Boeken over oosterse filosofie

 • Nei Ye Het ontluiken van de Chinese individualiteit Prominent-reeks

  Het korte gedicht van de Nei Ye (Innerlijke Ontwikkeling) is de eerste tekst die woorden gaf aan het ontluikende individualisme in China, zoals de Griekse filosofie dat omstreeks dezelfde tijd in Europa (350 v. Chr.) deed. De Nei Ye is ouder dan de Dao De Jing… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Dorle Lommatzsch boeken
  Dorle Lommatzsch - Op zoek naar jezelf? Werkboek mindfulness

  Dit werkboek is gebaseerd op "Op zoek naar jezelf? Basisboek mindfulness". Door de gelijklopende opbouw ondersteunen beide boeken elkaar. Het werkboek is de praktische gids waarmee je de kennis uit het basisboek kunt onderzoeken en verdiepen. Als je eenmaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Het Diamant Sutra

  Het sutra van de 'Diamantsnijder' (Vajracchedika Prajñaparamita), beter bekend als 'Diamant-sutra', behoort tot de zgn. Prajñaparamita-literatuur, teksten die de 'perfectie van Inzicht' tot onderwerp hebben. Het mahayana kent zes perfecties (paramita) of… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Mahesh Yogi boeken
  Mahesh Yogi - De wetenschap van het zijn en de kunst van het leven

  Dit boek vormt de basis van de Transcendente Meditatie zoals die door Maharishi Mahesh Yogi gepresenteerd wordt over de hele wereld. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rumi boeken
  Rumi - Licht op licht

  In "LICHT OP LICHT, dichterlijk dansen met God" spreekt de dichter en mysticus Djelal od-Din Roemi tot ons over het belang van stilte, het verbijsterende effect dat openbaring op een mens heeft, het pad van de liefde en ontwaken. De gedichten in deze bundel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Swami Dayananda boeken
  Swami Dayananda - De onderwijstraditie van Advaita Vedanta

  Vele moderne academici en spirituele leraren presenteren Advaita Vedanta als een filosofische stroming. Volgens hen is Vedanta een theorie en krijg je door praktische toepassing de ervaring van eenheid. In dit boekje laat Swami Dayananda zien wat er onjuist is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Douwe Tiemersma, Bart Nagel, O. Duintjer boeken
  Douwe Tiemersma, Bart Nagel, O. Duintjer - Advaita Vedanta - de vraag naar het zelf-zijn

  De vraag ?wie we eigenlijk zijn? is actueel, omdat onze identiteit niet meer vanzelfsprekend is. Wij zijn eindig in tijd en ruimte, en door tijd en cultuur geconditioneerd. Voor zover we een identiteit hebben, ervaren we deze als beperkt, veranderlijk,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Douwe Tiemersma boeken
  Douwe Tiemersma - Openingen naar openheid

  Veel mensen hebben een besef van een openheid waarin gescheidenheid en alle problemen die daarbij horen, geen rol meer spelen. Deze openheid kent geen tweeheid. In dit boek zijn korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - In een Oosterse rozentuin

  Dit boek bestaat uit 20 lezingen die Hazrat Inayat Khan, de brenger van de Soefi-boodschap, in het Engels gehouden heeft in 1918, 1919 en 1920. Deze nieuwe editie is een moderne en getrouwe vertaling van de eerste, geautoriseerde druk die nog tijdens het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Jonathan Landaw boeken
  Jonathan Landaw - Prins Siddhartha

  Prins Siddhartha door: Jon Landaw & Janet Brooke Dit is het verhaal van Prins Siddhartha en de wijze waarop hij Boeddha, een Verlichte, wordt. Het is een inspirerend verhaal over vrede, onverschrokkenheid en liefde, een bron van inspiratie voor kinderen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Lama Thubten Yeshe boeken
  Lama Thubten Yeshe - Introductie in tantra

  Volgens het boeddhisme heeft elk men het vermogen om diepgaande, blijvende ervaringen van geluk en tevredenheid binnen zichzelf te ontwikkelen. Lama Yeshe licht verschillende tantrische methoden ne meditaties toe en geeft een overzicht van het gehele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Atisha boeken
  Atisha - Een lamp voor het pad naar de verlichting

  Een Lamp voor het Pad naar Verlichting door: Atisha & Tsenshap Serkong Rinpochee Dit is een beroemde tekst van de grote Indiase meester Atisha. Het omvat in een paar bladzijden de essentie van al het onderricht dat leidt naar de Verlichting. Het commentaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Dalai Lama boeken
  Dalai Lama - Het goede hart

  Het Goede Hart door: Z.H. de Dalai Lama In dit boek geeft de Dalai Lama uitleg over de vier evangeliën van het christendom. Hij bespreekt de opmerkelijke overeenkomst en raakvlakken tussen de boeddhistische en christelijke tradities, maar aarzelt niet om ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Dalai Lama boeken
  Dalai Lama - De Kracht van Geduld

