Boeken over oosterse filosofie

 • Asghar Seyed-Gohrab, Rokus de Groot, Michaël Derkse, Peter Huijs boeken
  Asghar Seyed-Gohrab, Rokus de Groot, Michaël Derkse, Peter Huijs - Soefi-meesters van de Liefde: Roemi en Hafez

  Woord vooraf Wat is er toch zo bijzonder aan de subtiele Perzische lyriek? Is het doordat die de zoektocht van de ziel naar haar geliefde beschrijft, dat het ons als moderne mensen nog steeds raakt? Een innerlijk aantrekken dat wij herkennen? In een periode… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Maria Adriaens boeken
  Maria Adriaens - Ruimte zien

  In dit uitzonderlijke 'tekenboek' leidt Maria Adriaens je langs meer dan 150 voorbeelden van 'wezenlijk waarnemen', waarbij zien en tekenen versmelten tot een enkele daad. Stuk voor stuk vormen de tekeningen daarvan heldere getuigenissen: tekens van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sogyal Rinpoche boeken
  Sogyal Rinpoche - Het Tibetaanse boek van leven en sterven

  Het Tibetaanse boek van leven en sterven' van Sogyal Rinpoche geeft op een duidelijke en inspirerende manier inzicht in meditatie, karma, reïncarnatie, mededogen en de zorg voor mensen die gaan sterven. Het is een complete en gezaghebbende introductie in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Leer voelen wat je wilt voelen

  In Leer voelen wat je wilt voelen beschrijft Rients Ritskes hoe zen helderheid kan scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties. De definities die worden gegeven zijn even eenvoudig als vernieuwend en scheppen een duidelijkheid waaraan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lao Tse boeken
  Lao Tse - Tao te king

  De Tao Te King van Lao Tse is een van de grootste filosofische werken ooit geschreven. De klassieke teksten zijn als beeldhouwwerken: vanuit iedere gezichtshoek laten ze een ander aspect van de werkelijkheid zien. Daarmee zijn ze voor velen een onuitputtelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Joost van den Heuvel Rijnders boeken
  Joost van den Heuvel Rijnders - Terug naar de markt

  Joost van den Heuvel Rijnders verbleef drie jaar in boeddhistische meditatiekloosters in Nepal en Birma. Na het kloosterleven keerde hij weer 'terug naar de markt'. Terug naar de markt is een metafoor uit de Japanse zentraditie en staat voor het oefenen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Patricia de Martelaere boeken
  Patricia de Martelaere - Taoisme

  Het taoïsme wordt alom erkend als een van de hoofdstromingen van de klassieke Chinese filosofie. Maar wordt het ook begrepen? De prachtige, poëtische en vaak paradoxale teksten hebben aanleiding gegeven tot tal van interpretaties van obscure en esoterische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - De Gatha's

  Deze uitgave van DE GATHA'S van Inayat KJhan is een ongewijzigde herdruk als paperback van de oorspronkelijke gebonden uitgave die voor het eerst verscheen in 1998.Aan deze vertaling werd jarenlang gewerkt onder supervisie van het Nederlands Publicatiecomite… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Neil Douglas-Klotz, Kahlil Gibran boeken
  Neil Douglas-Klotz, Kahlil Gibran - Een boekje over de liefde

  In dit prachtige cadeauboekje ontdek je wat liefde is. Een boekje over de liefde bevat meer dan honderd fabels, verhalen en gedichten van Kahlil Gibran. Zijn troostende woorden verhalen over liefde, eenheid en tolerantie. Kahlil Gibran (1883-1931) was een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Deepak Chopra boeken
  Deepak Chopra - De 7 spirituele wetten van succes

  In De zeven spirituele wetten van succes put Deepak Chopra uit zijn rijke kennisbron en formuleert hij krachtige principes die door iedereen eenvoudig toegepast kunnen worden om in alle gebieden van het leven succes te boeken. In dit inspirerende boek liggen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Rumi boeken
  Rumi - Liefde is de weg

  Djelal-oed-Din Roemi, de beroemde Perzische mysticus, die achthonderd jaar geleden in de provincie Balch in het huidige Afghanistan geboren werd, heeft een bundel op zijn naam staan waarin zijn kwatrijnen (vierregelige verzen) zijn verzameld: de Diwan-e… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • H.J. Witteveen boeken
  H.J. Witteveen - Universeel soefisme

  De weg van liefde, harmonie en schoonheidIn dit boek zet Dr. H.J. Witteveen uiteen hoe de mystieke stroming van het soefisme behulpzaam kan zijn bij het vinden van het noodzakelijke evenwicht tussen de culturen van Oost en West.De soefi-boodschap van liefde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - De ziel, vanwaar, waarheen?

