje een modewoord geworden. Er wordt vaak onnodig ingewikkeld over gedaan! In feite betekent EBP niets anders dan dat de verpleegkundige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Mijn waardevolle zorgmomenten

  Dit is een boekje vol verrassende schrijfopdrachten, uitdagende reflectievragenen inspirerend zorgverhalen om na te denken over wat zorg volgens jou waardevolmaakt.De zeventien verhalen zijn geselecteerd uit meer dan honderd door werkers uitalle sectoren van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Cornelie van Well boeken
  Cornelie van Well - Diagnose : schizofrenie

  Ongeveer 1 op elke 100 Nederlanders treft het noodlot van schizofrenie. Schizofrenie is een psychiatrisch syndroom dat chronisch van karakter is. Hevige angsten, soms met wanen of hallucinaties, bepalen het leven van de getroffenen, zij het dat ál te heftige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • C. van Well boeken
  C. van Well - Van lood naar goud

  Een 'onedele' materie -zoals lood- omzetten in edelmetaal -goud!-: dat was al de ambitie van de vroegmiddeleeuwse alchemisten. Ze faalden jammerlijk. Toch is het mogelijk om de begeerde transformatie te bewerkstelligen, zij het in overdrachtelijke zin. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Pieternel Dijkstra, Bianca Smeets boeken
  Pieternel Dijkstra, Bianca Smeets - Inleiding in de psychologie voor verpleegkundigen

  Waar hebben mensen behoefte aan? Hoe kun je menselijk gedrag verklaren en begrijpen? Hoe kun je mensen het beste helpen? In de gezondheidszorg heb je voortdurend met dit soort vragen te maken. In Inleiding in de psychologie voor verpleegkundigen helpen we de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Aart Pool, Jennie Mast boeken
  Aart Pool, Jennie Mast - Eerst buurten, dan zorgen

  Overal in Nederland zijn de afgelopen jaren zelfsturende teams van Buurtzorg aan het werk gegaan met als doel de cliënt en de mensen om hem heen weer centraal te stellen in de zorg. Daarvoor is niet alleen een organisatievorm gekozen die radicaal breekt met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Aart Pool, Jolanda Keesom boeken
  Aart Pool, Jolanda Keesom - De ziekte de baas blijven

  Bij steeds meer mensen in Nederland, van jong tot oud, wordt een chronische ziekte vastgesteld. Toch is in de gezondheidszorg nog onvoldoende bekend wat het betekent te leven met een chronische ziekte; welk gevecht patiënten samen met hun partners, kinderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • Dennis Moeke, Stephan Wouters boeken
  Dennis Moeke, Stephan Wouters - Het macaroni dilemma

  Het Macaroni Dilemma: de kunst van het slim organiseren van zorg Het Nederlandse zorglandschap is volop in beweging. Eén van de belangrijke opdrachten voor de komende jaren is het betaalbaar houden van kwalitatief goede zorg met daarbij de wensen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • F. Nightingale boeken
  F. Nightingale - Aantekeningen over het verplegen

  Ter gelegenheid van de honderdvijftigste geboortedag van Florence Nightingale verscheen in 1970 een nieuwe editie van 'Notes on Nursing'bij Duckworth in Engeland. Het was een facsimile van de eerste editie, die in 1859 werd uitgegeven door Harrison & Sons.In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rudy Baumans, Katrin Gillis boeken
  Rudy Baumans, Katrin Gillis - Brein & zorg

  De zorg voor patiënten met een neurologische aandoening en voor hun entourage kent vele dimensies. Geen enkel specialisme is dan ook zo interdisciplinair als de neurowetenschappen. In het boek Brein & zorg leggen meer dan 20 experts uit hoe de hersenen werken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  51,45