Boeken over sociale filosofie

 • H.C. Curiel boeken
  H.C. Curiel - De leer ontsluierd

  Durf je alles los te laten en na te denken over het leven, jouw leven, zonder maatschappelijke druk, voorkeuren of vooroordelen? Dit manuscript bevat een schat aan inzichten inzake voorgaande vragen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paul Kranendonk boeken
  Paul Kranendonk - Het echte leven is hier

  WAT GEBEURT ER WERKELIJK ACHTER DE SCHERMEN VAN DE IC? ‘Mag ik een foto maken van mijn moeder?’ vraagt de zoon die de box binnenkomt terwijl ik voor het beeldscherm van de computer bezig ben. ‘Als ze wakker wordt kan ik haar tenminste laten zien waar ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Guus van Winkel boeken
  Guus van Winkel - Atelier Rosé

  … Rosé wordt niet helemaal voor vol aangezien. Dat imago komt van de Franse wijnboeren die het alleen maar voor de lol gemaakt hebben. Voor erbij. Omdat ze nog wat in het vat hadden dat niet verzuurde. Ik ben ze dankbaar. Ik drink het. Nooit witte wijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Paul Willemarck (red) boeken
  Paul Willemarck (red) - Wat moet? En wat is nodig?

  Rudolf Boehm heeft een omvangrijk oeuvre gepubliceerd, het resultaat van vele jaren onderzoek. Het betreft enerzijds werken die heel concreet stelling nemen tegen het klassieke filosofische denken, anderzijds bouwstenen voor een nieuwe grondslag van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Eric Hazan, Kamo boeken
  Eric Hazan, Kamo - Eerste revolutionaire maatregelen

  Eric Hazan en Kamo Eerste revolutionaire maatregelen Niet langer kritiek leveren, maar in opstand komen: dat wil dit boek, waarin concrete voorstellen worden gedaan om de overbekende cyclus van mislukte revoluties te doorbreken. Volgens Eric Hazan en Kamo is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - Ik doe wat ik wil!

  Vrijheidsfilosofie voor jongeren - en voor iedereen die ontwikkeling zoekt. Je wilt doen wat je zelf wilt, je zoekt de vrijheid van alle plicht, dwang, regels - en wordt er toch steeds weer in gevangen. Bestaat de vrijheid wel? In dit boek word je meegenomen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Wil Heeffer boeken
  Wil Heeffer - Hoelang pikken we het nog?

  De kapitalistische logica verspreidt zich naar alle domeinen van de samenleving. Menselijke relaties, zorg, onderwijs en wetenschap worden economische producten. Zelfs politiek wordt steeds meer economie. Dit leidt tot de teloorgang van gemeenschappelijkheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,45
 • Marin Terpstra boeken
  Marin Terpstra - Omstreden Moderniteit

  Het koningshuis, religie, zwarte piet. Een greep uit de dingen waarover we vaak de gemeenplaats "dat is niet meer van deze tijd" horen. En is iets niet van deze tijd? Dan is het niet modern. De vaststelling of iets wel of niet tot 'deze tijd' behoort, lijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Evert van der Zweerde boeken
  Evert van der Zweerde - Over grenzen

  Of ze nu door een liniaaltje getrokken zijn of door het landschap kronkelen, grenzen zijn mensenwerk en ze doorsnijden een net zo menselijke wereld. Deze grenzen zijn voor mensen met een EU-paspoort zelden een probleem, terwijl ze voor veel wereldbewoners… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • H.A. Alma boeken
  H.A. Alma - De parabel van de blinden

  'Zingeving' staat in de belangstelling van o.a. geestelijk verzorgers, psychotherapeuten, managers en geïnteresseerden in het brede veld van religie en spiritualiteit. Die veelkleurige belangstelling weerspiegelt zich in de uiteenlopende manieren waarop aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Roel Jongeneel boeken
  Roel Jongeneel - Eerlijke economie

