Boeken over paramedisch

 • Anne Dedry boeken
  Anne Dedry - Mantelzorg met kleur

  Mantelzorg met kleur haalt 'verborgen' mantelzorgers van onder de radar en roept hulpverleners op om mantelzorgers met migratieachtergrond beter te ondersteunen. Deze groep mantelzorgers is erg kwetsbaar en ervaart specifieke communicatieproblemen en drempels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ondine de Hullu boeken
  Ondine de Hullu - Met zachte hand

  Praktische tips voor professionele en vrijwillige zorgverleners.Onder grote tijds- en werkdruk worden elke morgen duizenden zorgvragers gewassen en aangekleed. De zorgverleners doen dat met heel veel toewijding en liefde. En toch wordt er nog heel veel getild,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Ronald Geelen, Magda Hermsen boeken
  Ronald Geelen, Magda Hermsen - Familie begeleiden bij dementie

  Dit boek geeft zorgverleners praktische adviezen om de familie van iemand met dementie kundig te begeleiden. Je leest aan de hand van praktijkvoorbeelden met welke situaties en ervaringen betrokkenen kampen. Van daaruit krijg je praktische kennis, die je kunt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Elaine Weitzman, Lisa Drake boeken
  Elaine Weitzman, Lisa Drake - DANS tijdens spel (deel 3)

  Ontwikkelen van beginnende sociale communicatievaardigheden bij kinderen met autisme en andere problemen in de sociale communicatieD. Doe hetzelfde nog een keer A. Aanbieden van mogelijkheden om de beurt te nemen N. Nodig je kind uit de beurt te nemen met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Chantal Sluijsmans boeken
  Chantal Sluijsmans - Spanningsvol verbinden in een ziekenhuis

  "Bij ons gaat het om (de zorg voor) deze concrete persoon, bij het management gaat het alleen om het geld." Deze uitspraak kun je in allerlei variaties beluisteren in de gesprekken tussen verpleegkundigen onderling in een ziekenhuis. Auteur van deze studie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Rosanne Hertzberger boeken
  Rosanne Hertzberger - Ode aan de e-nummers

  Rosanne Hertzberger schreef met Ode aan de e-nummers een spraakmakend boek en geldt als een van de opvallendste tegenstemmen van de hedendaagse gezonde voedselindustrie. Als je de kookgoeroes moet geloven, is er niets erger dan een magnetronlasagne. Geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Fern Susman, Elaine Weitzman boeken
  Fern Susman, Elaine Weitzman - DANS tijdens spel 2

  D. Doe hetzelfde nog een keer A. Aanbieden van mogelijkheden om de beurt te nemen N. Nodig je kind uit de beurt te nemen met een signaal S. Stop niet, maar ga door Met de boekjes uit de D.A.N.S.-reeks krijgen ouders handvatten en praktische ideeën om door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marian Adriaansen, Jeroen Peters boeken
  Marian Adriaansen, Jeroen Peters - Leiderschapsontwikkeling van verpleegkundigen

  Dit boek helpt hbo-verpleegkundigen en studenten bij het verwerven en vergroten van leiderschapscompetenties. Dit is een voortdurend proces, dat start aan het begin van de bacheloropleiding en eindigt op het niveau van ervaren verpleegkundig specialist.De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Louise Gallez boeken
  Louise Gallez - Voorspoed en tegenspoed van een verpleegster op spoed

  Alles wat je maar kan vrezen en nog veel meer over het dagelijkse reilen en zeilen in een ziekenhuis! Zij heet Caroline, Pamela of Marie. Hij heet Jean, Mamadou, Charlie... Ze zijn verplegers, dokters, ziekendragers of hulpverleners en werken op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Els Messelis boeken
  Els Messelis - Genderidentiteit en seksuele diversiteit in de ouderenzorg

  In 2014 stelde Els Messelis de ' Sekskoffer' voor, die ze ontwikkelde om de bespreekbaarheid rond seksualiteit en intimiteit op latere leeftijd in de ouderenzorg op organisatie-, personeels- en persoonsniveau te verhogen. Eind 2016 stelde ze een hernieuwde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Miet De Letter, Tom Steeland, Patrick Santens boeken
  Miet De Letter, Tom Steeland, Patrick Santens - Het hemd met de onmogelijke knopen

  En plots laten mijn vingers het niet meer toe een hemd te knopen... Het vernemen van de diagnose van de ziekte van Parkinson gaat veelal gepaard met een zoektocht naar informatie en de hoop op innovatieve behandelingen die de ziekte kunnen afremmen, stopzetten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Jennifer en Sven boeken
  Jennifer en Sven - Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

  Het nieuwe boek van Jennifer & Sven Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s bevat meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten. Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond? Veel mensen worstelen dagelijks met de vraag: wat moeten we nóu weer eten?… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hanneke Joosten boeken
  Hanneke Joosten - Julia

  Als Julia op negentienjarige leeftijd in een psychose belandt, wordt ze opgenomen in een psychiatrische inrichting. Haar moeder Hanneke en stiefvader Gijs zijn daar aanvankelijk 'blij' om: het ging al een jaar bergafwaarts met Julia, nu is er eindelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Fern Susman, Elaine Weitzman boeken
  Fern Susman, Elaine Weitzman - DANS tijdens spel (deel 1)

  Ontwikkelen van beginnende sociale communicatievaardigheden bij kinderen met autisme en andere problemen in de sociale communicatieMet de boekjes uit de DANS-reeks krijgen ouders handvatten en praktische ideeën om door middel van spel de ontwikkeling van hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Philippe Van der Wee boeken
  Philippe Van der Wee - Wat bij gewrichtsklachten?