  De Kracht Van Geduld In dit boek geeft Z.H. de Dalai Lama een commentaar op het zesde hoofdstuk over GEDULD uit de beroemde tekst van Shantideva: Het Pad van de Bodhisattv-Krijger (Engels: A Guide to the Bodhisattva's Way of Life). De technieken en methoden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Alan Wallace, Steven Van Wilhelm boeken
  Alan Wallace, Steven Van Wilhelm - Inzicht in het Tibetaans Boeddhisme

  Inzicht in het Tibetaans Boeddhisme door: Alan Wallace Dit is een prachtige inleiding in het boeddhisme. Het raakt de kern van de problemen van ons lijden en onze angsten en hoe we binnen onszelf een staat van welzijn kunnen ontwikkelen en onze relatie met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dagpo boeken
  Dagpo - De Lama die naar het Westen kwam

  Hoe wordt iemand een Lama? Hoe wordt iemand, die nog niet lezen of schrijven kan, herkend als de incarnatie van een hoge lama? Dit boek beschrijft het leven van een wijze en rustige man, een lama die geliefd is en bewonderd wordt door velen. Dagpo Rinpochee,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Alexander Berzin boeken
  Alexander Berzin - De relatie met een spirituele leraar

  De Relatie met een Spirituele Leraar door: Alex Berzin Werken aan een gezonde relatie. Een relatie met een spirituele leraar kan een bijzonder waardevolle en hartversterkende ervaring zijn in ons leven. Het kan ook veel problemen opleveren. De gevoelens van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Geshe Konchog Lhundup boeken
  Geshe Konchog Lhundup - Lam Rim,Boeddha's weg

  Een behandeling van alle stadia van het pad naar Verlichting volgens de Tibetaans boeddhistische traditie van Lama Tsong Khapa. Een boek voor iedereen die wil weten waar het boeddhisme nu eigenlijk over gaat. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lama Thubten Yeshe boeken
  Lama Thubten Yeshe - Zo word je de Boeddha van Mededogen

  In dit boek beschrijft Lama Yeshe op een zeer toegankelijke wijze de beoefeningen van de boeddhistische tantra van de Boeddha van Mededogen, Avalokiteshvara (Tibetaans: Chenrezig). Het gaat verder, na zijn boek: Introductie in Tantra, met direct, praktisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Charles Luk boeken
  Charles Luk - De Vimalakirti Nirdesa Soetra

  Het bodhisattva-pad in de wereld van alledag. Deze klassieke soetra uit het mahayana boeddhisme en de zen traditie, benadrukt de spirituele beoefening voor degenen die niet als monnik zijn gewijd en midden in de wereld staan. Het is een boek met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Peter Huijs boeken
  Peter Huijs - Symposionreeks de wijsheid van het grondeloze Tao

  Het Taoïsme is niet alleen voor ons westerlingen wonderlijk,vreemd en intrigerend. Het onttrekt zich in feite aan iedersbegripsvermogen. En toch... velen worden juist getroffendoor die totaal andere benadering, die men vroeger afdeedals Oosters, maar waarvan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Asghar Seyed-Gohrab, Rokus de Groot, Michaël Derkse, Peter Huijs boeken
  Asghar Seyed-Gohrab, Rokus de Groot, Michaël Derkse, Peter Huijs - Symposionreeks Soefi-meesters van de Liefde: Roemi en Hafez

  Woord vooraf Wat is er toch zo bijzonder aan de subtiele Perzische lyriek? Is het doordat die de zoektocht van de ziel naar haar geliefde beschrijft, dat het ons als moderne mensen nog steeds raakt? Een innerlijk aantrekken dat wij herkennen? In een periode… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Nathalie Chasseriau boeken
  Nathalie Chasseriau - Wijsheid uit het oude China ontdekken en beleven

  De principes van de Chinese filosofie praktisch toepassen in uw dagelijks levenWilt u evenwicht in uw leven vinden? Wilt u ontsnappen uit de chaos? Chinese wijsheid kan u helpen om een nieuwe blik te werpen op uw dagelijks bestaan.In dit boek leest u over de I… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Victor A. van Bijlert boeken
  Victor A. van Bijlert - Bewustzijn boven taal en dualiteit. De Indiase filosoof Gaudapada en zijn bronnen

  Wat is het transcendente en is het voor het menselijk bewustzijn toegankelijk? Kun je over het transcendente zinvolle uitspraken doen? In zijn vier basisteksten probeert de Indiase vijfde-eeuwse filosoof Gaudapada hierop antwoorden te geven. Gaudapada was de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Dertig zenlessen

  Wie deze dertig zenlessen ter harte neemt, zal een aandachtig en zenvol leven leiden. De lessen bevatten enerzijds eeuwenoude wijsheden en zijn anderzijds zeer actueel. Dat laatste komt doordat ze worden verteld door Rients Ritskes, een zenmeester die met zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95