Boeken over oosterse filosofie

 • Victor A. van Bijlert boeken
  Victor A. van Bijlert - Bewustzijn boven taal en dualiteit

  Wat is het transcendente en is het voor het menselijk bewustzijn toegankelijk? Kun je over het transcendente zinvolle uitspraken doen? In zijn vier basisteksten probeert de Indiase vijfde-eeuwse filosoof Gaudapada hierop antwoorden te geven. Gaudapada was de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Florence Caplow, Susan Moon boeken
  Florence Caplow, Susan Moon - Het verborgen licht

  Het verborgen licht is een verzameling van honderd koans en verhalen van boeddhistische vrouwen, vanaf de tijd van de historische Boeddha tot vandaag. In deze bijzondere en unieke verzameling bevinden zich tientallen leerverhalen die eeuwenlang onbekend zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jan de Breet, Rob Janssen, Boeddha boeken
  Jan de Breet, Rob Janssen, Boeddha - De verzameling van thematisch geordende leerredes 1 Het boek met verzen (Sagathavagga)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het eerste Deel van de Samyutta-Nikaya, 'De verzameling van thematisch geordende leerredes' van de Boeddha. De Samyutta-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha- en de Majjhima-Nikaya - de derde verzameling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • De vragen van Milinda

  De Milindañpaho, een tekst die in het Pali, de heilige taal van het theravada boeddhisme, is overgeleverd, behoort tot de klassieke werken uit de boeddhistische literatuur. Het is een bundeling van gesprekken tussen de Grieks-Indische koning Milinda (Pali… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Theratherigatha - verzen van monniken en nonnen

  Dit boek bevat twee werken die deel uitmaken van de Khuddaka-Nikaya, 'De verzameling van korte teksten' van de Boeddha. De Khuddaka-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-, de Majjhima-, de Samyutta- en de Anguttara-Nikaya - de laatste van de vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • De verzameling van middellange leerredes 1 De eerste vijftig leerredes (Mulapannasa)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het eerste deel van de Majjhima-Nikaya (MN), 'De verzameling van middellange leerredes' van de Boeddha. De Majjhima-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-Nikaya - de tweede verzameling (nikaya) van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • De verzameling van middellange leerredes II De middelste vijftig leerredes (Majjhimapannasa)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het tweede deel van de Majjhima-Nikaya (MN), 'De verzameling van middellange leerredes' van de Boeddha. De Majjhima-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-Nikaya - de tweede verzameling (nikaya) van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Jan de Breet, R.H.C. Janssen boeken
  Jan de Breet, R.H.C. Janssen - De verzameling van middellange leerredes III

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het derde deel van de Majjhima-Nikaya (MN), 'De verzameling van middellange leerredes' van de Boeddha. De Majjhima-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-Nikaya - de tweede verzameling (nikaya) van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Khuddaka-Nikaya II De verzameling van korte teksten

  Dit boek bevat vier werken die deel uitmaken van de Khuddaka-Nikaya, 'De verzameling van korte teksten' van de Boeddha. De Khuddaka-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-, de Majjhima-, de Samyutta- en de Anguttara-Nikaya - de laatste van de vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Aljoscha Long, Ronald Schweppe boeken
  Aljoscha Long, Ronald Schweppe - De veertien geheimen van de panda

  Teleurgesteld in de wereld en over zijn eigen vermeende tekortkomingen gaat de kleine panda Bao op zoek naar geluk en innerlijke vrede. Al snel komt hij andere dieren tegen, die zijn leermeesters worden. Van hen leert hij de stormen in het leven te laten komen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Het voorrecht mens te zijn

  Het voorrecht mens te zijn is het tweede deel van de Nederlandse vertaling van Sufi Teachings: The art of being. Het eerste deel: Gezondheid van lichaam en geest werd gepubliceerd in 2010. Geschreven in de 20-er jaren is de boodschap van soefileraar Inayat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Marc Brookhuis boeken
  Marc Brookhuis - Zen

  ?Een leerling vraagt aan zijn meester hoe lang het duurt voordat hij de verlichting bereikt. ?Zeven jaar,? antwoordt de meester. ?En als ik heel hard mijn best doe?? vraagt de leerling. ?14 jaar.?Dit korte verhaal is afkomstig uit het zenboeddhisme, ook wel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45
 • Nisargadatta Maharaj boeken
  Nisargadatta Maharaj - De bron van het zijn

  Nisargadatta Maharaj, De bron van het zijnUitgeverij Advaita, Heinenoord 2009ISBN 978 90 77194 07 2Omvang: 162 pag.Prijs: ? 15,95?Wat was mijn toestand, voordat er ervaring was? Wie was er om op deze vraag te antwoorden? ? dat Ik dat geen vorm heeft en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Dalai Lama boeken
  Dalai Lama - Het kleine boekje van geluk

