Boeken over oosterse filosofie

 • Michel Dijkstra boeken
  Michel Dijkstra - Basisboek oosterse filosofie

  Wie was Confucius en wat onderwees hij? Draait zen alleen om het bereiken van een serene levenshouding? En wat is precies het verschil tussen hindoeïstisch en boeddhistisch denken? Op deze en andere vragen geeft het Basisboek oosterse filosofie een helder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Patricia de Martelaere boeken
  Patricia de Martelaere - Taoisme

  Het taoïsme wordt alom erkend als een van de hoofdstromingen van de klassieke Chinese filosofie. Maar wordt het ook begrepen? De prachtige, poëtische en vaak paradoxale teksten hebben aanleiding gegeven tot tal van interpretaties van obscure en esoterische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - De Gatha's

  Deze uitgave van DE GATHA'S van Inayat KJhan is een ongewijzigde herdruk als paperback van de oorspronkelijke gebonden uitgave die voor het eerst verscheen in 1998.Aan deze vertaling werd jarenlang gewerkt onder supervisie van het Nederlands Publicatiecomite… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Muziek en mystiek

  In dit boek gaat Inayat Khan diep in op de invloed van muziek op de menselijke psyche.Het centrale thema van het boek is de unieke mogelijkheid die muziek biedt tot geestelijke ontwikkeling; Inayat Khan legt uit waarom in alle tijden muziek hiervoor het beste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Rumi boeken
  Rumi - Liefde is de weg

  Djelal-oed-Din Roemi, de beroemde Perzische mysticus, die achthonderd jaar geleden in de provincie Balch in het huidige Afghanistan geboren werd, heeft een bundel op zijn naam staan waarin zijn kwatrijnen (vierregelige verzen) zijn verzameld: de Diwan-e… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - De ziel, vanwaar, waarheen?

  De gelukzaligheid van het godsbewustzijn kan worden bereikt door het innerlijk leven te ontwikkelen en overal, in ieder mens en in alle omstandigheden God vertegenwoordigd te zien. Dit is een van de aanwijzingen die Soefi-mysticus Hazrat Inayat Khan ons geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Geestelijke geneeskracht

  Dit boek bevat een aantal uiterst verhelderende beschouwingen en observaties over de geestelijke en psychologische aspecten van ziekte en gezondheid, en beschrijft mogelijkheden tot genezing vanuit het standpunt van de mysticus. Het genezingsproces moet dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Kahlil Gibran boeken
  Kahlil Gibran - De Profeet

  De profeet'Uw vreugde is uw ongemaskerde verdriet. De bron waaruit de lach opwelt is dezelfde die maar al te vaak gevuld was met uw tranen.' De mysterieuze profeet uit de titel beantwoordt allerhande levensvragen van omstanders. De rofeet van Kahlil Gibran,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Sun-tzu boeken
  Sun-tzu - De kunst van het oorlogvoeren

  De kunst van het oorlogvoeren blijft hét meesterwerk van Sun-Tzu gezien de belangrijke factor die oorlog speelt in de geschiedenis, maar ook blijvend actueel blijft in de huidige tijd. Oorzaak hiervan is natuurlijk de 'oorlogszomer' van 2014. Het boek bevat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Paul Van hooydonck boeken
  Paul Van hooydonck - De stilte van het hart

  Hoe ziet het spirituele pad eruit dat de Boeddha aanwijst, en wat gebeurt er als je het bewandelt? Paul Van hooydonck vertrok ooit voor een 'korte loopbaanonderbreking' naar India. Dertien jaar later keerde hij terug naar Antwerpen om daar de eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Swami Dayananda boeken
  Swami Dayananda - Inleiding tot Vedanta

  We wijden ons leven aan het najagen van allerlei pleziertjes, luxe en roem, in de verwachting dat dit ons totale bevrediging zal geven. Maar elk moment van vreugde is slechts tijdelijk. Swami Dayananda ontvouwt in ‘Inleiding tot Vedanta’ waar we werkelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Deepak Chopra boeken
  Deepak Chopra - Het geluk in jezelf

  Geluk is wat een ieder zoekt. In de zoektocht naar geluk worden vaak materiële doelen nagejaagd. Wie wil er nou niet een groter huis, een mooiere auto? Maar waarom niet geluk tot het eerste levensdoel maken? Deepak Chopra laat zien dat uiterlijke bronnen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Aljoscha Long, Ronald Schweppe boeken
  Aljoscha Long, Ronald Schweppe - De zeven geheimen van de schildpad

  De zeven geheimen van de schildpad is een geestig en wijs boek vol onderhoudende verhalen en doeltreffende oefeningen. De zeven geheimen van de schildpadWijsheid, kalmte, geborgenheid: dankzij deze deugden laat de wijze schildpad Kurma zich door niets uit haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Jon Kabat-Zinn boeken
  Jon Kabat-Zinn - Waar je ook gaat, daar ben je

