Boeken over filosofie

 • Joost van der Leij boeken
  Joost van der Leij - De logica van onzekerheid

  Veel mensen zijn op zoek naar zekerheid, maar het leven bestaat voor het grootste gedeelte uit onzekerheid. Statistiek is niet het eerste hulpmiddel waar je aan denkt wanneer je beter met onzekerheid wilt leren omgaan. En toch is dat precies wat de Finetti in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rogier Boon boeken
  Rogier Boon - Een progressief conservatief

  De grote staatsman Edmund Burke is de geschiedenis ingegaan als de vader van het conservatisme. Deze bekendheid heeft hij voornamelijk te danken aan de vlijmscherpe kritiek die hij in zijn Refl ections heeft geleverd op de Franse Revolutie. Al bij het begin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Stijn Bruers boeken
  Stijn Bruers - Wil en willekeur

  Je mag niet zomaar naar willekeur iets doen dat iemand anders niet wil. Maar wat mogen we dan wel doen en wat moeten we doen? Dat zijn de fundamentele vragen in de ethiek. Dit boek bevat een zoektocht naar universele ethische principes die zo weinig mogelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerben Hellinga boeken
  Gerben Hellinga - I Tjing van Nu

  De I Tjing van Nu is een nieuwe versie van het oude orakel, hedendaags maar toch diep verankerd in de klassieke I Tjing traditie. De schrijver Gerben Hellinga, die zich hiermee sinds 1972 bezighoudt, ziet de I Tjing als een praktisch instrument waarmee mensen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Kees Schuyt boeken
  Kees Schuyt - Tussen fout en fraude

  De toegenomen aandacht voor integriteit kan men nog het beste bezien als onderdeel van een omvattender beroepscultuur in een verhard en kil maatschappelijk klimaat, waarin integriteit, als kernwaarde van het professionele handelen, niet meer vanzelfsprekend is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Larken Rose boeken
  Larken Rose - Het meest gevaarlijke bijgeloof

  De meeste mensen, die kijken naar de wereld vol problemen met zijn lange geschiedenis van onrecht en menselijk lijden, zullen sociale misstanden toeschrijven aan hebzucht, onwetendheid, haat, of gebrek aan medeleven voor anderen. Zelden overweegt iemand de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Losgelopen woorden

  Al wie te voet naar Santiago de Compostela gaat, laat even allesliggen om een nieuwe wereld binnen te treden. Hij raakt ook aan hetzwerven door zijn eigen innerlijke landschap: hij verwijlt weer bijwat hij lang geleden deed en dacht, en dwaalt rond in 'het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ivo Phinaud boeken
  Ivo Phinaud - Zon en maan in Thora & Qor’aan

  Na de Bijbel probeert Ivo Phinaud de Thora en de Koran uit te leggen door gebruik te maken van de hierin al aanwezige symboliek om er zo achter te komen wat de ware boodschap achter alle verhalen is. Mede dankzij deze oude(re) teksten kan hij nog dieper in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Ruben Bakker boeken
  Ruben Bakker - De dominantie van de instrumentele rede

  Over wat van waarde is, kunnen we het niet meer eens worden. Over wat van nut is wel. Hierdoor is de instrumentele rede dominant geworden. Deze vraagt niet naar het waarom, maar slechts naar het hoe, niet naar de wenselijkheid van het doel, maar slechts naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Ivo Phinaud boeken
  Ivo Phinaud - Wit onder zwart

  De cirkel is rond met dit zevende boek op rij. Ivo Phinaud keert terug naar de basis, de kwatrijnen van Nostradamus en voor dit keer de Bijbel van Luther. Laat u meevoeren naar aparte zinnen en de soms nog vreemdere verklaringen om nog eens duidelijk te maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jan van Friesland, Wim Rietdijk boeken
  Jan van Friesland, Wim Rietdijk - Einsteins God dobbelt niet

  Is er sprake van toeval in ons leven of ligt alles van te voren vast? Maken wij eigen keuzen of is onze toekomst al bepaald? Theoretisch fysicus Dr. Wim Rietdijk concludeert na jaren van onderzoek en internationale wetenschappelijke publicaties dat er niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Ano boeken
  Ano - Pi-Phi

  De titel van dit boek houdt in, dat door te vergelijken we tot meer inzicht kunnen komen. De antieken zeiden daarover: Zo in het groot, zo in het klein. En ook: God schiep de mens naar zijn beeld en gelijkenis heeft daarmee te maken. Jezus zei eens, wie mij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Ivo Phinaud boeken
  Ivo Phinaud - Veritas, het is veel leven en zon

