Boeken over geestelijke gezondheid

 • Age Niels Holstein boeken
  Age Niels Holstein - Een brandende aap - verhaal over depressie en psychose

  'Een grote aap zat in een stalen kooi. Koert zag de aap op de rug. Plotseling ontvlamde er onderin de kooi een vuur. Het apenlichaam vloog in brand. Maar de aap bleef onverstoorbaar zitten en verroerde zich niet. Het was macaber om te zien dat het skelet van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Geert Stroobant, Sofie Vindevogel, Claudia Claes, Linda De Wilde boeken
  Geert Stroobant, Sofie Vindevogel, Claudia Claes, Linda De Wilde - Woon-zorg-op-maat: fact of fictie?

  'Proeftuinen Zorgdorpen' - een samenwerkingsverband van vier partners: De Heide VZW, Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain en Psychiatrisch Centrum Caritas - is een van de zes door het Agentschap Zorg en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Remke van Staveren boeken
  Remke van Staveren - HART voor HERSTEL

  Herstel voor iedereen? Weer plezier in je werk? Dat kan! Een betere, herstelondersteunende ggz, dat willen we allemaal. Maar hoe dan? Dit doe-boek biedt inspirerende verhalen, voorbeelden uit de praktijk, ideeën en tips. Het helpt je om creatief te denken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Danny Demeersseman boeken
  Danny Demeersseman - Burn-out

  Steeds meer mensen gaan gebukt onder aanhoudende negatieve stress. Deze situatie kan leiden tot burn-out, een toestand van extreme uitputting met controleverlies over emoties, gedrag en mentale vaardigheden tot gevolg. Een burn-out is ongetwijfeld heftig, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Juliaan van Acker boeken
  Juliaan van Acker - Seksueel losbandig en hysterisch

  De samenleving weet geen raad met meisjes die opstandig en losbandig zijn. Als het te erg wordt komen ze terecht in gesloten inrichtingen. Dit voelen ze aan als straf, terwijl zij meestal zelf slachtoffer zijn geweest van verwaarlozing, mishandeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Participatie en herstel - inzet eigen kwetsbaarheid in hulpverlening

  Tijdens een studie tot hulpverlener leer je dat je als therapeut geen persoonlijke ervaringen moet delen. Dit kan schadelijk zijn. Maar is dit eigenlijk wel zo? Inmiddels is er onderzoek gedaan en praktijkervaring opgebouwd die de positieve kant uitwijzen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Herman de Neef boeken
  Herman de Neef - Hoe dan Wel?

  Zorginnovatie, het kan wel In 2016 is de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychische kwetsbaarheid overgeheveld van landelijke overheid naar gemeentes. Sindsdien valt dit onder de Wet Maatschappelijke Voorzieningen (WMO). Als je je verdiept in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Ann Callebert boeken
  Ann Callebert - Herstel als antwoord op euthanasie?

  Ongeveer de helft van vragen naar euthanasie omwille van ondraaglijk psychisch lijden wordt ontvankelijk verklaard. Van die helft kiest meer dan een vijfde alsnog voor het leven. Is het de mogelijkheid van een zachte, waardige dood die deze patiënten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Femke Alsemgeest boeken
  Femke Alsemgeest - Doorbreek de stilte Leer beter luisteren met de TraumaMist-methode

  Wie werkt in de gezondheidszorg of het onderwijs herkent het direct: zwijggedrag. Om verschillende redenen willen of kunnen sommige mensen niet spreken over onderwerpen die hun leven hebben ontwricht. Deze mensen vinden geen passende woorden voor hun gevoel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Wouter Vanderplasschen, Freya Vander Laenen boeken
  Wouter Vanderplasschen, Freya Vander Laenen - Naar een herstelondersteunende verslavingszorg

  Herstel staat de afgelopen jaren steeds meer centraal als doelstelling van verslavingszorg en -preventie. In het buitenland groeide de 'herstelbeweging' de afgelopen jaren uit tot een belangrijke hoeksteen van het drugsbeleid. De auteurs stellen vast dat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Will Hall boeken
  Will Hall - Psychofarmaca afbouwen

  Psychofarmaca afbouwen is de Nederlandse vertaling van de Harm Reduction Guide, Coming off psychiatric Drugs - een Amerikaanse gids waarin gebruikers van psychofarmaca alle informatie die ze konden vinden over de afbouwen van medicijnen bij elkaar hebben gezet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,50
 • Esther Vliegenthart boeken
  Esther Vliegenthart - Door andere ogen

  Dit boek is geschreven om een positieve dialoog op gang te brengen over autisme. Autisme kent zoveel vormen en zoveel gezichten en is zoveel meer dan moeite hebben met oogcontact of verandering, met emoties en vriendschappen. Het is een boek met échte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Meta Top, Arend Jan Waarlo boeken
  Meta Top, Arend Jan Waarlo - Vernieuwing van geestelijke verzorging in de psychiatrie

