Boeken over geestelijke gezondheid

 • Janny Beernink boeken
  Janny Beernink - Mijn levensverhaal: ontdekkingsreis naar mijzelf

  ‘Mijn Levensverhaal’ is een levensverhaleninterventie die in groepsverband en individueel kan worden aangeboden aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking dan wel zwakbegaafdheid, kampend met depressieve of trauma-gerelateerde klachten. Mensen… (Losbladig)

  Lees meer...
  38,00
 • Lucie van den Eertwegh, Bas van Heycop ten Ham boeken
  Lucie van den Eertwegh, Bas van Heycop ten Ham - Beelden bij behandeling

  Een goede metafoor zegt soms meer dan duizend woorden. Veel behandelaren in de GGZ – psychiaters, psychologen, psychotherapeuten – maken er daarom veelvuldig gebruik van. De metafoor is een manier om informatie over te brengen, maar ook om communicatie te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Juliaan van Acker boeken
  Juliaan van Acker - Seksueel losbandig en hysterisch

  De samenleving weet geen raad met meisjes die opstandig en losbandig zijn. Als het te erg wordt komen ze terecht in gesloten inrichtingen. Dit voelen ze aan als straf, terwijl zij meestal zelf slachtoffer zijn geweest van verwaarlozing, mishandeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Aswintha Mandemaker boeken
  Aswintha Mandemaker - Groepsdynamiek in de verstandelijk gehandicaptenzorg

  ‘Eindelijk een boek voor groepsbegeleiders waarin groepsdynamiek is toegepast op de (L)VG-zorg!’ Het groepsklimaat in de verstandelijk gehandicaptenzorg is een belangrijke factor voor het welzijn en de ontwikkeling van individuele cliënten. Begeleiders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Nicole in 't Zand boeken
  Nicole in 't Zand - Liv!

  Saar wacht al een tijdje op haar kleine zusje. Super blij is ze dan ook wanneer Liv er eindelijk is. Ze mag haar alleen nog niet zien want Liv is heel ziek geworden.... Saar ziet dat iedereen om haar heen verdrietig is maar ze snapt er niks van, Liv is er nu… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Walter Krikilion boeken
  Walter Krikilion - Zingeving bij herstel.

  In Zingeving bij herstel belicht Walter Krikilion een aantal kernkwaliteiten en basisattitudes die bijdragen tot de beleving van zin in een proces van herstel. Concreet gaat het om: bezieling en hoop, aandacht en ontvankelijkheid, de integratie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Participatie en herstel

  Ervaringsdeskundigheid is niet meer weg te denken in het veld van zorg en welzijn. Inmiddels is het geprofessionaliseerd, er is een competentieprofiel en er zijn vele landelijke opleidingen. Toepassingen breiden uit naar andere sectoren; zoals wijkteams,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Dirk de Wachter boeken
  Dirk de Wachter - De wereld van de wachter

  Onze wereld is niet dezelfde als die van gisteren. Tussen de stortvloed aan beeld en geluid, de digitale wereld en de dreiging van terrorisme kijkt de moderne mens in de spiegel, en vindt daar enkel zichzelf. Hoe gaan we om met die dolgedraaide maatschappij in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jaap van der Stel boeken
  Jaap van der Stel - Vroeger is beter

  Psychische problemen beperken door preventie en vroegtijdig handelen Er is steeds meer bewijs dat psychische problematiek beperkt kan worden door preventie, het beïnvloeden van sociale determinanten en vroegtijdig handelen. Hoewel Nederland over een breed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Frits Bosch boeken
  Frits Bosch - Help, de psycholoog verzuipt!

  'Help, de psycholoog verzuipt!' biedt een intrigerende blik in de praktijk van eerstelijnspsycholoog Frits Bosch, een pionier in zijn vak. Een bonte verzameling aan praktijkverhalen uit zijn 36-jarige loopbaan passeert de revue. Bij Bosch vormde het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen boeken
  Tjitske Gijzen - Licht verstandelijke beperking

  Hoe ondersteun je mensen met een licht verstandelijke beperking naar een zo zelfstandig mogelijk leven? Zonder voorbij te gaan aan waar deze mensen moeite mee hebben, ligt in de nieuwe Klik Kennispocket Licht verstandelijke beperking de nadruk op hoe je mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen, Ronny Vink boeken
  Tjitske Gijzen, Ronny Vink - Verstandelijke beperking & verslaving

  Verslaving geeft een gelukskick, maar gaat uiteindelijk ten kosten je geluk. Mensen met een (licht) verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar voor verslaving. het kost hen moeite om hun leven vorm te geven, en bij faalervaringen ligt middelenmisbruik op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen, Ronny Vink boeken
  Tjitske Gijzen, Ronny Vink - Verstandelijke beperking & oud worden