  De gelukzaligheid van het godsbewustzijn kan worden bereikt door het innerlijk leven te ontwikkelen en overal, in ieder mens en in alle omstandigheden God vertegenwoordigd te zien. Dit is een van de aanwijzingen die Soefi-mysticus Hazrat Inayat Khan ons geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Gayan Vadan Nirtan

  Deze uitgave van Gayan, Vadan, Nirtan bevat de integrale tekst van de drie klassieke bundels met aforismen, gedichten en gebeden van de grote soefi-meester Hazrat Inayat Khan, in een moderne vertaling. Deze bundels vormen de beste introductie tot het soefisme… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Hans Wanningen boeken
  Hans Wanningen - Vaardig in geluk

  'Vaardig in geluk' is een praktische handleiding voor meditatiebeoefening én voor meer geluk, geschreven voor mensen die nuchter in het leven staan en niet zitten te wachten op vage spiritualiteit of religieus gedweep. Ook voor mensen die begrijpen dat geluk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Meer zen, minder bubbels

  Het is tegenwoordig heel populair om een beetje 'zen' te zijn, maar wat is dat en hoe word je het? Op dievraag geeft dit boek een helder antwoord. Het zijn onze afleidende gedachtes, de 'bubbels', die het zen-zijnbemoeilijken. We laten ons steeds afleiden door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Dhammaketu boeken
  Dhammaketu - Homo sapiens in boeddhistisch perspectief

  Dit nieuwe boek van Dhammaketu brengt een hoopvol verhaal. Het beschrijft in grote lijnen de menselijkeontwikkeling tot op heden en focust vervolgens op het aanwezige potentieel tot verdere groei. De mens is meer dan een 'gedetermineerde robot', genetisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Stephen Bachelor boeken
  Stephen Bachelor - Terug naar de Boeddha

  Stephen Batchelor staat als gerenommeerde auteur en leraar bekend om zijn seculiere benadering van het boeddhisme. Zijn nieuwe boek is de vrucht van vier decennia studie en beoefening in de tradities van het Tibetaans, zen- en theravada-boeddhisme en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Buddha boeken
  Buddha - Khudaka-Nikaya 1 Sutta-Nipata en Dhammapada

  Dit boek bevat twee werken die deel uitmaken van de Khuddaka-Nikaya, 'De verzameling van korte teksten' van de Boeddha. De Khuddaka-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-, de Majjhima-, de Samyutta- en de Anguttara-Nikaya - de laatste van de vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Matthieu Ricard, Wolf Singer boeken
  Matthieu Ricard, Wolf Singer - Voorbij het zelf

  In ons leven zijn er talloze vragen: zien we de werkelijkheid zoals die werkelijk is; bestaat het zelf als concreteen centrale entiteit; hoe werkt het brein; is de geest te trainen in heldere aanwezigheid? En hoe zit het metbewuste intenties en de vrije wil,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Paul de Jager boeken
  Paul de Jager - Zenpioniers

  Religieuze vrijheid wordt als een vanzelfsprekendheid beschouwd. Flexibel geloven, het combineren vanelementen uit verschillende religies, is gemeengoed geworden. Maar dat is het nog maar kort. Voor de roerigejaren 60 was het Nederlandse landschap van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Deepak Chopra boeken
  Deepak Chopra - Het geluk in jezelf

  Geluk is wat een ieder zoekt. In de zoektocht naar geluk worden vaak materiële doelen nagejaagd. Wie wil er nou niet een groter huis, een mooiere auto? Maar waarom niet geluk tot het eerste levensdoel maken? Deepak Chopra laat zien dat uiterlijke bronnen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Deepak Chopra boeken
  Deepak Chopra - Leven in overvloed

  In 'Leven in overvloed' beschrijft Deepak Chopra de stappen naar het besef van rijkdom, gebasseerd op een werkelijk begrip van hoe de natuur werkt.Oscar Wilde zei eens: 'Toen ik jong was, dacht ik dat geld het belangrijkste was in het leven. Nu ik ouder ben,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • K. Schipper boeken
  K. Schipper - Tao

  Belangrijke studie die helpt China echt te begrijpen In Tao beschrijft de Nederlandse taoïst Kristoffer Schipper in heldere taal de geschiedenis van de Chinese leer. Hij verdiept zich in de rituelen die erbij horen en de elementen waaruit de leer is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kahlil Gibran boeken
  Kahlil Gibran - De Profeet

  De profeet'Uw vreugde is uw ongemaskerde verdriet. De bron waaruit de lach opwelt is dezelfde die maar al te vaak gevuld was met uw tranen.' De mysterieuze profeet uit de titel beantwoordt allerhande levensvragen van omstanders. De rofeet van Kahlil Gibran,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95