Boeken over geestelijke gezondheid

 • Fern Susman, Elaine Weitzman boeken
  Fern Susman, Elaine Weitzman - DANS tijdens spel 2

  D. Doe hetzelfde nog een keer A. Aanbieden van mogelijkheden om de beurt te nemen N. Nodig je kind uit de beurt te nemen met een signaal S. Stop niet, maar ga door Met de boekjes uit de D.A.N.S.-reeks krijgen ouders handvatten en praktische ideeën om door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hanneke Joosten boeken
  Hanneke Joosten - Julia

  Als Julia op negentienjarige leeftijd in een psychose belandt, wordt ze opgenomen in een psychiatrische inrichting. Haar moeder Hanneke en stiefvader Gijs zijn daar aanvankelijk 'blij' om: het ging al een jaar bergafwaarts met Julia, nu is er eindelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Juliaan van Acker boeken
  Juliaan van Acker - Seksueel losbandig en hysterisch

  De samenleving weet geen raad met meisjes die opstandig en losbandig zijn. Als het te erg wordt komen ze terecht in gesloten inrichtingen. Dit voelen ze aan als straf, terwijl zij meestal zelf slachtoffer zijn geweest van verwaarlozing, mishandeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hilde Jacobs boeken
  Hilde Jacobs - Weggegomd is niet verdwenen

  20 oktober 2013 is een datum die voor altijd in het geheugen van Hilde Jacobs gebrand blijft. Het was de dag waarop haar minderjarige dochters voor het laatst bij haar verbleven. Onder invloed van hun vader en zijn nieuwe partner hebben de twee hun moeder in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Remke van Staveren boeken
  Remke van Staveren - Hart voor Herstel

  Herstel voor iedereen? Weer plezier in je werk? Dat kan! Een betere, herstelondersteunende ggz, dat willen we allemaal. Maar hoe dan? Dit doe-boek biedt inspirerende verhalen, voorbeelden uit de praktijk, ideeën en tips. Het helpt je om creatief te denken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Ann Callebert boeken
  Ann Callebert - Herstel als antwoord op euthanasie?

  Ongeveer de helft van vragen naar euthanasie omwille van ondraaglijk psychisch lijden wordt ontvankelijk verklaard. Van die helft kiest meer dan een vijfde alsnog voor het leven. Is het de mogelijkheid van een zachte, waardige dood die deze patiënten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Danny Demeersseman boeken
  Danny Demeersseman - Burn-out

  Steeds meer mensen gaan gebukt onder aanhoudende negatieve stress. Deze situatie kan leiden tot burn-out, een toestand van extreme uitputting met controleverlies over emoties, gedrag en mentale vaardigheden tot gevolg. Een burn-out is ongetwijfeld heftig, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Geert Stroobant, Sofie Vindevogel, Claudia Claes, Linda De Wilde boeken
  Geert Stroobant, Sofie Vindevogel, Claudia Claes, Linda De Wilde - Project proeftuinen zorgdorpen

  'Proeftuinen Zorgdorpen' - een samenwerkingsverband van vier partners: De Heide VZW, Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain en Psychiatrisch Centrum Caritas - is een van de zes door het Agentschap Zorg en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Age Niels Holstein boeken
  Age Niels Holstein - Een brandende aap

  'Een grote aap zat in een stalen kooi. Koert zag de aap op de rug. Plotseling ontvlamde er onderin de kooi een vuur. Het apenlichaam vloog in brand. Maar de aap bleef onverstoorbaar zitten en verroerde zich niet. Het was macaber om te zien dat het skelet van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Martine Delfos boeken
  Martine Delfos - Een vreemde wereld

  In Een vreemde wereld beschrijft Martine F. Delfos op heldere en inzichtelijke wijze wat autisme behelst. Extra aandacht besteedt zij aan kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis, ass, die een normale of bovengemiddelde intelligentie hebben.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Herman de Neef boeken
  Herman de Neef - Hoe dan wel?

  Zorginnovatie, het kan wel In 2016 is de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychische kwetsbaarheid overgeheveld van landelijke overheid naar gemeentes. Sindsdien valt dit onder de Wet Maatschappelijke Voorzieningen (WMO). Als je je verdiept in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Wouter Vanderplasschen, Freya Vander Laenen boeken
  Wouter Vanderplasschen, Freya Vander Laenen - Naar een herstelondersteunende verslavingszorg

  Herstel staat de afgelopen jaren steeds meer centraal als doelstelling van verslavingszorg en -preventie. In het buitenland groeide de 'herstelbeweging' de afgelopen jaren uit tot een belangrijke hoeksteen van het drugsbeleid. De auteurs stellen vast dat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Will Hall boeken
  Will Hall - Psychofarmaca afbouwen

