Boeken over oosterse filosofie

 • W.Y. Evans-Wentz boeken
  W.Y. Evans-Wentz - Het Tibetaanse dodenboek

  'Het Tibetaanse Dodenboek' (Bardo Thödol) is misschien wel het merkwaardigste boek dat het Westen van het Oosten heeft ontvangen. Nadat het eeuwenlang (van mond tot oor) werd overgeleverd zou deze tekst zijn opgeschreven door Padma Sambhava, de yoga-leraar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Sun-tzu boeken
  Sun-tzu - De kunst van het oorlogvoeren

  De kunst van het oorlogvoeren blijft hét meesterwerk van Sun-Tzu gezien de belangrijke factor die oorlog speelt in de geschiedenis, maar ook blijvend actueel blijft in de huidige tijd. Oorzaak hiervan is natuurlijk de 'oorlogszomer' van 2014. Het boek bevat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • René Ransdorp, Woei-Lien Chong, Jan De Meyer boeken
  René Ransdorp, Woei-Lien Chong, Jan De Meyer - Inleiding taoïstische filosofie

  De Daodejing van Lao Zi, wellicht de belangrijkste tekst van het taoïsme, is het meest vertaalde geschrift ter wereld op de Bijbel na. Centraal begrip in dit mysterieuze boek is het begrip wuwei ('niet-doen'). De gedachte is niet dat je moet niksen in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Matthieu Ricard, Wolf Singer boeken
  Matthieu Ricard, Wolf Singer - Voorbij het zelf

  In ons leven zijn er talloze vragen: zien we de werkelijkheid zoals die werkelijk is; bestaat het zelf als concreteen centrale entiteit; hoe werkt het brein; is de geest te trainen in heldere aanwezigheid? En hoe zit het metbewuste intenties en de vrije wil,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Stephen Bachelor boeken
  Stephen Bachelor - Terug naar de Boeddha

  Stephen Batchelor staat als gerenommeerde auteur en leraar bekend om zijn seculiere benadering van het boeddhisme. Zijn nieuwe boek is de vrucht van vier decennia studie en beoefening in de tradities van het Tibetaans, zen- en theravada-boeddhisme en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Deepak Chopra boeken
  Deepak Chopra - Leven in overvloed

  In 'Leven in overvloed' beschrijft Deepak Chopra de stappen naar het besef van rijkdom, gebasseerd op een werkelijk begrip van hoe de natuur werkt.Oscar Wilde zei eens: 'Toen ik jong was, dacht ik dat geld het belangrijkste was in het leven. Nu ik ouder ben,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Hans Knibbe boeken
  Hans Knibbe - Zie, je bent al vrij

  Ken je die momenten van spontaan geluk, een door niets veroorzaakt gevoel van vrijheid of heelheid? Wil je deze gevoelens graag begrijpen en een grotere plaats in je leven geven zonder 'zweverig' te zijn? Dan biedt de originele en moderne Zijnsgeoriënteerde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paul de Jager boeken
  Paul de Jager - Zenpioniers

  Religieuze vrijheid wordt als een vanzelfsprekendheid beschouwd. Flexibel geloven, het combineren vanelementen uit verschillende religies, is gemeengoed geworden. Maar dat is het nog maar kort. Voor de roerigejaren 60 was het Nederlandse landschap van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nei Ye

  Het korte gedicht van de Nei Ye (Innerlijke Ontwikkeling) is de eerste tekst die woorden gaf aan het ontluikende individualisme in China, zoals de Griekse filosofie dat omstreeks dezelfde tijd in Europa (350 v. Chr.) deed. De Nei Ye is ouder dan de Dao De Jing… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Laozi boeken
  Laozi - Daodejing

  'De Daodejing' ('Tao Te Ching') is het belangrijkste klassieke boek van het taoïsme. Met zijn 81 kortehoofdstukken is het het kleinste grote werk van de wereldliteratuur. Traditioneel werd het toegeschreven aanLaozi (Lao-tse) die een oudere, vrolijkere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Meer zen, minder bubbels

  Het is tegenwoordig heel populair om een beetje 'zen' te zijn, maar wat is dat en hoe word je het? Op dievraag geeft dit boek een helder antwoord. Het zijn onze afleidende gedachtes, de 'bubbels', die het zen-zijnbemoeilijken. We laten ons steeds afleiden door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Dhammaketu boeken
  Dhammaketu - Homo sapiens in boeddhistisch perspectief

  Dit nieuwe boek van Dhammaketu brengt een hoopvol verhaal. Het beschrijft in grote lijnen de menselijkeontwikkeling tot op heden en focust vervolgens op het aanwezige potentieel tot verdere groei. De mens is meer dan een 'gedetermineerde robot', genetisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chögyam Trungpa boeken
  Chögyam Trungpa - Shambhala

