Boeken over biografieën

 • A.H. Huussen jr boeken
  A.H. Huussen jr - Hermann Felix Wirth 1885-1981

  Het werk van Hermann (‘Herman’) Wirth heeft in de vorige eeuw nogal wat stof doen opwaaien. Hij ontwierp een grootse visie van een noord-Atlantische beschaving die vele duizenden jaren geleden zou hebben bestaan. Hij heeft de geleerde wereld niet weten te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Rudolf Schott boeken
  Rudolf Schott - Bo Yin Ra leven en werk

  De kunsthistoricus, schrijver en graficus Rudolf Schott, die jarenlang met Bo Yin Ra bevriend was, geeft in dit boek een levendig, duidelijk beeld van de mens Bo Yin Ra en zijn werk. In deze biografie lezen we hoe hij ertoe is gekomen de belangrijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Klaas van Berkel, Stefan van der Poel boeken
  Klaas van Berkel, Stefan van der Poel - Nieuw licht op Leo Polak (1880-1941)

  De Nederlandse filosoof Leo Polak (1880-1941) bepleitte hartstochtelijk de autonomie van de menselijke rede, worstelde met de grondslag van onze ethiek en wierp zich in een tijd van politieke massabewegingen en toenemende verzuiling op als kampioen van het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • B.F.P. Bruins boeken
  B.F.P. Bruins - Het Universum en de mens

  Zijn werkzaam leven, vrij direct na de oorlog, was overal ter wereld, behalve in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarbij had hij altijd veel contact met de lokale bevolking. Door dat intense samenwerkingsverband kwam in gesprekken ook religie ter sprake en het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • Daniël Mok boeken
  Daniël Mok - Rudolf Otto, biografie

  Vijfenzeventig jaar geleden stierf Rudolf Otto na een leven dat gekenmerkt wordt door triomf en tragiek. Verslaafd aan morfine, depressief en gesloopt door malaria kwam er een tragisch einde aan het veelbewogen leven van de Pruisische politicus, theoloog,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Op het tweede oog

  Het boek bestaat uit vijf delen: 1) Biografisch Wil Derkse - intellectuele minibiografie Charles Vergeer - hechting, thuiszijn 2) Bronnen Ben Schomakers - Verhoeven als lezer van Plato Jacob van Sluis - Bedachtzaam katholiek Alfred Denker - Verhoeven als lezer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Remco van Mulligen boeken
  Remco van Mulligen - Alleen God kan ons nog redden

  Egbert Schuurman is een eigenzinnige denker. Als techniekfilosoof heeft hij zich gebogen over onderwerpen die zeer actueel zijn: robots en cyborgs, genetische manipulatie en de klimaatcrisis. Als politicus zat hij drie decennia in de Eerste Kamer en drukte hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • S Kierdegaard boeken
  S Kierdegaard - Het goede komt van boven

  'Het goede' lijkt een oeverloos begrip, dat je op talloze manieren kunt benaderen. Maar het hoort bij mensen om erover na te denken, ernaar op zoek te zijn. De Grieken al onderscheidden het goede, het schone en het ware. Met vragen rond die zoektocht houdt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Ted Bagchus, Rien Jonkers boeken
  Ted Bagchus, Rien Jonkers - Leven met en zonder Héloïse

  Pierre Abélard is misschien het meest bekend door zijn catastrofale liefdesgeschiedenis met Heloïse. Maar het leven en werk van deze eigengereide Middeleeuwse denker naast deze romantische geschiedenis verdient meer aandacht dan het tot nu toe gekregen heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Hans Jansen boeken
  Hans Jansen - De egoïst Max Stirner

  Onbegrepen, verguisd, vergeten, eeuwige dissident; tot deze kwalificaties verdoemd, bleef het werk van filosoof Max Stirner voor velen onbekend. Als pleitbezorger van het ?egoïsme? werd Stirner jarenlang doodgezwegen omdat hij in zijn boek "De enkeling" en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Han van den Boogaard boeken
  Han van den Boogaard - Sprekende stilte

  Door als jongen van zestien de dood recht in de ogen te kijken, ontdekte Ramana Maharshi (1879 - 1950) de uiteindelijke waarheid over zichzelf. Hij besefte dat de levende Leegte waarmee hij geconfronteerd werd zijn ware natuur was, zijn onaantastbare… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Babs van den Bergh boeken
  Babs van den Bergh - Wat kan mij gebeuren?

