Boeken over praktische filosofie

 • Orison Swett Marden boeken
  Orison Swett Marden - Fundamenten voor succes

  "Fundamenten voor succes" wordt beschouwd als een van de beste boeken van Orison Swett Marden. Het verscheen 26 jaar nadat hij het boek "De beste plaats veroveren" had geschreven. De auteur had het punt in zijn leven bereikt dat zijn levensfilosofie helemaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,67
 • Browne Landone boeken
  Browne Landone - Hoe men verlangens en idealen kan realiseren

  Dit boek geeft jou de kennis die jij nodig hebt om jouw ideaal of visie te verwezenlijken. Brown Landone leert jou hoe men met vijf minuten per dag super-efficiënt kan blijven werken; hoe je een zwakke wil kunt veranderen in een sterke wil; hoe een ideaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,97
 • Alfred Adler boeken
  Alfred Adler - Wat het leven kan betekenen voor jou

  In plaats van te pretenderen dat hij de betekenis van het leven kent, helpt Alfred Adler ons met zijn boek om onze eigen betekenis te formuleren voor ons leven. Hij bespreekt alle bekende thema's in ons leven, zoals gezin, puberteit, scholing, gevoelens van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,97
 • Henry Harrison Brown boeken
  Henry Harrison Brown - Geld zoekt mij & Zes stappen naar mentaal meesterschap

  Het boek "Geld zoekt mij" traint het individu om op de juiste manier zijn mentale krachten te gebruiken om ervoor te zorgen dat het geld hem aanvoelt, hem liefheeft, hem zoekt, en zo in overeenstemming met zijn wensen de dingen kan onttrekken aan het Universum… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,67
 • Christian Larson boeken
  Christian Larson - Denken voor resultaat

  In dit boek bespreekt een van de grote denkers van de vorige eeuw belangrijke concepten die ook voor ons van grote waarde zijn. Denk daarbij aan de wetten van het leven, de wetten van groei, de methodes om mentale harmonie te bewerkstelligen, de wet van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,67
 • Thomas Troward boeken
  Thomas Troward - De wet en het woord

  Dit boek brengt logica en reden over de "hoe en waarom" vragen van de menselijke ervaring. Het "hoe" is werking van oorzaak en gevolg van het denken, en het "waarom" is onze vrijheid om onze gedachten te kiezen en beter gebruik te maken van de wet van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,67
 • Martin Drenthen boeken
  Martin Drenthen - Natuur in mensenland

  Filosofische essays over ons nieuwe cultuurlandschap en verrassende invalshoeken voor iedere natuurliefhebber. God schiep de wereld, maar wij schiepen Nederland. Echte, wilde natuur bestaat dus niet in Nederland. Maar ons cultuurlandschap is ook niet meer wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Eric Brinckmann boeken
  Eric Brinckmann - Wandelen met meester Li

  De bekende landschapsfilosoof Eric Brinckmann gaat op stap met meester Li. Vanuit de westerse filosofie stelt Brinckmann vragen aan Li over natuur en landschap die de klassieke Chinese Tao op een praktische manier toepast. Hoe steekt onze gangbare manier van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter Bieri boeken
  Peter Bieri - Het handwerk van de vrijheid

  HET HANDWERK VAN DE VRIJHEIDOver de ontdekking van de eigen wilWat betekent het voor een mens om vrij te zijn? Hoe vrij is onze wil? Van welke vrijheid gaan wij uit als wij anderen moreel beoordelen? En waarom is onze wilsvrijheid zo belangrijk?Met deze hoogst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Karianne Kalshoven, Arie Molenkamp boeken
  Karianne Kalshoven, Arie Molenkamp - Ethiek voor controllers

  Ethiek voor controllers is het tweede deel in de serie Ethiek voor Beroepsgroepen en richt zich op de controller, die als tweedelijnsfunctionaris een onafhankelijke, kritische en reflecterende positie inneemt ten opzichte van het management. Elk boek in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Miriam van Reijen boeken
  Miriam van Reijen - Stoïcijnse levenskunst

