Boeken over geestelijke gezondheid

 • Raf De Rycke, Bernard Sabbe boeken
  Raf De Rycke, Bernard Sabbe - Psychiatrie

  Wat is psychisch ziek zijn?Welke behandelingen bestaan er?Waar kan je terecht?Vroeg of laat krijgen we allemaal rechtstreeks of onrechtstreeks te maken met geestelijke gezondheidsproblemen. Je wordt zelf psychisch ziek, of een dierbare, of een collega. We… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Juliaan van Acker boeken
  Juliaan van Acker - Seksueel losbandig en hysterisch

  De samenleving weet geen raad met meisjes die opstandig en losbandig zijn. Als het te erg wordt komen ze terecht in gesloten inrichtingen. Dit voelen ze aan als straf, terwijl zij meestal zelf slachtoffer zijn geweest van verwaarlozing, mishandeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Colette de Bruin boeken
  Colette de Bruin - Psycho-educatie Dit is autisme

  Psycho-educatie Dit is autisme is speciaal ontwikkeld om in eenvoudige bewoordingen uit te leggen wat autisme is. Een must have voor ouders en voor professionals uit de zorg en het onderwijs.Psycho-educatie Dit is autisme - Uitleg in beeld is speciaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Hanneke Joosten boeken
  Hanneke Joosten - Julia

  Als Julia op negentienjarige leeftijd in een psychose belandt, wordt ze opgenomen in een psychiatrische inrichting. Haar moeder Hanneke en stiefvader Gijs zijn daar aanvankelijk 'blij' om: het ging al een jaar bergafwaarts met Julia, nu is er eindelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Fern Susman, Elaine Weitzman boeken
  Fern Susman, Elaine Weitzman - DANS tijdens spel 2

  D. Doe hetzelfde nog een keer A. Aanbieden van mogelijkheden om de beurt te nemen N. Nodig je kind uit de beurt te nemen met een signaal S. Stop niet, maar ga door Met de boekjes uit de D.A.N.S.-reeks krijgen ouders handvatten en praktische ideeën om door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hilde Jacobs boeken
  Hilde Jacobs - Weggegomd is niet verdwenen

  20 oktober 2013 is een datum die voor altijd in het geheugen van Hilde Jacobs gebrand blijft. Het was de dag waarop haar minderjarige dochters voor het laatst bij haar verbleven. Onder invloed van hun vader en zijn nieuwe partner hebben de twee hun moeder in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Remke van Staveren boeken
  Remke van Staveren - Hart voor Herstel

  Herstel voor iedereen? Weer plezier in je werk? Dat kan! Een betere, herstelondersteunende ggz, dat willen we allemaal. Maar hoe dan? Dit doe-boek biedt inspirerende verhalen, voorbeelden uit de praktijk, ideeën en tips. Het helpt je om creatief te denken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Danny Demeersseman boeken
  Danny Demeersseman - Burn-out

  Steeds meer mensen gaan gebukt onder aanhoudende negatieve stress. Deze situatie kan leiden tot burn-out, een toestand van extreme uitputting met controleverlies over emoties, gedrag en mentale vaardigheden tot gevolg. Een burn-out is ongetwijfeld heftig, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Geert Stroobant, Sofie Vindevogel, Claudia Claes, Linda De Wilde boeken
  Geert Stroobant, Sofie Vindevogel, Claudia Claes, Linda De Wilde - Project proeftuinen zorgdorpen

  'Proeftuinen Zorgdorpen' - een samenwerkingsverband van vier partners: De Heide VZW, Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain en Psychiatrisch Centrum Caritas - is een van de zes door het Agentschap Zorg en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Age Niels Holstein boeken
  Age Niels Holstein - Een brandende aap

  'Een grote aap zat in een stalen kooi. Koert zag de aap op de rug. Plotseling ontvlamde er onderin de kooi een vuur. Het apenlichaam vloog in brand. Maar de aap bleef onverstoorbaar zitten en verroerde zich niet. Het was macaber om te zien dat het skelet van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ann Callebert boeken
  Ann Callebert - Herstel als antwoord op euthanasie?

  Ongeveer de helft van vragen naar euthanasie omwille van ondraaglijk psychisch lijden wordt ontvankelijk verklaard. Van die helft kiest meer dan een vijfde alsnog voor het leven. Is het de mogelijkheid van een zachte, waardige dood die deze patiënten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Dirk De Wachter boeken
  Dirk De Wachter - De wereld van De Wachter

  Toegankelijke analyse van wereldproblemen Onze wereld is niet dezelfde als die van gisteren. Tussen de stortvloed aan beeld en geluid, de digitale wereld en de dreiging van terrorisme kijkt de moderne mens in de spiegel, en vindt daar enkel zichzelf. Hoe gaan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jolanda de Mooij, Milly van der Ploeg boeken
  Jolanda de Mooij, Milly van der Ploeg - Zorg naar eer en geweten

