Boeken over filosofie

 • Opdebeeck Hendrik boeken
  Opdebeeck Hendrik - Zingeving in technologie een fobie?

  Technologie staat centraal in ons huidige leven. We maken selfies, versturen tweets en ontvangen e-pakjes thuis. We dromen er van om met hulp van de technologie een muzikaal begaafd kind te krijgen of minstens 100 jaar oud worden. Waarom? Welke zingeving… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Aljoscha Long, Ronald Schweppe boeken
  Aljoscha Long, Ronald Schweppe - De wijsheid van de witte wolf

  We hebben allemaal zowel een zwarte als een witte wolf in ons. De witte wolf is lief en zacht, de zwarte wolf zit vol onrust. In De wijsheid van de witte wolf leer je via prachtige volksverhalen je witte wolf te omarmen. Omarm je witte wolf In De wijsheid van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Antoon Vandevelde boeken
  Antoon Vandevelde - Het geweld van geld

  Wat is de waarde van het kapitalisme in onze tijd?Zijn westerlingen de armen op de wereld iets verschuldigd?En loont het eigenlijk wel om eerlijk te zijn?Ethiek en economie staan haaks op elkaar, zo wordt vaak gezegd. De zucht naar rijkdom en de logica van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marlou van Paridon boeken
  Marlou van Paridon - Socratisch gesprek voor beginners

  Socrates zette mensen aan tot zelf denken in plaats van op de mening van anderen af te gaan. De socratische gespreksmethode leidt tot betere gesprekken doordat oordelen wordt uitgesteld, gesprekken concreet blijven en goed wordt geluisterd. Betere uitwisseling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Tejo Moerings boeken
  Tejo Moerings - My Death

  Na bezoek aan de huisarts begon een stroomversnelling aan gebeurtenissen, onderzoeken, bestralingen en uiteindelijk de operaties en interventies die een fase van hospitalisering inluidde… De prognose was 30% kans op overleven tijdens de operatie en als ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,07
 • Ignaas Devisch boeken
  Ignaas Devisch - Het empathisch teveel

  In een tijd waarin maatschappelijke tegenstellingen en sociale ongelijkheid op de voorgrond treden, klinkt een sterke roep om meer empathie. Van Barack Obama en Angela Merkel tot Jesse Klaver – velen beschouwen het menselijk vermogen zich in te leven in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Carl Schmitt boeken
  Carl Schmitt - Land en zee

  'Land en zee' - deze elementaire gegevenheden van het menselijk bestaan en handelen, bepalen zowel het volkenrecht als oorlogen. De verschillende opvattingen van naties en staatsmannen over politiek, oorlog, vijandschap, recht en humaniteit wortelen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Een leven lang leren

  Krishnamurti's levenslange interesse in opvoeding en onderwijs leidde hem al vroeg tot de oprichting van scholen waar volgens zijn inzichten leraren en leerlingen met elkaar op een totaal nieuwe manier in vrijheid en verbondenheid deelhebben aan het leerproces… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan H. van Bemmel boeken
  Jan H. van Bemmel - Waar was je?

  Wie zijn ogen voor het eerst in deze wereld opendoet, heeft er geen idee van dat er zojuist een wonder is gebeurd. Tijdens de geboorte vonden er gebeurtenissen plaats, ingewikkelder dan het lanceren van een ruimtevoertuig. Bij het opgroeien bleek de natuur vol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Gosse A. Postma boeken
  Gosse A. Postma - Existentiële zorg

  Geestelijke verzorging: Existentiële Zorg tussen Habitus en Ethische gevoeligheid: een vergelijkende oriëntatie op (zorg)ethiek in de verstrengeling van lichaam en geest bij Jackie Leach Scully en Emmanuel Levinas en de betekenis voor de geestelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Francesco Guicciardini boeken
  Francesco Guicciardini - Ricordi

  De Florentijnse jurist en historicus, diplomaat en politiek adviseur Francesco Guicciardini (1483-1540), afkomstig uit een kosmopolitisch handelsgeslacht, heeft een uiterst grillige en even interessante politieke carrière doorlopen in een opwindend historisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Laurens ten Kate boeken
  Laurens ten Kate - Encyclopedie van de filosofie tot en met de 21ste eeuw

  Deze nieuwe grote encyclopedie geeft de lezer op overzichtelijke wijze toegang tot de westerse en oosterse filosofie, van de Oudheid tot vandaag.Van 'Aristoteles' tot 'Zizek' en van 'aanschouwing' tot 'zijn': de Encyclopedie van de filosofie beschrijft namen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,50
 • Kees Meijlink boeken
  Kees Meijlink - Eigen wijs

  Er komt dagelijks in hoog tempo onwaarschijnlijk veel informatie op ons af. Moet je al die informatie geloven? Of juist niet? En hoe kun je het best je weg vinden door de jungle van informatie? Eigen wijs is hierbij jouw gids. In 33 lemma's leidt Kees Meijlink… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Peter Sloterdijk boeken
  Peter Sloterdijk - Wat gebeurde er in de twintigste eeuw?

