Boeken over minderheden

 • Geweld tegen vrouwen met een handicap 2

  Er is nood aan globaal wetenschappelijk onderzoek rond geweld, specifiek tegen vrouwen met een handicap. Globaal slaat op de onderzoekspopulatie. Alle handicaps en alle woonvormen moeten erin zitten. Caroline Tack heeft dergelijk onderzoek ondernomen. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Marija Davidovic, Ashley Terlouw boeken
  Marija Davidovic, Ashley Terlouw - Diversiteit en discriminatie

  Ze zijn voortdurend in het nieuws, de termen discriminatie en diversiteit, maar niet iedereen bedoelt er hetzelfde mee. Zijn het twee zijden van dezelfde munt? Is diversiteit altijd wenselijk, is discriminatie altijd verwerpelijk? Wetenschappers uit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  79,00
 • Herman Blom, Siep van der Werf boeken
  Herman Blom, Siep van der Werf - Migranten in de Nederlandse samenleving

  De samenstelling van de Nederlandse bevolking verandert de komende decennia sterk. Door de voortgaande immigratie en geboorten neemt het aantal migranten in de samenleving toe. De toename van het aantal en de omvang van de migrantengroepen maakt de Nederlandse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Andy Glynne boeken
  Andy Glynne - Op de vlucht! Het verhaal van Rachel

  Dit is het waargebeurde verhaal van de dertienjarige Rachel. Samen met haar familie ontvlucht ze haar vaderland, want hun leven als christen in een overwegend islamitisch land is onhoudbaar geworden. Na een lange, vermoeiende reis komen Rachel en haar ouders… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Chris Huinder, Laura Coello-Eertink boeken
  Chris Huinder, Laura Coello-Eertink - Open grenzen, nieuwe uitdagingen

  Dit boek gaat in op perspectieven en uitdagingen bij de immigratie van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa aan de hand van vier hoofdonderwerpen: het migratieperspectief, de arbeidsmarkt, de toegang tot sociale voorzieningen en het beleidsperspectief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Aad Kamsteeg boeken
  Aad Kamsteeg - Ooggetuige in Papua

  Indonesië wil in Papua, het vroegere Nederlands Nieuw-Guinea, geen pottenkijkers. Nogal logisch. Buitenlandse journalisten zouden breed kunnen gaan berichten over structurele schending van mensenrechten. Sinds Nederland in 1962 het bestuur en na een door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Viktor Staudt boeken
  Viktor Staudt - Een leven op rolletjes

  Viktor Staudt is dertig jaar oud als hij hoort dat hij voor de rest van zijn leven aangewezen zal zijn op een rolstoel. Nog tijdens het verblijf in het ziekenhuis zegt een goede vriend tegen hem: 'Nu wordt je leven echt een avontuur!'Al snel zal blijken dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Reinier Sonneveld boeken
  Reinier Sonneveld - Wie dit kind ontvangt

  Wie dit kind ontvangt... vertelt hoe Jezus met kinderen omging en hoe dat ons kan inspireren. De indringende kleurenfoto's maken zichtbaar wie zij zijn. Wie dit kind ontvangt... is voor iedereen die met kinderen werkt, binnen of buiten de kerk. Dit boek is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • J.M. Otten, T.J. de Bruin boeken
  J.M. Otten, T.J. de Bruin - Integratie en naturalisatie Burgerzaken voor vreemdelingen

  In Nederland treffen wij zo'n 190 verschillende nationaliteiten aan. Een groot aantal personen heeft zelfs twee of meer nationaliteiten. Vroeg of laat krijgen zij te maken met de vraag welke consequenties die vreemde nationaliteit voor hen zelf of hun kinderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,15
 • Betty de Hart boeken
  Betty de Hart - Een tweede paspoort

  Dubbele nationaliteit is in Nederland de laatste jaren onderwerp van hevig debat. De Hart laat in deze historische en internationaal vergelijkende studie zien dat dergelijke debatten niet uniek zijn voor deze tijd, noch voor Nederland. Een analyse van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Marlene de Vries boeken
  Marlene de Vries - Solidariteit en Identiteit 'Indisch is een gevoel'

  Indische Nederlanders zijn de grootste immigrantengroep die zich ooit in Nederland heeft gevestigd. Er is niet veel over hen bekend en al helemaal niet over hun nazaten. Voelen die zich eigenlijk nog Indisch? In 'Indisch is een gevoel' vertellen de volwassen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Susan Bink boeken
  Susan Bink - Multiculturele samenleving in ontwikkeling Verbinden of polariseren ?

