Boeken over filosofie

 • Jan H. van Bemmel boeken
  Jan H. van Bemmel - Waar was je?

  Wie zijn ogen voor het eerst in deze wereld opendoet, heeft er geen idee van dat er zojuist een wonder is gebeurd. Tijdens de geboorte vonden er gebeurtenissen plaats, ingewikkelder dan het lanceren van een ruimtevoertuig. Bij het opgroeien bleek de natuur vol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Mabel Collins boeken
  Mabel Collins - Licht op het pad

  De eerste editie van dit boek werd gepubliceerd in 1885. Op de titelpagina werd het omschreven als een "essay voor persoonlijk gebruik voor hen die onwetend zijn inzake de Oosterse wijsheid en die verlangen om de invloed te ervaren." Het boek wordt geacht een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,57
 • Marlies De Munck boeken
  Marlies De Munck - Waarom Chopin de regen niet wilde horen

  In 1838 reisde Frédéric Chopin naar Mallorca om de winter te ontvluchten. Hij kreeg er ruzie met zijn minnares, de Franse schrijfster George Sand. Niet over het onverwacht barre weer op het Spaanse eiland, maar over de betekenis van muziek. Heeft muziek wel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Edith Brugmans boeken
  Edith Brugmans - Cultuurfilosofie

  Reflectie op de eigen cultuur is een kenmerk van alle beschavingen. In de westerse cultuur is deze reflectie van meet af aan ook op een redelijke, argumentatieve wijze ontwikkeld; cultuurfilosofie is daarom een wezenlijk element van de westerse beschaving.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,25
 • Wil van Esch boeken
  Wil van Esch - Palet van oosters en westers denken: tegenspraak of samenspraak

  Dit boek gaat over de invloed van oosters (filosofisch) denken op het westen en omgekeerd. De aandacht gaat dan vooral uit naar denken over filosofische levensvragen. Begonnen wordt met een beknopte uiteenzetting van de hoofdstromen van denken in India, China… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ad Verbrugge boeken
  Ad Verbrugge - Onderwijs in tijden van digitalisering

  Over de zin en onzin van digitalisering in het onderwijs.Heeft het zin om kinderen van jongs af aan te leren programmeren? Verandert ons denken door het gebruik van computers? Wat zijn de schaduwkanten van computers in de collegezaal? Ad Verbrugge en Jelle van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Dirk van de Glind boeken
  Dirk van de Glind - Lieve mens, Wéés wat je Bent!

  Lieve Mens, Wéés Wat Je Bent!. Een positieve boodschap. En je wordt als lezer ook nog aangesproken met de woorden 'Lieve Mens'. Het is een troostende gedachte dat je mag zijn wie en wat je Bent. Of anders gezegd: dat ík mag worden wie en wat ik ben. Maar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hannah Arendt boeken
  Hannah Arendt - Totalitarisme

  In Totalitarisme beschrijft Hannah Arendt de oorsprong en dynamiek van totalitaire systemen. Al enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog analyseerde zij haarscherp de opkomst van nazi-Duitsland en de stalinistische Sovjet-Unie als manifestaties van het politieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Jan Bransen boeken
  Jan Bransen - Waar filosofen van houden

  Jan Bransen, onder meer bekend van zijn boek Word zelf filosoof, denkt hardop na over de plaats van de filosofie in de huidige multiculturele kennis- en participatiesamenleving. Hij laat zien dat dit een kwestie is die ieders aandacht verdient en die juist op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Isabell Lorey boeken
  Isabell Lorey - Het regeren van precairen

  Alle met precair verbonden begrippen verwijzen naar situaties die kwetsbaar maken en onzekerheid of gevaar met zich meebrengen. De fundamentele onzekerheid over inkomen en levensonderhoud - een realiteit voor uiteenlopende groepen in de samenleving - is onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ronald Wolbink boeken
  Ronald Wolbink - Levenskunst à la Montaigne

  Je kunt naar een coach gaan om te zoeken naar je diepste gevoelens, maar je kunt beter eerst dit boek lezen. Het beschrijft wat jij, hier en nu, kunt opsteken van de levenskunst van de Franse filosoof Michel de Montaigne. Deze zestiende-eeuwse denker hield er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem Melles boeken
  Willem Melles - De Opheffing van de Hemel

  De wereld is in onbalans. Het kwaad regeert, en ook de godsdiensten lijken de weg kwijt te zijn. God wil de mensheid uit haar helse staat redden met Zijn 'Heilsplan'. Lucifer bekritiseert dit plan, wordt om die reden door God de hemel uitgegooid en belandt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Elly Nooyen, Henri Borel boeken
  Elly Nooyen, Henri Borel - Mysteriën vam Tao en de Daodejing