  Hoe kunnen Calvijns opvattingen helpen bij de economische problemen waarmee wij geconfronteerd worden? Calvijn heeft een onmiskenbare invloed uitgeoefend op het geestelijk leven in de Nederlanden en daarbuiten. Maar hij was niet alleen van betekenis als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jan Huibertus van de Beek boeken
  Jan Huibertus van de Beek - Kennis, macht en moraal

  Waarom werd er in Nederland - immigratieland bij uitstek - lange tijd nauwelijks onderzoek gedaan naar de economische effecten van immigratie? Is dat te verklaren uit typische kenmerken van de Nederlandse wetenschapsbeoefening of moet het antwoord vooral… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  58,99
 • Bob Michiels boeken
  34,90
 • Hans Marcel Becker boeken
  Hans Marcel Becker - Verboden af te blijven!

  Dit boek is een "must-read" voor eenieder die overweegt te investeren in innovaties in de hedendaagse ouderenzorg. Het presenteert met overtuigende argumenten waarom een herinneringsmuseum zo'n sterk medium is om het leven van oudere bewoners te verrijken. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Slavoj Zizek boeken
  Slavoj Zizek - Eis het onmogelijke

  Dat Slavoj Žižek als geen andere hedendaagse filosoof ook een scherpzinnig cultuurcriticus is, bewijst hij met dit boek. In vierendertig korte hoofdstukken analyseert hij de betekenis van de meest uiteenlopende actuele onderwerpen, van de financiële crisis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jürgen Habermas, J. Derrida boeken
  Jürgen Habermas, J. Derrida - Filosofie in een tijd van terreur

  De idee voor dit boek werd geboren kort na de terroristische aanslagen van 11 september 2001. De Amerikaanse filosofe Giovanna Borradori ging in New York in gesprek met twee grootmeesters van de hedendaagse Europese filosofie, Jürgen Habermas en Jacques… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • A. de Tocqueville boeken
  25,00
 • D.G. Merzel boeken
  22,75
 • Hans de Vries boeken
  E-book
  Hans de Vries - Te veel mens, te weinig dier

  Dit boek is geschreven voor de vele fijngevoelige, wat eigenaardige intellectuelen die in het algemeen genoeg hebben aan zichzelf. Maar onvermijdelijk moeten ze af en toe ook naar buiten, onder de mensen, en dan gaat het vaak mis Te veel mens, te weinig dier… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Peter Bieri boeken
  E-book
  Peter Bieri - Hoe willen wij leven?

  Romanschrijver Pascal Mercier werd wereldberoemd met Nachttrein naar Lissabon. Als filosoof schreef hij onder zijn eigen naam Hoe willen wij leven?, waarin hij de vraag stelt die ook in zijn literaire werk voortdurend ter sprake komt: hoe kunnen wij zelf… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Adrian Pabst boeken
  Adrian Pabst - Demons of Liberal Democracy

  Contends that liberal deomocracy is undemocratic at heart (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Johnna Montgomerie boeken
  Johnna Montgomerie - Should We Abolish Household Debts?

  We live in a culture of credit. As wages have stagnated over the past few decades, we ve seen a dramatic surge in private borrowing across the western world, with increasing numbers of households sucked into a hopeless vortex of spiralling debt fuelled by… (Harde kaft)

  Lees meer...
  53,95
 • Emanuela Ceva boeken
  Emanuela Ceva - Is Whistleblowing a Duty?

  Recent years have seen a number of whistleblowers risk their liberty to expose illegal and corrupt behaviour. Some have heralded their bravery, others see them as traitors. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Michel Croce boeken
  Michel Croce - Connecting Virtues: Advances in Ethics, Epistemology, and Po

  Connecting Virtues examines the significant advances within the fast-growing field of virtue theory and shows how research has contributed to the current debates in moral philosophy, epistemology, and political philosophy. . (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,95
 • Silviya Lechner boeken
  Silviya Lechner - Cambridge Studies in International Relations

  "This book aims to provide a general analysis of social practices in order to advance our understanding of contemporary practices in international relations. Recently, the discipline of International Relations (IR) has experienced a 'turn' to practice,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  113,95