Boeken over oosterse filosofie

 • Michel Dijkstra boeken
  E-book
  Michel Dijkstra - Zenboeddhisme

  Zen. Het woord roept als vanzelf associaties op met een relaxte levenshouding, onthaasting en minimalistisch ingerichte kamers. Elke zichzelf respecterende drogisterijketen verkoopt tegenwoordig wel beautyproducten of zoetgeurende wierook met een verwijzing… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Karel L. van der Leeuw, Coen Simon boeken
  E-book
  Karel L. van der Leeuw, Coen Simon - Confucianisme

  Confucius (55 I v. Chr.-479 v. Chr.) was een belangrijke Chinese geleerde die leefde lang voor het ontstaan van het beroemde keizerrijk. Zijn leven en leer zijn al sinds de late oudheid omgeven door legenden.De confucianisten beschouwden zichzelf als de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Benjamin Hoff boeken
  11,50
 • Rients Ritskes boeken
  E-book
  Rients Ritskes - Leer voelen wat je wilt voelen

  Rients Ritskes beschrijft in dit boek hoe zen helderheid kan scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties. Door dit inzicht kunnen we er mee spelen in plaats van er het slachtoffer van te worden. De definities die worden gegeven zijn even… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • E-book
  Confucius

  Confucius (551-479 v.Chr.) is naast Lao Zi (604-507 v.Chr.?) de beroemdste filosoof van China. Hij is de grondlegger van de humanistische levensbeschouwing die dit land door de eeuwen heen heeft gekenmerkt. De gesprekken (Lunyu) zijn niet alleen de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Brigitte van Baren boeken
  E-book
  Brigitte van Baren - Kracht van compassie

  Internationaal verandert het klimaat van het bedrijfsleven. Dat vereist een nieuwe benaderingswijze, want gangbare leiderschapskwaliteiten als logica en macht lijken achterhaald. De huidige leiders zouden zich moeten richten op relevante kwaliteiten als… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Rigveda

  (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,75
 • Tenzin Wangyal Rinpoche boeken
  E-book
  Tenzin Wangyal Rinpoche - Leven en sterven als een droom

  Tijdens onderricht in Nederland van 24 tot en met 27 mei 2001 sprak Tenzin Wangyal Rinpoche voor een belangstellend gehoor over waken, slapen, dromen en dood. 'Wat is sterven anders dan slapen gaan'. Maar hoe is de kwaliteit van je slaap, en hoe helder is je… (E-book)

  Lees meer...
    7,95
 • Shri Nisargadatta Maharaj boeken
  E-book
  Shri Nisargadatta Maharaj - Ik ben zijn 1

  Het standaardwerk uit de Advaita Vedanta-traditie Ik Ben / Zijn van Shri Nisargadatta Maharaj is al decennialang het basisboek voor mensen die geïnteresseerd zijn in non-dualiteit. Deze bundeling bevat de twee eerder apart verschenen boeken van de Indiase… (E-book)

  Lees meer...
  24,99
 • B. Hoff, Hanna Bervoets boeken
  13,50
 • Willigis Jäger boeken
  14,95
 • Hans Knibbe boeken
  E-book
  Hans Knibbe - Zie, je bent al vrij!

  Ken je momenten van spontaan geluk, van door niets veroorzaakte vrijheid en heelheid? Wil je dit graag begrijpen en een grotere plaats in je leven geven zonder daarbij `oosters te worden? Dan biedt de originele en moderne Zijnsgeoriënteerde benadering van… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Brad Warner boeken
  E-book
  Brad Warner - Een godloze kijk op God

  Na een seculiere opvoeding ging Brad Warner op zoek naar een hogere macht en kwam uit bij het boeddhisme, ondanks dat het boeddhisme geen god aanbidt. Nu is hij best-selling-auteur en geeft hij als zenboeddhist een unieke kijk op de vraag of God bestaat. Na… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Paul Boersma boeken
  E-book
  Paul Boersma - Dhammapada