  Het vijfde boek op rij en dit keer met poëzie om uw derde oog te activeren mede dankzij Latijnse spreuken en gezegden. Toetanchamon, Bijbel , Zoroaster en ook de alchemie zijn dit keer de onderwerpen die laten zien dat de symboliek die Ivo Phinaud begin 2013… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Wim Van Moer boeken
  Wim Van Moer - Atheistische religiositeit

  Atheïsme en religiositeit lijken elkaars absolute tegenpolen. Filosoof Wim Van Moer stelt deze intuïtieve, ook onder atheïsten wijdverspreide overtuiging ter discussie. Deze analyse onthult dat de religieuze ervaring niet verbonden hoeft te zijn met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Rob Hartmans boeken
  Rob Hartmans - Grondsop en verwarring. Intellectuelen en hun illusies

  De intellectueel heeft al heel lang een slechte pers. Volgens Johan Goudsblom kent de intellectueel zijn Gide beter dan zijn buurman, en in de ogen van Friedrich von Hayek is hij niet meer dan een 'handelaar in tweedehands ideeën'. De havenarbeider-?losoof… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frank Coolen boeken
  Frank Coolen - De acht stappen

  Je kent het vast wel. Je begint ergens aan; vol enthousiasme. Meestal houd je het wel een paar weken vol, maar door gebrek aan belangstelling van buitenaf en wellicht in jezelf, je doorzettingsvermogen en wat al niet meer, houd je het na een tijdje weer voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Frank Coolen boeken
  Frank Coolen - Het boek van de oude meester

  Er is al heel wat geschreven over de Daodejing. Er zijn boeken verschenen die over de geschiedenis van het boekwerk gaan; over de achtergrond en filosofie; de ouderdom van de teksten zelf; wie ze geschreven heeft en of de persoon aan wie het boek gelinkt wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • T. Slootweg, L. Smit boeken
  T. Slootweg, L. Smit - Bij tijd en wijle

  De tegenwoordige tijd en de huidige cultuur worden schijnbaar beheerst door de arbeid en dat wat maakbaar is. Ook de vrije tijd en het geestelijk leven worden in toenemende mate opgevorderd door het activisme van een steeds verder oprukkende arbeidswereld.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Homo's gaan naar de hemel

  Naar aanleiding van de huidige vervaging tussen mannelijk en vrouwelijk, verdiept de auteur zich eerst in de homo-erotische symboliek in een song-clip van Lady Gaga: Alejandro. Vervolgens gaat hij in op een erudiete studie van de Amerikaanse historicus Richard… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Antoon Hout boeken
  Antoon Hout - Warmtedeeltjes

  Het conflict tussen Israel en het Palestijnse volk is regelmatig onderwerp van felle discussies. Er is waarschijnlijk geen vraagstuk in de wereld, dat zolang duurt en waarover zoveel meningen en emoties bestaan. Het lijkt alsof Israel, Arabieren en Palestijnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Theo Arosius boeken
  Theo Arosius - Het geheim van Nostradamus

  Over 500 jaar zal men meer rekening met hem houden, hij die het sieraad was van zijn tijd. Plotseling zal hij een groot licht doen schijnen, dat hen deze eeuw zeer tevreden doet zijn. Met deze woorden in kwatrijn 3.94 van zijn Centuriën voorspelde de ziener… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Etienne Kuypers boeken
  Etienne Kuypers - De pensato

  De kern van dit boek is het manuscript Maskers - De crisis van het verhaal. Het zijn vier documenten van vier anonieme auteurs. Meditaties. Herinneringen. Bespiegelingen. Overdenkingen. Is het een 'levende les in de liefde'? Een verkapte uitwisseling van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • H.A. Alma boeken
  H.A. Alma - De parabel van de blinden

  'Zingeving' staat in de belangstelling van o.a. geestelijk verzorgers, psychotherapeuten, managers en geïnteresseerden in het brede veld van religie en spiritualiteit. Die veelkleurige belangstelling weerspiegelt zich in de uiteenlopende manieren waarop aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Ivo Phinaud boeken
  Ivo Phinaud - De onderbelichte Bijbel

  De reis in de teksten van de Bijbel wordt gecontinueerd. Achter de verhalen van bekende en onbekende mensen zit een verhaal verscholen die anderen niet willen zien, zij nemen alles letterlijk.Ivo Phinaud gebruikt een symbolische manier van uitleggen en laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ivo Phinaud boeken
  Ivo Phinaud - Een andere kijk op Nostradamus

  Wat als de mensen vroeger, ten tijde van Achnaton en Toetanchamon, verder ontwikkeld waren dan wij (willen) denken en van het bestaan van Uranus, Neptunus en Pluto afwisten? Wat als de symboliek van deze "Wijsheid van de Sterren" opgetekend werd in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95