Boeken over oosterse filosofie

 • Ton Lathouwers boeken
  Ton Lathouwers - Kloppen waar geen poort is

  In deze bundel heeft Ton Lathouwers opmerkelijke fragmenten bijeengebracht van vier uiteenlopende klassieke auteurs. De teksten van Linji, Hisamatsu, Sjestov en Plotinus cirkelen alle rond het centrale concept van de 'onmogelijke vraag', binnen de zentraditie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ton Lathouwers, Luce Ramaker, Jan Bor boeken
  Ton Lathouwers, Luce Ramaker, Jan Bor - De moed tot het onmogelijke

  Kierkegaard wordt gewoonlijk als een christelijk denker gezien. Als zodanig heeft hij grote invloed uitgeoefend op het theologische denken van de afgelopen eeuw. Maar Kierkegaard heeft in zijn wijsgerige werken inzichten ontwikkeld die ook uit de mond van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Han F de Wit boeken
  Han F de Wit - De lotus en de roos

  'De lotus en de roos' van Han de Wit is een heldere inleiding op het boeddhisme. De centrale thema's worden behandeld vanuit westers perspectief. Is het boeddhisme een religie? Wat is zijn psychologische en therapeutische waarde? Wat hebben we aan het begrip… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Alfred Scheepers boeken
  Alfred Scheepers - De wortels van het Indiase denken

  We praten over reïncarnatie en karma en er zijn talloze yoga­lessen te volgen. Het hindoeïsme is inmiddels een gevestigde religie in Nederland. Vandaar dat er behoefte is naar materiaal dat de achtergronden van het Indiase denken beschrijft en verklaart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Erik Hoogcarspel, Nagarjuna boeken
  Erik Hoogcarspel, Nagarjuna - Grondregels van de filosofie van het midden

  Hoogcarspels vertaling van Nagarjuna's 'Grondregels' is de eerste in het Nederlands direct uit het Sanskriet.Nagarjuna leefde waarschijnlijk in de tweede eeuw van onze jaartelling in India en is een van de invloedrijkste boeddhistische denkers. Hij ontwikkelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Alfred Scheepers boeken
  Alfred Scheepers - De Yogasoetra van Patanjali

  Samenvatting: Vertaling van een van de belangrijkste yogateksten; het kritisch commentaar belicht de context en de filosofische samenhang.Recensie:Uitdagende - soms gewaagde - vertaling van de belangrijkste yoga-tekst (4e eeuw v.Chr.).Het Sanskrit lijkt vrij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Brigitte van de Baren, Jef Broeckmans boeken
  Brigitte van de Baren, Jef Broeckmans - Effectiever werken

  In het moderne bedrijfsleven hebben velen last van het hoge tempo waarin het leven zich afspeelt. We moeten steeds meer te presteren in minder tijd. Veel medewerkers en leidinggevenden kampen met ziektes en burn-out op de werkvloer. Wilt u dit voorkomen, voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Longchenpa boeken
  Longchenpa - Het juwelenschip

  Het Juwelenschip, een gids tot het besef van pure en totale aanwezigheid, het universeel scheppende principe. Met een inleiding van Hans Korteweg Longchenpa(1308 - 1363) is een van de belangrijkste Tibetaanse leraren binnen de boeddhistische Nyingma traditie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chögyam Trungpa boeken
  Chögyam Trungpa - Shambhala

  Wijzelf en onze wereld zijn in wezen fundamenteel goed. Angst, depressie en hun gewoontepatronen weerhouden ons ervan bij deze fundamentele goedheid te komen. Maar angst en depressie kunnen onder ogen gezien worden en veranderd. Daardoor zouden we deze basis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • W.Y. Evans-Wentz boeken
  W.Y. Evans-Wentz - Het Tibetaanse dodenboek

  'Het Tibetaanse Dodenboek' (Bardo Thödol) is misschien wel het merkwaardigste boek dat het Westen van het Oosten heeft ontvangen. Nadat het eeuwenlang (van mond tot oor) werd overgeleverd zou deze tekst zijn opgeschreven door Padma Sambhava, de yoga-leraar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • K. Schipper boeken
  K. Schipper - Tao

