Boeken over oosterse filosofie

 • De drie juwelen, Boeddha, dharma & sangha

  Dit is een belangrijk boek voor iedereen die meer wil weten over het boeddhisme.De Boeddha leefde ca. 2500 jaar geleden en wordt als één van de grootste spirituele leraren beschouwd. Zijn eigen zoektocht naar de oorzaak van alle verwarringen, pijn en lijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Frank Coolen boeken
  Frank Coolen - Het boek van de oude meester

  Er is al heel wat geschreven over de Daodejing. Er zijn boeken verschenen die over de geschiedenis van het boekwerk gaan; over de achtergrond en filosofie; de ouderdom van de teksten zelf; wie ze geschreven heeft en of de persoon aan wie het boek gelinkt wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Alan W. Watts boeken
  Alan W. Watts - Tao als water

  De principes van tao worden gevonden in de vloeiende patronen van water, en tonen de wijze waarop de mens kan samenwerken met het eigen verloop van de natuurlijke wereld. Alan Watts omschrijft de essentie van Tao als de concrete ervaring van die harmonieuze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Douwe Tiemersma boeken
  Douwe Tiemersma - Openingen naar openheid

  Veel mensen hebben een besef van een openheid waarin gescheidenheid en alle problemen die daarbij horen, geen rol meer spelen. Deze openheid kent geen tweeheid. In dit boek zijn korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Vessantara boeken
  Vessantara - Boeddha's dichterbij

  Boeddha's Dichterbijdoor: VessantaraHet visualiseren van boeddha's, bodhisattva's en tantrische boeddhavormen.Dit boek is rijkelijk geïllustreerd met werk van de bekende thangka schilder en leraar Andy Weber. Het boeddhisme maakt gebruik van zowel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Tenzin Wangyal boeken
  Tenzin Wangyal - Dharma-geschenk De stralende geest + cd

  Dit is het derde boek in een reeks van geleide meditaties van de veelgeprezen auteur en leraar Tenzin Wangyal Rinpoche. In deze nieuwe titel wordt uitgelegd hoe we de beoefening van Tibetaanse meditatie in ons dagelijks leven kunnen integreren. Tenzin leert… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • De verzameling van korte teksten, deel 2: Khuddaka-Patha, Udana, Itivuttaka & Cariyapitaka

  Dit boek bevat vier werken die deel uitmaken van de Khuddaka-Nikaya, 'De verzameling van korte teksten' van de Boeddha. De Khuddaka-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-, de Majjhima-, de Samyutta- en de Anguttara-Nikaya - de laatste van de vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Bhikkhu Analayo boeken
  Bhikkhu Analayo - Meer zicht op satipatthana

  In Meer zicht op satipatthana onderzoekt Bhikkhu Analayo nogmaals de belangrijkste vroegboeddhistische leerrede over aandachtig gewaarzijn en beoefening van meditatie: het Satipatthana-sutta. Door deze tekst steeds te vergelijken met twee parallelle versies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Paula van Liere boeken
  Paula van Liere - Jezelf, een weg naar vrijheid

  We denken in tegenstellingen. Bewust en onbewust zijn we steeds bezig om geluk te bereiken en lijden te voorkomen. En als we het geluk gevonden hebben, willen we het vasthouden. Het kan anders. Het kan zonder strijd. Cuong Lu biedt een nieuwe kijk op de vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • David Brazier boeken
  David Brazier - Liefde en waardering

  Met de introductie van een radicale en praktische theorie over de chemie tussen liefde, schoonheid en waardering daagt Braziers baanbrekende boek de hedendaagse psychologie uit. Liefde mag dan het grondbestaan van ons leven zijn, maar is ook de wortel van onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dick Verstegen boeken
  Dick Verstegen - De tocht van het hart

  De tocht van het hart bevat een rijke oogst aan levenservaring en wijsheid die zich direct verbindt met het hart van de lezer. Voor wie op zoek is naar een manier om het leven meer te omarmen en makkelijker om te gaan met de belemmeringen die zich voordoen, is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mansukh Patel boeken
  Mansukh Patel - De verborgen kracht van het licht

  "Mijn droom is dat alle mannen, vrouwen en kinderen van elke geloofsovertuiging, uit ieder volg en land, verenigd worden door 'de World Peace Flame'.Mansukh PatelVanuit een visie voor vrede en de stuwende kracht erachter, ontvouwt zich de ongelooflijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Nisargadatta Maharaj boeken
  Nisargadatta Maharaj - De bron van het zijn

