Boeken over minderheden

 • Mieke Groeninck, Patrick Meurs, Dirk Geldof, Claire Wiewauters, Kaat van Acker, Ward de Boe, Kathleen Emmery boeken
  Mieke Groeninck, Patrick Meurs, Dirk Geldof, Claire Wiewauters, Kaat van Acker, Ward de Boe, Kathleen Emmery - Veerkracht in beweging

  Gezinnen op de vlucht hebben veel achtergelaten om een veiliger bestaanop te zoeken. Hun verlieservaringen dragen ze mee, over grenzen heen. In hetland van aankomst wachten weer nieuwe uitdagingen. Ingrijpende gebeurtenissen,en toch reageren deze gezinnen vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • William Anthony boeken
  William Anthony - Hoezo discriminatie

  Hij had twee problemen. Het eerste: hij was zwart, hij was creatief, hij was intelligent, hij was wat eigenzinnig en hij kan schrijven. Het tweede: hij wilde graag een baan bij het GVB, het Amsterdamse Gemeentevervoerbedrijf. Maar dat laatste kon en mocht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Michaela Schok boeken
  Michaela Schok - Nieuw talent in Houten!

  Nieuwkomers brengen vooral veel talenten met zich mee! Ze zijn ondernemend, slim, humoristisch, sociaal, creatief, zorgzaam, technisch, doorzetters, dankbaar en ontzettend gemotiveerd om hier een nieuw leven op te bouwen. Deze nieuwe talenten verdienen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ann Lamon boeken
  Ann Lamon - Jungle

  Zomer 2015. De asielcrisis breekt los. Vluchtelingen belanden na een lange voettocht aan in onze regio. In het stadspark nabij de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel ontstaat een groot tentenkamp. In het noorden van Frankrijk barsten geïmproviseerde kampen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Susan Bink boeken
  Susan Bink - Verbinden of polariseren?

  In deze publicatie beschrijven de auteurs de huidige maatschappelijke discussies rond media en culturele diversiteit. Ingegaan wordt op de vraag of media in Nederland verantwoordelijk zijn voor het verbinden van verschillende bevolkingsgroepen of dat ze juist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,81
 • J.M. Otten, T.J. de Bruin boeken
  J.M. Otten, T.J. de Bruin - Burgerzaken voor vreemdelingen

  In Nederland treffen wij zo'n 190 verschillende nationaliteiten aan. Een groot aantal personen heeft zelfs twee of meer nationaliteiten. Vroeg of laat krijgen zij te maken met de vraag welke consequenties die vreemde nationaliteit voor hen zelf of hun kinderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  52,17
 • Nizaar Makdoembaks boeken
  Nizaar Makdoembaks - Goelag in de Indische Archipel

  Europa en zijn koloniën danken hun bevrijding in de Tweede Wereldoorlog voor een belangrijk deel aan Suriname, de Antillen en Nederlands-Indië. De arbeiders in de bauxietindustrie (Alcoa), de Chinese stokers in de olie-industrie (Shell, Lago) en de arbeiders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Nizaar Makdoembaks boeken
  Nizaar Makdoembaks - Slavinnen van God

  Sinds de jaren tachtig hebben georganiseerde criminele organisaties steeds meer grip gekregen op Amsterdam Zuidoost. De explosie van gewapend geweld in 2009 is direct gerelateerd aan die infiltratie van verschillende sectoren van de samenleving in wijken als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,75
 • Betty de Hart boeken
  Betty de Hart - Een tweede paspoort

  Dubbele nationaliteit is in Nederland de laatste jaren onderwerp van hevig debat. De Hart laat in deze historische en internationaal vergelijkende studie zien dat dergelijke debatten niet uniek zijn voor deze tijd, noch voor Nederland. Een analyse van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Laura Coello boeken
  Laura Coello - Het minderhedenbeleid voorbij

  In het Jaarboek Integratie en Beleid stellen de auteurs de vraag of specifiek minderhedenbeleidnoodzakelijk is. Wat zijn de voordelen en nadelen van dit specifieke beleid ten opzichte van generiek beleid, en wat zijn de consequenties van afschaffing of van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Marlene de Vries boeken
  Marlene de Vries - 'Indisch is een gevoel'

  Indische Nederlanders zijn de grootste immigrantengroep die zich ooit in Nederland heeft gevestigd. Er is niet veel over hen bekend en al helemaal niet over hun nazaten. Voelen die zich eigenlijk nog Indisch? In 'Indisch is een gevoel' vertellen de volwassen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Gor Khatchikyan boeken
  Gor Khatchikyan - Gelukzoeker

  Gor Khatchikyan is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië. Weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Andy Glynne boeken
  Andy Glynne - Het verhaal van Rachel