  In Zorg naar eer en geweten beschrijft Jolanda de Mooij wat zij noemt het 'Zien' en legt uit waarom dit volgens haar een onmisbare kernkwaliteit is voor iedere zorgverlener. Beladen kwesties als ondervoeding, fixeren en drogeren bespreekt zij vanuit haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gerda Arkesteijn boeken
  Gerda Arkesteijn - Het doet pijn te beseffen hoe het verdergaat

  In 2010 wordt bij Gerda Arkesteijn tot haar grote schrik de ziekte van Alzheimer geconstateerd. Zij is dan pas 50 jaar en realiseert zich dat zij als jongdementerende hetzelfde lot zal moeten ondergaan als haar moeder.In dit boek beschrijft Gerda de eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gwen Stucklschwaiger - van Tienhoven boeken
  Gwen Stucklschwaiger - van Tienhoven - Zoeken, vinden en verbinden van vrijwilligers in de verstandelijk gehandicaptenzorg

  Dit werkboek is een zeer compleet boek over het zoeken, vinden en verbinden van vrijwilligers binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. De uren van (betaalde) begeleiders staan onder druk waardoor zij vaak niet verder komen dan basisverzorging. Iedereen wenst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Barbelo Chr. Uijtenbogaardt boeken
  Barbelo Chr. Uijtenbogaardt - Psychose en schizofrenie

  De kern van dit boek wordt gevormd door verhalen van mensen die af en toe psychosen ervaren of schizofreen zijn. Hoe vinden zij weer een weg in het leven, door alle angsten heen? De ervaringsdeskundigen vertellen hierover, over innerlijke processen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Els van den Heuvel boeken
  Els van den Heuvel - GZ-psycholoog en eigen praktijk

  Van het maken van een ondernemingsplan, het doen van een marktanalyse, de keuze van je praktijkvorm, het vinden van een praktijkruimte, het ontwikkelen van een huisstijl, het werven van cliënten, het onderhouden van je netwerk, de beroepsverenigingen, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,95
 • Jannelien Wieland, Erica Aldenkamp, Annemarie van den Brink boeken
  Jannelien Wieland, Erica Aldenkamp, Annemarie van den Brink - Behandeling van patiënten met een laag IQ in de GGZ

  Dit boek helpt professionals in de GGZ bij de bejegening, communicatie, diagnostiek en behandeling van patiënten met een laag IQ. Juist patiënten met een lager IQ hebben een groter risico op het ontwikkelen van allerhande psychiatrische stoornissen. Onjuiste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Marcella Tam boeken
  Marcella Tam - Medereiziger, steun voor de partner van een ongeneeslijk zieke

  De diagnose is gesteld, je partner is ongeneeslijk ziek. Er breekt een periode aan waarin jullie samen een reis maken - met voor je partner een bekende eindbestemming. Jij reist mee, tot de dood. Hoe gaan jullie dat samen doen? Wat heb je nodig om overeind te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Femke Alsemgeest boeken
  Femke Alsemgeest - Doorbreek de stilte

  Wie werkt in de gezondheidszorg of het onderwijs herkent het direct: zwijggedrag. Om verschillende redenen willen of kunnen sommige mensen niet spreken over onderwerpen die hun leven hebben ontwricht. Deze mensen vinden geen passende woorden voor hun gevoel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hilko Timmer, Annette Plooij boeken
  Hilko Timmer, Annette Plooij - Weten over leven

  Mensen die te kampen hebben met langdurende psychische aandoeningen worden meestal gezien als slachtoffers van een ernstige ziekte, die vooral veel zorg van anderen nodig hebben om zich staande te houden. Zij zouden hierbij primair afhankelijk zijn van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Mar Wanrooij boeken
  Mar Wanrooij - Autisme, een slecht passend jasje ...

  Autisme, een slecht passend jasje ?Verscheidene mensen met en zonder autisme werden bevraagdover het accepteren van autisme. Achttien mensen hebbenspontaan hun mening laten horen.De auteur, die zelf het syndroom van Asperger heeft, geeftkanttekeningen bij deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Sylvia I. Saakes boeken
  Sylvia I. Saakes - Zelfhelend vermogen bij psychische klachten

  Een boek vol inspirerende ervaringen van mensen met psychische klachten, en ggz-professionals, die hun klachten hebben verlicht met complementaire en alternatieve methoden. Met praktische tips om deze methoden toe te passen. Dit boek slaat bruggen. Tussen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Patrick Verhaest, Erik Stroobants boeken
  Patrick Verhaest, Erik Stroobants - Architectonia

  Marco Blom, adjunct-directeur Alzheimer Nederland (mei 2012) "Een prachtig en praktisch boek dat duidelijk maakt hoe belangrijk een visie is bij het toepassen van wetenschappelijke kennis én bij praktijkervaringen, om zo - letterlijk en figuurlijk - ruimte te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Martine Mingelinckx boeken
  Martine Mingelinckx - Over lakens en geluk

  Wat hebben onze lakens te vertellen? Een verhaal van liefde en intimiteit of hullen ze zich in stilzwijgen?Seks is een goede barometer voor je relatie. Als het stil is tussen de lakens zegt dit heel veel. Dan zal er ook op andere gebieden nog maar weinig te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50