Boeken over filosofie

 • Eric Bolle boeken
  Eric Bolle - Hölderlin & Heidegger

  Onlangs verschenen de eerste vier delen van Martin Heideggers persoonlijke notities en dagboekaantekeningen, de Schwarze Hefte. Hierin stelt Heidegger dat er geen toekomst is voor de filosofie dan via de poëzie van Friedrich Hölderlin. In dit boek vergelijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Andreas Kinneging, Paul De Hert, Maarten Colette boeken
  Andreas Kinneging, Paul De Hert, Maarten Colette - Burke

  Edmund Burke is een referentie in de vele discussies over het conservatisme. Hij is vooral bekend door zijn Reflections on the Revolution in France (1790) waarin hij scherpe kritiek uit op een modern, nieuw en radicaal idee van revolutie en op details van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Karel Musch boeken
  Karel Musch - De verborgen spiritualiteit van de vrijmetselarij

  De vrijmetselarij heeft, als levensbeschouwelijke stroming, een geheel eigen vorm van spiritualiteit. Die is vooral gestoeld op de twee belangrijkste bronnen van symboliek, het licht en de bouwsymboliek. Maar er is meer. Vrijmetselarij is een zoektocht naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Svenja Flasspöhler boeken
  Svenja Flasspöhler - Vergeven

  In Vergeven stelt Svenja Flasspöhler vanuit persoonlijke ervaring de vraag of vergeven mogelijk is, wat er voor nodig is en wat het je kan brengen. Ze gaat te rade bij schrijvers, filmmakers en filosofen als Hannah Arendt, Derrida en Levinas. Zo laat ze zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Vervelende mensen bestaan niet

  Is een leven zonder ruzie en irritatie mogelijk?Ja, zo'n leven is mogelijk. Sterker nog, zo'n leven is fantastisch. Als je eenmaal doorhebt hoe waardevol het is, kost het je geen moeite zo'n leven te leiden en wil je niet anders meer. Het komt dan als het ware… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Fernando Savater boeken
  Fernando Savater - De vragen van het leven

  Fernando Savater [*1947] is hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Madrid en een van de meest gelezen filosofen van onze tijd. Hij verwierf grote faam met zijn internationale bestseller «Het goede leven» over ethiek in de moderne wereld. In zijn «De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gerald Raunig boeken
  Gerald Raunig - Fabrieken van kennis, Industrieën van creativiteit

  In Fabrieken van kennis verkent Gerald Raunig de toekomst van de universiteit binnen de kenniseconomie. Voor Raunig moet en kan de universiteit meer zijn dan een instelling voor kennisproductie ten behoeve van het cognitief kapitalisme; ze is ook een ruimte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Antoine de Saint-Exupéry boeken
  Antoine de Saint-Exupéry - Woorden al sterren

  Als sterren lichten de woorden op van de wereldberoemde piloot die 'de Kleine Prins' uitvond. Zijn hele leven zocht hij naar het ware mens-zijn, vaak ook in het duister: alleen datgene waartoe de mens als geliefde en vriend in staat is, kan standhouden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wilberry Jakobs, Ida Overdijk boeken
  Wilberry Jakobs, Ida Overdijk - Grote denkers over de toekomst

  Grote denkers over de toekomstMijn vader overleefde Auschwitz en leerde me wat hoop is. Zonder hoop kun je niet overleven. Dat is niet emotioneel of gemakkelijk, maar diep humanistisch.- Dominique Moïsi, Frankrijks invloedrijkste politicoloog en schrijver van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Paul Moyaert boeken
  Paul Moyaert - Schizofrenie

  Schizofrenie is de meest pregnante vorm van waanzin. Waanzin spreekt tot de verbeelding en schrikt af. Maar wat is waanzin? De handboeken psychiatrie vatten hem op als een defect, een tekort. Ook de psychoanalyse ontsnapt niet helemaal aan een negatieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henry Baudet boeken
  Henry Baudet - Paradijs op aarde

  'Het paradijs op aarde' is een van de weinige 'vergeten' klassieke teksten die nog in heel veel notenapparaten blijft terugkomen zonder dat het tot een boekencanon behoort zoals bijvoorbeeld wel het geval is met de werken van Johan Huizinga. De reden kan zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Daniel C. Dennett boeken
  Daniel C. Dennett - Van bacterie naar Bach en terug

  Vijfentwintig jaar na het meesterwerk van Daniel Dennett over het bewustzijn, 'Het bewustzijn verklaard', verschijnt de opvolger: 'Van bacterie naar Bach en terug'. In dit nieuwe boek onderzoekt Dennett hoe je abstracte begrippen als ziel, intelligentie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • David Van Reybrouck, Thomas D'Ansembourg boeken
  David Van Reybrouck, Thomas D'Ansembourg - Vrede kun je leren