  In deze publicatie beschrijven de auteurs de huidige maatschappelijke discussies rond media en culturele diversiteit. Ingegaan wordt op de vraag of media in Nederland verantwoordelijk zijn voor het verbinden van verschillende bevolkingsgroepen of dat ze juist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  48,30
 • Nizaar Makdoembaks boeken
  Nizaar Makdoembaks - Slavinnen van God

  Sinds de jaren tachtig hebben georganiseerde criminele organisaties steeds meer grip gekregen op Amsterdam Zuidoost. De explosie van gewapend geweld in 2009 is direct gerelateerd aan die infiltratie van verschillende sectoren van de samenleving in wijken als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,75
 • Gor Khatchikyan boeken
  Gor Khatchikyan - Gelukzoeker

  Gor Khatchikyan is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië. Weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Sophie Willems boeken
  Sophie Willems - Er zijn geen paarden in Brussel

  'Er circuleren geruchten over jonge mannen als ik die loodgieter worden en toch worden teruggestuurd. Loodgieter worden is dus geen oplossing. En er zijn geen paarden in Brussel, dus galoppeer ik door de straten gehurkt over mijn pruttelende pizzabrommer. Maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,00
 • Nizaar Makdoembaks boeken
  Nizaar Makdoembaks - Goelag in de Indische Archipel

  Europa en zijn koloniën danken hun bevrijding in de Tweede Wereldoorlog voor een belangrijk deel aan Suriname, de Antillen en Nederlands-Indië. De arbeiders in de bauxietindustrie (Alcoa), de Chinese stokers in de olie-industrie (Shell, Lago) en de arbeiders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Laura Coello boeken
  Laura Coello - Het minderhedenbeleid voorbij

  In het Jaarboek Integratie en Beleid stellen de auteurs de vraag of specifiek minderhedenbeleidnoodzakelijk is. Wat zijn de voordelen en nadelen van dit specifieke beleid ten opzichte van generiek beleid, en wat zijn de consequenties van afschaffing of van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Ineke van der Valk boeken
  Ineke van der Valk - Islamofobie en discriminatie

  klik hier voor de gratis download van de Engelse (Islamophobia in the Nederlands) of Franse vertaling (Islamophobie aux Pays Bas) Sinds 11 september 2001 - en vooral sinds de moord op Theo van Gogh - staan moslims en de islam vaak negatief in het middelpunt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Andy Glynne boeken
  Andy Glynne - Op de vlucht! Het verhaal van Hamid

  Dit is het waargebeurde verhaal van de tienjarige vluchteling Hamid. Hij vlucht met zijn moeder uit Eritrea als er oorlog komt en zijn familie wordt bedreigd door de regering. De start in het nieuwe land is moeilijk voor Hamid. Maar gaandeweg leert hij de taal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Frank J. Buijs, Froukje Demant, Atef Hamdy boeken
  Frank J. Buijs, Froukje Demant, Atef Hamdy - Solidariteit en Identiteit Strijders van eigen bodem

  Sinds 11 september 2001 en vooral sinds de moord op Theo van Gogh in november 2004 staan moslims van de tweede generatie in Nederland in het brandpunt van de belangstelling. Terwijl een kleine groep radicalen zich afwendt van de samenleving en de strijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Ineke van der Valk, Wil van der Schans boeken
  Ineke van der Valk, Wil van der Schans - Anne Frank Stichting Monitor Racisme & Extremisme

  Dit rapport gaat over extreemrechts in Amsterdam in het huidige tijdsbestek, in de periode vanaf 2004. Er wordt verslag gedaan van een onderzoek in opdracht van de Gemeente Amsterdam. In de afgelopen jaren is er in het overheidsbeleid, ook gemeentelijk, veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Paul de Roo boeken
  Paul de Roo - De constructie van het migrantenprobleem

  Er blijkt vandaag in de omgang tussen mensen geen onderwerp te bestaan dat zo aantrekkelijk is als dat van 'de vreemdelingen'. Zowat iedereen moet er zijn mening over kwijt. En dat is niet alleen omdat migratie uitgegroeid is tot een van de belangrijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • J.C.G. Lely, D.J.F. van den Heuvel-Wellens boeken
  J.C.G. Lely, D.J.F. van den Heuvel-Wellens - Psychosociale zorg voor vluchtelingen en asielzoekers

  "Psychosociale hulpverlening aan vluchtelingen en asielzoekers omvat vele facetten. De beschreven methodiek gaat uit van een algemeen kader van hulpverlening. De verbijzondering komt voort uit de specifieke context van het vluchtelingenbestaan, dat gekenmerkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,25
 • Edwin Hoffman boeken
  Edwin Hoffman - Interculturele gespreksvoering

  Vanuit het werkveld en opleidingen wordt het TOPOI-model nog steeds breed erkend als vernieuwend, verfrissend en steunend in de omgang met culturele verschillen. TOPOI staat voor Taal, Ordening, Personen, Organisatie en Inzet. Het zijn de vijf gebieden waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Jilke Tanis boeken
  Jilke Tanis - Nazi-Duitsland 2.0

  Rechts-extremisme had altijd een mannelijk gezicht; bij brandstichting in een AZC, of als er vluchtelingen in elkaar werden geslagen, overheerste het beeld van daders met kale koppen en dikke armen. Maar het beeld van de neo-nazi als volgetatoeëerde man klopt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95