  Nisargadatta Maharaj, De bron van het zijnUitgeverij Advaita, Heinenoord 2009ISBN 978 90 77194 07 2Omvang: 162 pag.Prijs: ¿ 15,95¿Wat was mijn toestand, voordat er ervaring was? Wie was er om op deze vraag te antwoorden? ¿ dat Ik dat geen vorm heeft en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Dertig zenlessen

  Wie deze dertig zenlessen ter harte neemt, zal een aandachtig en zenvol leven leiden. De lessen bevatten enerzijds eeuwenoude wijsheden en zijn anderzijds zeer actueel. Dat laatste komt doordat ze worden verteld door Rients Ritskes, een zenmeester die met zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Elly Nooyen boeken
  Elly Nooyen - Hart voor Tao

  De Tao Teh Jing van Lao Zi is door de eeuwen door herkend als universele wijsheid die een leidraad kan vormen voor het dagelijks leven. Deze universaliteit vormt de grondtoon in Hart voor Tao. De auteur laat zien dat de 81 verzen verschillende thema's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Michel Dijkstra boeken
  Michel Dijkstra - Basisboek oosterse filosofie

  Wie was Confucius en wat onderwees hij? Draait zen alleen om het bereiken van een serene levenshouding? En wat is precies het verschil tussen hindoeïstisch en boeddhistisch denken? Op deze en andere vragen geeft het Basisboek oosterse filosofie een helder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Charles Luk boeken
  Charles Luk - De Vimalakirti Nirdesa Soetra

  Het bodhisattva-pad in de wereld van alledag. Deze klassieke soetra uit het mahayana boeddhisme en de zen traditie, benadrukt de spirituele beoefening voor degenen die niet als monnik zijn gewijd en midden in de wereld staan. Het is een boek met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Tarthang Tulku boeken
  Tarthang Tulku - De grenzeloze geest

  Tarthang Tulku heeft naast zijn traditionele achtergrond jarenlange ervaring met westerse studenten en met de westerse cultuur. In dit boek, (engelse titel: Mind over Matter), beschrijft hij de verschillen tussen de traditionele dharma-beoefening en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Aljoscha Long, Ronald Schweppe boeken
  Aljoscha Long, Ronald Schweppe - De veertien geheimen van de panda

  Teleurgesteld in de wereld en over zijn eigen vermeende tekortkomingen gaat de kleine panda Bao op zoek naar geluk en innerlijke vrede. Al snel komt hij andere dieren tegen, die zijn leermeesters worden. Van hen leert hij de stormen in het leven te laten komen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Hazrat Inayat Khan boeken
  Hazrat Inayat Khan - De eenheid van religieuze idealen

  Begrip van, en verdraagzaamheid tussen de godsdiensten is in deze tijd belangrijker dan ooit. Het is een voorwaarde om de wereld tot grotere vrede en harmonie te brengen. De soefi-mysticus Hazrat Inayat Khan wijst daartoe de weg in dit boek. Hij belicht de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Het voorrecht mens te zijn Soefi leringen deel 2

  Het voorrecht mens te zijn is het tweede deel van de Nederlandse vertaling van Sufi Teachings: The art of being. Het eerste deel: Gezondheid van lichaam en geest werd gepubliceerd in 2010. Geschreven in de 20-er jaren is de boodschap van soefileraar Inayat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Sek?in Tekin boeken
  Sek?in Tekin - Turkse Wijsheden

  Atila ok geri dönmez.
  Een afgeschoten pijl keert niet meer terug.

  Öfkeyle kalkan, zararla oturur.
  Wie opstaat met woede, gaat zitten met schade.

  Ev alma, koms al.
  Neem geen huis, neem een goede buur… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • Sek?in Tekin boeken
  Sek?in Tekin - Moslim wijsheden

  Dit boekje bevat een verzameling wijsheden uit een veelzijdige cultuur.

  Ware liefde is dat men van iemand houdt
  zonder er iets tegenover te stellen.
  De profeet Mohammed

  Als je altijd de waarheid spreekt,
  hoef je niet te onthouden… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • Swami Dayananda boeken
  Swami Dayananda - De essentie van de Bhagavad Gita

  Al eeuwenlang is de Bhagavad Gita de belangrijkste filosofische tekst die richting geeft aan het Indiase denken en leven. Haar boodschap is universeel. De Gita legt zich toe op de drie beperkingen die ieder mens ondervindt: onwetendheid, verdriet en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Leer denken wat je wilt denken

  Rients Ritskes beschrijft in dit boek op systematische wijze de achtergronden die elke serieuze geïnteresseerde in zen moet kennen. De helderheid van dit boek doet recht aan zowel de complexiteit van de filosofie als de eenvoud van zen. Traditionele begrippen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95