Boeken over oosterse filosofie

 • Deepak Chopra boeken
  Deepak Chopra - Het geluk in jezelf

  Geluk is wat een ieder zoekt. In de zoektocht naar geluk worden vaak materiële doelen nagejaagd. Wie wil er nou niet een groter huis, een mooiere auto? Maar waarom niet geluk tot het eerste levensdoel maken? Deepak Chopra laat zien dat uiterlijke bronnen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • René Ransdorp, Woei-Lien Chong, Jan De Meyer boeken
  René Ransdorp, Woei-Lien Chong, Jan De Meyer - Inleiding taoïstische filosofie

  De Daodejing van Lao Zi, wellicht de belangrijkste tekst van het taoïsme, is het meest vertaalde geschrift ter wereld op de Bijbel na. Centraal begrip in dit mysterieuze boek is het begrip wuwei ('niet-doen'). De gedachte is niet dat je moet niksen in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Muziek en mystiek

  In dit boek gaat Inayat Khan diep in op de invloed van muziek op de menselijke psyche.Het centrale thema van het boek is de unieke mogelijkheid die muziek biedt tot geestelijke ontwikkeling; Inayat Khan legt uit waarom in alle tijden muziek hiervoor het beste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Han F de Wit boeken
  Han F de Wit - De lotus en de roos

  'De lotus en de roos' van Han de Wit is een heldere inleiding op het boeddhisme. De centrale thema's worden behandeld vanuit westers perspectief. Is het boeddhisme een religie? Wat is zijn psychologische en therapeutische waarde? Wat hebben we aan het begrip… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Kahlil Gibran boeken
  Kahlil Gibran - De Profeet

  De profeet'Uw vreugde is uw ongemaskerde verdriet. De bron waaruit de lach opwelt is dezelfde die maar al te vaak gevuld was met uw tranen.' De mysterieuze profeet uit de titel beantwoordt allerhande levensvragen van omstanders. De rofeet van Kahlil Gibran,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Leer denken wat je wilt denken

  Rients Ritskes beschrijft in dit boek op systematische wijze de achtergronden die elke serieuze geïnteresseerde in zen moet kennen. De helderheid van dit boek doet recht aan zowel de complexiteit van de filosofie als de eenvoud van zen. Traditionele begrippen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nei Ye

  Het korte gedicht van de Nei Ye (Innerlijke Ontwikkeling) is de eerste tekst die woorden gaf aan het ontluikende individualisme in China, zoals de Griekse filosofie dat omstreeks dezelfde tijd in Europa (350 v. Chr.) deed. De Nei Ye is ouder dan de Dao De Jing… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • W.Y. Evans-Wentz boeken
  W.Y. Evans-Wentz - Het Tibetaanse dodenboek

  'Het Tibetaanse Dodenboek' (Bardo Thödol) is misschien wel het merkwaardigste boek dat het Westen van het Oosten heeft ontvangen. Nadat het eeuwenlang (van mond tot oor) werd overgeleverd zou deze tekst zijn opgeschreven door Padma Sambhava, de yoga-leraar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Metafysica

  Dit boekje geeft een buitengewoon diepgaand en toch helder beeld van het wezen van de menselijke ziel. De goddelijke natuur van onze ziel is een essentieel aspect van het soefisme en van mystiek in het algemeen. De wederzijdse beinvloeding van ziel, psyche en… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Acharya Shantideva boeken
  Acharya Shantideva - Het pad van de bodhisattva-krijger

  Het pad van de bodhisttva-krijger In de complete Tibetaans boeddhistische traditie is er geen werk te vinden dat meer vereerd en beoefend wordt dan deze Bodhisattvacharyavatara. Samengesteld in de achtste eeuw door de Indiase bodhisattva Shantideva, werd het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Geestelijke geneeskracht

  Dit boek bevat een aantal uiterst verhelderende beschouwingen en observaties over de geestelijke en psychologische aspecten van ziekte en gezondheid, en beschrijft mogelijkheden tot genezing vanuit het standpunt van de mysticus. Het genezingsproces moet dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Michel Dijkstra boeken
  Michel Dijkstra - Basisboek oosterse filosofie

  Wie was Confucius en wat onderwees hij? Draait zen alleen om het bereiken van een serene levenshouding? En wat is precies het verschil tussen hindoeïstisch en boeddhistisch denken? Op deze en andere vragen geeft het Basisboek oosterse filosofie een helder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Laozi boeken
  Laozi - Daodejing

  'De Daodejing' ('Tao Te Ching') is het belangrijkste klassieke boek van het taoïsme. Met zijn 81 kortehoofdstukken is het het kleinste grote werk van de wereldliteratuur. Traditioneel werd het toegeschreven aanLaozi (Lao-tse) die een oudere, vrolijkere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - In een Oosterse rozentuin