  Bewegen is belangrijk voor de algemene conditie, de bloeddruk, tegen diabetes en overgewicht ook voor de gewrichten. Artrose, reuma, fibromyalgie en osteoporose maar ook peesletsels zijn aandoeningen die voornamelijk in en rond de gewrichten voorkomen. Wat te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Juliaan van Acker boeken
  Juliaan van Acker - Seksueel losbandig en hysterisch

  De samenleving weet geen raad met meisjes die opstandig en losbandig zijn. Als het te erg wordt komen ze terecht in gesloten inrichtingen. Dit voelen ze aan als straf, terwijl zij meestal zelf slachtoffer zijn geweest van verwaarlozing, mishandeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hilde Jacobs boeken
  Hilde Jacobs - Weggegomd is niet verdwenen

  20 oktober 2013 is een datum die voor altijd in het geheugen van Hilde Jacobs gebrand blijft. Het was de dag waarop haar minderjarige dochters voor het laatst bij haar verbleven. Onder invloed van hun vader en zijn nieuwe partner hebben de twee hun moeder in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Irene Lelieveld boeken
  Irene Lelieveld - Wegwijs in de overgang

  Wie wil zich tijdens en na de overgang nou niet gezond, fit en slank voelen?We merken dat we ouder worden en in een nieuwe fase van ons leven zijn gekomen. Ongeveer 80% van de vrouwen krijgt overgangsklachten en wordt dikker. Een proces dat je wel degelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Heinz Grill boeken
  Heinz Grill - Voeding en de gevende kracht van de mens

  De voeding omvat een groot gebied waarin er nog vele geheimen te ontdekken zijn. Het verantwoord uitkiezen van de voeding, de vakkundige bereiding en uiteindelijk het eten zelf zijn domeinen waarin de mens zijn vormgevende kracht kan ontplooien en daardoor een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Johan R. Boelaert boeken
  Johan R. Boelaert - Lichaamskwalen en hun verzorging: Van Karel de Grote tot de Eerste kruistocht (768-1099)

  Op medisch-historisch vlak is de periode tussen Karel de Grote (768) en het einde van de eerste kruistocht (1099) vaak onderbelicht. Dit werk verhelpt hieraan. De ruim 330 jaar van dit onderzoek zijn in twee verdeeld: de bloeitijd van de Karolingers (768-879)… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Brigitte Schoenmakers, Jan De Lepeleire boeken
  Brigitte Schoenmakers, Jan De Lepeleire - Dementie

  Dit zakboek Dementie is een nuttige wegwijzer in de dagelijkse professionele zorg voor patiënten met dementie en hun familie en mantelzorgers. Van bij de ziektediagnostiek tot de fase van het levenseinde geeft dit boek een helder, wetenschappelijk overzicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Remke van Staveren boeken
  Remke van Staveren - Hart voor Herstel

  Herstel voor iedereen? Weer plezier in je werk? Dat kan! Een betere, herstelondersteunende ggz, dat willen we allemaal. Maar hoe dan? Dit doe-boek biedt inspirerende verhalen, voorbeelden uit de praktijk, ideeën en tips. Het helpt je om creatief te denken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Lon Holtzer, Nancy Boucquez, Candice De Windt boeken
  Lon Holtzer, Nancy Boucquez, Candice De Windt - Stageboek verpleegkunde

  'Als de stages zich beperken tot louter uitvoerende taken, vormen we verpleegkundigen die louter op uitvoerende taken ingesteld zijn. Verpleegkundigen worden gevormd door de stages. Je krijgt ze, zoals je ze maakt.' Lon Holtzer Een bachelor in de verpleegkunde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Veerle Waelkens boeken
  Veerle Waelkens - Mini-kids stottertherapie bij jonge kinderen

  Mini-KIDS. Stottertherapie bij jonge stotterende kinderen biedt een praktische werkwijze en een bruikbare leidraad aan om op een directe manier te werken met jonge kinderen die stotteren.Dit handboek is gebaseerd op het therapieconcept voor directe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Ann Callebert boeken
  Ann Callebert - Herstel als antwoord op euthanasie?

  Ongeveer de helft van vragen naar euthanasie omwille van ondraaglijk psychisch lijden wordt ontvankelijk verklaard. Van die helft kiest meer dan een vijfde alsnog voor het leven. Is het de mogelijkheid van een zachte, waardige dood die deze patiënten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50