Boeken over minderheden

 • Anousha Nzume boeken
  Anousha Nzume - Hoe gaat het op school?

  Na de bestseller Hallo witte mensen komt Anousha Nzume met een tweede boek over een belangrijk maatschappelijk thema: kleur, klasse en kansenongelijkheid in het onderwijs. In hoeverre krijgen alle kinderen in Nederland dezelfde kansen in het huidige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Edwin Hoffman boeken
  Edwin Hoffman - Interculturele gespreksvoering

  Dit boek helpt om verschillen en misverstanden in de interculturele gespreksvoering op te sporen en aan te pakken. Het is geschikt voor het hoger beroepsonderwijs, voor het wetenschappelijk onderwijs, en voor de nascholing van professionals.Interculturele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Sophie Willems boeken
  Sophie Willems - Er zijn geen paarden in Brussel

  'Er circuleren geruchten over jonge mannen als ik die loodgieter worden en toch worden teruggestuurd. Loodgieter worden is dus geen oplossing. En er zijn geen paarden in Brussel, dus galoppeer ik door de straten gehurkt over mijn pruttelende pizzabrommer. Maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,00
 • Tanja te Beek boeken
  Tanja te Beek - Wachtkamer Havenstraat

  Ruim een half jaar werkte ik als vrijwilliger in de noodopvang voor vluchtelingen in de Amsterdamse Havenstraat. Ik gaf er Nederlandse les en hielp bij praktische zaken als het ontbijt en de was. De mensen die ik tot dan toe op televisie als massa's voorbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • 25,99
 • Jaco Dagevos, Arend Odé, Karin de Vries boeken
  E-book
  Jaco Dagevos, Arend Odé, Karin de Vries - Nieuwe wegen voor vluchtelingen in Nederland

  Dit boek geeft een overzicht van de integratie van vluchtelingen en van beleidsmaatregelen die hieraan bijdragen. In 2014 en 2015 vroegen grote aantallen vluchtelingen asiel aan in Nederland. Velen van hen ontvingen een verblijfsvergunning en staan nu voor de… (E-book)

  Lees meer...
  23,99
 • Esther Duflo, Abhijit Vinayak Banerjee boeken
  24,99
 • Ann Lamon boeken
  E-book
  Ann Lamon - Jungle

  Zomer 2015. De asielcrisis breekt los. Vluchtelingen belanden na een lange voettocht aan in onze regio. In het stadspark nabij de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel ontstaat een groot tentenkamp. In het noorden van Frankrijk barsten geïmproviseerde kampen… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Tanja te Beek boeken
  E-book
  Tanja te Beek - Wachtkamer Havenstraat... of hoe de Gebreab zijn krar vond

  Ruim een half jaar werkte ik als vrijwilliger in de noodopvang voor vluchtelingen in de Amsterdamse Havenstraat. Ik gaf er Nederlandse les en hielp bij praktische zaken als het ontbijt en de was. De mensen die ik tot dan toe op televisie als massa's voorbij… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Kim Phuc Phan Thi boeken
  E-book
  Kim Phuc Phan Thi - Het napalmmeisje

  De foto waarop een meisje wanhopig wegrent voor de vlammen van napalmbommen is wereldberoemd. minder bekend is hoe het verder ging met de Vietnamese Kim Phuc. In dit aangrijpende boek vertelt ze het verhaal van haar jeugd, het heftige moment van de foto en… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • E-book
  Grensgevangenen

  Grensgevangenen 'Grensgevangenen' is een boek over de detentie van vluchtelingen en illegalen. Waarom sluiten we ze op? Wat zegt deze detentie over onze cultuur en hoe kunnen we komen tot een menswaardiger omgang met de 'vreemdeling'? 'Grensgevangenen' geeft… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • E-book
  Over de grens

  Over de grens Verwijdering van vluchtelingen en migranten is het sluitstuk van het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Met dit beleid probeert de overheid migratie te beheersen en te reguleren. Uitsluiting en opsluiting van vluchtelingen en mensen zonder papieren… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • Will Tinnemans boeken
  E-book
  Will Tinnemans - De kwetsbaren

  Als het om hard werken gaat scoren de topfitte, hoogopgeleide Nederlandse arbeidskrachten goed op internationale ranglijstjes. Voor mensen die het tempo en de complexiteit op de werkvloer niet kunnen bijbenen is nauwelijks plaats. Met hun beleid van… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Viktor Staudt boeken
  E-book
  Viktor Staudt - Een leven op rolletjes

  Als Viktor hoort dat hij voor de rest van zijn leven aangewezen zal zijn op een rolstoel, zegt een goede vriend tegen hem: `Nu wordt je leven pas echt een avontuur! Al snel zal blijken dat niets minder waar is. Want iedereen begrijpt dat je als rolstoelrijder… (E-book)