  'Voor sommigen komt dit bericht dubbel; sorry daarvoor. En ook sorry voor wat er komen gaat: Het partijtje gaat niet door, zaterdag! René is vanmiddag gevallen, heeft zijn bovenbeen gebroken en wordt morgen geopereerd. Een aantal dagen ligt hij dus in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Verena Mayer boeken
  Verena Mayer - Edmund Husserl

  Edmund Husserl (1859-1938) is een van de meest invloedrijke filosofen ooit en grondlegger van de fenomenologie. Alles wat wij door middel van ons bewustzijn kunnen kennen - denkend, ervarend, voorstellend of waarderend - heeft Husserl 'fenomenen' genoemd.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,45
 • Rüdiger Safranski boeken
  Rüdiger Safranski - Arthur Schopenhauer

  Met zijn scepsis en nuchtere mystiek vond Arthur Schopenhauer (1788-1860) in zijn dagen weinig weerklank. Later veranderde dat: vele grote namen, van Nietzsche tot Richard Wagner en Samuel Beckett, vonden bij Schopenhauer wat ze zochten. En nog steeds is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Rüdiger Safranski boeken
  Rüdiger Safranski - Nietzsche

  Er is bijna niemand die ons denken zo sterk heeft beïnvloed als Friedrich Nietzsche (1844–1900), en bijna niemand is zo slecht begrepen. Rüdiger Safranski, vooraanstaand Nietzsche-kenner, beschrijft Nietzsches gekwelde levenen analyseert tegelijkertijd de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marcus Aurelius boeken
  Marcus Aurelius - Overpeinzingen

  Marcus Aurelius wordt beschouwd als de laatste grote vertegenwoordiger van de Stoa, een filosofische stroming in de klassieke oudheid. Tijdens zijn veldtochten hield hij een filosofisch dagboek bij. Deze persoonlijke aantekeningen laten hem zien als een van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Rüdiger Safranski boeken
  Rüdiger Safranski - Heidegger en zijn tijd

  Martin Heidegger is niet alleen een van de invloedrijkste denkers, maar ook de meest omstreden filosoof van de twintigste eeuw. De originaliteit en de kracht van zijn denken vonden binnen, maar vooral ook buiten het vakgebied grote weerklank. Rüdiger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sarah Bakewell boeken
  Sarah Bakewell - Hoe te leven

  Het lezen van de wereldberoemde ESSAYS van Michel Eyquem de Montaigne (1533-1592) doe je om een antwoord te krijgen op de vraag hoe te leven. Na een persoonlijke crisis besloot Montaigne zich uit het openbare leven terug te trekken en te gaan schrijven over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ted Bagchus, Rien Jonkers boeken
  E-book
  Ted Bagchus, Rien Jonkers - Leven met en zonder Heloïse

  Pierre Abélard is misschien het meest bekend door zijn catastrofale liefdesgeschiedenis met Heloïse. Maar het leven en werk van deze eigengereide Middeleeuwse denker naast deze romantische geschiedenis verdient meer aandacht dan het tot nu toe gekregen heeft… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Søren Kierkegaard boeken
  20,00
 • Marcus Aurelius boeken
  E-book
  Marcus Aurelius - Overpeinzingen

  Marcus Aurelius wordt beschouwd als de laatste grote vertegenwoordiger van de Stoa, een filosofische stroming in de klassieke oudheid. Tijdens zijn veldtochten hield hij een filosofisch dagboek bij. Deze persoonlijke aantekeningen laten hem zien als een van de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Daniël Mok, Philip C. Almond boeken
  E-book
  Daniël Mok, Philip C. Almond - Rudolf Otto

  Vijfenzeventig jaar geleden overleed Rudolf Otto na een dramatische val van de toren van Stauffenberg. Verslaafd aan morfine, zwaar depressief en gesloopt door een tropische ziekte, opgelopen tijdens een van zijn vele reizen, kwam er een gewelddadig einde aan… (E-book)

  Lees meer...
    4,95
 • Ray Monk boeken
  E-book
  Ray Monk - Ludwig Wittgenstein

  Met zijn scherpe denken veranderde Ludwig Wittgenstein (1889-1951) de koers van de twintigste eeuw voorgoed. Dat laat de Britse filosoof Ray Monk zien in zijn veel geprezen biografie, die inmiddels de status van een klassieker heeft. Monk bestudeerde hiervoor… (E-book)

  Lees meer...
  29,99
 • Babs van den Bergh boeken
  E-book
  Babs van den Bergh - Wat kan mij gebeuren?

  ‘Voor sommigen komt dit bericht dubbel; sorry daarvoor. En ook sorry voor wat er komen gaat: Het partijtje gaat niet door, zaterdag! René is vanmiddag gevallen, heeft zijn bovenbeen gebroken en wordt morgen geopereerd. Een aantal dagen ligt hij dus in het… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Hans Kloosterman boeken
  E-book
  Hans Kloosterman - Van snob tot monnik

  Ondernemer en boeddhist Hans Kloosterman (50) heeft een autobiografisch boek geschreven over een opmerkelijke ommekeer in zijn leven: Van snob tot monnik. Mensen inspireren op zoek te gaan naar hun eigen levenspad. Met dat doel heeft Hans Kloosterman Van snob… (E-book)

  Lees meer...
  19,95