  Grote letter uitgaveIn Het kleine boekje van het geluk wijst de Dalai Lama ons op de noodzaak van tolerantie, eerlijkheid en vergeving en hij moedigt ons aan ons te concentreren op de mooie dingen om ons heen, om zo het geluk te vinden. Genre: esoterie, 322… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kathleen MacDonald boeken
  Kathleen MacDonald - Leren mediteren

  Leren Mediteren door: Kathleen Mc Donald Een heldere handleiding voor mensen die zelf willen mediteren. De meeste besproken meditatietechnieken stammen uit de rijke traditie van het mahayana boeddhisme uit Tibet. Het sluit perfect aan op het boek Lam Rim,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dalai Lama boeken
  Dalai Lama - De kracht van geduld

  De Kracht Van Geduld In dit boek geeft Z.H. de Dalai Lama een commentaar op het zesde hoofdstuk over GEDULD uit de beroemde tekst van Shantideva: Het Pad van de Bodhisattv-Krijger (Engels: A Guide to the Bodhisattva's Way of Life). De technieken en methoden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Alan Wallace, Steven Van Wilhelm boeken
  Alan Wallace, Steven Van Wilhelm - Inzicht in het Tibetaans boeddhisme

  Inzicht in het Tibetaans Boeddhisme door: Alan Wallace Dit is een prachtige inleiding in het boeddhisme. Het raakt de kern van de problemen van ons lijden en onze angsten en hoe we binnen onszelf een staat van welzijn kunnen ontwikkelen en onze relatie met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lama Thubten Zopa Rinpochee boeken
  Lama Thubten Zopa Rinpochee - Mandala offerande van het universum

  Dit is een uitgebreide beschrijving van het boeddhistische ritueel van de Mandala-offerande zoals die in kloosters en Dharma centra en door beoefenaren thuis wordt gedaan in de Geluk traditie. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Lama Thubten Yeshe boeken
  Lama Thubten Yeshe - De groene tara

  De Groene Tara is momenteel één van de bekendste vrouwelijke boeddhavormen van het tantrische boeddhisme zoals dat in het oude India is ontstaan. De Groene Tara is de uitdrukking van een diepgaande verandering van de rol van de vrouw in het tantrische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Geshe Konchog Lhundup boeken
  Geshe Konchog Lhundup - Lam Rim

  Een behandeling van alle stadia van het pad naar Verlichting volgens de Tibetaans boeddhistische traditie van Lama Tsong Khapa. Een boek voor iedereen die wil weten waar het boeddhisme nu eigenlijk over gaat. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Geshe Sonam Gyaltsen boeken
  Geshe Sonam Gyaltsen - Toevlucht

  Toevlucht wil in het boeddhisme zeggen dat we kiezen voor een veilige richting in ons leven. Die richting is het opheffen van allerlei negativiteiten en tekortkomingen in onze eigen geest en het tot ontwikkeling brengen van onze positieve kwaliteiten. Het doel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan de Breet, Rob Janssen, Boeddha boeken
  Jan de Breet, Rob Janssen, Boeddha - De verzameling van thematisch geordende leerredes 2 Het deel der oorzaken (Nidana-Vagga)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het tweede Deel van de Samyutta-Nikaya, 'De verzameling van thematisch geordende leerredes' van de Boeddha. De Samyutta-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha- en de Majjhima-Nikaya - de derde verzameling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Nathalie Chasseriau boeken
  Nathalie Chasseriau - Wijsheid uit het Oude China

  De principes van de Chinese filosofie praktisch toepassen in uw dagelijks levenWilt u evenwicht in uw leven vinden? Wilt u ontsnappen uit de chaos? Chinese wijsheid kan u helpen om een nieuwe blik te werpen op uw dagelijks bestaan.In dit boek leest u over de I… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • De verzameling van thematisch geordende leerredes 4

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het vierde Deel van de Samyutta-Nikaya, 'De verzameling van thematisch geordende leerredes' van de Boeddha. De Samyutta-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha- en de Majjhima-Nikaya - de derde verzameling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Tenzin Wangyal boeken
  Tenzin Wangyal - De stralende geest

  Dit is het derde boek in een reeks van geleide meditaties van de veelgeprezen auteur en leraar Tenzin Wangyal Rinpoche. In deze nieuwe titel wordt uitgelegd hoe we de beoefening van Tibetaanse meditatie in ons dagelijks leven kunnen integreren. Tenzin leert… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95