  Na elke aanslag gaan we voor meer veiligheid – en hopen we op meer vrede. Maar is dat genoeg? Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck vragen zich af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede moet net zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Ronald Commers boeken
  Ronald Commers - De legende 1717

  Het jaar 2017 is een feestjaar voor vrijmetselaars. In hun organisaties wordt driehonderd jaar universele vrijmetselarij gevierd, met 1717 als legendarische datum. Maar het ontbreekt aan duidelijkheid over wat er toen is gebeurd. Wat men erover weet, berust op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Albert Kitzler boeken
  Albert Kitzler - Denken geneest

  In Denken geneest verbindt Albert Kitzler als geen ander de wijsheid van de antieke filosofie met ons moderne leven. Dat is nodig, want we lopen vast: stress, zorgen, onrust en angst overvallen ons geregeld. Dit boek helpt. Denken geneest! Kitzler is ervan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Coen Simon boeken
  Coen Simon - Oordeel zelf

  Coen Simon – Oordeel zelf Coen Simon, een van de meest originele opiniemakers van dit moment, geeft de lezer originele en geestige handvaten om te overleven in een tijd waarin niemand hetzelfde wil zijn en iedereen hetzelfde doet. Van Simon verschenen onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Daan Roovers boeken
  Daan Roovers - Mensen maken

  'Alles is goed zoals het uit de handen van de Schepper komt, alles raakt verdorven in de handen van de mens,' schreef Rousseau in zijn Emile, of Over de opvoeding uit 1762, waarschijnlijk het beroemdste boek over opvoeding ooit. Laat het kind vooral kind zijn,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Jacques de Visscher boeken
  Jacques de Visscher - Figuren van de gastvrijheid

  Welke rol spelen de dingen in ons leven? Wat dromen we over huis en stad? Hoe ensceneren we ons bestaan? Waarom eerder subjectiviteit dan objectiviteit? Wat leren kinderen en ouderen ons over de werkelijkheid? Wat verwachten we van de politiek? Deze vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Rik Pinxten, Jean Swings boeken
  Rik Pinxten, Jean Swings - Kappen aan de ruwe steen

  Wat is vrijmetselarij en wat kan zij betekenen voor de moderne mens in een globaliserende wereld? Wat is het 'geheim van de vrijmetselarij' waarover de media het weleens hebben? Is dit een (half-)religieuze traditie uit het verleden of eerder een tijdloos en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Florence Caplow, Susan Moon boeken
  Florence Caplow, Susan Moon - Het verborgen licht

  Het verborgen licht is een verzameling van honderd koans en verhalen van boeddhistische vrouwen, vanaf de tijd van de historische Boeddha tot vandaag. In deze bijzondere en unieke verzameling bevinden zich tientallen leerverhalen die eeuwenlang onbekend zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Een leven lang leren

  Krishnamurti's levenslange interesse in opvoeding en onderwijs leidde hem al vroeg tot de oprichting van scholen waar volgens zijn inzichten leraren en leerlingen met elkaar op een totaal nieuwe manier in vrijheid en verbondenheid deelhebben aan het leerproces… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nelleke Metselaar boeken
  Nelleke Metselaar - Zen Zien Tekenen

  Elke seconde van ons wakkere leven zijn we bezig met kijken. We kijken naar bomen, dieren, mensen, de wolken of het gezicht van onze geliefde. Maar zien we de dingen ook werkelijk? Hebben we gezien hoe dat blaadje zich ontvouwt? Hoe het gras zich buigt in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Michael Puett, Christine Gross-Loh boeken
  Michael Puett, Christine Gross-Loh - De weg DL

  dwarsligger 452 In ‘De weg’ laat Michael Puett, Harvards populairste docent, zien hoe Chinese denkers ons inspireren tot grote en kleine veranderingen. Hij put hiervoor uit het werk van zes grote Chinese filosofen, zoals Confucius en Lao Tze. Mede door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Mogobe Ramose boeken
  Mogobe Ramose - Ubuntu

  De Zuid-Afrikaanse filosoof Mogobe Ramose schreef het klassieke werk over ubuntu. Deze Afrikaanse filosofie verandert onze kijk op taal, politiek, religie, het rechtssysteem, onze omgang met de aarde en elkaar. Zij laat ons de wereld als totaal nieuw ervaren.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Charles Taylor boeken
  Charles Taylor - Een seculiere tijd

  Geloof en ongeloof in de wereld van nu De plaats van religie in onze wereld is gedurende de laatste eeuwen diepgaand veranderd. We leven in een seculiere tijd - daar is bijna iedereen in het Westen het wel over eens. Wat is de betekenis van deze ontwikkeling?… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,50