Boeken over oosterse filosofie

 • Gerd van Riel, Bert Raymaekers boeken
  Gerd van Riel, Bert Raymaekers - Taoisme

  "Quand la Chine s'éveillera, le monde tremblera". Deze visionaire uitspraak van Napoleon I lijkt actueler dan ooit. China is ?in'. Niet alleen het numerieke overwicht van de Chinezen in de wereldbevolking, maar vooral de enorme economische expansie en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hazrat Inayat Khan boeken
  Hazrat Inayat Khan - De eenheid van religieuze idealen

  Begrip van, en verdraagzaamheid tussen de godsdiensten is in deze tijd belangrijker dan ooit. Het is een voorwaarde om de wereld tot grotere vrede en harmonie te brengen. De soefi-mysticus Hazrat Inayat Khan wijst daartoe de weg in dit boek. Hij belicht de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • De vragen van Milinda (Milindapañho): Tweespraak tussen een Griekse koning en een boeddhistische monnik

  De Milindañpaho, een tekst die in het Pali, de heilige taal van het theravada boeddhisme, is overgeleverd, behoort tot de klassieke werken uit de boeddhistische literatuur. Het is een bundeling van gesprekken tussen de Grieks-Indische koning Milinda (Pali… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • K.M. Hamaker-Zondag boeken
  K.M. Hamaker-Zondag - Management I Tjing

  De I Tjing is een duizenden jaren oud Chinees wijsheids- en orakelboek, dat geschreven is in een rijke, beeldende symbooltaal. De opbouw ervan weerspiegelt de organisatie van maatschappij en gezin in het oude China. Je kunt de I Tjing voor allerhande vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • De verzameling van korte teksten, deel 3: Theragatha, Therigatha

  Dit boek bevat twee werken die deel uitmaken van de Khuddaka-Nikaya, 'De verzameling van korte teksten' van de Boeddha. De Khuddaka-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-, de Majjhima-, de Samyutta- en de Anguttara-Nikaya - de laatste van de vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • De verzameling van lange leerredes

  Dit boek bevat een integrale vertaling van de Digha-Nikaya (DN), 'De verzameling van lange leerredes' van de Boeddha. De Digha-Nikaya is in de traditionele telling de eerste van de vijf verzamelingen (nikaya's) van de Sutta-Pitaka: de 'mand' (pitaka) van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Mansukh Patel boeken
  Mansukh Patel - De verborgen kracht van het licht

  "Mijn droom is dat alle mannen, vrouwen en kinderen van elke geloofsovertuiging, uit ieder volg en land, verenigd worden door 'de World Peace Flame'.Mansukh PatelVanuit een visie voor vrede en de stuwende kracht erachter, ontvouwt zich de ongelooflijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Douwe Tiemersma boeken
  Douwe Tiemersma - De elf grote Upanishaden

  Het uitgangspunt bij het maken van dit boek was een cursus waarin elf docenten teksten uit de Upanishaden lazen en een toelichting daarop gaven. Alle deelnemers waren over de inhoud van wat zij brachten zo enthousiast, dat het plan werd opgevat de teksten uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • De verzameling van middellange leerredes, deel 1: De eerste vijftig leerredes (Mulapannasa)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het eerste deel van de Majjhima-Nikaya (MN), 'De verzameling van middellange leerredes' van de Boeddha. De Majjhima-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-Nikaya - de tweede verzameling (nikaya) van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • De verzameling van middellange leerredes, deel 2: De middelste vijftig leerredes (Majjhimapannasa)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het tweede deel van de Majjhima-Nikaya (MN), 'De verzameling van middellange leerredes' van de Boeddha. De Majjhima-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-Nikaya - de tweede verzameling (nikaya) van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Sek¸in Tekin boeken
  Sek¸in Tekin - Turkse Wijsheden

  Atila ok geri dönmez.
  Een afgeschoten pijl keert niet meer terug.

  Öfkeyle kalkan, zararla oturur.
  Wie opstaat met woede, gaat zitten met schade.

