Boeken over geschiedenis

 • C.J. Alders boeken
  C.J. Alders - De wereld vóór God

  De wereld vóór God' biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. In deze introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,95
 • C.J. Alders boeken
  C.J. Alders - De wereld vóór God

  De wereld vóór God' biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. In deze introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Julian Baggini boeken
  Julian Baggini - Hoe de wereld denkt

  Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • H.E.S. Woldring boeken
  H.E.S. Woldring - Een handvol filosofen

  In Een handvol filosofen staan de filosofen centraal die sinds de oprichting van de Vrije Universiteit in 1880 aan deze instelling verbonden zijn geweest. Het gaat hierbij niet alleen om de inhoud van hun werk, maar ook om de personen zelf. Er waren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Xavier Brouillette, Angelo Giavotta boeken
  Xavier Brouillette, Angelo Giavotta - Les dialogues platoniciens chez plutarque

  La question du platonisme de Plutarque constitue un sujet crucial tant pour les spécialistes de Plutarque que pour ceux qui s'intéressent à la réception ancienne de Platon. Alors que les publications précédentes sur cette question se sont concentrées… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,50
 • Heine Hansen boeken
  Heine Hansen - John Pagus on Aristotle's categories

  Extensive study of one of the first extant thirteenth-century commentaries on aristotle's categories The Rationes super Praedicamenta Aristotelis of John Pagus is one of the earliest known literary products of the Arts Faculty of the University of Paris.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,50
 • Charles Vergeer boeken
  Charles Vergeer - Wanden van de werkelijkheid

  Weinig woorden maar. De late oudheid lijkt zich terug te trekken in stilte.Toch merkte Nietzsche al op dat het niet de stemmen waren van Plato of Aristoteles die klonken in Athene, noch die van Cicero of Seneca in Rome, die ons bereikten. Terwijl een wereld… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Djehuti Ankh Kheru boeken
  Djehuti Ankh Kheru - Boterzacht en flinterdun

  Volgens de mainstream Eurocentrische versie van de geschiedenis was de Griekse beschaving de belangrijkste beschaving die er ooit geweest is. Griekenland zou namelijk de bakermat zijn van de filosofie (wetenschap en wijsbegeerte), en alle beschavingen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Julianus, Saloustios boeken
  Julianus, Saloustios - Keizer Julianus en Saloustios

  In de korte periode dat Julianus keizer van het Romeinse rijk was (361-363), heeft hij een gedurfde poging gedaan om de opmars van het christendom tegen te gaan door er een eigen religie voor in de plaats te zetten. In deze religie, waarin de verering van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Henri Oosthout boeken
  Henri Oosthout - Het schandaal van de filosofie

  Henri Oosthout toont ons in Het schandaal van de filosofie wat filosofische scepsis betekent: het is een twijfel, een opschorting van oordeel op beredeneerde gronden. De lezer wordt in dit magistrale standaardwerk over het scepticisme meegenomen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan Oegema boeken
  Jan Oegema - Lichaamsziel

  'Er is een aanwezigheid en die dringt zich in me, kalm, rustig, vastbesloten, naar het lijkt net zo lang tot ze elke cel in dit lichaam heeft bereikt en gevuld. Dat alles in een proces dat maanden bestrijkt, dat voelbaar verder gaat elke keer dat het lichaam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Aldus sprak Heraclitus

  Heraclitus (rond 500 vC) is een fascinerende en unieke gestalte in de voorsocratische filosofie. Al in de oudheid stond hij bekend als de duistere, zich in raadselen hullende filosoof. Lateren, die zijn werk slechts in fragmenten kennen, zoals Nietzsche, heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mencius

  'Mencius' de gesprekken van Meester Meng (ca. 300 v. Chr.) geldt al duizend jaar als één van de vier hoofdwerken van het confucianisme. De invloed van het geschrift in de Chinese traditie kan nauwelijks worden overschat en is vergelijkbaar met die van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Gerd Van Riel boeken
  Gerd Van Riel - Wijsbegeerte

  Onontbeerlijk handboek over de historiciteit van de filosofie - uitgebreid met index. Dit handboek heeft als uitgangspunt dat de filosofie wezenlijk historisch is. De verwondering die de filosofie beheerst, en de "eeuwige" vragen die de mens zich stelt,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Hans Joachim Störig boeken
  Hans Joachim Störig - Geschiedenis van de filosofie

  Geschiedenis van de filosofie bewijst al tientallen jaren zijn waarde voor iedereen die zich voor het eerst in de filosofie wil verdiepen.Leven en werk van de belangrijkste filosofen worden in deze klassieker uitvoerig besproken. Naast een uitvoerige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,99
 • Hannah Laurens boeken
  Hannah Laurens - De rede: bron van geluk voor iedereen

  Adriaan Koerbagh (1633-1669) werd zwaar gestraft voor zijn felle kritiek op de zeventiende-eeuwse kerk. Achter deze religieuze relschopper ging echter een creatieve geest schuil met een positieve boodschap, die zijn tijd ver vooruit was. Waaruit bestond deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • C.J. Alders boeken
  E-book
  C.J. Alders - De wereld vóór God

  De wereld vóór God' biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. In deze introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Julian Baggini boeken
  E-book
  Julian Baggini - Hoe de wereld denkt

  Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Willem Bavinck boeken
  32,50
 • Rudi te Velde boeken
  18,50
 • Henri Oosthout boeken
  E-book
  Henri Oosthout - Het schandaal van de filosofie

  Henri Oosthout toont ons in Het schandaal van de filosofie wat filosofische scepsis betekent: het is een twijfel, een opschorting van oordeel op beredeneerde gronden. De lezer wordt in dit magistrale standaardwerk over het scepticisme meegenomen in de… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • J. Hirschberger boeken
  20,00
 • Jan Bor, K. van der Leeuw, Errit Petersma boeken
  45,00
 • Jan Bor boeken
  45,00
 • Hans Joachim Storig boeken
  E-book
  Hans Joachim Storig - Geschiedenis van de filosofie

  Geschiedenis van de filosofie bewijst al tientallen jaren zijn waarde voor iedereen die zich voor het eerst in de filosofie wil verdiepenLeven en werk van de belangrijkste filosofen worden in deze klassieker uitvoerig besproken. Naast een uitvoerige… (E-book)

  Lees meer...
  12,99