Boeken over paramedisch

 • Frieda Corstjens, Jo Gommers, Jolien Oomsels boeken
  Frieda Corstjens, Jo Gommers, Jolien Oomsels - Investeren in een leerzorgcentrum

  Vanuit een ernstige bekommernis omtrent de nadelige gevolgen van de kloof tussen theorie en praktijk, tussen onderwijs en werkveld, en op basis van good practices, is het leerzorgcentrum ontwikkeld als geïntegreerd concept voor zorginnovatie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,35
 • Inge Stegeman, Marlous Koningsveld-Kortekaas boeken
  Inge Stegeman, Marlous Koningsveld-Kortekaas - EBP praktisch

  Dit boek helpt (para)medici en verpleegkundigen (in opleiding) bij het aanleren en toepassen van de vaardigheden die horen bij het evidence-based werken. Het leert je hoe Evidence-Based Practice (EBP) gebruikt kan worden bij de dagelijkse zorg voor patiënten.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • AnneLoes van Staa, Lausanne Mies, Ada ter Maten-Speksnijder boeken
  AnneLoes van Staa, Lausanne Mies, Ada ter Maten-Speksnijder - Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie

  Dit boek helpt verpleegkundigen, studenten verpleegkunde en verpleegkundig specialisten het zelfmanagement van mensen met chronische aandoeningen te ondersteunen. Dat behoort tot de kerntaak van elke verpleegkundige. Het boek geeft daarvoor de kennis, traint… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Will Hall boeken
  Will Hall - Psychofarmaca afbouwen

  Psychofarmaca afbouwen is de Nederlandse vertaling van de Harm Reduction Guide, Coming off psychiatric Drugs - een Amerikaanse gids waarin gebruikers van psychofarmaca alle informatie die ze konden vinden over de afbouwen van medicijnen bij elkaar hebben gezet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,50
 • Henk Rosendal boeken
  Henk Rosendal - Praktijkvoering in de wijkverpleegkunde

  Deze handreiking geeft wijkverpleegkundigen en studenten hbo-v brede en praktische informatie over het ondernemerschap. Of dat nu is binnen bestaande organisaties of met het opzetten van een zelfstandige praktijk. Het boek gaat onder andere in op wet- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Meta Top, Arend Jan Waarlo boeken
  Meta Top, Arend Jan Waarlo - De woestijn zal bloeien

  Wat doe je als geestelijk verzorger in de psychiatrie in tijden van verandering? Door vast te houden aan je oorspronkelijke vrijplaatsfunctie en een-op-eengesprekken loop je het risico van verdere marginalisering. Het cliëntenperspectief van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Anne Dedry boeken
  Anne Dedry - Mantelzorg met kleur

  Mantelzorg met kleur haalt 'verborgen' mantelzorgers van onder de radar en roept hulpverleners op om mantelzorgers met migratieachtergrond beter te ondersteunen. Deze groep mantelzorgers is erg kwetsbaar en ervaart specifieke communicatieproblemen en drempels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Veerle Waelkens boeken
  Veerle Waelkens - Spraakontwikkelingsdyspraxie

  Spraakontwikkelingsdyspraxie is een complexe spraakontwikkelingsstoornis die in de praktijk veel vragen oproept. Research levert nog veel vragen en dilemma's op, die het 'maatwerk' in de praktijk niet makkelijk maken.Dit boek biedt studenten en logopedisten in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Nele Frederix, Sabine Boerjan, Christian Verelst boeken
  Nele Frederix, Sabine Boerjan, Christian Verelst - Als Amor de draad kwijtraakt

  Seksualiteit en intimiteit zijn onlosmakelijk verbonden met het leven. Deze begrippen zijn even dynamisch als het leven zelf: ze evolueren mee met de eigen, unieke levensloop en komen op verschillende manieren tot uiting. Maar wat gebeurt er met seksualiteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lon Holtzer, Nancy Boucquez, Candice De Windt boeken
  Lon Holtzer, Nancy Boucquez, Candice De Windt - Stageboek verpleegkunde

  'Als de stages zich beperken tot louter uitvoerende taken, vormen we verpleegkundigen die louter op uitvoerende taken ingesteld zijn. Verpleegkundigen worden gevormd door de stages. Je krijgt ze, zoals je ze maakt.' Lon Holtzer Een bachelor in de verpleegkunde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Guy Gilias, Cornelis van Tilburg, Vincent Van Roy boeken
  Guy Gilias, Cornelis van Tilburg, Vincent Van Roy - Rembert Dodoens

  Guy Gilias, Cornelis van Tilburg & Vincent Van Roy (Red.) Rembert Dodoens. Een zestiende-eeuwse kruidenwetenschapper, zijn tijd- en vakgenoten en zijn betekenis. (Cahiers GdG - Geschiedenis van de Geneeskunde en Gezondheidszorg, nr. 7) (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Erica Rutten boeken
  Erica Rutten - De bewuste Bourgondiër