  Wijzelf en onze wereld zijn in wezen fundamenteel goed. Angst, depressie en hun gewoontepatronen weerhouden ons ervan bij deze fundamentele goedheid te komen. Maar angst en depressie kunnen onder ogen gezien worden en veranderd. Daardoor zouden we deze basis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • K. Schipper boeken
  K. Schipper - Tao

  Belangrijke studie die helpt China echt te begrijpen In Tao beschrijft de Nederlandse taoïst Kristoffer Schipper in heldere taal de geschiedenis van de Chinese leer. Hij verdiept zich in de rituelen die erbij horen en de elementen waaruit de leer is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Alfred Scheepers boeken
  Alfred Scheepers - De wortels van het Indiase denken

  We praten over reïncarnatie en karma en er zijn talloze yoga­lessen te volgen. Het hindoeïsme is inmiddels een gevestigde religie in Nederland. Vandaar dat er behoefte is naar materiaal dat de achtergronden van het Indiase denken beschrijft en verklaart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Erik Hoogcarspel, Nagarjuna boeken
  Erik Hoogcarspel, Nagarjuna - Grondregels van de filosofie van het midden

  Hoogcarspels vertaling van Nagarjuna's 'Grondregels' is de eerste in het Nederlands direct uit het Sanskriet.Nagarjuna leefde waarschijnlijk in de tweede eeuw van onze jaartelling in India en is een van de invloedrijkste boeddhistische denkers. Hij ontwikkelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Alfred Scheepers boeken
  Alfred Scheepers - De Yogasoetra van Patanjali

  Samenvatting: Vertaling van een van de belangrijkste yogateksten; het kritisch commentaar belicht de context en de filosofische samenhang.Recensie:Uitdagende - soms gewaagde - vertaling van de belangrijkste yoga-tekst (4e eeuw v.Chr.).Het Sanskrit lijkt vrij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Brigitte van de Baren, Jef Broeckmans boeken
  Brigitte van de Baren, Jef Broeckmans - Effectiever werken

  In het moderne bedrijfsleven hebben velen last van het hoge tempo waarin het leven zich afspeelt. We moeten steeds meer te presteren in minder tijd. Veel medewerkers en leidinggevenden kampen met ziektes en burn-out op de werkvloer. Wilt u dit voorkomen, voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Jan De Meyer boeken
  Jan De Meyer - Wunengzi(Nietskunner)

  Hoe te leven zonder te lijden in tijden van oorlog en chaos? Het is een van de hoofdvragen waarop Wunengzi een antwoord geeft. Wunengzi of Nietskunner is een fascinerende Chinese filosofische tekst in de traditie van het taoïsme. Hij werd geschreven tijdens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Longchenpa boeken
  Longchenpa - Het juwelenschip

  Het Juwelenschip, een gids tot het besef van pure en totale aanwezigheid, het universeel scheppende principe. Met een inleiding van Hans Korteweg Longchenpa(1308 - 1363) is een van de belangrijkste Tibetaanse leraren binnen de boeddhistische Nyingma traditie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Douwe Tiemersma boeken
  Douwe Tiemersma - Non-dualiteit

  Non-dualiteit is niet-tweeheid (Sanskriet: a-dvaita), de afwezigheid van scheidingen. Deze openheid vormt de kern van elke spiritualiteit en mystiek. Maar wat is non-dualiteit nu precies? Daarover gaat het nieuwe boek van Douwe Tiemersma. In zijn vorige boeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ton Lathouwers boeken
  Ton Lathouwers - Kloppen waar geen poort is

  In deze bundel heeft Ton Lathouwers opmerkelijke fragmenten bijeengebracht van vier uiteenlopende klassieke auteurs. De teksten van Linji, Hisamatsu, Sjestov en Plotinus cirkelen alle rond het centrale concept van de 'onmogelijke vraag', binnen de zentraditie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Aljoscha Long, Ronald Schweppe boeken
  Aljoscha Long, Ronald Schweppe - De zeven geheimen van de schildpad

  De zeven geheimen van de schildpad is een geestig en wijs boek vol onderhoudende verhalen en doeltreffende oefeningen. De zeven geheimen van de schildpadWijsheid, kalmte, geborgenheid: dankzij deze deugden laat de wijze schildpad Kurma zich door niets uit haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Ton Lathouwers, Luce Ramaker, Jan Bor boeken
  Ton Lathouwers, Luce Ramaker, Jan Bor - De moed tot het onmogelijke

  Kierkegaard wordt gewoonlijk als een christelijk denker gezien. Als zodanig heeft hij grote invloed uitgeoefend op het theologische denken van de afgelopen eeuw. Maar Kierkegaard heeft in zijn wijsgerige werken inzichten ontwikkeld die ook uit de mond van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dagpo Rinpoche boeken
  14,95