  Het Dhammapada is een beroemde verzameling verzen die traditioneel aan de Boeddha toegeschreven worden. Het wordt gezien als een van de meesterwerken in de vroeg boeddhistische literatuur. Een prachtige bundeling verzen voor de boeddhist die lering zoekt. Maar… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Wim van der Zwan boeken
  E-book
  Wim van der Zwan - De verlichting van de dorpsgek

  Wim van der Zwan laat in deze verzameling spirituele verhalen zien dat gekte ook een mooie zijde heeft. Aan de hand van het thema ‘waanzin’ van de Boekenweek 2015 verzamelde hij inspirerende legendes van over de hele wereld die ons leren dat waanzin en… (E-book)

  Lees meer...
    5,99
 • Michaël Derkse, Rosa Vendel boeken
  Michaël Derkse, Rosa Vendel - Latifa

  De Latifa is een krachtige oefening. Er worden zeven stappen doorgegaan, die in feite hele natuurlijke stappen zijn van leven en veranderen. De zeven stappen zijn niet alleen innerlijk, ze zijn ook uiterlijk, fysiek. Elke stap is namelijk verbonden met een… (CD-Audio)

  Lees meer...
  18,00
 • Jan de Meyer boeken
  E-book
  Jan de Meyer - De geschriften Liezi

  Het boek Liezi hoort thuis in de traditie van het taoïsme, waar het schouder aan schouder staat met de twee andere grote klassieke werken: Laozi's Daodejing en de geschriften van Zhuangzi, die in 2007 door Kristofer Schipper voor Augustus werden vertaald.… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Jon Kabat-Zinn boeken
  E-book
  Jon Kabat-Zinn - Waar je ook gaat, daar ben je

  Veel mensen denken dat meditatie een manier is om je terug te trekken uit de wereld. Maar het tegenovergestelde is waar. Het is juist een levenskunst, een methode die het mogelijk maakt te genieten en vredig aanwezig te zijn bij alles wat je doet, waar dan… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Sun-tzu boeken
  E-book
  Sun-tzu - De kunst van het oorlogvoeren

  De kunst van het oorlogvoeren blijft hét meesterwerk van Sun-Tzu gezien de belangrijke factor die oorlog speelt in de geschiedenis, maar ook blijvend actueel blijft in de huidige tijd. Oorzaak hiervan is natuurlijk de ‘oorlogszomer’ van 2014. Het boek… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Janwillem van de Wetering boeken
  16,95
 • T. Wangyal boeken
  19,95
 • Alfred R. Scheepers boeken
  E-book
  Alfred R. Scheepers - De wortels van het Indiase denken

  We praten over reïncarnatie en karma en er zijn talloze yoga­lessen te volgen. Het hindoeïsme is inmiddels een gevestigde religie in Nederland. Vandaar dat er behoefte is naar materiaal dat de achtergronden van het Indiase denken beschrijft en verklaart.… (E-book)

  Lees meer...
    9,90
 • Elly Nooyen boeken
  E-book
  Elly Nooyen - Hart voor Tao

  De Tao Teh Jing van Lao Zi is door de eeuwen door herkend als universele wijsheid die een leidraad kan vormen voor het dagelijks leven. Deze universaliteit vormt de grondtoon in Hart voor Tao. De auteur laat zien dat de 81 verzen verschillende thema's… (E-book)

  Lees meer...
  15,00
 • G. Vreckhem boeken
  27,00
 • Gregory Kramer boeken
  E-book
  Gregory Kramer - Insight dialogue

  We mediteren alleen, maar leiden ons leven samen met andere mensen, een kloof is onvermijdelijk. Als ons pad zou moeten voeren naar minder lijden ­­ en veel van ons lijden ontstaat in de omgang met anderen dan zouden we misschien onze individuele beoefening… (E-book)

  Lees meer...
    8,99