  Ev alma, koms al.
  Neem geen huis, neem een goede buur… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • Dalai Lama boeken
  Dalai Lama - Het kleine boekje van geluk-grote letter uitgave

  Grote letter uitgaveIn Het kleine boekje van het geluk wijst de Dalai Lama ons op de noodzaak van tolerantie, eerlijkheid en vergeving en hij moedigt ons aan ons te concentreren op de mooie dingen om ons heen, om zo het geluk te vinden. Genre: esoterie, 322… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kathleen MacDonald boeken
  Kathleen MacDonald - Leren Mediteren

  Leren Mediteren door: Kathleen Mc Donald Een heldere handleiding voor mensen die zelf willen mediteren. De meeste besproken meditatietechnieken stammen uit de rijke traditie van het mahayana boeddhisme uit Tibet. Het sluit perfect aan op het boek Lam Rim,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lama Zopa Rinpochee boeken
  Lama Zopa Rinpochee - Problemen oplossen

  Een tekst over gedachtetraining die praktisch toepasbaar is in het dagelijks leven. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Lama Yeshe boeken
  Lama Yeshe - Leven, sterven en daarna

  In de Tibetaans boeddhistische traditie is veel kennis voorhanden over het stervensproces. Een begrip hiervan en hoe we dit zelf het beste kunnen doorstaan is van belang voor mensen ui alle religies en culturen. Lama Yeshe verklaart de verschillende stadia van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Lama Thubten Zopa Rinpochee boeken
  Lama Thubten Zopa Rinpochee - Mandala Offerande van het Universum

  Dit is een uitgebreide beschrijving van het boeddhistische ritueel van de Mandala-offerande zoals die in kloosters en Dharma centra en door beoefenaren thuis wordt gedaan in de Geluk traditie. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Geshe Sonam Gyaltsen boeken
  Geshe Sonam Gyaltsen - Toevlucht, een veilige richting nemen.

  Toevlucht wil in het boeddhisme zeggen dat we kiezen voor een veilige richting in ons leven. Die richting is het opheffen van allerlei negativiteiten en tekortkomingen in onze eigen geest en het tot ontwikkeling brengen van onze positieve kwaliteiten. Het doel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan-Paul Kool boeken
  Jan-Paul Kool - Maitreya Instituut 25 jaar onderricht

  Het Maitreya Instituut, waarvan de Maitreya Uitgeverij een onderdeel is, bestaat dit jaar 25 jaar. Het Tibetaans boeddhistische Instituut begon in 1979 onder de bezielende leiding van Lama Thubten Yeshe en Lama Zopa Rinpochee. Na het overlijden van Lama Yeshe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Z. Lama Zopa Rinpochee boeken
  Z. Lama Zopa Rinpochee - Ultieme genezing

  Dit boek richt ons hart op spirituele genezing voor degenen die pijn lijden; het richt onze aandacht op de spiale wijsheid van therapien die genezing aten plaatsvinden. We ervaren ziekte op een fysiek niveau, maar op te genezen moeten we begrijpen waar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lama Lama Yeshe boeken
  Lama Lama Yeshe - Universele Liefde

  " Als we het boeddhisme bestuderen, bestuderen we onszelf, de aard van ons lichaam, spraak en geest, waarbij de nadruk vooral ligt op de natuur van onze geest en hoe deze werkt in het dagelijks leven. Het belangrijkste onderwerp is niet iets anders, zoals: wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Frits Koster, Erik van den Brink, Jetty Heynekamp boeken
  Frits Koster, Erik van den Brink, Jetty Heynekamp - Vier levensvrienden

  Maak kennis met de vier verheven gemoedstoestanden (brahmavihra's) : vriendelijkheid, compassie, (mede)vreugde en gelijkmoedigheid. Deze vier ego-overstijgende levensvrienden bestrijken alle vier een ander terrein. Als je spreekt van een welzijnsthermometer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Dick Verstegen boeken
  Dick Verstegen - De tocht van het hart

  De tocht van het hart bevat een rijke oogst aan levenservaring en wijsheid die zich direct verbindt met het hart van de lezer. Voor wie op zoek is naar een manier om het leven meer te omarmen en makkelijker om te gaan met de belemmeringen die zich voordoen, is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sek¸in Tekin boeken
  Sek¸in Tekin - Moslim wijsheden

  Dit boekje bevat een verzameling wijsheden uit een veelzijdige cultuur.

  Ware liefde is dat men van iemand houdt
  zonder er iets tegenover te stellen.
  De profeet Mohammed

  Als je altijd de waarheid spreekt,
  hoef je niet te onthouden… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • Elly Nooyen boeken
  Elly Nooyen - Hart voor Tao

  De Tao Teh Jing van Lao Zi is door de eeuwen door herkend als universele wijsheid die een leidraad kan vormen voor het dagelijks leven. Deze universaliteit vormt de grondtoon in Hart voor Tao. De auteur laat zien dat de 81 verzen verschillende thema's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Noah Levine boeken
  Noah Levine - Het hart van de revolutie

  Noah Levine is de stem van een jonge generatie westerse boeddhisten. Hjj maakt op een unieke, levendige manier zichtbaar hoezeer het boeddhisme eigenlijk oproept tot radicale actie, in plaats van de passieve, vredevolle religie te zijn zoals zo velen beweren.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95