  De nieuwste uitgave van bestsellerauteur Peter Sloterdijk biedt een aanzet tot nieuwe perspectieven op globalisering, geschiedenis, ecologie en economie. Wat gebeurde er in de twintigste eeuw? laat zich uitstekend lezen als eerste kennismaking met het werk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Oswald Spengler boeken
  Oswald Spengler - De ondergang van het Avondland 1 & 2

  Dé klassieker uit het interbellum blijkt juist in onze tijd weer verrassend relevant. Vele denkers, schrijvers en kunstenaars lieten zich door De ondergang van het Avondland inspireren. Deze eerste Nederlandse vertaling laat een groter publiek kennismaken met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  89,00
 • Chunglin Kwa boeken
  Chunglin Kwa - Wat is waarheid?

  Wat is waarheid? biedt een heldere inleiding in de wetenschapsfilosofie voor de geesteswetenschappen en voor bèta- en gammaopleidingen. Speciale aandacht gaat uit naar recente ontwikkelingen in de wetenschapsfilosofie. Volgens Chunglin Kwa is er niet één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Baruch de Spinoza boeken
  Baruch de Spinoza - Ethica

  Baruch de Spinoza (1632-1677) wordt algemeen beschouwd als de invloedrijkste filosoof die ons land ooit heeft gekend. Spinoza's levenswerk, de 'Ethica', is een van de belangrijkste, maar ook een van de moeilijkste filosofische teksten die ooit geschreven zijn.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Charles Taylor boeken
  Charles Taylor - Een seculiere tijd

  Geloof en ongeloof in de wereld van nu De plaats van religie in onze wereld is gedurende de laatste eeuwen diepgaand veranderd. We leven in een seculiere tijd - daar is bijna iedereen in het Westen het wel over eens. Wat is de betekenis van deze ontwikkeling?… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,50
 • Jean Paul Van Bendegem boeken
  Jean Paul Van Bendegem - Verdwaalde stad

  Dagelijks lopen velen onder ons rond in een stad. Meestal blijven we nergens stilstaan, we moeten vlugvlug van A naar B want we zijn gehaast. Maar ondertussen passeren we van alles en nog wat: een monument, een park, een museum, een universiteitsgebouw, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Joyce Rupert, Joost Hengstmengel, Paul van Geest, Harry Commandeur boeken
  Joyce Rupert, Joost Hengstmengel, Paul van Geest, Harry Commandeur - Mens, werk en economie in het licht van de tijd

  Ons dagelijkse leven wordt door de tijd beheerst. Op zoek naar een mensgerichter ondernemen nemen de auteurs dit fenomeen onder de loep, voorbij de sleur van negen tot vijf en de stress van uurtje-factuurtje. In de managementwereld domineert de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Tom Zwitser boeken
  Tom Zwitser - Heerlijke platte wereld

  In mei 2016 verscheen Permafrost, het eerste deel van de Oppervlaktetrilogie. De proloog van deze trilogie heet Heerlijke platte wereld en verschijnt een paar maanden later. Heerlijke platte wereld bevat een beknopt filosofisch concept van de moderniteit. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Roger Scruton boeken
  Roger Scruton - Filosofisch denken

  Roger Scruton [*1944] geldt als een van de scherpste, interessantste en meest spraakmakende filosofen uit onze tijd. Hij studeerde wijsbegeerte in Cambridge en Londen, waarna hij hoogleraar Esthetiek werd aan de universiteit van Londen en ook hoogleraar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Aristoteles boeken
  Aristoteles - De ziel

  Aristoteles' traktaat over De ziel, De anima, is een van de weinige werken waarvan niemand wil betwisten dat het met recht tot de selecte canon van klassieke werken behoort, die iedere filosoof tot zich nemen moet. Dit traktaat gunt de lezer een blik op de op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Mary Wollstonecraft boeken
  Mary Wollstonecraft - Pleidooi voor de rechten van de vrouw

  Terwijl de Franse Revolutie nog volop in beweging was, schreef de oermoeder van het feminisme, Mary Wollstonecraft, in 1792 haar Pleidooi voor de rechten van de vrouw. Daarin trok zij ten strijde tegen de achterstelling die vrouwen al sinds mensenheugenis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Koos Zondervan boeken
  Koos Zondervan - Jean Klein, sadguru

  Jean Klein heeft veel uitspraken gedaan om het menselijk inzicht in de werkelijkheid te verruimen. Het was daarbij zijn intentie om ons te helpen het spirituele pad met de juiste instelling te volgen. En niet te vergeten: om onze kennis over yoga-lichaamswerk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95