  Voeding staat onder vuur. Iedereen weet wel wat gezonde voeding is, maar we passen het op grote schaal niet toe. We blijken massaal een westers voedingspatroon toe te passen, dat in verband staat met de ontwikkeling van een aantal chronische ziekten. Hoe is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Participatie en herstel

  Tijdens een studie tot hulpverlener leer je dat je als therapeut geen persoonlijke ervaringen moet delen. Dit kan schadelijk zijn. Maar is dit eigenlijk wel zo? Inmiddels is er onderzoek gedaan en praktijkervaring opgebouwd die de positieve kant uitwijzen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Wouter Vanderplasschen, Freya Vander Laenen boeken
  Wouter Vanderplasschen, Freya Vander Laenen - Naar een herstelondersteunende verslavingszorg

  Herstel staat de afgelopen jaren steeds meer centraal als doelstelling van verslavingszorg en -preventie. In het buitenland groeide de 'herstelbeweging' de afgelopen jaren uit tot een belangrijke hoeksteen van het drugsbeleid. De auteurs stellen vast dat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Brigitte Schoenmakers, Jan De Lepeleire boeken
  Brigitte Schoenmakers, Jan De Lepeleire - Dementie

  Dit zakboek Dementie is een nuttige wegwijzer in de dagelijkse professionele zorg voor patiënten met dementie en hun familie en mantelzorgers. Van bij de ziektediagnostiek tot de fase van het levenseinde geeft dit boek een helder, wetenschappelijk overzicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Philippe Van der Wee boeken
  Philippe Van der Wee - Wat bij gewrichtsklachten?

  Bewegen is belangrijk voor de algemene conditie, de bloeddruk, tegen diabetes en overgewicht ook voor de gewrichten. Artrose, reuma, fibromyalgie en osteoporose maar ook peesletsels zijn aandoeningen die voornamelijk in en rond de gewrichten voorkomen. Wat te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Roelina Dijk boeken
  Roelina Dijk - Veilig voedsel

  De vraag naar veilig voedsel is groot. Naar schatting worden jaarlijks 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Hilko Timmer, Annette Plooij boeken
  Hilko Timmer, Annette Plooij - Weten over leven

  Mensen die te kampen hebben met langdurende psychische aandoeningen worden meestal gezien als slachtoffers van een ernstige ziekte, die vooral veel zorg van anderen nodig hebben om zich staande te houden. Zij zouden hierbij primair afhankelijk zijn van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Martine Mingelinckx boeken
  Martine Mingelinckx - Over lakens en geluk

  Wat hebben onze lakens te vertellen? Een verhaal van liefde en intimiteit of hullen ze zich in stilzwijgen?Seks is een goede barometer voor je relatie. Als het stil is tussen de lakens zegt dit heel veel. Dan zal er ook op andere gebieden nog maar weinig te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Geert Stroobant, Sofie Vindevogel, Claudia Claes, Linda De Wilde boeken
  Geert Stroobant, Sofie Vindevogel, Claudia Claes, Linda De Wilde - Project proeftuinen zorgdorpen

  'Proeftuinen Zorgdorpen' - een samenwerkingsverband van vier partners: De Heide VZW, Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain en Psychiatrisch Centrum Caritas - is een van de zes door het Agentschap Zorg en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Age Niels Holstein boeken
  Age Niels Holstein - Een brandende aap

  'Een grote aap zat in een stalen kooi. Koert zag de aap op de rug. Plotseling ontvlamde er onderin de kooi een vuur. Het apenlichaam vloog in brand. Maar de aap bleef onverstoorbaar zitten en verroerde zich niet. Het was macaber om te zien dat het skelet van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ivo De Leeuw, Pierre Lefèbvre, Raoul Rottiers boeken
  Ivo De Leeuw, Pierre Lefèbvre, Raoul Rottiers - Het epos van diabetes type 1 in België

  Dit boek vertelt de hele geschiedenis van de diabetis type 1. In 2017 bestaan de twee Belgische Diabetesverenigingen 75 jaar. Zij ontstonden in het midden van de tweede wereldoorlog. Enkele artsen en ouders van kinderen met type 1 diabetes wilden de aanvoer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Danny Demeersseman boeken
  Danny Demeersseman - Burn-out

  Steeds meer mensen gaan gebukt onder aanhoudende negatieve stress. Deze situatie kan leiden tot burn-out, een toestand van extreme uitputting met controleverlies over emoties, gedrag en mentale vaardigheden tot gevolg. Een burn-out is ongetwijfeld heftig, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Lies Scaut boeken
  Lies Scaut - Doodgewoon

  Rouw en dood bespreekbaar voor kinderen Hoe gaan kinderen om met afscheid en verdriet? Hoe praten we met hen over een overlijden? Hoe help je kinderen in hun rouwproces? Voor het eerst moeten omgaan met de dood van familieleden of vrienden is een bepalende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Skills online voucher

  Met een 4 jaars licentie op het Skills online totaalpakket heb je online toegang tot 26 e-learning modules voor het aanleren van verpleegkundige handelingen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  250,00