  Psychofarmaca afbouwen is de Nederlandse vertaling van de Harm Reduction Guide, Coming off psychiatric Drugs - een Amerikaanse gids waarin gebruikers van psychofarmaca alle informatie die ze konden vinden over de afbouwen van medicijnen bij elkaar hebben gezet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,50
 • Femke Alsemgeest boeken
  Femke Alsemgeest - Doorbreek de stilte

  Wie werkt in de gezondheidszorg of het onderwijs herkent het direct: zwijggedrag. Om verschillende redenen willen of kunnen sommige mensen niet spreken over onderwerpen die hun leven hebben ontwricht. Deze mensen vinden geen passende woorden voor hun gevoel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Participatie en herstel

  Tijdens een studie tot hulpverlener leer je dat je als therapeut geen persoonlijke ervaringen moet delen. Dit kan schadelijk zijn. Maar is dit eigenlijk wel zo? Inmiddels is er onderzoek gedaan en praktijkervaring opgebouwd die de positieve kant uitwijzen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Godfried van Benthem van den Bergh boeken
  Godfried van Benthem van den Bergh - Uit de put

  Manisch-depressief worden is een akelige ervaring. Het ergste is dat de eigen identiteit verdwijnt. Die maakt plaats voor een afwisseling van ongeremde zelfverzekerdheid (manie) en zich schamen en liefst verbergen met de gordijnen dicht (depressie). Het is ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Dirk De Wachter boeken
  Dirk De Wachter - De wereld van De Wachter

  Toegankelijke analyse van wereldproblemen Onze wereld is niet dezelfde als die van gisteren. Tussen de stortvloed aan beeld en geluid, de digitale wereld en de dreiging van terrorisme kijkt de moderne mens in de spiegel, en vindt daar enkel zichzelf. Hoe gaan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • S. 't Hart-Hartog boeken
  S. 't Hart-Hartog - Wat doe je daar nu eigenlijk?

  Wat doe je daar nu eigenlijk? van Sonja ?t Hart-Hartog is een bijzonder boekje over een bijzonder beroep: humanistische geestelijke verzorging in de ouderenzorg. In een aantal fragmenten schetst de auteur alledaagse momenten van begeleiding van bewoners en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Marc Hebbrecht boeken
  Marc Hebbrecht - De droom

  De droom is terug na een periode van betrekkelijke afwezigheid, zelfs in de psychoanalyse. Freud klaagde er destijds al over dat analytici de droom niet de centrale plaats gaven die hij verdiende. Dat is in de egopsychologie alleen maar sterker geworden. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Carole Serrat boeken
  Carole Serrat - Praktisch handboek leren ontspannen met sofrologie

  Doeltreffende oefeningen en technieken om stressmechanismen te doorbreken en meer zelfvertrouwen te krijgen Leef je leven, onderga het niet! Sofrologie is een complete methode voor actieve ontspanning waarmee je stress kunt bestrijden en vol vertrouwen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jolanda de Mooij, Milly van der Ploeg boeken
  Jolanda de Mooij, Milly van der Ploeg - Zorg naar eer en geweten

  In Zorg naar eer en geweten beschrijft Jolanda de Mooij wat zij noemt het 'Zien' en legt uit waarom dit volgens haar een onmisbare kernkwaliteit is voor iedere zorgverlener. Beladen kwesties als ondervoeding, fixeren en drogeren bespreekt zij vanuit haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Shiuan-Wen Chu boeken
  Shiuan-Wen Chu - Heel erg anders

  Shiuan-Wen Chu heeft een veeleisende carriere als architect in Rotterdam wanneer ze ontdekt dat haar vierjarige zoon Lennert autistisch is. Eenmaal van de shock bekomen, doet ze er alles aan om op zijn stoornis in te spelen. Tijdens dit proces van vallen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Mar Wanrooij boeken
  Mar Wanrooij - Autisme, een slecht passend jasje ...

  Autisme, een slecht passend jasje ?Verscheidene mensen met en zonder autisme werden bevraagdover het accepteren van autisme. Achttien mensen hebbenspontaan hun mening laten horen.De auteur, die zelf het syndroom van Asperger heeft, geeftkanttekeningen bij deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Marjan van Oene boeken
  Marjan van Oene - Nu Hulp bij stress

  22 praktische, waardevolle en direct toepasbare tips om stress NU te deleten. Gebaseerd op 20 jaar ervaring.Een pocket voor in de 'pocket', altijd bij je om je welzijn direct op te hogen als stress je overvalt.Doorbreek oude patronen in denken direct waardoor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,75
 • R.V. Schwarz, A.W.P.M. Snijdewind, M. de Graaf boeken
  R.V. Schwarz, A.W.P.M. Snijdewind, M. de Graaf - More aspects of mental health

  The subtitle of this volume, companion to Aspects of Mental Health (2010) is Mental Health for All. This is an ambitious catchphrase, which raises the question: can we indeed achieve mental health for everyone? We should start this endeavour by realizing that… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,95