  Dit is het waargebeurde verhaal van de dertienjarige Rachel. Samen met haar familie ontvlucht ze haar vaderland, want hun leven als christen in een overwegend islamitisch land is onhoudbaar geworden. Na een lange, vermoeiende reis komen Rachel en haar ouders… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Ignace Glorieux, Suzana Koelet, Ilse Laurijssen boeken
  Ignace Glorieux, Suzana Koelet, Ilse Laurijssen - Gekleurd door het leven

  Dit is derde en (voorlopig) laatste deel in een reeks waarin verslag gedaan wordt van onderzoek naar de onderwijs- en arbeidsloopbanen van allochtonen in Vlaanderen: 1: Wit krijt schrijft beter 2: Zwart op Wit 3: Gekleurd door het leven In de eerste twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • I. Vink boeken
  I. Vink - Interculturele belastbaarheidsbepaling

  Interculturele belastbaarheidsbepaling (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,95
 • Paul de Roo boeken
  Paul de Roo - De constructie van 'het migrantenprobleem'

  Er blijkt vandaag in de omgang tussen mensen geen onderwerp te bestaan dat zo aantrekkelijk is als dat van 'de vreemdelingen'. Zowat iedereen moet er zijn mening over kwijt. En dat is niet alleen omdat migratie uitgegroeid is tot een van de belangrijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Viktor Staudt boeken
  Viktor Staudt - Een leven op rolletjes

  Viktor Staudt is dertig jaar oud als hij hoort dat hij voor de rest van zijn leven aangewezen zal zijn op een rolstoel. Nog tijdens het verblijf in het ziekenhuis zegt een goede vriend tegen hem: 'Nu wordt je leven echt een avontuur!'Al snel zal blijken dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Aad Kamsteeg boeken
  Aad Kamsteeg - Ooggetuige in Papua

  Indonesië wil in Papua, het vroegere Nederlands Nieuw-Guinea, geen pottenkijkers. Nogal logisch. Buitenlandse journalisten zouden breed kunnen gaan berichten over structurele schending van mensenrechten. Sinds Nederland in 1962 het bestuur en na een door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Herman Blom, Siep van der Werf boeken
  Herman Blom, Siep van der Werf - Migranten in de Nederlandse samenleving

  De samenstelling van de Nederlandse bevolking verandert de komende decennia sterk. Door de voortgaande immigratie en geboorten neemt het aantal migranten in de samenleving toe. De toename van het aantal en de omvang van de migrantengroepen maakt de Nederlandse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Jean-Michel Lafleur, Abdeslam Marfouk boeken
  Jean-Michel Lafleur, Abdeslam Marfouk - Migratie in België

  Heldere antwoorden op 21 pertinente vragen rond migratieHoeveel migranten zijn er in België? Waar komen ze vandaan? Zijn het overwegend mannen? Zijn ze geïntegreerd of bedreigen ze onze identiteit? Nemen ze jobs af van de Belgen of worden ze gediscrimineerd?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • J.C.G. Lely, D.J.F. van den Heuvel-Wellens boeken
  J.C.G. Lely, D.J.F. van den Heuvel-Wellens - Psychosociale zorg voor vluchtelingen en asielzoekers

  "Psychosociale hulpverlening aan vluchtelingen en asielzoekers omvat vele facetten. De beschreven methodiek gaat uit van een algemeen kader van hulpverlening. De verbijzondering komt voort uit de specifieke context van het vluchtelingenbestaan, dat gekenmerkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Frank J. Buijs, Froukje Demant, Atef Hamdy boeken
  Frank J. Buijs, Froukje Demant, Atef Hamdy - Strijders van eigen bodem

  Sinds 11 september 2001 en vooral sinds de moord op Theo van Gogh in november 2004 staan moslims van de tweede generatie in Nederland in het brandpunt van de belangstelling. Terwijl een kleine groep radicalen zich afwendt van de samenleving en de strijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Ineke van der Valk, Wil van der Schans boeken
  Ineke van der Valk, Wil van der Schans - Monitor Racisme & Extremisme

  Dit rapport gaat over extreemrechts in Amsterdam in het huidige tijdsbestek, in de periode vanaf 2004. Er wordt verslag gedaan van een onderzoek in opdracht van de Gemeente Amsterdam. In de afgelopen jaren is er in het overheidsbeleid, ook gemeentelijk, veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Kouamé boeken
  20,50
 • Kim Phuc Phan Thi boeken
  Kim Phuc Phan Thi - Het napalmmeisje

  De foto waarop een meisje wanhopig wegrent voor de vlammen van napalmbommen is wereldberoemd. minder bekend is hoe het verder ging met de Vietnamese Kim Phuc. In dit aangrijpende boek vertelt ze het verhaal van haar jeugd, het heftige moment van de foto en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99