  Mensen lijden niet door de dingen die hun overkomen, maar door hun gedachten daarover. Irrationele gedachten veroorzaken negatieve emoties als irritatie, angst, teleurstelling, jaloezie en schuldgevoel. Dit soort emoties heeft geen enkele positieve functie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jackie Reardon, Hans Dekkers boeken
  Jackie Reardon, Hans Dekkers - Mindset

  Het boek Mindset biedt een nieuwe manier van denken. Het geeft inzicht in hoe ongeduld, spanning en frustratie omgezet kunnen worden in zelfvertrouwen en plezier. Deze mentale gids leert sporters het maximale uit zichzelf te halen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • T.S. Tyra boeken
  T.S. Tyra - Het morele brein

  Zijn wij van nature egoïstische wezens of zijn we juist geneigd om voor elkaar te zorgen? Hoe komt het dat gewone mensen soms de meest vreselijke dingen doen? Wat bedoelen we met 'vrije wil', als al ons handelen wordt bepaald door chemische processen in onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Alain de Botton boeken
  Alain de Botton - De architectuur van het geluk

  In De architectuur van het geluk beschrijft Alain de Botton de wensen en eisen die wij voor onze huizen hebben. Hij neemt de lezer mee op een reis door de esthetiek van de westerse en oosterse beschavingen en stelt vragen als: waarom verschillen mensen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ton Vink boeken
  Ton Vink - Zelf over het Levenseinde beschikken

  Opzet van deze publicatie is om op toegankelijke wijze inzicht te verschaffen in de praktijk van het zelf beschikken over het levenseinde. Daartoe zijn een aantal voorbeelden uit die praktijk bijeengebracht.Euthanasie is een kwestie waarbij de doorslaggevende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Aimée Renard-Ono boeken
  16,95
 • R.W. Wiersma boeken
  17,50
 • Greg Houwer boeken
  E-book
  Greg Houwer - Ik, mezelf en wij

  Filosofisch boekje toegankelijk voor een breed publiek. De mens valt niet samen met zijn lichaam. Hij is een lichaam, maar ook iets dat zich ophoudt áchter dat lichaam. De hamvraag van dit boek luidt: wat is dit iets? Is het de ziel, zoals lang werd… (E-book)

  Lees meer...
  17,00
 • Sara Maitland boeken
  Sara Maitland - Stilte als antwoord

  Een fascinerende benadering van het fenomeen stilte: analytisch, persoonlijk, eerlijk en onderhoudend. Stilte als antwoord is een verslag van een zoektocht, een persoonlijk experiment, verweven met de stilte zoals die voorkomt in mythes en legenden, in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Minke Tromp, Georg Hartong boeken
  14,50
 • Pim Tiddens boeken
  19,95
 • Simon Critchley boeken
  E-book
  Simon Critchley - Over mijn lijk

  De dood is zelden uit de gedachten van de filosoof. Maar wat te zeggen van de dood van de grote filosofen zelf? Vele daarvan zijn vreemd, komisch, tragisch of absurd. Het door Critchley op onnavolgbare wijze bij elkaar gebrachte overzicht van de 200 grootste… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Stefan Klein boeken
  E-book
  Stefan Klein - De geluksformule

  Stefan Klein neemt de lezer mee op een fascinerende ontdekkingsreis naar het geluk. Daarbij bespreekt hij de nieuwste inzichten uit de filosofie, psychologie, geneeskunde, neurofysiologie en gedragswetenschappen, en komt hij tot een wetenschappelijk… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • S. van der Velden boeken
  E-book
  S. van der Velden - 125 jaar Marx

  Karl Marx overleed in 1883. Zijn naam was tot 1989 verbonden aan regimes die hun achterstand op de westerse wereld probeerden in te halen. Zij koppelden de naam van Marx aan die van hun eigen leiders en claimden het alleenrecht op het marxistische gedachtegoed… (E-book)

  Lees meer...
    5,99
 • Peter Cave boeken
  E-book
  Peter Cave - Is een robot ook maar een mens?

  Ethiek, politiek, kunst en logica. Niets laat filosoof Peter Cave ongemoeid. Maar dan op toegankelijke wijze, in de vorm van vertellingen, gedachten experimenten en verhalen. Luchtig, onderhoudend en met humor. Soms met een bizarre slotsom. De 33 korte… (E-book)

  Lees meer...
    8,99