  Belangrijke studie die helpt China echt te begrijpen In Tao beschrijft de Nederlandse taoïst Kristoffer Schipper in heldere taal de geschiedenis van de Chinese leer. Hij verdiept zich in de rituelen die erbij horen en de elementen waaruit de leer is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Acharya Shantideva boeken
  Acharya Shantideva - Het pad van de bodhisattva-krijger

  Het pad van de bodhisttva-krijger In de complete Tibetaans boeddhistische traditie is er geen werk te vinden dat meer vereerd en beoefend wordt dan deze Bodhisattvacharyavatara. Samengesteld in de achtste eeuw door de Indiase bodhisattva Shantideva, werd het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • J. Goldstein boeken
  J. Goldstein - Vipassana

  In vipassana- of inzichtmeditatie staat de beoefening van zuivere aandacht centraal. Vipassana betekent: de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Dit boek is de vrucht van meer dan twintig jaar begeleiding van inzichtmeditatie-retraites die de auteur met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Thich Nhat Hanh boeken
  14,95
 • Gerd van Riel, Bart Raymaekers boeken
  E-book
  Gerd van Riel, Bart Raymaekers - Taoïsme

  "Quand la Chine s'éveillera, le monde tremblera". Deze visionaire uitspraak van Napoleon I lijkt actueler dan ooit. China is 'in'. Niet alleen het numerieke overwicht van de Chinezen in de wereldbevolking, maar vooral de enorme economische expansie en de… (E-book)

  Lees meer...
  13,00
 • Elly Nooyen, Henri Borel boeken
  E-book
  Elly Nooyen, Henri Borel - Mysteriën van Tao en de Daodejing

  Tao is in de kosmos, in ons zonnestelsel, overal op aarde, in de bomen, in de planten en de dieren, in de bergen en stenen. In cellen en atomen. Tao is ook in de mens. Toch is Tao op geen enkele manier waarneembaar. Verdiep je in thema's van de daodejing van… (E-book)

  Lees meer...
  10,00
 • Lao Tse, William Martin boeken
  E-book
  Lao Tse, William Martin - Tao Te King voor ouders

  In Tao Te King voor ouders geeft William Martin opvoedkundige adviezen in de vorm van korte interpretaties van de klassieke teksten van de Tao Te King. Hij snijdt belangrijke opvoedingsvraagstukken aan en formuleert daarover verrassende inzichten en adviezen.… (E-book)

  Lees meer...
    6,99
 • Jane Mathews boeken
  E-book
  Jane Mathews - De kunst van het alleen leven

  In de nabije toekomst leeft de helft van de mensen in de westerse landen alleen. Toch moeten alleenwonenden nog steeds hun plek bevechten. De kunst van alleen leven laat zien dat de opmars van eenpersoonshuishoudens ook veel mooie kanten heeft en dat het een… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Sun Tzu boeken
  E-book
  Sun Tzu - The art of war

  De praktische psychologische inzichten van Sun Tzu in The art of war zijn niet alleen relevant voor militair strategen, maar ook voor managers en leidinggevenden. Deze klassieke verhandeling over de krijgskunst en de psychologie van het oorlogvoeren leert je… (E-book)

  Lees meer...
    6,99
 • Ton Lathouwers boeken
  Ton Lathouwers - Zij is altijd soms

  In Zij is altijd soms doet Ton Lathouwers verslag van zijn levenslange fascinatie voor wat hijzelf 'vrouwelijke gestalten van compassie' noemt. Hij benadert dit universele thema vanuit verschillende religieuze tradities en volksdevotie, en gaat ook op zoek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Souleymane Bachir Diagne boeken
  Souleymane Bachir Diagne - Filosoferen in de islam?

  Filosofie ontwikkelt zich waar vrije geesten naar waarheid zoeken, los van enig vooroordeel. Dat geldt ook voor de filosofie die bedreven wordt binnen de islam. Denkers als Avicenna, Ghazali en Averroës, en recenter Afghani, Abdel Raziq en Iqbal, namen tal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Maha Ghosananda boeken
    9,95
 • Maria van Donkelaar, Martine van Rooijen, Moniek Peek boeken
  12,95
 • Ferry Koster boeken
  18,95
 • David Loy boeken
  19,95