Boeken over sociale filosofie

 • Paul Kranendonk boeken
  Paul Kranendonk - Het echte leven is hier

  WAT GEBEURT ER WERKELIJK ACHTER DE SCHERMEN VAN DE IC? ‘Mag ik een foto maken van mijn moeder?’ vraagt de zoon die de box binnenkomt terwijl ik voor het beeldscherm van de computer bezig ben. ‘Als ze wakker wordt kan ik haar tenminste laten zien waar ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Guus van Winkel boeken
  Guus van Winkel - Atelier Rosé

  … Rosé wordt niet helemaal voor vol aangezien. Dat imago komt van de Franse wijnboeren die het alleen maar voor de lol gemaakt hebben. Voor erbij. Omdat ze nog wat in het vat hadden dat niet verzuurde. Ik ben ze dankbaar. Ik drink het. Nooit witte wijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • H.C. Curiel boeken
  H.C. Curiel - De leer ontsluierd

  Durf je alles los te laten en na te denken over het leven, jouw leven, zonder maatschappelijke druk, voorkeuren of vooroordelen? Dit manuscript bevat een schat aan inzichten inzake voorgaande vragen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • H.A. Alma boeken
  H.A. Alma - De parabel van de blinden

  'Zingeving' staat in de belangstelling van o.a. geestelijk verzorgers, psychotherapeuten, managers en geïnteresseerden in het brede veld van religie en spiritualiteit. Die veelkleurige belangstelling weerspiegelt zich in de uiteenlopende manieren waarop aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Eric Hazan, Kamo boeken
  Eric Hazan, Kamo - Eerste revolutionaire maatregelen

  Eric Hazan en Kamo Eerste revolutionaire maatregelen Niet langer kritiek leveren, maar in opstand komen: dat wil dit boek, waarin concrete voorstellen worden gedaan om de overbekende cyclus van mislukte revoluties te doorbreken. Volgens Eric Hazan en Kamo is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wil Heeffer boeken
  Wil Heeffer - Hoelang pikken we het nog?

  De kapitalistische logica verspreidt zich naar alle domeinen van de samenleving. Menselijke relaties, zorg, onderwijs en wetenschap worden economische producten. Zelfs politiek wordt steeds meer economie. Dit leidt tot de teloorgang van gemeenschappelijkheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,45
 • Marin Terpstra boeken
  Marin Terpstra - Omstreden Moderniteit

  Het koningshuis, religie, zwarte piet. Een greep uit de dingen waarover we vaak de gemeenplaats "dat is niet meer van deze tijd" horen. En is iets niet van deze tijd? Dan is het niet modern. De vaststelling of iets wel of niet tot 'deze tijd' behoort, lijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Evert van der Zweerde boeken
  Evert van der Zweerde - Over grenzen

  Of ze nu door een liniaaltje getrokken zijn of door het landschap kronkelen, grenzen zijn mensenwerk en ze doorsnijden een net zo menselijke wereld. Deze grenzen zijn voor mensen met een EU-paspoort zelden een probleem, terwijl ze voor veel wereldbewoners… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Paul Willemarck (red) boeken
  Paul Willemarck (red) - Wat moet? En wat is nodig?

  Rudolf Boehm heeft een omvangrijk oeuvre gepubliceerd, het resultaat van vele jaren onderzoek. Het betreft enerzijds werken die heel concreet stelling nemen tegen het klassieke filosofische denken, anderzijds bouwstenen voor een nieuwe grondslag van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Roel Jongeneel boeken
  Roel Jongeneel - Eerlijke economie

  Hoe kunnen Calvijns opvattingen helpen bij de economische problemen waarmee wij geconfronteerd worden? Calvijn heeft een onmiskenbare invloed uitgeoefend op het geestelijk leven in de Nederlanden en daarbuiten. Maar hij was niet alleen van betekenis als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - Ik doe wat ik wil!