  De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is de laatste decennia enorm verbeterd. Gevolg is dat de gemiddelde leeftijd van deze groep burgers hoger is geworden dan ooit. Ze zijn met velen, deze bijzondere grijze golf. En ze hebben bijzondere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen, Ronny Vink boeken
  Tjitske Gijzen, Ronny Vink - Verstandelijke beperking & psychiatrie

  Voor het begeleiden van mensen met een psychiatrische stoornis is een lange adem nodig. In deze kennispocket vertellen ervaringsdeskundigen hoe nauw het komt bij het stellen van een diagnose bij mensen met een verstandelijke beperking. Vaak gaat er een lange… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen boeken
  Tjitske Gijzen - Verstandelijke beperking & communicatie

  Communiceren met mensen die een verstandelijke beperking hebben is niet vanzelfsprekend. Helemaal bij mensen die zo ernstig gehandicapt zijn dat ze voor het overbrengen van hun boodschap van de ander afhankelijk zijn. Gelukkig is daarvoor inmiddels een scala… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen boeken
  Tjitske Gijzen - Verstandelijke beperking & Agressie

  Agressie is bij mensen met een verstandelijke beperking niet wat het lijkt. Interessanter is te kijken waar dit gedrag vandaan komt, en dat doen we dan ook uitgebreid in de ervaringsverhalen in deze bundel. Uiteindelijk gaat het om anders leren kijken naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen, Ronny Vink boeken
  Tjitske Gijzen, Ronny Vink - Verstandelijke beperking & Sociale netwerken

  Een betrouwbaar en steunend sociaal netwerk is een voorwaarde voor een goed leven, ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Hulp bij het krijgen van een goed netwerk zou onderdeel moeten zijn van goede zorg. Toch hebben de meeste mensen met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen, Ronny Vink boeken
  Tjitske Gijzen, Ronny Vink - Verstandelijke beperking & autisme

  Autisme maakt het leven van veel cliënten en hun opvoeders en begeleiders ingewikkeld, zeker als de stoornis gepaard gaat met een verstandelijke beperking. Wie moeite heeft met informatie verwerken en communiceren, wie over- of ondergevoelig is voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen boeken
  Tjitske Gijzen - Verstandelijke beperking & alternatieve zorg

  Alternatieve zorg is in de verstandelijke gehandicaptenzorg erg geliefd, en niet omdat begeleiders nu eenmaal liefhebbers zijn van 'zweverige' praktijken. Als je contact wilt maken met mensen met een verstandelijke beperking, of hen contact wil laten maken met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan G. Dr. Carlier boeken
  Jan G. Dr. Carlier - Dramatische gevolgen van seksueel misbruik

  Seksueel misbruik veroorzaakt op een heel brutale manier inbraakletsels. Het brengt verwoestingen aan in de intieme kern van het slachtoffer en laat er een puinhoop achter. Het slaat gaten in de persoonlijkheid van het slachtoffer en dropt er tijdbommen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Kurt Segers boeken
  Kurt Segers - De vergeten dementie

  Lewy body disease (LBD) is de derde belangrijkste oorzaak van dementie. Het is dus zeker geen zeldzame ziekte, maar toch hebben de meeste mensen er nog nooit van gehoord. Ook artsen die niet gespecialiseerd zijn in de materie kennen de aandoening vaak niet of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Arno Huibers boeken
  Arno Huibers - Dementie met een glimlach

  'Dementie met een glimlach' is de ontmoeting tussen clown en mensen in diepe dementie. Een ontmoeting zonder woorden. Mensen met dementie raken steeds verder in een geestelijk en sociaal isolement. Ze hebben uiteindelijk geen enkel houvast meer. Dat maakt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jolanda de Mooij, Milly van der Ploeg boeken
  Jolanda de Mooij, Milly van der Ploeg - Zorg naar eer en geweten

  In Zorg naar eer en geweten beschrijft Jolanda de Mooij wat zij noemt het 'Zien' en legt uit waarom dit volgens haar een onmisbare kernkwaliteit is voor iedere zorgverlener. Beladen kwesties als ondervoeding, fixeren en drogeren bespreekt zij vanuit haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Barbelo Chr. Uijtenbogaardt boeken
  Barbelo Chr. Uijtenbogaardt - Psychose en schizofrenie

  De kern van dit boek wordt gevormd door verhalen van mensen die af en toe psychosen ervaren of schizofreen zijn. Hoe vinden zij weer een weg in het leven, door alle angsten heen? De ervaringsdeskundigen vertellen hierover, over innerlijke processen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Gwen Stucklschwaiger - van Tienhoven boeken
  Gwen Stucklschwaiger - van Tienhoven - Zoeken, vinden en verbinden van vrijwilligers in de verstandelijk gehandicaptenzorg

  Dit werkboek is een zeer compleet boek over het zoeken, vinden en verbinden van vrijwilligers binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. De uren van (betaalde) begeleiders staan onder druk waardoor zij vaak niet verder komen dan basisverzorging. Iedereen wenst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50