Boeken over oosterse filosofie

 • Joost van den Heuvel Rijnders boeken
  Joost van den Heuvel Rijnders - Terug naar de markt

  Joost van den Heuvel Rijnders verbleef drie jaar in boeddhistische meditatiekloosters in Nepal en Birma. Na het kloosterleven keerde hij weer 'terug naar de markt'. Terug naar de markt is een metafoor uit de Japanse zentraditie en staat voor het oefenen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maha Ghosananda boeken
    9,95
 • Sogyal Rinpoche boeken
  Sogyal Rinpoche - Het Tibetaanse boek van leven en sterven

  Het Tibetaanse boek van leven en sterven' van Sogyal Rinpoche geeft op een duidelijke en inspirerende manier inzicht in meditatie, karma, reïncarnatie, mededogen en de zorg voor mensen die gaan sterven. Het is een complete en gezaghebbende introductie in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Lao Tse boeken
  Lao Tse - Tao te king

  De Tao Te King van Lao Tse is een van de grootste filosofische werken ooit geschreven. De klassieke teksten zijn als beeldhouwwerken: vanuit iedere gezichtshoek laten ze een ander aspect van de werkelijkheid zien. Daarmee zijn ze voor velen een onuitputtelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Ton Lathouwers boeken
  Ton Lathouwers - Zij is altijd soms

  In Zij is altijd soms doet Ton Lathouwers verslag van zijn levenslange fascinatie voor wat hijzelf 'vrouwelijke gestalten van compassie' noemt. Hij benadert dit universele thema vanuit verschillende religieuze tradities en volksdevotie, en gaat ook op zoek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Han F de Wit boeken
  Han F de Wit - De lotus en de roos

  'De lotus en de roos' van Han de Wit is een heldere inleiding op het boeddhisme. De centrale thema's worden behandeld vanuit westers perspectief. Is het boeddhisme een religie? Wat is zijn psychologische en therapeutische waarde? Wat hebben we aan het begrip… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • H.J. Witteveen boeken
  H.J. Witteveen - Universeel soefisme

  De weg van liefde, harmonie en schoonheidIn dit boek zet Dr. H.J. Witteveen uiteen hoe de mystieke stroming van het soefisme behulpzaam kan zijn bij het vinden van het noodzakelijke evenwicht tussen de culturen van Oost en West.De soefi-boodschap van liefde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Buddha boeken
  Buddha - De verzameling van korte teksten, deel 1: Sutta-Nipata & Dhammapada

  Dit boek bevat twee werken die deel uitmaken van de Khuddaka-Nikaya, 'De verzameling van korte teksten' van de Boeddha. De Khuddaka-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-, de Majjhima-, de Samyutta- en de Anguttara-Nikaya - de laatste van de vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - De Gatha's

  Deze uitgave van DE GATHA'S van Inayat KJhan is een ongewijzigde herdruk als paperback van de oorspronkelijke gebonden uitgave die voor het eerst verscheen in 1998.Aan deze vertaling werd jarenlang gewerkt onder supervisie van het Nederlands Publicatiecomite… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Muziek en mystiek

  In dit boek gaat Inayat Khan diep in op de invloed van muziek op de menselijke psyche.Het centrale thema van het boek is de unieke mogelijkheid die muziek biedt tot geestelijke ontwikkeling; Inayat Khan legt uit waarom in alle tijden muziek hiervoor het beste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Patricia de Martelaere boeken
  Patricia de Martelaere - Taoïsme

  Het taoïsme wordt alom erkend als een van de hoofdstromingen van de klassieke Chinese filosofie. Maar wordt het ook begrepen? De prachtige, poëtische en vaak paradoxale teksten hebben aanleiding gegeven tot tal van interpretaties van obscure en esoterische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Aldus sprak de Boeddha

  Sinds de start van de Klassieke Tekstbibliotheek in 1998 publiceerden Jan de Breet en Rob Janssen in deze reeks meer dan 3500 pagina's vertalingen uit de oude boeddhistische Pali-Canon. De grote omvang en schijnbare ondoordringbaarheid van de oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Gayan Vadan Nirtan

  Deze uitgave van Gayan, Vadan, Nirtan bevat de integrale tekst van de drie klassieke bundels met aforismen, gedichten en gebeden van de grote soefi-meester Hazrat Inayat Khan, in een moderne vertaling. Deze bundels vormen de beste introductie tot het soefisme… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Geestelijke geneeskracht

