Boeken over oosterse filosofie

 • Victor A. van Bijlert boeken
  Victor A. van Bijlert - Bewustzijn boven taal en dualiteit. De Indiase filosoof Gaudapada en zijn bronnen

  Wat is het transcendente en is het voor het menselijk bewustzijn toegankelijk? Kun je over het transcendente zinvolle uitspraken doen? In zijn vier basisteksten probeert de Indiase vijfde-eeuwse filosoof Gaudapada hierop antwoorden te geven. Gaudapada was de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Francisco J. Varela, Alix Royer boeken
  Francisco J. Varela, Alix Royer - Slapen, dromen en sterven

  Dit boek is het verslag van een historische dialoog tussen vooraanstaande westerse wetenschappers en één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het hedendaagse boeddhisme, de Dalai Lama van Tibet. De in dit boek opgetekende gesprekken spitsen zich toe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Shri Nisargadatta Maharaj boeken
  Shri Nisargadatta Maharaj - Ik ben zijn

  Het standaardwerk uit de Advaita Vedanta-traditie Ik Ben / Zijn van Shri Nisargadatta Maharaj is al decennialang het basisboek voor mensen die geïnteresseerd zijn in non-dualiteit. Deze bundeling bevat de twee eerder apart verschenen boeken van de Indiase… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Leer denken wat je wilt denken

  Rients Ritskes beschrijft in dit boek op systematische wijze de achtergronden die elke serieuze geïnteresseerde in zen moet kennen. De helderheid van dit boek doet recht aan zowel de complexiteit van de filosofie als de eenvoud van zen. Traditionele begrippen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • J. Kramer Schippers boeken
  J. Kramer Schippers - Leven vanuit neutraliteit

  De Advaita Vedanta filosofie toegepast op het dagelijks leven in het Westen.Dit boek is geschreven voor iedereen die op zoek is naar inzicht in zijn eigen leven en antwoorden verlangt op levensvragen. Aan de orde komen o.a. de zin van het bestaan, schuld en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Dertig zenlessen

  Wie deze dertig zenlessen ter harte neemt, zal een aandachtig en zenvol leven leiden. De lessen bevatten enerzijds eeuwenoude wijsheden en zijn anderzijds zeer actueel. Dat laatste komt doordat ze worden verteld door Rients Ritskes, een zenmeester die met zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Maurice Knegtel boeken
  Maurice Knegtel - Voorbij willen en weten

  In Voorbij willen en weten gaat Maurice Knegtel, Sensei, priester in de Soto zen traditie en geschoold in de filosofie, op zoek naar de betekenis van eigentijdse spiritualiteit en naar manieren om deze te integreren in het dagelijks leven. 'Als ik aan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Dorle Lommatzsch boeken
  Dorle Lommatzsch - Op zoek naar jezelf?

  Wie kent niet het stille verlangen meer zichzelf te zijn? Op zoek naar jezelf? biedt praktische ondersteuning bij deze zoektocht door middel van mindfulness: aandacht hebben voor wat er innerlijk speelt op een open, milde en niet oordelende wijze. De training… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kahlil Gibran boeken
  Kahlil Gibran - Heden verleden toekomst

  De wereld van Khalil Gibran (1883-1931) zocht, was er een van begrip, van logica en van positief denken. De mensen in een dergelijke wereld laten zich niet bekoren door oplichters, en evenmin klampen zij zich vast aan bijgeloof. Want de geest is de enige lamp… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Swami Dayananda Saraswati boeken
  Swami Dayananda Saraswati - Liefde Ontdekken

  Liefde houdt ons allemaal bezig. We willen het krijgen, ervaren, bezitten. Swami Dayananda legt op heldere manier uit hoe de ontdekking van liefde, een ontdekking van jezelf is.Liefde houdt ons allemaal bezig. We willen het krijgen, ervaren, bezitten. We… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Swami Dayananda boeken
  Swami Dayananda - Inleiding tot Vedanta

  Dit boek geeft een helder inzicht in het fundamentele, menselijke probleem van gebrek. Zodra het fundamentele probleem helder is, weet je waar je bevrijding kunt vinden: niet in zekerheid en plezier, maar in de juiste kennis van jezelf. Je bent vol-maakt.We… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Swami Dayananda Saraswati boeken
  Swami Dayananda Saraswati - Emotioneel Volwassen

  In dit boek laat Swami Dayananda zien hoe je kunt groeien tot een emotioneel volwassen mens: iemand die feiten aan-vaardt en opgewekt door het leven gaat.Een jongetje huilt als zijn speelgoedautootje stukgaat. Een volwassen man, of hij nu twintig of vijftig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Nico Tydeman boeken
  Nico Tydeman - Transmissie en transcendentie