  Tao is in de kosmos, in ons zonnestelsel, overal op aarde, in de bomen, in de planten en de dieren, in de bergen en stenen. In cellen en atomen. Tao is ook in de mens. Toch is Tao op geen enkele manier waarneembaar. Verdiep je in thema's van de daodejing van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Nelleke Metselaar boeken
  Nelleke Metselaar - Zen Zien Tekenen

  Elke seconde van ons wakkere leven zijn we bezig met kijken. We kijken naar bomen, dieren, mensen, de wolken of het gezicht van onze geliefde. Maar zien we de dingen ook werkelijk? Hebben we gezien hoe dat blaadje zich ontvouwt? Hoe het gras zich buigt in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Coen Simon boeken
  Coen Simon - Oordeel zelf

  Coen Simon – Oordeel zelf Coen Simon, een van de meest originele opiniemakers van dit moment, geeft de lezer originele en geestige handvaten om te overleven in een tijd waarin niemand hetzelfde wil zijn en iedereen hetzelfde doet. Van Simon verschenen onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Vladimir Megre boeken
  Vladimir Megre - De rinkelende dennen van Rusland Vertellingen uit de toekomst

  Vertellingen uit de toekomst De bundel Vertellingen uit de toekomst bevat enkele waargebeurde verhalen die nog geschiedenis gaan worden. Elk verhaal heeft betrekking op een specifieke projectie van de wereld in de toekomst. De verhalen zijn ontleend aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Peter Singer boeken
  Peter Singer - Effectief Altruïsme

  Ontdek hoe je het meeste goed kunt doen in de wereld. Doe het! 'Stel,' zegt Peter Singer, 'je loopt door het park en je ziet een kind verdrinken. Er is niemand anders in de buurt. Zou je in de vijver springen om dat kind te redden?' 'Ja natuurlijk,' zullen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rudolf Agricola boeken
  Rudolf Agricola - Brieven, levens en lof van Petrarca tot Erasmus

  Erasmus beschouwde hem als zijn leermeester, en toch is hij in Nederland nagenoeg onbekend: Rudolf Agricola. Als orgelbouwer en componist, redenaar, filosoof, vertaler en filoloog werd hij een van de grootste geleerden van de vijftiende eeuw, en stond hij aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • David Brazier boeken
  David Brazier - Liefde en waardering

  Met de introductie van een radicale en praktische theorie over de chemie tussen liefde, schoonheid en waardering daagt Braziers baanbrekende boek de hedendaagse psychologie uit. Liefde mag dan het grondbestaan van ons leven zijn, maar is ook de wortel van onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Evert van der Zweerde boeken
  Evert van der Zweerde - Over Grenzen

  Of ze nu door een liniaaltje getrokken zijn of door het landschap kronkelen, grenzen zijn mensenwerk en ze doorsnijden een net zo menselijke wereld. Deze grenzen zijn voor mensen met een EU-paspoort zelden een probleem, terwijl ze voor veel wereldbewoners… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Joost Dupont boeken
  Joost Dupont - Identiteit is kwaliteit

  De vraag 'hoe kan ik beter begrijpen wie ik ben?' wordt in Identiteit is kwaliteit beantwoord vanuit de vermaarde identiteitstheorie van de filosoof Paul Ricoeur (1913-2005). Ricoeur roept op tot bescheidenheid en stelt: we zijn onszelf als de ander en dát… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Peter Sloterdijk boeken
  Peter Sloterdijk - Het schelling-project

  Controversieel, non-conformistisch, geestig: Peter Sloterdijk gaat het experiment aan en verrast zijn publiek met een filosofische roman.Het Schelling-project is een bij voorbaat controversiële 'erotische roman' van Peter Sloterdijk. Het vertelt het verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Peter-Henk Steenhuis boeken
  Peter-Henk Steenhuis - Later word ik filosoof - Het denken van René ten Bos

  Al op zesjarige leeftijd wist René ten Bos: 'Later word ik filosoof'. Na veel omzwervingen is zijn voorspelling uitgekomen: hij is hoogleraar filosofie. Journalist Peter Henk Steenhuis interviewt hem uitgebreid over de belangrijke thema's in zijn werk. Van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • A. Denker boeken
  A. Denker - Mensbeelden uit de geschiedenis van de filosofie

  De vraag, wie is de mens? is zo oud als de filosofie zelf en keert in haar geschiedenis telkens weer terug. Soms houden filosofen ons een ideaal voor, soms beschrijven zij de mens in de naaktheid van zijn bestaan. In dit boek worden enkele belangrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Julianus, Saloustios boeken
  Julianus, Saloustios - Keizer Julianus en Saloustios

  In de korte periode dat Julianus keizer van het Romeinse rijk was (361-363), heeft hij een gedurfde poging gedaan om de opmars van het christendom tegen te gaan door er een eigen religie voor in de plaats te zetten. In deze religie, waarin de verering van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,90