  Dit boek bevat een aantal uiterst verhelderende beschouwingen en observaties over de geestelijke en psychologische aspecten van ziekte en gezondheid, en beschrijft mogelijkheden tot genezing vanuit het standpunt van de mysticus. Het genezingsproces moet dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Het voorrecht mens te zijn Soefi leringen deel 2

  Het voorrecht mens te zijn is het tweede deel van de Nederlandse vertaling van Sufi Teachings: The art of being. Het eerste deel: Gezondheid van lichaam en geest werd gepubliceerd in 2010. Geschreven in de 20-er jaren is de boodschap van soefileraar Inayat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Sun-tzu boeken
  Sun-tzu - De kunst van het oorlogvoeren

  De kunst van het oorlogvoeren blijft hét meesterwerk van Sun-Tzu gezien de belangrijke factor die oorlog speelt in de geschiedenis, maar ook blijvend actueel blijft in de huidige tijd. Oorzaak hiervan is natuurlijk de 'oorlogszomer' van 2014. Het boek bevat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Leer voelen wat je wilt voelen

  In Leer voelen wat je wilt voelen beschrijft Rients Ritskes hoe zen helderheid kan scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties. De definities die worden gegeven zijn even eenvoudig als vernieuwend en scheppen een duidelijkheid waaraan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Knibbe boeken
  Hans Knibbe - Zie, je bent al vrij (pb)

  Ken je die momenten van spontaan geluk, een door niets veroorzaakt gevoel van vrijheid of heelheid? Wil je deze gevoelens graag begrijpen en een grotere plaats in je leven geven zonder 'zweverig' te zijn? Dan biedt de originele en moderne Zijnsgeoriënteerde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Acharya Shantideva boeken
  Acharya Shantideva - Het pad van de bodhisattva-krijger

  Het pad van de bodhisttva-krijger In de complete Tibetaans boeddhistische traditie is er geen werk te vinden dat meer vereerd en beoefend wordt dan deze Bodhisattvacharyavatara. Samengesteld in de achtste eeuw door de Indiase bodhisattva Shantideva, werd het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - De ziel, vanwaar, waarheen?

  De gelukzaligheid van het godsbewustzijn kan worden bereikt door het innerlijk leven te ontwikkelen en overal, in ieder mens en in alle omstandigheden God vertegenwoordigd te zien. Dit is een van de aanwijzingen die Soefi-mysticus Hazrat Inayat Khan ons geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Aljoscha Long, Ronald Schweppe boeken
  Aljoscha Long, Ronald Schweppe - De zeven geheimen van de schildpad

  De zeven geheimen van de schildpad is een geestig en wijs boek vol onderhoudende verhalen en doeltreffende oefeningen. De zeven geheimen van de schildpadWijsheid, kalmte, geborgenheid: dankzij deze deugden laat de wijze schildpad Kurma zich door niets uit haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • K. Schipper boeken
  K. Schipper - Tao

  Belangrijke studie die helpt China echt te begrijpen In Tao beschrijft de Nederlandse taoïst Kristoffer Schipper in heldere taal de geschiedenis van de Chinese leer. Hij verdiept zich in de rituelen die erbij horen en de elementen waaruit de leer is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Deepak Chopra boeken
  Deepak Chopra - Leven in overvloed

  In 'Leven in overvloed' beschrijft Deepak Chopra de stappen naar het besef van rijkdom, gebasseerd op een werkelijk begrip van hoe de natuur werkt.Oscar Wilde zei eens: 'Toen ik jong was, dacht ik dat geld het belangrijkste was in het leven. Nu ik ouder ben,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jon Kabat-Zinn boeken
  Jon Kabat-Zinn - Waar je ook gaat, daar ben je

  Veel mensen denken dat meditatie een manier is om je terug te trekken uit de wereld. Maar het tegenovergestelde is waar. Het is juist een levenskunst, een methode die het mogelijk maakt te genieten en vredig aanwezig te zijn bij alles wat je doet, waar dan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Deepak Chopra boeken
  Deepak Chopra - Het geluk in jezelf

  Geluk is wat een ieder zoekt. In de zoektocht naar geluk worden vaak materiële doelen nagejaagd. Wie wil er nou niet een groter huis, een mooiere auto? Maar waarom niet geluk tot het eerste levensdoel maken? Deepak Chopra laat zien dat uiterlijke bronnen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95