  Een magistraal boek over het onzichtbare, innerlijke leraar-leerlingproces! Elke spirituele traditie steunt op transmissie, de overdracht van leraar op leerling. Maar wat gebeurt er precies? Wat is het geestelement dat leraar en leerling uitwisselen, van hart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Sharon Salzberg, Robert Thurman boeken
  Sharon Salzberg, Robert Thurman - Houden van wat je haat

  Hoe kunnen we omgaan met moeilijke mensen en lastige situaties? We geven vaak anderen de schuld van ons lijden en zien hen als vijanden. Maar hoe zit het met onze interne vijanden, zoals zelfkritiek en destructieve impulsen? Wat te doen met onze obsessies en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tenzin Wangyal boeken
  Tenzin Wangyal - Leven en sterven als een droom

  Op een toegankelijke manier brengt Tenzin Wangyal de voor ons westerlingen vaak zo abstracte onderwerpen van sterven en dood terug tot de alledaagse proporties: sterven is doodgewoon.Tijdens een verblijf in Nederland sprak Tenzin Wangyal Rinpoche over waken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Brigitte van Baren boeken
  Brigitte van Baren - Kracht van compassie

  Internationaal verandert het klimaat van het bedrijfsleven. Dat vereist een nieuwe benaderingswijze, want gangbare leiderschapskwaliteiten als logica en macht lijken achterhaald. De huidige leiders zouden zich moeten richten op relevante kwaliteiten als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gregory Kramer boeken
  Gregory Kramer - Insight Dialogue

  We mediteren alleen, maar leiden ons leven samen met andere mensen, een kloof is onvermijdelijk. Als ons pad zou moeten voeren naar minder lijden - en veel van ons lijden ontstaat in de omgang met anderen - dan zouden we misschien onze individuele beoefening… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • B. Glassman boeken
  B. Glassman - Erkennen wat is

  Erkennen wat is gaat over het leiden van een vragend leven, een leven van niet-weten. Bernie Glassman heeft vormen van spirituele beoefening ontwikkeld die ons aanmoedigen die aspecten van de werkelijkheid te onderzoeken die we meestal vermijden. In dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • A. Shankara boeken
  A. Shankara - De rede als bekroning

  Shankara leefde rond het jaar 800 en wordt wel de Sokrates van India genoemd. Zijn filosofisch systeem van advaita vedânta vormt de basis van de Indiase filosofie. Het werk Vivekacûdâmani van Shankara (de Rede als Bekroning) gaat over de weg, de kennis, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Swami Dayananda boeken
  Swami Dayananda - De Waarde van Waarden

  Universele waarden verhogen de kwaliteit van het leven. Ze zijn niet alleen van groot belang voor spirituele zoekers als voorbereiding op zelfkennis; ze zijn even belangrijk voor iedereen die gelukkig wil worden in het leven. In dit boek onderwijst Swami… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Paul G. van Oyen boeken
  Paul G. van Oyen - Paul G. van Oyen Bhagavad Gîtâ een vertolking met commentaar

  De Bhagavad Gîtâ staat centraal in het Indiase culturele, spirituele en religieuze gedachtengoed. Inmiddels is de statuur van de Bhagavad Gîtâ ver uitgestegen boven het Indiase subcontinent en behoort het inmiddels tot het religieuze en spirituele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Jan de Breet, R.H.C. Janssen boeken
  Jan de Breet, R.H.C. Janssen - De verzameling van middellange leerredes, deel 3: De laatste vijftig leerredes (Uparipannasa)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het derde deel van de Majjhima-Nikaya (MN), 'De verzameling van middellange leerredes' van de Boeddha. De Majjhima-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-Nikaya - de tweede verzameling (nikaya) van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • De verzameling van korte teksten, deel 2: Khuddaka-Patha, Udana, Itivuttaka & Cariyapitaka

  Dit boek bevat vier werken die deel uitmaken van de Khuddaka-Nikaya, 'De verzameling van korte teksten' van de Boeddha. De Khuddaka-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-, de Majjhima-, de Samyutta- en de Anguttara-Nikaya - de laatste van de vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Lama Thubten Yeshe boeken
  Lama Thubten Yeshe - De Groene Tara

  De Groene Tara is momenteel één van de bekendste vrouwelijke boeddhavormen van het tantrische boeddhisme zoals dat in het oude India is ontstaan. De Groene Tara is de uitdrukking van een diepgaande verandering van de rol van de vrouw in het tantrische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Vessantara boeken
  Vessantara - Boeddha's dichterbij

  Boeddha's Dichterbijdoor: VessantaraHet visualiseren van boeddha's, bodhisattva's en tantrische boeddhavormen.Dit boek is rijkelijk geïllustreerd met werk van de bekende thangka schilder en leraar Andy Weber. Het boeddhisme maakt gebruik van zowel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50