  Dit boek bestaat uit 20 lezingen die Hazrat Inayat Khan, de brenger van de Soefi-boodschap, in het Engels gehouden heeft in 1918, 1919 en 1920. Deze nieuwe editie is een moderne en getrouwe vertaling van de eerste, geautoriseerde druk die nog tijdens het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Sun Tzu boeken
  Sun Tzu - The art of war

  In The art of war heeft de legendarische Chinese wijsgeer-strateeg Sun Tzu zijn inzichten vastgelegd, die in het Westen beroemd werden als De kunst van het oorlogvoeren. In deze klassieke verhandeling over de krijgskunst ligt de nadruk op de psychologie van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Chögyam Trungpa boeken
  Chögyam Trungpa - Shambhala

  Wijzelf en onze wereld zijn in wezen fundamenteel goed. Angst, depressie en hun gewoontepatronen weerhouden ons ervan bij deze fundamentele goedheid te komen. Maar angst en depressie kunnen onder ogen gezien worden en veranderd. Daardoor zouden we deze basis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jon Kabat-Zinn boeken
  Jon Kabat-Zinn - Waar je ook gaat, daar ben je

  Veel mensen denken dat meditatie een manier is om je terug te trekken uit de wereld. Maar het tegenovergestelde is waar. Het is juist een levenskunst, een methode die het mogelijk maakt te genieten en vredig aanwezig te zijn bij alles wat je doet, waar dan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Sun-tzu boeken
  Sun-tzu - De kunst van het oorlogvoeren

  De kunst van het oorlogvoeren blijft hét meesterwerk van Sun-Tzu gezien de belangrijke factor die oorlog speelt in de geschiedenis, maar ook blijvend actueel blijft in de huidige tijd. Oorzaak hiervan is natuurlijk de 'oorlogszomer' van 2014. Het boek bevat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Alfred Scheepers boeken
  Alfred Scheepers - De wortels van het Indiase denken

  We praten over reïncarnatie en karma en er zijn talloze yoga­lessen te volgen. Het hindoeïsme is inmiddels een gevestigde religie in Nederland. Vandaar dat er behoefte is naar materiaal dat de achtergronden van het Indiase denken beschrijft en verklaart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Erik Hoogcarspel, Nagarjuna boeken
  Erik Hoogcarspel, Nagarjuna - Grondregels van de filosofie van het midden

  Hoogcarspels vertaling van Nagarjuna's 'Grondregels' is de eerste in het Nederlands direct uit het Sanskriet.Nagarjuna leefde waarschijnlijk in de tweede eeuw van onze jaartelling in India en is een van de invloedrijkste boeddhistische denkers. Hij ontwikkelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Alfred Scheepers boeken
  Alfred Scheepers - De Yogasoetra van Patanjali

  Samenvatting: Vertaling van een van de belangrijkste yogateksten; het kritisch commentaar belicht de context en de filosofische samenhang.Recensie:Uitdagende - soms gewaagde - vertaling van de belangrijkste yoga-tekst (4e eeuw v.Chr.).Het Sanskrit lijkt vrij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Brigitte van de Baren, Jef Broeckmans boeken
  Brigitte van de Baren, Jef Broeckmans - Effectiever werken

  In het moderne bedrijfsleven hebben velen last van het hoge tempo waarin het leven zich afspeelt. We moeten steeds meer te presteren in minder tijd. Veel medewerkers en leidinggevenden kampen met ziektes en burn-out op de werkvloer. Wilt u dit voorkomen, voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Longchenpa boeken
  Longchenpa - Het juwelenschip

  Het Juwelenschip, een gids tot het besef van pure en totale aanwezigheid, het universeel scheppende principe. Met een inleiding van Hans Korteweg Longchenpa(1308 - 1363) is een van de belangrijkste Tibetaanse leraren binnen de boeddhistische Nyingma traditie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Douwe Tiemersma boeken
  Douwe Tiemersma - Non-dualiteit

  Non-dualiteit is niet-tweeheid (Sanskriet: a-dvaita), de afwezigheid van scheidingen. Deze openheid vormt de kern van elke spiritualiteit en mystiek. Maar wat is non-dualiteit nu precies? Daarover gaat het nieuwe boek van Douwe Tiemersma. In zijn vorige boeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ton Lathouwers boeken
  Ton Lathouwers - Kloppen waar geen poort is

  In deze bundel heeft Ton Lathouwers opmerkelijke fragmenten bijeengebracht van vier uiteenlopende klassieke auteurs. De teksten van Linji, Hisamatsu, Sjestov en Plotinus cirkelen alle rond het centrale concept van de 'onmogelijke vraag', binnen de zentraditie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95