  Wat doe je als geestelijk verzorger in de psychiatrie in tijden van verandering? Door vast te houden aan je oorspronkelijke vrijplaatsfunctie en een-op-eengesprekken loop je het risico van verdere marginalisering. Het cliëntenperspectief van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Godfried van Benthem van den Bergh boeken
  Godfried van Benthem van den Bergh - Uit de put

  Manisch-depressief worden is een akelige ervaring. Het ergste is dat de eigen identiteit verdwijnt. Die maakt plaats voor een afwisseling van ongeremde zelfverzekerdheid (manie) en zich schamen en liefst verbergen met de gordijnen dicht (depressie). Het is ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Dirk De Wachter boeken
  Dirk De Wachter - De wereld van De Wachter

  Toegankelijke analyse van wereldproblemen Onze wereld is niet dezelfde als die van gisteren. Tussen de stortvloed aan beeld en geluid, de digitale wereld en de dreiging van terrorisme kijkt de moderne mens in de spiegel, en vindt daar enkel zichzelf. Hoe gaan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • S. 't Hart-Hartog boeken
  S. 't Hart-Hartog - Wat doe je daar nu eigenlijk?

  Wat doe je daar nu eigenlijk? van Sonja ?t Hart-Hartog is een bijzonder boekje over een bijzonder beroep: humanistische geestelijke verzorging in de ouderenzorg. In een aantal fragmenten schetst de auteur alledaagse momenten van begeleiding van bewoners en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Marc Hebbrecht boeken
  Marc Hebbrecht - De droom

  De droom is terug na een periode van betrekkelijke afwezigheid, zelfs in de psychoanalyse. Freud klaagde er destijds al over dat analytici de droom niet de centrale plaats gaven die hij verdiende. Dat is in de egopsychologie alleen maar sterker geworden. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Carole Serrat boeken
  Carole Serrat - Praktisch handboek leren ontspannen met sofrologie

  Doeltreffende oefeningen en technieken om stressmechanismen te doorbreken en meer zelfvertrouwen te krijgen Leef je leven, onderga het niet! Sofrologie is een complete methode voor actieve ontspanning waarmee je stress kunt bestrijden en vol vertrouwen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jolanda de Mooij, Milly van der Ploeg boeken
  Jolanda de Mooij, Milly van der Ploeg - Zorg naar eer en geweten

  In Zorg naar eer en geweten beschrijft Jolanda de Mooij wat zij noemt het 'Zien' en legt uit waarom dit volgens haar een onmisbare kernkwaliteit is voor iedere zorgverlener. Beladen kwesties als ondervoeding, fixeren en drogeren bespreekt zij vanuit haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Shiuan-Wen Chu boeken
  Shiuan-Wen Chu - Heel erg anders

  Shiuan-Wen Chu heeft een veeleisende carriere als architect in Rotterdam wanneer ze ontdekt dat haar vierjarige zoon Lennert autistisch is. Eenmaal van de shock bekomen, doet ze er alles aan om op zijn stoornis in te spelen. Tijdens dit proces van vallen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Jacques Boersma, Berthe Zwama boeken
  Jacques Boersma, Berthe Zwama - Watten in mijn hoofd

  Boeken over Alzheimer worden eigenlijk nooit geschreven door de patiënt zelf. We kennen het boek 'Hersenschimmen' van Bernlef, waarin hij zich uitstekend verplaatst in het leven van Maarten Klein. Maar als je zelf de diagnose Alzheimer krijgt, is het toch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Mar Wanrooij boeken
  Mar Wanrooij - Autisme, een slecht passend jasje ...

  Autisme, een slecht passend jasje ?Verscheidene mensen met en zonder autisme werden bevraagdover het accepteren van autisme. Achttien mensen hebbenspontaan hun mening laten horen.De auteur, die zelf het syndroom van Asperger heeft, geeftkanttekeningen bij deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Marcella Tam boeken
  Marcella Tam - Medereiziger, steun voor de partner van een ongeneeslijk zieke.

  De diagnose is gesteld, je partner is ongeneeslijk ziek. Er breekt een periode aan waarin jullie samen een reis maken - met voor je partner een bekende eindbestemming. Jij reist mee, tot de dood. Hoe gaan jullie dat samen doen? Wat heb je nodig om overeind te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Marjan van Oene boeken
  Marjan van Oene - Nu Hulp bij stress

  22 praktische, waardevolle en direct toepasbare tips om stress NU te deleten. Gebaseerd op 20 jaar ervaring.Een pocket voor in de 'pocket', altijd bij je om je welzijn direct op te hogen als stress je overvalt.Doorbreek oude patronen in denken direct waardoor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,75
 • R.V. Schwarz, A.W.P.M. Snijdewind, M. de Graaf boeken
  R.V. Schwarz, A.W.P.M. Snijdewind, M. de Graaf - More aspects of mental health

  The subtitle of this volume, companion to Aspects of Mental Health (2010) is Mental Health for All. This is an ambitious catchphrase, which raises the question: can we indeed achieve mental health for everyone? We should start this endeavour by realizing that… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,95