  Lees meer...
    5,99
 • Ineke van der Valk boeken
  E-book
  Ineke van der Valk - Islamofobie en discriminatie

  Sinds 11 september 2001 - en vooral sinds de moord op Theo van Gogh - staan moslims en de islam vaak negatief in het middelpunt van de publieke belangstelling. Uitingen van islamofobie vindt men op internet, in uitspraken van de PVV en in geweldsacties tegen… (E-book)

  Lees meer...
  18,99
 • Saskia Bonjour, Laura Coello Eertink, Jaco Dagevos, Chris Huinder, Arend Odé, Karin de Vries boeken
  E-book
  Saskia Bonjour, Laura Coello Eertink, Jaco Dagevos, Chris Huinder, Arend Odé, Karin de Vries - Open grenzen, nieuwe uitdagingen

  Dit boek gaat in op perspectieven en uitdagingen bij de immigratie van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa aan de hand van vier hoofdonderwerpen: het migratieperspectief, de arbeidsmarkt, de toegang tot sociale voorzieningen en het beleidsperspectief.… (E-book)

  Lees meer...
  29,99
 • Laura Coello, Jaco Dagevos, Chris Huinder, Joanne van der Leun, Arend Ode boeken
  E-book
  Laura Coello, Jaco Dagevos, Chris Huinder, Joanne van der Leun, Arend Ode - Het minderhedenbeleid voorbij

  Minderhedenbeleid|Integratiebeleid Laura Coello is de eigenaar van Inclusive Works, een bedrijf dat advies, projecten, onderzoek en evaluaties verricht op het gebied van anti-discriminatie, diversiteit, gelijkheid en de participatie en integratie van… (E-book)

  Lees meer...
  21,99
 • Aeham Ahmad, Sandra Hetzl boeken
  E-book
  Aeham Ahmad, Sandra Hetzl - De pianist van Yarmouk

  In De pianist van Yarmouk vertelt Aeham Ahmad het verhaal omtrent de video die via YouTube de hele wereld over ging: Ahmad, spelend op de piano te midden van het puin in een straat in Yarmouk. Het beeld symboliseert de immense verwoesting in Syrië en de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Bea Mol boeken
  E-book
  Bea Mol - Achmed aan zet

  In Ahmed aan zet komen Turkse en Marokkaanse mannen aan het woord en lezen we hoe de nieuwkomers van weleer zich verbaasden over de vrijgevochten Nederlanders, over het leven aan de zelfkant in Istanbul en Amsterdam, over eer, magie en huiselijk geweld, maar… (E-book)

  Lees meer...
    6,99
 • Adib Abdulmajid boeken
  Adib Abdulmajid - Refugees in The Netherlands

  This book delves into the impacts of preconceived opinions and beliefs of asylum seekers and refugees on their life in the Netherlands, and how their attitudes towards integration influence their life in the new host country. It examines the motivations,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Hatem Bazian boeken
  Hatem Bazian - Annotations on Race, Colonialism, Islamofobia, Islam and Palestine

  A wonderful, splendid, erudite, accessible and entirely original book! In Hatem Bazian's capable hands, this book offers its readers a decolonial map to navigate the difficult questions of our time. This is a tour de force in decolonial thought and Muslim… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Aysen Üstübici boeken
  E-book
  Aysen Üstübici - The Governance of International Migration

  As concern about immigration has grown within Europe in recent years, the European Union has brought pressure to bear on countries that are allegedly not sufficiently governing irregular migration with and within their borders. This book looks at that issue in… (E-book)

  Lees meer...
  94,99
 • Jan Rath boeken
  E-book
  Jan Rath - An Introduction to immigrant incorporation studies

  Focusing mainly on the European experience including Eastern Europe, this important volume offers an advanced introduction to immigrant incorporation studies from a historical, empirical and theoretical perspective. Beyond incorporation theories, renowned… (E-book)

  Lees meer...
  58,99
 • Masja Meeteren boeken
  E-book
  Masja Meeteren - Irregular migrants in Belgium and the Netherlands

  In 'Irregular Migrants in Belgium and the Netherlands', Masja van Meeteren studies the different ways in which irregular migrants live in Belgium and the Netherlands. The book offers an empirically grounded theoretical critique of the dominant research… (E-book)

  Lees meer...
  78,99
 • Phillipp Schnell boeken
  E-book
  Phillipp Schnell - Educational mobility of second-generation Turks

  This volume investigates educational inequalities among children of Turkish immigrants in Austria, France, and Sweden. One of the largest immigrant groups in these countries, Turks nonetheless face discrimination and limited opportunities, and this study shows… (E-book)

  Lees meer...
  78,99