  Vrijheidsfilosofie voor jongeren - en voor iedereen die ontwikkeling zoekt. Je wilt doen wat je zelf wilt, je zoekt de vrijheid van alle plicht, dwang, regels - en wordt er toch steeds weer in gevangen. Bestaat de vrijheid wel? In dit boek word je meegenomen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan Huibertus van de Beek boeken
  Jan Huibertus van de Beek - Kennis, macht en moraal

  Waarom werd er in Nederland - immigratieland bij uitstek - lange tijd nauwelijks onderzoek gedaan naar de economische effecten van immigratie? Is dat te verklaren uit typische kenmerken van de Nederlandse wetenschapsbeoefening of moet het antwoord vooral… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  58,99
 • Slavoj Zizek boeken
  Slavoj Zizek - Eis het onmogelijke

  Dat Slavoj Žižek als geen andere hedendaagse filosoof ook een scherpzinnig cultuurcriticus is, bewijst hij met dit boek. In vierendertig korte hoofdstukken analyseert hij de betekenis van de meest uiteenlopende actuele onderwerpen, van de financiële crisis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jürgen Habermas, J. Derrida boeken
  Jürgen Habermas, J. Derrida - Filosofie in een tijd van terreur

  De idee voor dit boek werd geboren kort na de terroristische aanslagen van 11 september 2001. De Amerikaanse filosofe Giovanna Borradori ging in New York in gesprek met twee grootmeesters van de hedendaagse Europese filosofie, Jürgen Habermas en Jacques… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Bob Michiels boeken
  34,90
 • A. de Tocqueville boeken
  25,00
 • D.G. Merzel boeken
  22,75
 • Hans de Vries boeken
  E-book
  Hans de Vries - Te veel mens, te weinig dier

  Dit boek is geschreven voor de vele fijngevoelige, wat eigenaardige intellectuelen die in het algemeen genoeg hebben aan zichzelf. Maar onvermijdelijk moeten ze af en toe ook naar buiten, onder de mensen, en dan gaat het vaak mis Te veel mens, te weinig dier… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Peter Bieri boeken
  E-book
  Peter Bieri - Hoe willen wij leven?

  Romanschrijver Pascal Mercier werd wereldberoemd met Nachttrein naar Lissabon. Als filosoof schreef hij onder zijn eigen naam Hoe willen wij leven?, waarin hij de vraag stelt die ook in zijn literaire werk voortdurend ter sprake komt: hoe kunnen wij zelf… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Harry Kunneman, Sietske Dijkstra, Bart van Rosmalen boeken
  24,90
 • Jan Opsomer, Geert Roskam, Frances Titchener boeken
  Jan Opsomer, Geert Roskam, Frances Titchener - A versatile gentleman

  Plutarch was a brilliant Platonist, an erudite historian, a gifted author of highly polished literary dialogues, a priest of Apollo at Delphi, and a devoted politician in his hometown Chaeronea. He felt confident in the most technical and specialized… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,50
 • Jonathan Floyd boeken
  Jonathan Floyd - Political Philosophy versus History?

  "In this volume we carve out a new approach to the identity of political philosophy by exploring a problem that is central to such disciplinary soul-searching: the problem of political philosophy's relationship with history. We do this in part because,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Alan Ryan boeken
  Alan Ryan - On Hobbes

  In Leviathan, one of the greatest works of political philosophy of all time, English philosopher Thomas Hobbes created the idea of a social contract and set out to explicate a doctrine for the foundation of states and legitimate forms of government. In On… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Geert Roskam, Luc van der Stockt boeken
  Geert Roskam, Luc van der Stockt - Virtues for the people

  Plutarch of Chaeronea, Platonist, polymath, and prolific writer, was by no means an armchair philosopher. He believed in the necessity for a philosopher to affect the lives of his fellow citizens. That urge inspired many of his writings to meet what he… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Richard G Whitman boeken
  110,95