  Veel mensen denken dat meditatie een manier is om je terug te trekken uit de wereld. Maar het tegenovergestelde is waar. Het is juist een levenskunst, een methode die het mogelijk maakt te genieten en vredig aanwezig te zijn bij alles wat je doet, waar dan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Hans Knibbe boeken
  Hans Knibbe - Zie, je bent al vrij

  Ken je die momenten van spontaan geluk, een door niets veroorzaakt gevoel van vrijheid of heelheid? Wil je deze gevoelens graag begrijpen en een grotere plaats in je leven geven zonder 'zweverig' te zijn? Dan biedt de originele en moderne Zijnsgeoriënteerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dhammaketu boeken
  Dhammaketu - Homo sapiens in boeddhistisch perspectief

  Dit nieuwe boek van Dhammaketu brengt een hoopvol verhaal. Het beschrijft in grote lijnen de menselijke ontwikkeling tot op heden en focust vervolgens op het aanwezige potentieel tot verdere groei. De mens is meer dan een 'gedetermineerde robot', genetisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kahlil Gibran, Neil Douglas-Klotz boeken
  Kahlil Gibran, Neil Douglas-Klotz - Een boekje over wijsheid

  In dit prachtige cadeauboekje ontdek je wat wijsheid is. Een boekje over wijsheid bevat meer dan honderd fabels, verhalen en gedichten van Kahlil Gibran. Zijn troostende woorden verhalen over wijsheid, liefde, eenheid en tolerantie. Kahlil Gibran (1883-1931)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Ad van Dun boeken
  Ad van Dun - Dharmium

  Om te weten wat wijsheid is hoef je maar tot drie te kunnen tellen: (1) er is één werkelijkheid, (2) wij mensen ervaren twee polen: wat we zijn en wat we kunnen worden, en (3) er is een manier om geest, adem en lichaam te bevrijden. Ad van Dun beschrijft hoe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Sebo Ebbens boeken
  Sebo Ebbens - Op de golven van geboorte en dood

  De inzichten van het Tibetaans boeddhisme in de cyclus van geboorte en sterven zijn van grote betekenis voor de inrichting en de kwaliteit van ons dagelijks leven. Zonder zich te verliezen in een gedetailleerde analyse van de verschillende levensfasen, laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Jan den Boer, Caroline van Wijngaarden boeken
  Jan den Boer, Caroline van Wijngaarden - Tantra

  Jan den Boer schreef dit nieuwe tantra-boek samen met levenspartner Caroline van Wijngaarden. Het is het resultaat van 25 jaar trainingen, studie en onderzoek, waarbij theoretische inzichten praktisch werden getoetst en verfijnd. Tantra gaat over een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • William C. Chittick boeken
  William C. Chittick - Soefisme

  Wie wil weten uit welke bron Elif Shafak putte bij het schrijven van Liefde kent veertig regels komt bij Chittick terecht! Velen zijn inmiddels bekend met de namen Roemi of Shams, maar over de wijsheid van het soefisme heerst nog steeds verwarring en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Frithjof Schuon boeken
  Frithjof Schuon - Halteplaatsen van wijsheid

  In 'Halteplaatsen van wijsheid' legt Frithjof Schuon de wortels bloot van de impasse waarin de moderne cultuur terecht is gekomen. Deze inmiddels klassieke bundel essays verscheen voor het eerst in 1953 en wijst op het gevaar dat we bezwijken onder de druk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jiddu Krishnamurti, David Bohm, Marianne Bellingwout boeken
  Jiddu Krishnamurti, David Bohm, Marianne Bellingwout - Het einde van tijd

  In dit boek worden de urgente en actuele problemen van onze tijd vanuit een unieke invalshoek belicht. Het bevat een aantal fascinerende dialogen tussen twee grote denkers van onze tijd: de gerespecteerde filosoof Jiddu Krishnamurti en de beroemde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Chögyam Trungpa boeken
  Chögyam Trungpa - Shambhala

  Wijzelf en onze wereld zijn in wezen fundamenteel goed. Angst, depressie en hun gewoontepatronen weerhouden ons ervan bij deze fundamentele goedheid te komen. Maar angst en depressie kunnen onder ogen gezien worden en veranderd. Daardoor zouden we deze basis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • W.Y. Evans-Wentz boeken
  W.Y. Evans-Wentz - Het Tibetaanse dodenboek

  'Het Tibetaanse Dodenboek' (Bardo Thödol) is misschien wel het merkwaardigste boek dat het Westen van het Oosten heeft ontvangen. Nadat het eeuwenlang (van mond tot oor) werd overgeleverd zou deze tekst zijn opgeschreven door Padma Sambhava, de yoga-leraar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50